Aihe: Silmälasit, mutta minkälaiset? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Silmälasit, mutta minkälaiset?

Etusivu Foorumit Yleistä Silmälasit, mutta minkälaiset?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Moi Viime kesä rautamailoilla vielä jotenki meni. Mutta kun nyt sitten hankin draiverin, pallojen katoaminen tuplaantui. Eikä tämä nyt johdu pelkästään siitä, että suunta olisi ihan joka kerta kauas metsään. Myös keskelle väylää lentävät katoavat silmistä, myö pelikaverin pallot, vaikka kuinka keskittyisin lentokaareen. Näkö on vain kertakaikkiaan mennyt huonoksi. Kertoisitteko muut silmälasien käyttäjät, kumpi on toimii nimenomaan golffissa paremmin, moniteho, vaiko pelkät kaukoklasit? Molempia on nyt optikkoliikkeissä suositeltu, mutta mitä sanotte Te, jotka olette alan todellisia asiantuntioita?

  Silmälääkäri ja sitten yksitehot. Omakohtainen kokemus koko peliajalta. Aurinkoon voit hankkia päälle laitettavat aurinkolasit. Näin omakohtaisena kokemuksena 15 v ajalta sekä että kokeilujen jälkeen.

  Samaa mieltä. Tiedän kyllä pelaajia jotka käyttävät monitehoja mutta minua ne häiritsee. Backsvingissä joudun katsomaan palloa linssien vääristymien läpi ja maa ikäänkuin ’muljahtelee’. Tuntuu kuin pallo olisi lyötäessä alamäessä.
  Itse käytän automaattisesti tummuvia muovilinssejä, ei tarvi vaihdella aurinkolaseja.

  KL

  Itse pärjään kaukolaseilla, monitehoista ei ole kokemuksia, koska en niitä tarvitse mihinkään.

  Itsestään tummuvista en oikein pidä, joten tarvittaessa kannan sekä kirkkaita että tummennettuja mukanani ja vaihtelen tarvittaessa. Maku- ja tottumisasia varmaankin.

  Mä taistelin rillien kanssa golfkentällä noin 10 vuotta, kunnes muutama vuosi sitten rohkaistuin ja kävin leikkauttamassa Mehiläisessä silmät kuntoon. Ja kyllä kannatti! En osaa äkkiseltään sanoa parempaa sijoitusta vajaalle 4 tonnille (paitsi tietenkin golfosake). Nyt pystyy käyttämään surutta hyviä aurinkolasejakin, mistä rilliaikoina pystyi vain haaveilemaan.

  Voi niitä aikoja kun sateessa pelattiin rillit huurussa ja pisaroita täynnä. Ei ole ikävä!

  Jep, kiitoksia.
  Näitä yksitehoisia kaukolaseja itsekkin hiekan luulisin paremmaksi, juurikin näiden vääristymien vuoksi.
  Silmälääkärin kautta joudun käymään jokatapauksessa, koska molemmat silmät on jo pari vuotta sitten operoitu, siis harmaakaihi leikattu. Näin ollen optikon tarkastus ei liene edes luvallinen. Joten leikkauksilla ei enään näitä vanhoja okulaareja korjata.

  KL

  Lavantauti kirjoitti: (10.5.2014 14:33:38)
  Mä taistelin rillien kanssa golfkentällä noin 10 vuotta, kunnes muutama vuosi sitten rohkaistuin ja kävin leikkauttamassa Mehiläisessä silmät kuntoon. Ja kyllä kannatti! En osaa äkkiseltään sanoa parempaa sijoitusta vajaalle 4 tonnille (paitsi tietenkin golfosake). Nyt pystyy käyttämään surutta hyviä aurinkolasejakin, mistä rilliaikoina pystyi vain haaveilemaan.

  Voi niitä aikoja kun sateessa pelattiin rillit huurussa ja pisaroita täynnä. Ei ole ikävä!

  Veit suorastaan rillit nenältäni!

  Itse tein saman investointipäätöksen vuonna 2000, mutta sen jälkeen iän tuomat muutokset ovat tuoneet muassaan lasien tarpeen tietyissä tilanteissa, kuten golfkentällä. Tosin sielläkin pärjään mainiosti ilman lasejakin, mutta minusta on kiva nähdä ne pallojen viimeisetkin pomput.

  Leikkaukseen asti 32 vuotta silmälaseja putkeen ja aamusta iltaan käyttäneenä riemuitsin erityisesti siitä, ettei näkö sumentunut täydellisesti pakkasella ulkoa sisään tultaessa. Suosittelen leikkausta kaikille likinäköisille!

