26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Silloin pelästyin

Etusivu Foorumit Yleistä Silloin pelästyin

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 51)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olin tässä muutama kesä sitten pelaamassa kaverini kanssa ja hän seisoi minun edessäni niin sanoin hänelle että viitsitkö vähän varoa. No kaverin tähän tokaisi että lobbaa mun ylitseni. No minähän lähdin yrittämään ja kun kaverini oli jo kääntänyt selkänsä minuun päin niin silloin minun lyöntini lähti. Ja niinhän siinä kävi toppasin pallon kaverini selkään jonkä jälkeen hän putosi maahan ja piteli selkäänsä. Onneksi selvisimme tästä vain säikähdyksellä. KERTOKAA OMIA HURJIA KOKEMUKSIA KUN OLETTE PELÄSTYNEET GOLFKENTÄLLÄ…..

    Viime kesänä lähdi lyömään seiviä metsästä erittäin pahasta painanteesta, tarkoitukseni oli wedgellä lyödä palloa voimakkaasti suoraan alas saadakseni se nousemaan. Kaverini joka pallon oli löytänyt seisoi n. 10m päässä oikealla puolella. Lyönti epäonnistui lähtien kovana ’sokettina’ oikealle, osuen kaveriini. Säikähdyksestä selvittyämme huomasimme että pallo oli osunut kaverini kädessä olleeseen rannekelloon (Rolex), ei mustelmia, kello ehjä ilman naarmuakaan. Siispä selvisimme vain säikähdyksellä.

    Muutama vuosi sitten pelasin vaimon kanssa Masterin Forest-kenttää ja kun olin puttaamassa par-3 väylällä(väylä nro 8), vaimo alkoi ’huutaa’, että hirvi juoksee meitä kohti. Niinhän siinä kävi, että puttaaminen jäi kesken ja oli poistuttava takavasempaan ja annettava hirven juosta keskeltä griiniä.

    Säikähdys ei ollut suuren suuri, mutta kyllä golfin harrastaminenkin käy luontomatkailusta.

    Lue lisää: Golfpiste

    ’lobbaa mun ylitse’??? voi tuota järjen köyhyyttä. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

    Olipas rakentava kommentti tuupparilta!

    Eräällä, en muista millä kentällä, oltiin ryhmämme kanssa par 3:lla joka oli huomattavasti korkeammalla kuin greeni. Edellä olevan porukka antoi lyöntiluvan, ainakin yksi heistä näin meille näytti, kun bunkkerissa oli vielä kaveri lyömässä.
    Noh, honorissa oleva kaveri löi samantien eikä ajatellut sitä kaveria bunkkerissa. Pallo meni aivan korvan vierestä bunkkerikaveria. Siinä sitten ihmeteltiin porukalla miten näin pääsi käymään. Oikosulkuja tapahtuu ja joskus monta samaan syssyyn.

    En nyt voi käyttää sanaa pelästyä seuraavasta tarinasta, mutta kuitenkin:

    Vuosia sitten Mijaksen kentällä Espanjassa olimme kymppitiillä kun näimme kakkosväylältä ajavan ruumisauton… Emme tiedä vieläkään mitä oli tapahtunut, ilmeisesti luonnollinen kuolema, oli kuuma päivä, mutta voisi sanoa että tunnelma oli yhtäkkiä aika erikoinen…

    Ei siinä juuri bogit enää tuntuneet missään… Elämä näytti taas että pikkuasioista ei ehkä kannattaisi kiukutella.

    Tuupparikin voisi joskus vähän ajatella ensin ja sitten vasta antaa negapalautetta…?

    Olen tuupparin kanssa täysin samaa mieltä, että
    on täysin järjen köyhyyttä koettaa lyödä lobwedgellä toisen yli.

    Amatöörin käsiin mielestäni ko. erittäin vaikea maila ei edes kuulu.

    Ihmettelen todella kommentteja, että on järkevää lyödä pallo toisen selkään lobwedgellä.

    Grrencard pois tällaiselta kaverilta olisi oma ehdotukseni.

    Onko joku sanonut, että on järkevää lyödä toista selkään?

    On sitä tullut käveltyä sillan kaiteellakin ja kaikkea muutakin ’kivaa’ nuoruudessa tehtyä.

    Tyhmä temppuhan se on. Phil sen nyt osaa aikas 100% vaikka kyllä hänkin lyö toppereita.

    Mä haluisin tietää että millä perusteella Severiano
    sanoo lobwedgen olevan vaikea maila?!?!?!?!?!?!?!?!?
    Helpoin mitä bägistä löytyy(60loft)

    kiva seurata näitä keskusteluita, kun joka aiheesta löytyy nälvintää puoleen ja toiseen.
    toisaalta hyvä, että sätitte välillä toisianne, ettekä ulkopuolisia, jotka eivät pääse vastaamaan takaisin.
    Keskittykää enemmän omaan peliin, niin tulos paranee… pätee näihinkin sivuihin.

