23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

scr-palkinnot!

Etusivu Foorumit Yleistä scr-palkinnot!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Terppa! Olen tässä parin viime vuoden aikana seurannut huolestuneena kilpailujen tarjonnan muutosta. Ongelmana on että, paremman tason pelaajille ei vain ole kilpailuja missä voisi palkinnoille sijoittua. Perinteiset lyöntipelit muuttuvat pistebogeiksi… On sanomattakin selvää että tasoituksella <5 ei pistebogeja voiteta, jos samassa sarjassa on yli 15 tasoituksella pelaavia. Myös sellainen on mielestäni hyvin huolestuttavaa, että seurat mainostavat kilpailuja hcp/scr-kilpailuiksi, vaikka palkinnot jaetaan 6/1. Itselleni kävi viikonloppuna juuri niin. Lähdin vieraalle kentällä pelaamaan, koska he ilmoittavat heidän kisansa olevan scr-kisa. (Kotiseurassani vain hcp-tulokset palkittiin). Sijoituin kohtalaisella pelillä (79 +7) kolmanneksi ja jälkeenpäin vain selvisi, että vain voittaja saa palkinnon. Hieman kismitti! Ei paljon olisi opiskelijalla varaa tulla tällälailla 'huijatuksi'. Kertokaa jos samanlaisia kokemuksia on muillakin. Ehkä tilanteeseen voi vaikuttaa...

    Jos hcp on kohdallaan, ei tasoitukseen pelaaminen ole periaatteessa sen vaikeampaa tasoituksella 5 kuin 15. =)

    Mutta onhan tuo hieman vaikeampaa pelata noita voittotuloksia (Netto noin 65) vitosen alle vitosen händärillä kuin noin 15-20 händärillä, vai kuinka?

    Keltaiselta kun saa vielä useasti huonon slopen verrattuna valkoisiin tiihin, joilta nämä alle vitosen händärilliset useasti pelaavat. Esim. minä saan meidän kentällä (Tarinagolf) keltaiselta 3 lyöntiä ja valkoiselta 5. Ei tee mieli yleensä osallistua HCP kisoihin, sillä vaikka pelaisin Par:iin nettoni on vain 69, eikä sillä useasti voiteta.

    Nimetön

    ArSKA84 puhut asiaa! Ihan muutaman viime vuoden aikana on ollut huomattavissa tämä valitettava trendi. HCP kisan jopa 6 parasta palkitaan ja ainoastaan parhaan scr tuloksen voittaja palkitaan. Kyllähän tämä usein mainitaan jo kyseisen kilpailun kutsussa mutta olisi se mielestäni reilua järjestää se scr sarja samalla vaivalla. jos oma pelini menee aivan nappiin niin voin pelata nettona ehkä 69 (par72) ja sillä ei hcp sarjassa palkinnoille yllä.

    Mukavaa on tosin huomata myös se, että nykyään on usein kaksi hcp sarjaa, <12 ja 12-36 ja naisilla samat.

    Sea Golf Rönnäs jakoi kyllä viikonlopun kisassa palkinnot MOLEMPIEN sarjojen kolmelle parhaalle. Hyvä niin.

    Täysin samaa mieltä. Asia on kuitenkin niin, että kilpailun 3 parasta ovat scr:n kolme parasta. Muut palkinnot jaetaan vain lohdutukseksi ja motivoimiseksi. Mitenkään en näitä aspektejakaan halua toki väheksyä mutta eivät ne ole ikinä samanarvoisia kuin scr:n suoritukset.

    Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että scr-sarjan parhaat tulisi palkita siinä missä pb-kisan parhaimmisto. Kysyisin kuitenkin, että lähdetkö kilpailuihin tosiaankin sillä tarkoituksella, että sieltä saisi jotain kivaa tavaraa kotiin vietäväksi? Kyllä sinua on todellakin pahemman kerran huijattu, jos luulet, että voit helpottaa opiskelijan talouttasi amatöörigolfilla. Minulle kilpailemisen ’juttu’ on siinä, että tulee keskityttyä paremmin kierrokseen ja on semmoinen kiva kutina päällä.

    Kyllähän scr-palkinnot pitäisi olla parempia kuin pistebogey palkinnot. Skrätsissä näkee kuka on paras. Pistebogeyssä vain omaan tasoon nähden.

    Pistebogey on ihan hyvä kilpailu, mutta scr-on kilpailujen kuningas.

