16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

Silmät kiinni?

Etusivu Foorumit Yleistä Silmät kiinni?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kellä on pokkaa lyyä palloo silimät kiinni – kuka tunnustaa osuvansa palloon ilman katsekontatia?

    Minulla on – minä tunnustan. Ja vielä mustat lasit päässä.

    Huomenta Anttigolffari,

    minun pokka pitää, sillä välillä harjoittelen rangella silmät kiinni. Aviomies tarkkailee ja kertoo mihin pallo lentää. Jos mailan kulkema rata on hyvä ja rytmi oikea, niin pallo lentää hyvin pitkälle suoraan. Silmät kiinni harjoittelussa voi ’kuulostella’ paremmin oman kehon tuntemuksia 🙂 eli pysyykö tasapainopiste tarpeeksi alhaalla eikä pää heilu liikaa. Oppii myös luottamaan omaan lyöntiinsä ja se auttaa vaikeista paikoista pois kentällä.

    — ’Antti aiheuta pahennusta rangella ja huiski palloa pipo päässä 🙂 jos pokka pitää’ 🙂 🙂

    Nimetön

    Onhan näkövammaisia golfareitakin

    Lue lisää: näkövammaisten golfyhdistys

    No jo se selvisi, miksi Sinulla Antti on tasoitus pysytellyt sitkeästi 54 tuntumassa. Jos tämmöisiäkin vippaskonsteja kokeilee niin siihen voi sanoa vain sananlaskua mukaellen.

    Kokenut kaiken tietää – vaivainen kaiken kokee.

    Nimetön

    Varsinkin pitkän putin harjoituksissa silmät kiinni lyöminen on yksi tavanomaisimmista drilleistä. Se auttaa kehittämään etäisyyden arviointia ja hahmottamaan lyönnin vaatimaa svingiä. Jos minä puttaan 5 palloa silmät auki ja 5 silmät kiinni esim. 10 metristä, ei tuloksissa ole mitään eroa.

    Nimetön

    JepJep! Nyt selvisi miksei Antti ei saa händäriään laskemaan, kun se riekkuu kaikki illat ja yöt baarissa (ei paarissa) ja baarin jälkeen tulee kyselemään kummia tänne golfpisteen forumiin.

    Nimetön

    Asiaa! Opettelin golffin aakkoset viime kesänä ja greencardin suoritin Syyskuussa, jolloin peli ja swingi kulki suhteellisen hyvin. Pitkänä talvena en mailoihin koskenut ja kevään tullen ’rankella’ lyönti oli ihan hukassa, eikä ensimmäisiltä kierroksilta ollut paljoa (tuleville) lapsille kertomista, mutta nyt kesä-heinäkuussa ymmärsin taas että tuon prkl:n PÄÄn pitää pysyä paikallaan! Viime kierroksella tuli 44 bogeypistettä ja uskon notta se oli vasta alkusoittoa… …toivottavasti.

    Nimetön

    ’Pidä pää paikallaan’ tai ’katso palloa’ ovat vanhoja hokemia, mutta ihan huuhaata molemmat.

    No koetappa lyödä sitten niin, että ennen osumahetkeä nostat pään ja katsot kohteeseen. Veikkaanpa, että huonohko lyönti lähtee.

    Aloittelijoilla sitä sattuu ja niin sattui minullakin ja pään nostaminen tuhoaa varmasti lyönnin. Mutta vähänkään pidempään pelanneen ei tarvitse siihen keskittyä. Pitcheissä ja chipeissä olen nähnyt kokeneempienkin pelaajien nostavan päätään, varsinkin jos on ollut jokin erikoinen lähestymistilanne kyseessä.

    Kyllähän sen pään täytyy kääntyä – paitsi putissa. Prollani olikin tapana sanoa että katse siirtyy viimeksi. Kiertoliike vaimenee asteittain mitä lähempänä kohdetta ollaan kunnes putissa katoaa kokonaan. Mitenkäs tää ny liitty pään kääntymiseen? Puhunkos taas ihan hassuja?

    Tuo ’Pää paikallaan’ on hieman huono sanonta. Keksijä lienee tarkoittanut juuri sitä lyhyttä hetkeä osuman jälkeen jolloin katsetta ei saisi nostaa kohteeseen, moni vain ymmärtää sen väärin ja luulee että pään tulisi olla paikallaan myös päksvingissä ja daunsvingissä…

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Silmät kiinni?

Etusivu Foorumit Yleistä Silmät kiinni?