23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Slaissi ja hirveä semmoinen

Etusivu Foorumit Yleistä Slaissi ja hirveä semmoinen

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Terve vaan kaikille. Olisiko jotain erittäin hyviä neuvoja slaissin poistoon, kun välillä lyönnin pituus on jopa 200metriä eli 100 suoraa ja 100 oikealle? Terveisin: Tasotuksella 36

    Oman seurasi pro varmasti osaa sanoa syyn, kannattaa käydä pron juttusilla kerran kesässä vaikka ei slaissaakkaan.

    Itselläni oli vastaava ongelma varsinkin pitkillä raudoilla ja puilla lyödessä.

    Ensin yritin korjata slaissia kääntämällä stanssia vasemmalle, mutta slaissihan vaan siitä paheni…

    Sain slaissin pois kun aloin (esim.draiverilla lyödessä) sulkemaan hieman lapaa!

    Kannattaa ehkä kuitenkin käydä pro:n juttusilla…

    Oli minullakin joskus slaissiongelma, eritoten pitkillä raudoilla. Sain tällaisen vinkin aikoinaan: pakota hartialinja suoraan kun tähtäät, lyöt muutaman pushin ensi alkuun mutta kohtapuoliin opit lyömään draw:ta.

    Sam Sneadin klassinen neuvo: pidä tii korkeammalla. Se oli siinä se.

    En ole kyllä samaa mieltä tuosta Sam Sneadin vinkistä. Tiedän että jossain golfkirjassa se on kyllä kerrottu.

    Kokeileppa myös seuraavaa. Hidasta hivenen päcswingiä ja keskity pitämään painon siirtosi swingin mukana. Yleensä paha slaissi tulee, jos painon siirto on liian nope. Tällöin lantio karkaa alta ja maila tulee jäljessä ja silloin on lapa avonainen osuessaan palloon. Samoin swingi on tällöin ulkoa sisälle. Kun painonsiirto on oikea, niin pää pysyy pallon takana osumahetkellä.

    Edellinen neuvo oli tloistava ja toimi minullakin aikanaan. Lisäksi kannattaa opetella lyömään mahdollisimman laajalla kaarella, ja kääntää maila ’sisään’ tarpeeksi aikaiseen, jolloin maila ei tule backswingin huipulla liian pystyyn, vaan hieman alemmaksi, joka edistää kaunista kevyttä inside-out swingiä. Liian pysty backswing aiheuttaa outside-in svingin joka johtaa slaissiin. Lapaa ei omasta mielestäni kannata kääntää, koska se opettaa vain lyömään väärin, mieluummin kuin korjaamaan virheen. Tässä olivat kootut vinkit jotka minulle on kerrottu ja jotka auttoivat minua. Slaissi ei enää vaivaa, vielä kun pääsisi eroon hukista =)

    Nimim. 2 vuotta ja 220 metriä suoraan

    Olen opetellut lyömään puumailoilla viimeiset 3 viikkoa (olen siis aloittelija). Eilen lensi puu-3 :lla (Wilson Pro Staff OD+ 74€) tyynessä säässä parhaimmillaan 180m ja suoraan.

    Lyönnin säätämisessä on omalla kohdallani ollut avuksi ainakin seuraavat muistisäännöt: 1. kohtuu tiukka ote vasemmalla ja erittäin kevyt oikealla, 2. hartioiden riittävä kääntö, 3. vasemman polven kevyt ’jousto’ keskustaan päin, 4. ranteiden kevyt ’jäykkyys’, 5. katse pallossa ja 6. TASAPAINOINEN SVINGI.

    Aina kun yrittää riuhtoa, niin menee yhtä paljon sivuun kuin eteenkin. Eli ajoitus pettää ja lapa aukeaa.

    Muistin väärin. Se olikin Bob Toskin neuvo vuodelta 1986 ja kuuluu näin: Korkeampi tii saa sinut välttymään kiusaukselta lyödä draiverilla liiaksi alas, mikä saattaisi johtaa slaisiin.

    Tässä yksi Sam Sneadin neuvo: OTA IISISTI. Puristamaton grippi on tärkeä. Rentoudu, rentoudu, rentoudu.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Slaissi ja hirveä semmoinen

Etusivu Foorumit Yleistä Slaissi ja hirveä semmoinen