    Älä välitä Arska84. Näin se on aina mennyt. Ei tämä ole mitään uutta.

    Näytä kyntesi seuran mestaruuskisoissa; kyllä hcp-kisojen voittajatkin kunnioituksella ihailevat niitten nimiä jotka nimensä siihen isoon tauluun vuosien varrella saavat kaiverrettavaksi!

    Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

    On totta, että myös hcp-sarjoissa (puhumattakaan pb-sarjoista) on aina mukana koko joukko nopeasti kehittyviä korkeamman tasoituksen pelaajia. He pelaavat sitten onnistuessaan jopa 4-5 lyöntiä alle tasoituksen ja keräävät palkinnot. Itsekin kuulun tähän joukkoon. Pidän kilpailemisesta ja pelaan pääsääntöisesti kisassa paremmin kuin harjoituskierroksilla. On sitten melkein noloa huomata pelaavansa reilusti alle tasoituksen. Kuitenkaan ei voi tahallaan pilata peliä – ei siinäkään ole mitään järkeä.

    Mielestäni golf on kuitenkin liikunta- ja ajanviettomuotona myös urheilulaji. Siksi kisoissa parhaat palkinnot tulisi jakaa urheilullisin perustein scr-sarjassa. Jos palkintoja jaetaan tulee tottakai pistebogey ja hcp-sarjojenkin onnistujat palkita. Mutta nyt siis saatujen ’tyylipisteiden’ perusteella.

    Ehkä kisoja voisi selkeästi kategorisoida sillä perusteella jaetaanko palkintoja urheilullisin vai muilla perusteilla. Lisäksi parhaita vieraspelaajia, ’greenfee’-pelaajia tulisi järjestävän seuran aina muistaa.

    Kaikista purnauksista huolimatta on kuitenkin erittäin hienoa, että seurat järjestävät kilpailuja. Ja melkein poikkeuksetta hyvin järjestettyjä kilpailuja. Samoin on hienoa, että sponsoreita löytyy. Sillä ei ole nyt väliä kuka palkinnot kerää.

    Miksi amatöörikisoissa pitäisi jakaa suffeleita kummempia palkintoja kummassakaan sarjassa?

    Kuka palkinnot maksaa? Ei niitä makseta ainakaan kilpailumaksulla, joka usein jo on halvempi kuin normaali kentän greenfee. Ja omille jäsenille monesti nimellinen, ei kata edes tarjoilun kustannuksia.

    Palkintojen maksajia on siis kaksi potentiaalista:

    1. Klubi, joka kerää varat jäsenmaksuina. Silloin on reiluinta, että kaikilla on tasapuoliset mahdollisuudet menestyä. Mestaruuskilpauiluissa on kiertopalkinnot ja muut palkinnot sitten scr-tuloksen mukaan.

    2. Sponsori/sponsorit. Sponsorille tilaisuus on markkinointitilaisuus, ja se yleensä haluaa kisaan tuotteelleen ostokykyisen osanottajakunnan. Se myös päättää, keille palkiinnot jaetaan, yleensä kyllä myös paras scr palkitaan. Tuskinpa kukaan nyt palkintojen takia amatööri-kisoihin osallistuu.

    Mistähän muuten johtuu, että esim Sarfvikiin on klubikisoihinkin sponsoreista jono? Esim auto-maahantuojat tarjoavat brunssin, kisaeväät, illallisen, bändin/esiintyjät jne. Ja pikku palkinnot, joiden takia ei kyllä kisaan kannata osallistua. Sama koskee muutamaa muutakin klubia, esim Mersu sponssaa Hjalliksen uutta kenttää.

    Oma lukunsa on sitten erilaiset yritysten kutsukisat. Niissähän tarkoitus on täysin puhtaasti liiketoiminta. Ja monesti kaikki saavat palkinnon.

    Siperia opettaa.

    Koin saman kuin ArSkA84 viime vuonna. Pelasin omaan händäriin kisassa ja olin scr-sarjassa toinen.

    Siinä sitten odottelin pari tuntia palkintojenjakoa, jossa selvisi, että vain paras scr palkitaan.

    Kiva oli katsella kun hcp-kolmonenkin kantoi uutta kantobägiä autolle.

    Kantapään kauttahan sitä parhaiten oppii, mutta kun ei aina jaksais….

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: scr-palkinnot!

Etusivu Foorumit Yleistä scr-palkinnot!