-
JulkaisijaArtikkelit
-
Onko tavallista, että pron tunnin jälkeen peli menee joksikin aikaa ihan sekaisin? Näin on käynyt itselleni ja olen kuullut samoja ajatuksia muiltakin. Kun peli taas kulkee, se menee paremmin kuin ennen pro-tuntia. Minulla sekoilu kestää muutaman kierroksen verran, joillakin kuulemma kauemmin. Onko tästä käsityksiä?
En tiedä vielä mutta ensi keväänä olen tämän suhteen viisaampi. Voi tulla kyllä mielenkiintoinen kesä… siis en osaa sanoa koska ennen pron tunteja en juurikaan ollut mailaa kädessä pitänyt.
En tiedä kun en oo ottanut vielä yhtään tuntia pro:lta. Täytys varmaan kokeilla kun peli kulkee muuten niin pirun hyvin.
Riippuu tietysti prosta. Valitettavan usein olen sivusta seuranneena pron oppeja huomannut, että svingin viat löydetään, mutta ei seurausta. Eikä myöskään saada oppia miten ’ulkoasisälle’ svingi korjataan. Mitä hyötyä on maksaa tunneista joissa pro toteaa, että lyöntisi tulee ulkoa sisälle..tai pää nousee, seisot liian lähellä/kaukana. Olisi parempi saada selitys miksi seison pallosta liian kaukana ja miksi lyönti tulee ulkoa sisälle. Esim neuvo, että lyöntisi tulee ulkoa sisälle, koska painon siirtosi on ajoitettu väärin. Tai seisot liian kaukana, koska yrität lyödä pelikllä käsillä ja ranteesi toimivat väärin.
Draiviohjelman pro Anssi Kankkonen osaa varmasti neuvoa syyt ja seuraukset. Ohjelma kuitenkin oli ajallisesti niin rajallinen että svingianalyysiin löytyi vika mutta ei sen seurausta. Kyseinen ohjelma oli juuri oppi pron tunnista, josta ei mielestäni kannata maksaa. Ehkä ohjelman tällä osiolla oli muu tarkoitus. Se ei vaan minulle selvinnyt. Oliko se ohje, että rohkeasti vaan pron tunnille kaikki svingivikaiset.
Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, miksi se vian seuraus on tärkeä!? Eiköhän juuri sen seurauksen takia prohon oteta yhteyttä ja toivotaan, että se syykin selviäisi!?
Kyllähän toi ilmiö on ihan normaalia ja luonnollista.
Kun olette pron kanssa löytäneet virheitä lyönnistä ja niitä poistaneet tuntuu nuo uudet ’jutut’ alussa hiukan oudoilta ja niiden omaksuminen ja vanhojen tapojen pois oppiminen vie hetken. Kun sitten uusiin tapoihin on tottunut niin peli kulkee entistä paremmin.
Tuo vanhojen tapojen pois oppiminen onkin sitten aivan tyypistä kiinni. Joillakin se käy hyvin helposti kun toisilla se taas teettää vaikeuksia. Jos vanhoista tavoista ei pääse eroon swingi saattaa seota ihan kokonaan kun ’raahaa’ niitä vanhoja tapoja kokoajan mukanaa ja yrittää työntää mukaan vielä niitä pron tunnilla opittuja uusia ’juttuja’.
Pelasin kesällä kaverini kanssa, joka oli itseopitulla swingillä pelannut 4 kesää tasoitukseen 21, ja sitten mennyt ensimmäisen kerran prolle. Laittoivat kolme asiaa uusiksi: stanssi, backswingi ja downswingi.. Kaverilla oli peli aivan kateissa lähes parin viikon ahkeran pelaamisen jälkeenkin..
Eli siis käytännössä kaverillesi opetettiin koko homma uusiksi . Jos tosiaan kesti tuon jälkeen vain parisen viikkoa kun alkoi peli sujua, eikä tapahtunut merkittävää poisoppimista (lue: pron ohjeiden ’unohdusta’) niin kaverisi on varsinainen lahjakkuus.
Olin heinäkuun lopussa prolla, joka pisti mun lyöntini myös kokolailla uusiksi, eikä tunnu lähtevän vieläkään…
Kyllä se kaikilla hieman kärsii, mutta jos haluat parantua pitää ensin vähän huonontua. Ei siellä tunnilla yleensä mitään ihmeitä tehdä.. Kerrotaan virheet ja miten ne korjataan. Tämän jälkeen kaikki on itsestä kiinni. Jotkut oppivat asiat 50 lyönnillä, toisilla menee 1000 lyöntiä ennen kuin löytää sen. Itselle sopiva pro nopeuttaa oppimista. Kaikille on oma opettaja, jotkut löytävät heti omansa toisilla kestää tässäkin tovi. Lyönnin hiominen tulisi minun mielestäni tehdä rangella. Kyllä lyönti on sekaisin jos sitä kentällä rupeaa miettimään… Voi olla koko kaudenkin.
NimetönJoo, ne on oikein koulutettu siihen.
Kun lukee golfista törmää joskus tapahtumaan , ei välttämättä Suomessa, jossa jonkun juniorin swingistä kokeneempi PGA-golfari sanoo ’ Älä anna kenenkään sotkea svingiäsi ’. Eli juniorilla on itsetehty loistava svingi. Nää on niitä kolhvin Matti Nykäsiä – harvinaisuuksia. Mutta kyllähän Matti sai toiselta Matilta protunteja ja aina virheen ilmaantuessa mentiin sinne pieneen ’ perussvingi ’
mäkeen aloittamaan alusta.
