-
JulkaisijaArtikkelit
-
Ongelmaksi täällä Thaimaassa muodostunu slopet ja traiting, koska niitä ei löydy clupeilta,ei vaikka keneltä kysyy. olen täällä seuran jäsen ja käytämme eri tasoitus systeemiä kuin suomessa. onko olemassa joku keski slope mitä voisi käyttää oikean puuttuessa, ja ennenkuin vastaat voin vakuuttaa ettei niitä klupeilla ole,tai jos joltain löytyy niin 200 puuttuu
Ns normislope on 113, mutta taitaa harva kenttä olla noin ”helppo”, eli todellisuudessa mennään yleensä 120-140 välillä. Samoin CR vaihtelee pelattavan tiin perusteella paljon samallakin kentällä.
Jos huvikseen haluaa näitä laskea, niin voi netistä etsiä tuntemiensa kenttien slope arvoja ja miettiä miten ne suhtautuvat Thaimaalaisiin kenttiin.
Mutta koska tällä tuloksella ei ole mitään tekemistä oikean tasoituksen kanssa, niin en oikein tiedä miksi niin tekisi.
Siirsin samalla tämän tuonne sääntöjen puolelle.
Veppi, miten siellä paikalliset laskevat tasoituksensa?
Käytä sitä.
Käyttävät CR- ja Slope-arvoja tuollakin, mutta mutta… tuo on ollut tuolla aikaisemminkin ongelma…
Täältä löytyy kaikki jenkkikentät ja pitäisi olla myös paljon muitakin kenttiä
https://ncrdb.usga.org/NCRDB/Täältä löytyy Thaimaan kentät
http://www.tga.or.th/tga2013/#p=601Täältä löytyy Thaimaan kentät
http://www.tga.or.th/tga2013/#p=601Mikähän toi Yard lukema on? Näyttää CR:ltä mutta ei sitten kuitenkaan ole, koska CR siellä on erikseen.
https://www.phuketgolfcourse.com/red-mountain-golf-club.htm?gclid=CjwKCAiAlfnUBRBQEiwAWpPA6eHoL0nxttNV6eEAJ90SPh9GhTOjRwJB_dUBnAiKTx8SytXywaHPZBoC3E8QAvD_BwE Tuolta löytyvän tiedon mukaan se on Yardage Rating. Mitä se sitten tarkoittaa? Ehkä tätä http://www.encyclo.nl/begrip/yardage%20rating (kentälle sovellettuna) eli jonkinlainen vain kentän pituuteen perustuva vaikeusluokitus? Mutta miten sitä käytetään?
Ulkomaan turistikentillä on usein vielä sellainen ongelma, että tiipaikat eivät ole ”oikeilla” paikoilla, vaan turistien mieliksi vedetty selvästi eteenpäin. Jos siis haluaa pelata vertailukelpoista tulosta, pitäisi pelata ns. Kiveltä (eli alkuperäisiltä tiipaikoilta).
Sitten Thaimaassa mukana on yksi satunnaistekijä – caddie. Osa cadeistä osaavasti mitat, taktiikat ja puttilinjat/-kovuudet. Toiset cädit vastaavasti ovat ihan kuutamolla ja antavat usein vääriä ohjeita.
Sitten Thaimaassa mukana on yksi satunnaistekijä – caddie. Osa cadeistä osaavasti mitat, taktiikat ja puttilinjat/-kovuudet. Toiset cädit vastaavasti ovat ihan kuutamolla ja antavat usein vääriä ohjeita.
Liekö samaa ongelmaa kuin eräällä tutulla oli jollakin Karibian kentällä? Caddiet olivat pakollisia ja yllättävän taitavia löytämään pallon aina kummallisen pelattavasta paikasta… Siinä ei enää ole slopella kovastikaan merkitystä 🙂
Sitten Thaimaassa mukana on yksi satunnaistekijä – caddie. Osa cadeistä osaavasti mitat, taktiikat ja puttilinjat/-kovuudet. Toiset cädit vastaavasti ovat ihan kuutamolla ja antavat usein vääriä ohjeita.
Erityisen tehokkaasti tasoituskelpoisen kierroksen kuitenkin romuttaa se reiän ympärille piirretty ympyrä, jonka sisään muttei reikään päätynyttä palloa ei enää saa pelata. Caddie käy sen kärppänä nostamassa, ja jos yrität pelata sitä, tulee ns. huutoa. Näin ovat kaverit kertoneet, itse en ole siellä käynyt.
Ulkomaan turistikentillä on usein vielä sellainen ongelma, että tiipaikat eivät ole ”oikeilla” paikoilla, vaan turistien mieliksi vedetty selvästi eteenpäin.
Niin se on täällä kotimaassakin aina keväisin, syksyisin, alkukesäisin ja joskus muutenkin. Koskaan tämä ei näy tasoituskelpoisuudessa, koska tasoituskelvoton kenttä on huonoa mainosta ja käy kentän (tai ainakin toimarin…) imagolle.
KL: Erityisen tehokkaasti tasoituskelpoisen kierroksen kuitenkin romuttaa se reiän ympärille piirretty ympyrä, jonka sisään muttei reikään päätynyttä palloa ei enää saa pelata. Caddie käy sen kärppänä nostamassa, ja jos yrität pelata sitä, tulee ns. huutoa. Näin ovat kaverit kertoneet, itse en ole siellä käynyt.
