Aihe: seuranta+ - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

seuranta+

Etusivu Foorumit Yleistä seuranta+

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189106 Ilmoita asiaton viesti

  ’16.9 Rakas päiväkirja! Taas alkoi kierros ilman rangelämmittelyä ja ykkösellä lähti mahtava slaissi joka tosin kimmahti kuusesta suorakulmaisesti vasemmalle… huikkasin miehelle ’Se on mun pallo :)’ … taas kerran koitin lyödä liian kaukaa yli ja … saahan sen triplan näinkin.’ ;) Ei vaan, tosissaan, pitääkös joku tuollaista päiväkirjaa? En tiiä onko tuollaisesta hyötyä, mutta kentällä tulee usein dejavu kun tekee saman taktisen virheen kerta toisensa jälkeen…

  #502583 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pitää paikkansa tämä samanlaisten töppäysten sitkeääkin sitkeämpi toistuminen samoilla väylillä.

  Esimerkiksi: olet huukkipuolen samoajia, kunnes tietty väylä tulee. Ja aina siihen megaslaissi driverilla, vaikka joka kerta muistaa kirota , että tää pitäis avata rauta vitosella, eikä jäis kun pitchi päälle jne.

  Kotikentällä pystyy mielessään käymään läpi kierroksen, jossa joka väylälle voi kuvata todennäköisen mogan.

  #502584 Ilmoita asiaton viesti

  No päiväkirjaa en pidä, mutta toistuvat virheet jäävät takaraivoon, eivätkä millään meinaa poistua. Kärsin huukista (olen vasuri), mutta Ruukissa väylällä 16 lyön avauksen aina HIRVEÄLLÄ slaissilla outtiin. Näin on käynyt useita kertoja. Viikonloppuna olen menossa sinne kisoihin ja yritän psyykata nyt sitä pois. Saa nähdä millä mailalla avaan 😉

  #502585 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Niinpä, kummallista tämä golf. Kaavamaisesti toistuu sama kuvio. Avaus mahd. isolla pyssyllä ja sitten seuraavaa yritetään greenille tilanteessa kun tilanteessa. Eilisestä 2 hyvää esimerkkiä. Avaus veden yli. Normaali maila W5, korkeahko lentorata. Eilen myös avausmailana W5. Kova vastatuuli, tulos, pallon vauhti loppuu kuin seinään ja pallo vedessä. Olisko kannattanut käyttää I3 ja matalampaa lentorataa??

  Par4 avaus jää raffiin vajaaksi, n.180 m lipulle, kapea väylä. Eiku W5 käteen ja lipulle. Tulos nätti lyönti, mutta 20 m greenin oikealle puolelle mettään. Hip hei hurraa!

  Mikä siinä on? yrittääkö sitä matkia ammattilaisia vai onko tämä vaan hidasta oppimisprosessia?

  #502586 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vasta-alkajilla on omastakin kokemuksesta ja nyt vähän etäämpää seuraten riesana erityisen paljon tuo heikko pelisuunnitelma. Syykin on varmaan siinä osittain, että suurin huoli on pallon ilmaan saattamisessa.

  Mutta eipä juuri näe, että viimeinen 200 m mentäisiin kahdella kasilla esimerkiksi vaan väyläpuuta ja nyttemmin varmaan rescueta peliin vaan ja sitten ollaan hyvällä onnistumisella tai topilla greenibunkkerissa, vesiesteessä tai huonommalla skutsissa.

  Toinen asia on se, että surutta oiotaan metsänreunoja , outteja ja väylbunkkereiden yli, vaikka turvallinen pelilinja (menettämättä yhtään lyöntiä) olisi muualla. Aina vaan seisomaan kylki lipulle ja menoksi.

  Tietty voi sanoa, että eihän sitä opi jos ei ota riskejä ja käytä kaikkia mailoja, mutta sitten kokeneempi kuitenkin ainakin joskus laskee tod.näköisyyksiä esim päästä yhdellä päälle ja jos ei onnistu, ottaa selvästi lyhyempää keppiä, että saa esim pari pitchiä tms.

  #502587 Ilmoita asiaton viesti

  Heippa Antti Barck, kyse on elämästä eli golfista 🙂 joten kaikki on hyödyllistä. Tosiasioiden tunnustaminen on paras apu oppimisessa.

  Jos et ehdi lämmitellä rangella (ikinä?) hyväksy se ja lämmittele mielikuvissasi ennen peliä : esim. töistä lähtiessä, autolla lähestyessäsi klubia, golfkenkiä vaihtaessa jne. -Mielikuvaharjoittelu vastaa melkein oikea fyysistä harjoittelua. (…jos olet vielä tallentanut lämmittelyproseduurin edes kerran ajatuksella alitajuntaasi). Kannattaa etukäteen päättää kotikentällä silloin tällöin pelattavasta ’oppimiskierroksesta’ = myönteisellä mielialalla (suorituspaineet pois) pelata oma kotikenttä täysin erilailla. Avata ykköstiillä raudalla draiverin sijaan, ylittää vesiesteet toisesta paikasta, eli tutustua oman golfkotikentän täysin uusiin maisemiin. Vaikka on vaikeaa, niin pyrkiä pitämään itsensä kanssa sopimus erilaisesta pelistä koko kierroksen ajan ja lopuksi kotona tai klubinterassilla miettiä miltä peli tuntui. omaa peliä paremmaksi kehittävä golfpeliseuranta edellyttää välillä rajojen/tapojen rikkomista ja tässä on yksi keino pyrkiä tähän tavoitteeseen. Antti B & kumpp., nyt irroittelemaan kentälle erilailla ennen lumentuloa 🙂

  #502588 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä juuri kehittelin tuon tyyppistä peli-ideaa. Mutta koska kenttä on 9 reikäinen ajattelin pelata kierroksetkin eri tavalla.

  Tässä on vaan se ongelma että hyvistä suunnitelmista huolimatta itse kierroksella reiät tulee pelattua juurikin niin kuin tuo pallo haluaa (ok, nuo pallot haluavat;). Kännykkään vois tietty laittaa muikkarin jotta kesken kierroksen vois havahtua koomasta…

  #502589 Ilmoita asiaton viesti

  Niinpä, ei tätä peliä kannata liikaa funtsia.

  #502590 Ilmoita asiaton viesti

  Pelatessa ei ainakaan voi funtsia… en ainakaan muista funtsineeni… itseasiassa en muista edes pelanneeni…

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä seuranta+