Sama on golfissa – svingi elää ja jos ei kukaan seuraa svingiäsi – Pro on luontevin seuraaja – et ikinä opi ymmmärtämään itseäsi , kun svingisi menee sekaisin ja se menee voin vakuuttaa.
Silloin pitää mennä sinne pikkumäkeen ( svingin perusteisiin ) ja aloitta alusta.
Hyvin opitun analyyttisen svingin pystyy korjaamaan jo seuraavalla lyönnillä. Huonosti hallussa olevaan loistavaankin svingiin on vaikea saada korjausta ellei itse ymmärrä sen perusteita.
Mäkihypyssä oli loistava lahjakkuus Martti Niemi Ounasvaaralta, joka hyppäsi upeasti, mutta ei oikein itse tiennyt aerodynaamista tilaansa, vaan painoi nuoruuden hulluudella – kunnes tuli parit pahat lipat ja ’ svingi ’ kuihtui. Hänellä ei ollut pysyviä perusteita aerodynaaamisenn svingiinsä.
Pro ei poista sitä tosiasiaa, että svingi vaatii äärettömän kovaa toistoharjoittelua ja svingiin tulee
aina se oma persoona -kuten mäkihypyn asentoon.
Jokaisella mäkihyppääjällä on oma varjokuvansa.
Toisaalta kentällä – pelissä – kilpailussa pelataan sitten täysin VAISTOLUOKASSA ilman mitään
teorioita perstuntumalla.
Osa sekoittaa, osa ei. Karkeasti prot voi jakaa kahteen ryhmään. Osa rupeaa väkertämään jonkin yksityiskohdan kanssa, grippi hyvänä esimerkkinä, kun taas paremmat katsovat koko suorituksen ja osaavat hakea kokonaisuuden ensin kohdalleen ja mahdollisesti jatkossa hienosäätääkin sitä. Tämä tietenkin edellyttää useampia tunteja sopivin välein.
Jos olet normaali klubipelaaja ja pro rupeaa korjaamaan esimmäisenä jotain detaljia, ehdotan, että etsit toisen pron.
Jos haluat kokonaisuuden olevan kunnossa niin kyllä ne pikku asiatkin pitää silloin korjata. Katso golfia tv:stä ja seuraa monella huomaat vaikka hyvin erikoisen ja väärän gripin tai asennon… Jos nämä asiat ovat pielessä ei voi sitä hienoa kokonaisuutta opettaa. Tavallaan olet kuitenkin oikeassa siinä, ettei kaikille tule opettaa näitä vaan kertoa kokonaisuudesta. He eivät yleensä kuitenkaan pärjää kuin klubin tasoituksellisissa kisoissa. Hyvä pro varmasti kysyy asiakkaalta mitä hän haluaa. Mäkisuksen kommentit olivat hyviä, kuulostaa kyllä ehkä hieman mäkimieheltä… A. Kankkonen??? Tämä on siis täysin puhdas arvaus… Ai niin, GRIPPI on TÄRKEÄ. Enemmän sitä lyöntiä sekoittaa tiettämättömät pelikaverit, jotka kertovat neuvoja joita itse ovat kuulleet.
Kyllä se sekoittaa, mutta en näe siinä mitään pahaa.
Oma peli oli jumiutunut 80-83 tuloksiin, kun menin pro:n tunnille. Svingiini tehtiin aikamoinen remontti. Pari-kolme viikkoa lyönnit oli totaalisen hukassa, mikä ei tietenkään ollut mukava asia keskellä heinäkuuta.
Parin viikon harjoittelun jälkeen alkoi tuloksia jo näkymään. Silloin tällöin esiintynyt slaissi kääntyi drawksi (uusi ilmiö minulle) ja svingiin tuli lisää nopeutta ja ennenkaikkea- varmuutta. Ei tarvinnut pelätä slaissia avauksissa taikka väylälyönneissä ja lyönnit olivat uusissa mitoissa.
Nyt taso on 75-80 välissä joten 80 Euron sijoituksella (2 tuntia pro:lta) tein edullisen kaupan.
Ei tarvinnut edes ostaa uusia mailoja pelin parantamiseen.
Parin viikon päästä Espanja Alhauriniin testaamaan tasoa..
Sama juttu minulla. Pron tunnit sekoittaa svingin täysin, mutta kun luottaa siihen, että ollaan harjoittelemassa oikeaa asiaa ja mennään oikeaan suuntaan, niin hyvä tulee. Mulla tasuri jumittu 13, tänä kesänä. Kävin elokuussa useemman kerran prolla ja svingi laitettiin remonttiin. Syyskuun alussa tuli hyviä kierroksia, mm. 9 reikää +3 ja seuraavana päivänä 18 reikää +10(sisälsi 2 tuplaa + kolme kolmen putin greeniä, kumpikin tupla tuli kahdella putilla). Viime kierroksen pelasin 36 bojoa. harmi vaan kun lukio vie kaiken ajan ja kesä alkaa olla lopuillaan. Tälläkään viikolla en ole ehtinyt pelaamaan yhtään =(. No huomenna olen menossa, mutta taitaa tulla pettymyksiä, kun on ollut niin pitkä tauko.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)