-
JulkaisijaArtikkelit
-
Kuinka kauan/montako vuotta teillä meni, että pääsitte alle kymmenen tasoitukseen? Itselläni ei ole tänä vuonna(kolmas kesä) tullut kehitystä tasoituksen muodossa kuin yksi pykälä ja tasoitus on 12 Toinen kiinnostava seikka on se, että tarvitseeko ajatella jotain tiettyä asiaa svingissä, kun lyötte vai tuleeko ihan luonnostaan selkäytimestä? Mikä on muuten paras svingineuvo, jonka olette joskus joltain(pro, klubituuppari, kaveri) saaneet?
tasoituskehitys:
26.0, 12.9, 13.2, 9.6
eli neljantena kautena alle kympin (ei viela aivan singelissa (jos olisin kaikki kortit jattanyt, tasoitus olisi talla hetkella ~8))
kolmantena kautena pelasin todella vahan, eika tasoitus silloin laskenutkaan.
svingissa ajattelen yleensa yhta tiettya asiaa, riippuen sen hetken kunnosta. taman paivan ajatus: ’ala ******* nosta sita paata ettet veda kainaloon’
mulla meni kolme kokonaista kautta. kun treenasin oikein kunnolla. tasoitukseni on tällä hetkellä tasan 5.
Tänä vuonna tassari pudonnut reilusti ja kuudes kausi menossa.
En ajattele mitään tiettyä asiaa lyödessä, parempi on, kun ei ajattele mitään, vaikka kyllähän siinä tietysti jotain ajattelee, vaikka sitten ajattelee sitä, että älä ajattele mitään…you know?….ööö….
Minkä ikänen oot?Tässä on menossa viides kausi ja tällä kaudella oon päässy singeliin…Pari ensimmäistä kautta oli vaan pelailua ja nyt oon yrittäny vähän panostaa jo tohon peliin.Pitäs vaan harjotella paljo.
Kauden alussa händäri oli 15,8 ja nyt 8,9.Ikää on 16.
Ennen lyöntiä ajattelen:’muista rytmi ja yritä nyt osua tohon palloon’:)
NimetönTasoitus kehitys
1.vuosi 23
2.vuosi 14
3.vuosi 8
ja nyt 13 pelivuoden jälkeen 1,6…. ollut jo pari vuotta sitten 0,5, mutta työ vie liikaa tehokasta treeniaikaa 🙂
Parasta on ajatella yhtä asiaa swingin aikana. Oli se sitten rytmi tai jokin muu, mutta sillä pystyy pitämään swingin kasassa koko kierroksen ajan.
Neljäs kausi ja tasoitus 27 jotain.
Mulla on nyt tasan kaksi pelikautta takana ja tasuri 9.5 eli kaksi kautta meni singeliin pääsemiseksi.
Lyönnin aikana tai juuri ennen sitä pyrin olla ajattelematta mitään.
singelin raja on 9.4 🙂
NimetönKolmen vuoden pelaamisen jälkee singeliin, tasotus nyt 8,1. Ikää on 17 vuotta.
Yksi asia, mitä aina ajattelen, on vasen käsi, koitan pitää sen suorana taakseviennissä ja osuman jälkeen koitan olla koukistamatta sitä.
Eli yksinkertaisesti vien mailanlapaa kohteen suuntaan osuman jälkeen.
Neljä kautta meni..tasoitus nyt 8.
Pron mielestä maksimissaan saa olla 1 asia jota miettii,mut jos lyönti on tikissä niin mitä siinä turhia miettimään!!
Paras neuvo on ’katse pallossa’,auttaa niin lyönnissä,chipeissä kuin puteissakin..koska ilman kunnon osumaa on vaikea saada toivottua tulosta.
Neljä kautta meni singelitasoituksen saamiseksi. Aloitin 11 vuotiaana. Nyt olen pelaillut kolme kautta singelihändärillä… Vaikeaa tasoituksen tiputtamisesta tulee kun tasoitus on lähellä nelosta.
Nejäs kausi menossa händäri 8
Itse pelaan parhaiten silloin kun ei tarvitse ajatella svingiä ollenkaan. Muutenkin mun pallonlyöminen parani huomattavasti kun lopetin svingin hiomisen ja vaan annoin mennä. Tietty perusjuttujen on hyvä olla kunnossa…
Niin ja nyt ala sitten treenaamaan lähipeliä… :o) Pari tuntia viikossa lähipelialueella tekee ihmeitä scrambling -tilastoon…
Paras svingineuvo prolta: Lopeta toi pelleily ja lyö sitä palloa. (Sanoi yks pro kun pohdiskelin ääneen planen tiputusta ’magic moven’ aikana…)
7,9 ja kolmas kausi menossa.
