Aihe: Sivuvesiesteessä epäonnistuminen – mitäs sitten? - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

Sivuvesiesteessä epäonnistuminen – mitäs sitten?

Etusivu Foorumit Säännöt Sivuvesiesteessä epäonnistuminen – mitäs sitten?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #182910 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kuinka menetellään seuraavassa tapauksessa? Pelaaja lyö pallon 3. lyönnillä sivuvesiesteeseen. Palloa pystyy kuitenkin lyömään ja pelaaja ottaa riskin ja lyö palloa (4. lyönti) esteestä. Lyönnin seurauksena pallo pysyy samassa esteessä, mutta jää pelaamattomaan paikkaan. Onko ainut mahdollisuus lyödä yhdellä rankkarilla samasta paikasta (esteestä) uusi lyönti (6. lyönti siis) vai voiko pallon jonkun säännön mukaan dropata esteen ulkopuolelle? Esteeseen menokohta tai esteen rajan ylityshän tapahtui jo kolmannella lyönnillä, joten tällainen takautuvan ylityskohdan käyttö droppipaikan määrityksessä tuntuu arveluttavalta. Toisaalta jotenkin tuntuisi, että jos tässä tapauksessa pallo laitetaan 6. lyöntiä varten siihen paikkaan mistä viimeksi lyötiin (eli 4. lyönti esteestä), niin pallon saisi jollain säännöllä dropata yhdellä rankkarilla esteen ulkopuolelle. Pohdinnoista ja varmoista vastauksista etukäteen kiittäen 🙂

    #299041 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Kun kerta pääset nettiin, niin kirjoita osoitteeksi

    http://www.randa.org ja sieltä rules. Säännöt on kyllä parempi lukea sieltä tai sääntökirjasta. Täällä saa sen verran ’erilaisia’ oppeja

    Lue lisää: säännöt

    #299042 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jep, yhdellä rankulla saa dropata esteen ulkopuolelle. Katso http://www.randa.org/flash/rules/PDF/RoG2004.pdf

    ja sieltä 26-2 (löytyy myös muut mahdollisuudet).

    Lue lisää: Rules

    #299043 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    pallon saa vesiesteestä dropata (vesiestesääntöjen ja viimeisimmän ylityskohdan mukaisesti) 1 rankulla esteen ulkopuolelle vaikka esteessä olisi lyönyt kuinka monta lyöntiä tahansa, lisäksi voit palata 1 rankulla myös mahdollisimman lähelle sitä paikkaa mistä olet pallon viimeksi vesiesteeseen lyönyt

    niin ja sitten vain toivot että oletkin vesiesteessä hakannut koko ajan väärää palloa joten näitä lyöntejä ei edes lasketa 🙂

    #299044 Ilmoita asiaton viesti

    Säännöthän on selkeät, mutta miksi ihmeessä mä usein tuossa kohtaa lähden lyömään palloa.?Lopputulos dropilla toudennäköisesti vähentäisi reiältä lyöntejä mutta siitä huolimatta mätkin niin kovin usein sen pallin sinne esteeseen alaspäin viettävästä rinteestä, vaikka tiedän jo etukäteen ettei mulla ole mitään mahdollisuuksia onnistua…

    #299045 Ilmoita asiaton viesti

    Sama täällä, ihan järjettömistä paikoista pitää yrittää lyömällä saada pieni valkoinen pallukka eteenpäin, ja aina vielä lipun suuntaan vaikka onnistumis % olisi parempi vaikka sivulle, tai droppaamalla ja yhden penaltin ottamalla seuraavan lyönnin saisi vetäistä lähes varmalta paikalta.

    Järjen käyttö olisi sallittua mutta kun mokomat eivät sitä ole kirjanneet sääntöihin pakolliseksi käyttää…..:o(

    #299046 Ilmoita asiaton viesti

    Heh, näinhän se menee. Tosin noista muista paikoista onnistumispromillet on sentään olemassa. Vesiesteessä alarinteessä en ole koskaan onnistunut… no ehkä joku kaunis päivä…

    #299047 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Parasta mitä oon nähny on se, kun sivuvesiesteestä lyödään takaviistoon. Sillon naaratti.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Sivuvesiesteessä epäonnistuminen – mitäs sitten?