  Yksiteholasit kentälle – monitehoilla omat haasteensa, varsinkin putatessa. Lisäksi aurinkoisella säällä erilliset aurinkolasit vahvuuksilla. Näillä on pärjännyt.

  Jos hankit sekä värittömät että aurinkolasit, niin kysy optikoltasi oikea värisävy golf kentälle. Samoin varmista tummuuden prosentti jotta ei tule liian tumma tai vaalea jos on paljon varjo/aurinko paikkoja. Optikko yleensä tietää.

  Kaksiteholasit, joissa lukuosa vain 8 mm korkea. Lukuosan yli on esteetön näkymä palloon.
  Kortin täyttäminen sujuu myös vallan hyvin, vaikka lukuosa on matala. Romaanin lukemiseen sitten
  sitten siihen sopivat lasit.

  Briha kirjoitti: (10.5.2014 23:02:10)
  Kaksiteholasit, joissa lukuosa vain 8 mm korkea. Lukuosan yli on esteetön näkymä palloon.
  Kortin täyttäminen sujuu myös vallan hyvin, vaikka lukuosa on matala. Romaanin lukemiseen sitten
  sitten siihen sopivat lasit.

  Kaksitehoiset toimii hyvin,mkunhan lukuosa on riittävän matala ja linssi muuten riittävän iso. Tummeneva kalvo on muuten tosi kätevä, jottei tarvii vaihtaa esim klubille mentäessä.

  Kyllä moniteho tietenkin helpottasi kovasti esim. tuloskortin täyttämistä.
  Briha, sanoit kahdeksan mm. tuon lukuosan leveydeksi itselläsi. Onko lasisi räätälöity Sinulle nimenomaan pelilaseiksi?

  Jos tuloskortin täyttäminen onnistuu linssien alitse katsomalla, niin silloin yksitehot ovat mielestäni golfiin paras ratkaisu. Itse olen tykännyt fotokromaattisista linsseistä.
  Sensijaan perhokalastukseen minulla on mahdollisimman alas sijoitetulla lukuosalla varustetut progressiiviset monitehot, koska siinä lajissa joutuu tekemään pieniä solmuja rinnan korkeudella hämärissäkin olosuhteissa. Lukuosa ei ole mielestäni mitenkään haitannut varsinaista katselusuuntaa. Luonnollisesti tällaisiin linsseihin kannattaa valita sopivan korkeat kehykset.
  Esim. Oakleyn prescription linssit ovat toimineet kummassakin tapauksessa hyvin.

  Keskustele optikkosi kanssa pelitarpeista ja tilanteista joissa silmälasit ’ haittaa’ jne.
  Monitehosilmälaseissa jos ajattelee pelkkiä pelilaseja niin suosittelen 0,25/0,50 pienempää addia ja ruskea liukuväri linsseihin kova/ heijastuksenestopinnoilla. On toki olemassa moliteholinssejä fototrooppisena sekä polarisoivina.. Toimii hyvin ( myös kalastus tilanteissa)!
  Kaukonäkö kannataa tarkistaa jotta näkee pallon lentoradan myös loppuun asti.

  Kunnon pelilasit ovat pieni investointi tähän harrastukseen mutta kannattava.

  Mr Cool

  Mr.Cool kirjoitti: (11.5.2014 18:39:54)
  …On toki olemassa moliteholinssejä fototrooppisena sekä polarisoivina.. Toimii hyvin ( myös kalastus tilanteissa)!…

  Polarisoinnista golflinsseissä en osaa sanoa, mutta kalastuksessa se on ’pakollinen’ ominaisuus. Ideaalipaketti minulle olisivat polarisoivat, fotokromaattiset monitehot; sellaisia ei vain ole toistaiseksi tullut vastaan kuin yhdessä linssimerkissä.Ja sekin on vasta niin uusi juttu, että kokemusta ei tunnu olevan, paitsi valmistajan mainoksissa.

  Moniteholinssit polarisoivina ja fototrooppisina löytyvät varmaankin
  Yksityisistä optikkoliikkeistä koska linssien maahantuoja toimii varsinaisuomessa

  Mr Cool

  Keskustelin golfaavan optikon kanssa, joka antoi minulle vinkin tuosta matalasta lukuosasta kaksiteholasehin. Tuo 8 mm oli sopiva niihin kehyksiin, jotka valitsin. Lukuosan korkeus on sovitettava niin, että pystyy katsomaan sen yli palloon. Lasit ovat minulla ihan yleiskäytössä. Luen niillä jopa lehtiä, jos lukulasit eivät ole saatavilla. Golfiin ne sopivat mielestäni jopa paremmin, kuin monitehot. On nimittäin kokemusta niistäkin.