Caddiet eivät varmasti huuda, eikä valvojakaan. Eli riippuu siis siitä, miten rääväsuisessa porukassa pelaa. Minä en ole koskaan törmännyt huutoon, vaikka olen Thaimaassa pelannut satakunta kierrosta. Eikä niitä ympyröitäkään ole kuin murto-osalla kentistä
Yardage Rating on arvo, joka perustuu pelkästään kentän mittaan eli suunnilleen näin
Course Rating = Yardage Rating + Obstacle RatingKun tasoitus Suomessa kiinnostaa vain pientä osaa pelaajista, niin ketä tämä kiinnostaa. Laskekaa kuten parhaaksi näette.
Tasoitus on oman kokemukseni perusteella useimilla pelaajilla aivan pielessä, joten tuskin tuolla Thaimaan laskennalla on oleellista merkitystä. Ne keitä se koskee, löytävät varmasti toiomivan tavan laskea ”oikea” tasoitus.
Caddiet eivät varmasti huuda, eikä valvojakaan. Eli riippuu siis siitä, miten rääväsuisessa porukassa pelaa. Minä en ole koskaan törmännyt huutoon, vaikka olen Thaimaassa pelannut satakunta kierrosta. Eikä niitä ympyröitäkään ole kuin murto-osalla kentistä
En lähde asiasta kiistelemään, koska olen kuulopuheiden varassa. Muutamat ystäväni Taikuissa usein käyneinä ovat minulle kuitenkin vakuuttaneet, että nimenomaan niiltä mailahenkilöiltä sitä ’huutoa’ tulee, koska lyhyiden puttien kanssa sutiminen hidastaa peliä.
Oli niin tai näin, tasoituskelpoisten kierrosten pelaaminen kentällä, jossa palloa ei reikään asti saa pelata, on ihan perkeleen vaikeaa. Paitsi tietenkin USGA-systeemissä, jossa saa tehdä likimain mitä vain, ja aina on tasoituskelpoinen tulos…
Kun tasoitus Suomessa kiinnostaa vain pientä osaa pelaajista, niin ketä tämä kiinnostaa. Laskekaa kuten parhaaksi näette.
Kysyjää tuntuu kiinnostavan, joten aikamoista vähättelyä.
BayStream
Yardage Rating on arvo, joka perustuu pelkästään kentän mittaan eli suunnilleen näin
Course Rating = Yardage Rating + Obstacle RatingHyvä, että tuokin selvisi. Otin mielenkiinnon vuoksi BS:n Thaimaan linkistä satunnaisesti kymmenen kenttää syyniin. Course Ratingin (CR) ja Yardage Ratingin (YR) ero vaihteli kentästä ja pelattavasta tiistä riippuen 0:sta 2:een, ts. kentän pituuden vaikutus CR:ään oli 97–100 %. YR korreloi kentänpituuteen hyvin – korrelaatiokerroin 0,99. Kentänpituuden ja CR:n välillä se oli 0, 97.
Regressioyhtälöt, kaikkien kenttien par 72:
YR= 0,004452*x + 41,65, kun x on kentän pituus jaardeina
YR = 0,004869*x + 41,65, kun x on kentän pituus metreinäYR (ja samalla CR) kasvaa yhdellä, kun kentän pituus kasvaa 200 metrillä (220 jaardilla). Näin taitaa olla suurin piirtein Suomessakin.
Samat kokemukset suurin piirtein samoilla kierrosmäärillä kuin Putti-Possullakin. Ei Thaimaassa kukaan ole huutanut minulle enkä ole tällaisia ”kuulopuheitakaan” kuullut, mitä on KL1:n korviin tullut. Joskus caddie on ykkösgriinillä poiminut pallon ylös kupin vierestä, mutta kiltisti laittanut sen takaisin, kun on kerrottu että me pelaamme reikään saakka. Sen jälkeen on pelattu ihan normaalisti – ja taatusti ilman huutoja. Toki siellä nämä ”mailahenkilöt” vastaavat pelinopeudesta. Jos ryhmä on muita hitaampi, marshall moittii mailatyttöjä eikä pelaajia.
Tipit ovat Thaimaan cadeille tärkeä juttu. Huutavien mailahenkilöiden tipit jäävät pieniksi.
Juuri Pattayalta, Rangsitista ja Chiang Maista palanneena/pelanneena voin sanoa että caddiet käyttäytyvät kunnolla (tipit). Miksi tällainen putterin varren mittainen rinkula (”gimme” etäisyydelle) on piirretty reiän ympärille? Luulenpa että suurin syy löytyy Etelä-Koreasta ja paikallisista miespelureista, nämä kun pelaavat parhaimmillaan 6-7 hengen ryhmissä ja rahasta. En ole aikaa ottanut kuinka kauan puttisuoritukseen aikaa kuluu griinillä, mutta ainakin Chiang Main North Hill kentällä tällaisen ryhmän takana sai odotella vähintään 20 min griinin vapautumista (kahdella griinillä). Kentän Marshall kävi caddien pyynnöstä siirtämässä meidät (vaimo ja minä) takaysille, eikä kierrokseen sen jälkeen kulunut aikaa kuin 4 tuntia – kiitokset tosi hyville cadeille.
Mitä korealaisille voi tehdä? Ei mitään, omistavat kohtalaisen määrän kenttiä Thaikkulassa ja tuovat ison läjän rahaa maahan.
Joiltakin kentiltä löytyi slope-tiedot, jos tietoa ei löytynyt sovittiin vaimon kanssa että kotikentän slope kelpaa meille, ei se meidän peliä haitannut (vaimo hakkasi kuitenkin – viimeistään hotellilla). -
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)