    Niin…kyllä tuo on vähän samassa sarjassa sen kaverin kanssa joka viime vuonna yritti pysäyttää auton makaamalle keskellä tietä pimeässä. Eli olen severianon ja Tuupparin kanssa samaa mieltä, eikä kumpikaan mielestäni edes sanonut pahasti. Vahinkojahan sattuu kentällä aina, mutta typeryyksiin ei pidä sortua, vaikkahan onhan sitä tullut itsekin hölmöiltyä jonkin verran…

    NGCC:n Benzin viimeisellä tiillä armoton slaissi, menikö se nyt metsän läpi vai yli toiselle väylälle… No sitten kuuluu: VOI PERKELE!!! Pallo oli mennyt puolisen metriä jonkun pään vierestä. HUPS…

    Olin kaverini kanssa pelaamassa ja hän loi spoonia par5:sella raffista ja yritti hieman repäistä. Pallo lähti lujaa topperina ja osui ison sadevesikaivon reunaan ja lähti siitä todella kovaa 90astetta vasemmalle, jossa itse seisoin ja pallo suhahti pääni ylitse. Tunsin kuinka se suhahti aivan hiusten juuresta. Kaivon kannen reuna oli jotenkin maan pinnasta koholla ja pallo osui just sopivasti siihen.

    Etsin puskasta palloa vaihteeksi. -> törmäsin kärmeeseen. Silloin hypin tasajalkaa pois päin 100 yardia. Neiti mikä neiti.

    Sattui Espaniassa La Qvintan kentällä. Piti lyödä avaus draiverilla ja tietysti keskelle väylää. Olin hukannut edellisellä väylällä palloni vesiesteeseen ja tiiasin siis uuden pallon lähtövalmiiksi. Väylän vasemmalla puolella kulkee vilkasliikenteinen katu, jossa autoja satamäärin. Niinhän siinä kävi, että se ’hookki’ tuli juuri silloin kun ei pitäisi ja pallo kaartoi kohti vilkasliikenteistä katua. Golffarilla on joskus onneakin ja silloin sitä oli. Nimittäin samaan aikaan ajoi soralastissa oleva kuorma-auto pitkin katua ja se uusi pallo tupsahti sinne sorakasaan lavalle. Eli liikkuvaan bunkkeriin sanoisin. Hiukan siinä kavereiden kanssa naurettiin, kun ensi hämmennyksestä selvittiin. Olivat sitä mieltä, että pitää jatkaa bunkkerista, mutta se meni menojaan.
    Kiva ja mukava kenttä se la Qvintta.
    Ai niin se hcp 7,1:-))))

    Eräällä Harjoitus kentällä oli joltakulta unohtunut lippu maahan, joten minun täytyi käydä näyttämässä missä reikä on. Kävin siellä, kaveri tähtäsi, siirryin n. 30 metriä vasemmalle. menin vielä bägin taakse piiloon(kaverilla ei ole green cardia). Aurinko paistoi kaverin takaa, eli en nähnyt palloa. Hän löi ja hetken päästä kysyin minnekkä lähti. Hän katsoi taivaalle ja sitten minuun. Alkoi pelottamaan. Menin vielä syvemmälle bägin alle ja kohta kopsahti n. 20 sentin päässä takanani, eli siinä missä pääni oli hetki sitten. Hieman säpsähdin melkein laskin alleni. Hän löi wedgellä, eli pallo tuli korkealta ja suoraan eli olisi voinut henki lähteä.

    No ei siinä henki lähde jos pallo tulee wedgellä lyötynä korkealta. Tosi huono tuuri täytyy olla.

    Niin, millaisias vammoja siitä golfpallon osumasta nyt sitten jääkään?

    Kaikkihan tiedämme, että jos saat draivin otsaan 10 metrin päästä niin se on henki pois. Kuitenkin katsoessa esim telkusta PGA:n kisoja, paukuttavat prot vähän väliä draiveja ja joskus lähestymisiäkin katsojajoukkojen sekaan. Varmaan siellä on sattunut Juhaa leukaan monasti, mutta en koskaan ole nähnyt ambulanssia tms lääkintämiehiä hoivaamassa pallon uhreja. Pallon nopeushan on kuitenkin lentoradan lopussa paljon pienempi kuin lähdössä jo ihan ilmanvastuksen takia, vaikka se korkealta tulisikin.

    Onko kukaan täällä saanut koskaan pallosta ja mitä siitä seurasi?