  Mr.Cool kirjoitti: (11.5.2014 19:23:04)
  Moniteholinssit polarisoivina ja fototrooppisina löytyvät varmaankin
  Yksityisistä optikkoliikkeistä koska linssien maahantuoja toimii varsinaisuomessa

  Mr Cool

  Nuo ovat sitten varmaankin jonkun toisen valmistajan glasit, koska itse löysin mainitsemani linssit Oakleyn brändin alta.

  Mulla on rillit ja aurinkolasit samoilla vahvuuksilla. Yksitehoiset, kauko-.

  Aurinkolaseissa on jonkin verran suurempi, mutta kaarevamppi linssi, minkä vuoksi greeninluku sakkaa totaalisesti, jos vaihataa kesken kierroksen. Reuna-alueiden kaareutuminen muuttaa sen verran perspektiiviä, että huolimatta ’normaalista’ tarkannäöntunteesta breikit muuttuu. Siksi joudun ennen kierrosta valitsemaan, kummilla pelaan, mitä en ole kokenut suureksi ongelmaksi.

  Aurinkolaseissa on polarisaatiosuodatus, mitä en suosittele. Määrätyillä heinälajikkeilla on omanlainen kiiltonsa, joka kertoo joskus enemmän, kuin se, mitä breikki näyttää. Lisäksi auringossa kiiltelevän golfpallon erottaa paremmin tuuheammasta heinästä, josta valitettavan usein joudun pallojani etsimään.

  Jos haluaa yleiskäyttöisemmät aurinkolasit, ei itsetummuvat ole vaihtoehto. Ne eivät tummu autoa ajaessa. Silloin pelilasit kannattaa teettää samalla kertaa samanlaisiin sankoihin, jotka aurinkolaseihin valitsee.

  Monitehoisista lähipiirin kokemusten mukaan on harmia etenkin greeninluvussa ja ilmeisesti myös swingatessa, kuten olemme jo saaneet lukeakin. Ainakin yksi optikkoliike mainostaa golflaseja, joissa lukulasialue on tavanomaista moniteholasia matalampi, jolloin tuloskortin täyttö on helpompaa, kuin yksitehoisilla, mutta lukualue ei häiritse niin paljon muussa toiminnassa. Näistä ei ole kokemusta, omaa eikä tuttavan. Kuitenkin arvelisin, että ’entisvanhan’ mallinen erillishionta, ei siis ’rajaton’ voisi toimiakin, koska silloin taittomuutos olisi varmasti paremmin hallinnassa katsetta kohdistaessa erottuessaan terävänä linssistä.

  Riippuen siitä, minkälainen taittovirhe on ja millainen silmä itsellä on, voi myös piilolinssien käyttö olla hyvä vaihtoehto. Hajataiton korjaavien piilolinssien toiminta perustuu niiden oikeaan asentoon, joka on nykyään ratkaistu linssin painopisteellä. Omat kokemukset näistä pelatessa on kuitenkin varsin kehnot. Silmieni muoto ja vähävetisyys tekee kasvot maahan päin sen, että pystyasennossa oikessa asennossa oleva linssi kiertyy väärään kulmaan, jolloin hajataitto pahenee korjaamatontakin näköä huonommaksi.

  Silmälasien kanssa joituu pelaamaan sadekelillä lippiksessä, mikä etenkin syksyllä varmittaa, jos muuten valitsisi pipon.

  KL

  Pekka Pelimies kirjoitti: (12.5.2014 10:58:37)
  Hajataiton korjaavien piilolinssien toiminta perustuu niiden oikeaan asentoon, joka on nykyään ratkaistu linssin painopisteellä. Omat kokemukset näistä pelatessa on kuitenkin varsin kehnot. Silmieni muoto ja vähävetisyys tekee kasvot maahan päin sen, että pystyasennossa oikessa asennossa oleva linssi kiertyy väärään kulmaan, jolloin hajataitto pahenee korjaamatontakin näköä huonommaksi.

  Tuo on jo ikivanhaa tekniikkaa, josta on ilmeisesti pääosin päästy eroon. Minulla oli tuommoiset tooriset piilolinssit 80-luvun alussa. Niiden alareuna oli paksumpi, mikä pyöräytti linssin aina takaisin samaan asentoon silmän räpäyttämisen jälkeen (jos pyöräytti…). Nykyään linssit on valmistettu siten, että hajataittokorjaus on istutettu linssin koko kehälle, jolloin linssin asennolla ei ole mitään väliä. Näin minulle kertoi viime syksynä piilolinssinsä uusinut hajataittoinen ystäväni.