Pelatessa ei ajatella svingiä vaan itse peliä (minne/millä/miten..) eli lyödään sen hetken taitojen mukaan selkäytimestä. Harjoittelu on eri asia.
Toisen kesän lopussa tasoitus 6,8:iin.
Kolmas kesä menossa ja händäri tällä hetkellä 3,6.
Kolme vuotta meni singeliin.
Ennen lyöntiä keskityn vain yhteen asiaan, joka vaihtelee sen mukaan missä on ollut ongelmia.
Up up ja lisää vastauksia…
Tätä oli kiva lukea, varsinkin vastauksia kahteen viimeiseen kysymykseen.
1. kausi 15,7
2. kausi 8,1
3. kausi (menossa hcp 5,9)
Svingissä tällä hetkellä tärkeintä pitää se kasassa=lyödä aina samalla tavalla. Ajatukset pyörii lähinnä akselilla – SVINGAA rennosti, älä yritä LYÖDÄ palloa.
Paras neuvo tähän asi: svingi onnistuu kun muistaa rytmin. Ilman rytmiä ei saa helposti toistettua suoritusta
1. kausi 18 hcp
2. kausi 9 hcp
3. kausi 5 hcp
4. kausi 3 hcp ja kausi jatkuu vielä.
Ennen swingiä ajattelen positiivisia asioita swingistä ja ajattelen myös sitä, että kierrän hartiat kunnolla ja hyvä saatto.
ensimmäinen kausi 22,4
toinen 6,3
kolmas 4,5
hartioiden täysi kierto vois olla yks juttu mitä mietin ennen lyöntiä.
Tämä on 15. pelikesäni, joten minulla lienee hitain hcp:n tiputustahti täällä kirjoittelevista single-pelaajista 😉 Heinäkuun puolivälissä meni maaginen 10 rikki.
Viimeisen viiden-kuuden vuoden kausikohtainen kierrosmäärän keskiarvo on varmasti alle 20, ja vakavamielinen treenaaminen ei ole junnuvuosia lukuunottamatta ollut koskaan osa golfharrastustani. Kehitysnopeus ei siis ihmetytä.
Mistä tuo singelin raja (9.4) oikein tulee? Stinkypetekin siihen viittasi (9.6 ei vielä singeli).
Ettette vaan vedätä 😉
NimetönEi riitä 9,5:kään, raja 9,4 tulee siitä pyöristetystä luvusta, eli 9,4 on alin/ylin, (miten kukin sanoo) raja, mikä pyöristetään alaspäin.
Matikan oppijeni mukaan, 9,5 pyöristetään ylöspäin.
Eurojakin piti opiskella.
’Mitä parempi pelaaja on kyseessä, sitä vähemmän hänellä on aivotoimintaa svingin aikana tutkimusten mukaan.’
Lähde: uusin Golflehti
Tästä voisi päätellä, että aivot narikkaan tai lääkkeillä taju pellolle kun lähtee kentälle. Jälkimmäistä en ole kokeillut, enkä suosittele.
Mutta se lienee selvä, että svingatessa ei pidä ajatella mitään. Kun suoritus on selkärangassa, näin automaattisesti onkin.
Tuli vaan mieleen, että eilisen tennistähti Pete Samprasia pidettiin tyhmänä kuin saapas –> ei osaa jännittää. Tennis on toki ihan eri laji, mutta kylmistä hermoista on apua luonnollisesti golfissakin.
Oma tasoitus ei ihan vielä singeli (24,4), mutta samat asiat luonnollisesti kiinnostavat.
Kiintoisa viestiketju itseänikin ajatellen. Harmi vaan, että juuri kukaan ei ole laittanut mukaan ikäänsä. Minua kiinnostaisi tietää, onko lukijoiden joukossa seniori-iässä aloitaneita ja kuinka nopeasti heidän tasoituksensa tippui alle kymmenen?
Itse kuulun yllä mainitsemaani ryhmään. Pelaan ensimmäistä vuottani. Olen laatinut itselleni viisivuotistavoitteeksi tasoituksen parantamisen singeliksi. Eka vuoden tavoite on 24, toisen 14 ja siitä sitten kolmessa vuodessa lopulliseen tavoitteeseen. Olenko epärealisti? Ensimmäisen vuoden tavoite on jo miltei saavutettu ja vieläkin tasoitus putoaa miltei joka toisella kierroksella ja harvoin enää lipsahtaa kierros alle bufferin. Voi olla, että 20 on jo syksyllä voitettu.
Ainoa mikä arveluttaa on kropan kestävyys. Draivit ovat kyllä alkaneet vakiintua 200 metrin paremmalle puolen, mutta vanha kroppa on alkanut oireilla. Polvet ja toinen nilkka eivät oikein tykkää liian kiivaasta kierrosta.
-
JulkaisijaArtikkelit