23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Selostukset

Etusivu Foorumit Yleistä Selostukset

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • dr

    Kiinnitti huomiota tuossa Italian kisaa seuratessani, että onko Tyry ja kumppanit varustettu yliluonnollisilla aisteilla? Kuinka ihmeessä he pystyvät näkemään minkä numeroisella mailalla kukin lyö?!?!? Oli kuinka temppu tehdään, onko teemulla vain pirun hyvät silmät vaiko jonkilaiset luntit käytössä?

    Nimetön

    englannin kielinen selostus jauhaa toiseen ’korvaan’ aina pikku napista tarvittaessa kuin FBI agentilla konsanaan.

    llk

    Yleensä suomi-selostajat saavat kuulokkeisiinsa esim. englantilaisten selostajien kommentit. Eli veikkaan, että heidän juttujen pohjalta Tyry myös omat mailakommenttinsa heittää. Tosin ei mailan veikkaaminen niin vaikeaa ole. Harjaantunut silmä kyllä pystyy erottamaan rautaseiskan rautakutosesta 🙂

    JKO

    Ei kyllä pysty erottamaan TV kuvasta rauta 7 ja kuutosen välillä. Täytyy olla sisäpiirin tietoa. Esim. pelaajien etukäteen tehdyt kenttäkuvaukset ym. Nämä tiedot todennaäköisesti caddie sitten ns. vuotaa medialle.

    Muita väitteitä!!! Perusteluja kehiin. Se ei riitä että todennäköisesti tuosta pelataan noin.

    Lue lisää: Selostus ja mailavalinnat

    llk

    Huumori on vaikea laji. Osa sitä ei ymmärrä ja loppuja se ei naurata. Mutta asiaan. Numero mailan pohjassa on menettänyt jo ajat sitten merkityksen. Nykyään mailoja viritellään niin paljon, että yhden pelaajan rautaseiska voi helposti vastata toisen rautakuutosta. Mitään päteviä standardeja ei ole olemassa. Periaatteessa on mahdollista laittaa seiskan lapaan kolmosen varren ja sen jälkeen vääntää lofti myös vastaamaan kolmosen loftia. Ja tämä ei kentältä kuultujen huhujen mukaan ole pelkästään teoriaa. Aikanaan simulaattori-golfin SM-kisoissa pallon lentäessä ’raffiin’ ei pelaaja saanut jatkaa rautaseiskaa suuremmalla mailalla. No, fiksuimmat pelaajat väänsivät loftin vastaamaa rautakolmosta ja vaihtoivat mailaan pitkän varren. Siinä oli muilla pelaajilla ihmettelemistä kun pallo lensi yli 200 metriä.

    Nimetön

    Urheilukanavalla ilmeisesti kuullaan alkuperäinen selostus. Alkuperäiset selostajat taas saavat tietonsa, etenkin lauantaina ja sunnuntaina, työttömäksi jääneiltä caddieilta, jotka kiertelevät muiden perässä. Olen joskus saanut seurata ennemänkin näitä ’alkuperäisiä’ lähtyksiä ja niissä joskus selvitettiin tätä cutin missanneiden pelaajien laukunkantajien kakkostyökäytäntöä.

    Olen kuullut, että ainakin joskus mennävuosina caddiet näyttivät kameramiehille selvän merkin siitä, minkä mailan bägistä vetäisivät. Mielikuvaani kyllä kuuluu sellainenkin asia, että syystä tai toisesta tästä tavasta luovuttiin.

    Mitenköhän on, pystyvätköhän kameramiehet tarkistamaan bägiä kuvaamalla mikä maila sieltä puuttuu? Eihän tuo TV:sta näkyä kuva sentään ole ainoan paikalla olevan kameran kuvaa.

    Nimetön

    Nautittaviin ja hyviin selostuksiin (tarkoitan tällä Urheilukanavaa) toivoisi enemmän ääntä ettei oltaisi kuiskaamisen varassa kuin suunnistuskilpailuissa. Homma järjestyy varmasti ihan Pasilassa.

    Vastaanottimessani ei ole vikaa, sillä väliin tulevat mainokset kuuluvat valtavalla volyymilla. Kiitän!

    Nimetön

    Ja vielä sekin ihmetyttää, että metrin tarkkuudella tietävät aina välillä matkan jostain väylän kohdasta lipulle.

    Ja meinaa suoni päästä ratketa, kun heput ottaa johonkin 168 metriseen rauta kasin ja varovaisella svingillä vetävät parikymmentä metriä pitkäksi…

    Tyry juuri tänään tuossa selostuksessaan Italian Avoimista kommentoi tätä threadia että kyllä, hän saa kuulokkeisiinsa halutessaan englanninkielisen alkuperäisselostuksen, ja alkuperäisselostajat saavat mailavalinnat selville caddieiltä ilmeisesti kameraryhmien kautta.

    dr

    Kiitos Tuoppi, selvisi sekin sitten.

    Jostain ne tuottajat saavat ne mailavalinnat tietoonsa, kun esimerkiksi majoreissa avauslyönnissä ruudun ylälaitaan ilmestyy pelaajan nimi, tulostilanne ja club selection.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Selostukset

Etusivu Foorumit Yleistä Selostukset