  Voi tietty olla mahdollista, että toorinen linssi on edelleen ainoa vaihtoehto, jos hajataittoisuus on riittävän suurta. Optikko sen osaa varmasti kertoa.

  Mr.Cool kirjoitti: (11.5.2014 18:39:54)
  Monitehosilmälaseissa jos ajattelee pelkkiä pelilaseja niin suosittelen 0,25/0,50 pienempää addia ja ruskea liukuväri linsseihin kova/ heijastuksenestopinnoilla. On toki olemassa moliteholinssejä fototrooppisena sekä polarisoivina.. Toimii hyvin ( myös kalastus tilanteissa)!

  Joo, ruskea ja oranssi saattavat auttaa viheriönluvussa.

  Monitehojen sijaan yksitehot tai tarvittaessa kaksitehot niin vääristymät voivat olla pienemmät.

  Briha kirjoitti: (11.5.2014 20:15:37)
  Keskustelin golfaavan optikon kanssa, joka antoi minulle vinkin tuosta matalasta lukuosasta kaksiteholasehin. Tuo 8 mm oli sopiva niihin kehyksiin, jotka valitsin. Lukuosan korkeus on sovitettava niin, että pystyy katsomaan sen yli palloon. Lasit ovat minulla ihan yleiskäytössä. Luen niillä jopa lehtiä, jos lukulasit eivät ole saatavilla. Golfiin ne sopivat mielestäni jopa paremmin, kuin monitehot. On nimittäin kokemusta niistäkin.

  Jep, kaksitehot ovat golfiin usein paremmat kuin monitehot eli progressiiviset ja edullisemmatkin.

  Vielä sellainen vinkki että jos yksitehot eivät riitä tuloskorttien kanssa, niin vain toinen linssi kaksitehoisena, jolloin lukualue häiritsee vähemmän pallon ja viheriön näkemistä. Kaikilta optikoilta ei tämä onnistu.

  Olen pelannut parikymmentä vuotta kaksitehoisilla. Laseja olen uusinut 5- 6 vuoden välein ja tuolloin on ollut pientä räpyttelyä, että onko se noin saamarin lähellä, tuo pallo. Mutta ihmeen nopeasti silmä tottuu. Mitään vaikeuksia ei ole ollut. Toisaalta, enhän minä paremmasta mitään tiedäkään.

  Uran alussa uusin laseja, kun en nähnyt mihin pallo tipahti, ja tämä silloin, kun se tipahti väylälle. Lyönti oli tuolloin paljon pitempi kuin nykyään. Nyt erotan pallon väylältä draivin jälkeen. Paljain silmin.

  Varsinaisen heräteostoksen tein optikkoliikkeessä viime vuoden lopulla, kun huomasin, että mullahan on golfbudjetissa kulupuolella tonni debittiä. Tilasin Oakleyn aurinkolasit tuplavahvuuksilla. Maksoi noin 850,00 €, sis. alv:n. Ongelma on tässä se, että ne ovat aavistuksen erilaiset kuin käytössä olevat siviililasit. Oakleyt nenällä saan aikaiseksi saatanallisia duffeja. Niinpä käytän niitä vain keimaillakseni.

  No joo…ettei tämä nyt mene liian helpoksi, niin tämä kaksitehot on todellakin yksi vaihtohehto monareiden, ja yksitehojen rinnalle.
  Noh, kyllä tämä tästä. Aika silmälääkäriin saatu vielä tälle kuulle. Ja kun liikkeiden mainoksia katselee, niin noita lasejahan tarjotaan päkillinen yksien hinnalla : ) Sehän tekee valinnasta helpompaa.
  On toki vielä mahdollista, että silmiin on ilmaantunut jälkikaihia, josta en koskaan ole kuullutkaan. Tämä on sitten uuden operoinnin paikka.

  Kiitoksia kovasti osallistumisesta keskusteluun, oli todella hyvä kuulla mielipide Teiltä jotka olette golffin parissa itseäni pidempään tähänkin asiaan perehtyneet.

  Tuolta voisi saada apua, painivat päivittäin vastaavien asioiden kanssa. http://www.nakoasiantuntija.fi/

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
Vastaa aiheeseen: Silmälasit, mutta minkälaiset?

Etusivu Foorumit Yleistä Silmälasit, mutta minkälaiset?