    Niin, vielä oma ’läheltä piti’ -tilanteeni, sattui nurmijärvellä aikanaan ihan aloittelijana. Avasin rautakolmosella kapeata metsäistä par4:sta, missä väylän vieressä etuvasemmalla n 100 m päässä näkyi jonkin toisen väylän griinille ja siellä nelikko puttaamassa. ’Nyt ei saa huukata’ ajattelin, ja eikös pallo lähtenyt todella kovaa, matalana ja vasemmalle voimakkaasti kaartaen suoraan kohti toista ryhmää. Karjaistuani ’FORE’ ja saatuani toisen ryhmän maastoutumaan kuului äänekäs ’kops’, kun pallo osui yhteen niistä harvoista männynrungoista, jotka olivat griinin ja väylän välillä kimmoten takaisin keskelle oikeata väylää. Ja minä kun olen pikemminkin krooninen slaissaaja. 😉

    Wedge lyönnissähän pallo tippuu todella korkealta ja nopeasti. Jos se osuu suoraan päähän, niin voi siinä henki mennä.

    jaa, meillä on ollut kaveripiirissä aina sanonta, ettei laskeva pallo satu… ;0)

    Kannattaa miettiä että mihin pallo tulee kimmokkeen kautta. Olin valitsemassa mailaa Keimolassa kun sigelikaveri jo avasi ja eikö avaus ollut soketti, joka osui väylätaulun kestopuurunkoon josta kimmoke taaksepäin korviani hipoen jonnekin pöpelikköön. En ehtinyt edes pelästyä, pallolla oli niin kova nopeus. Varmaan siinä väylätaulussa on vieläkin pallonkuva rungossa. Kannattaa aina mennä lyöjän taakse eikö jonnekin etuvasemmalle mailoja miettimään.

    Kuinkahan korkelta se maksimissaa tulee päähän jos wedgellä lyö korkealle? 50 m???70???

    No enpä usko että henki pakenee ruumista jos pallo tulee korkealta päähän. Korkeintaa pää on kipeä ja kuhmu löytyy. Sama jos pallon pudottaa kerrostalosta päähän. Tosi huono tuuri täytyy olla tai sitten kuolee siihen kun säikähtääja pummpu lakkaa toimimasta.

    Eri asia on sitten kun pallo tulee suoraan lyönnistä. Silloin on pallon nopeus luja.

    Nimetön

    jos miettii fysiikan lakien mukaan tuota juttua, niin pallolla on about pyöräilijän n. 20km/h (v=(mgh)^0.5) nopeus sen pudotessa maanpinnalle… Kyllä tuolla kuppa kuulaan tulee, mutta lähteneekö henki?

    Joku 2 – 3 vuotta sitten Aulangon rangen ohi polkupyörällä mennyt nainen sai pallon suoraan purukalustoon ja selvää jälkeä tuli: koko kalusto uusiksi.

    Eli vakuutukset kuntoon ja järki käteen.

    Itseasiassa golfin pelaamisen yhteydessä sattuu aika paljon kuolemantapauksia:

    pari vuotta sitten Ruotsissa nuori tyttö kuoli rangella, kun sai mailasta päähänsä eli ei pallo ole ainoa varottava asia.
    Viime kesänä kuoli Jalo Grönlund ja Spede kentälle. Muitakin varmaan löytyy.

    Lue lisää: Golfpiste

    Nyt ihan varsinaisen asian sivusta hieman fysiikkaa. Jos oletetaan, että kappale pudotetaan korkeudelta h metriä ja lasketaan sen nopeus v kappaleen osuessa maan pinnalle, niin helpoin tapa on olettaa, että kappaleessa alunperin oleva potentiaalienergia Epot=mgh muuttuu kokonaan kineettiseksi energiaksi Ekin=0.5mv^2. Tästä saadaan nopeudeksi v=SQRT(2gh) eli kappaleen massa ei vaikuta, ainoastaan putoamiskorkeus ja putoamiskiihtyvyys g, joka on noin 9.81 m/s^2.

    Tästä saadaan kyllä, h:sta riippuen, suurempia nopeuksia kuin mitä Marko ehdotti. Tosin tässä unohdetaan kokonaan ilmanvastus, joka sitten riippuu pääasiallisesti kappaleen muodosta ja nopeudesta. Mitä suuremmaksi nopeus käy, sitä suurempi on myös ilmanvastuksen hidastava vaikutus. Ilmanvastuksen osuus kasvaa lisäksi nopeasti, sillä sen suuruus taisi riippua nopeudesta neliöllisesti tms – jos nyt oikein muistan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 51)
Vastaa aiheeseen: Silloin pelästyin

Etusivu Foorumit Yleistä Silloin pelästyin