30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Slope-lukemat

Etusivu Foorumit Yleistä Slope-lukemat

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Amerikkalaisilla kentillä on tyypillistä, että kentän slope ilmoitetaan kolminumeroisena lukuna, joka on yleensä noin 125-135. Millä kaavalla tästä lukemasta päästään omaan henkilökohtaiseen slope-tasoitukseen? Vai mitä tämä luku ilmoittaa?

    HCP: 14,6

    Slope (U.S.): 127

    14.6×127/113 = 16.4

    113 on keskiarvo ts singelit ja hcp yli kakskyt pelaa omaansa siellä.

    Lue lisää: Aika kattava: golf.about.com

    SLOPE = PYÖRISTYS(CR – PAR + (SL / 113) x HCP)

    SLOPE = pelitasoitus

    CR = course rating

    PAR = kentän par

    SL = kentän slope

    HCP = oma tasoitus

    Kiitos vastauksista! Täydellisenä epämatemaatikkona jäin vielä ihmettelemään, mistä tuo luku 113 oikein tulee?

    ts

    Tuo 113 on keskivertokentän vaikeusaste, eli keskenään järjestelmän laatijoiden kehittämä luku. Pari hauskaa huomiota siitä:

    a) miksei se voi olla 100 niinkuin yleensä indekseissä

    b) miten melkein kaikki kentät ovat slopeltaan huomattavasti keskiarvokenttää vaikeampia. Alle 113 slopattuun kenttään en ole vielä itse törmännyt

    Kiva olisi joskus päästä pelaamaan sille kentälle 72/113.

    Esim. yksi maamme pisimmistä kentistä, Espoo on 72,3/124 keltaisilta ja vastaavasti yksi lyhyimmistä, Kotojärvi on 68,1/121.

    Entä jos se on joskus ollu 100? Vuosikymmenten saatossa mailat ja pallot on kehittyneet niin, että uudet kentät rakennetaan aina hiukan vaikeammiksi…

    No tuskin se näin menee, mutta ajattelin vain…

    SCRATCH-PELAAJA on pelaaja, jonka tuloksien paremman osan (50% tuloksista) on keskimäärin sama, joka olisi U.S. Amateurissä pelaavien pelaajien paremman puoliskon keskiarvo. Eli hän pystyisi pelaamaan itsensä jatkoon (reikäpeleihin) U.S. Amateurissa.

    BOGEY-PELAAJA on pelaaja, jonka tasaoitus on UGA Handicap Index arvolataan välillä 17.5-22.4 (Suomessa taidettiin päätyä noin 18.5 kohdille)tämä siis miehillä ja naisilla sama 21.5-26.4). Keskimääräiset avaukset 183m (miehet ja 137m (naiset) ja he pystyvät pääsemään kahdella päälle par-4 reiät mitoiltaan 338m ja 256m.

    COURSE RATING kertoo kentän vaikeudesta SCRATCH-pelaajalle suhteessa PAR-lukuun.

    BOGEY RATING (käytössä USAssa ja esim. Ruotsissa) kertoo pelaajalle, miltä teeltä kannattaisi pelata ja mikä pitäisi pelaajan 10 parhaan tuloksen keskiarvon 20 pelatusta kierroksesta olla, jos tasoitus on kohdallaan. EI SIIS NÄY Suomen Slope-tauluikoista.

    SLOPE RATING kertoo BOGEY-PELAAJALLE kentän suhteelisen vaikeuden COUSE RATINGIIN eli SCRATCH-PELAAJAAN. Siis jos SLOPE RATING on suurempi kuin 113, niin kenttä on vaikeampi suhteessa isompi taoitukselliselle kuin pienempi tasoitukselliselle. Jos luku olisi pienempi kuin 113, niin suurempi tasoituksellinenn saisi vähemmän etua kentästä suhteessa pienempi tasoitukselliseen.

    Tämä luku voi vaihdella välillä 55-155.

    Tuo jakaja 113 on aina ollut se ja tulee myös pysymään siinä. Siihen ei ole vaikuttaneet välineiden kehitys. Systeemin ja laskukaavat on Dean Knuth (Navy Officer) kymmenen vuoden tutkimusten ja ynnäilyjen jälkeen saanut.

    PS. Aikoinaan kun kenttiä slouppailtiin Suomessa, niin meinasimme ehdottaa MAOLiin lisättäväksi KNUTHin-vakion arvolla 113.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #359994 kohteessaSlope-lukemat

Etusivu Foorumit Yleistä Slope-lukemat