16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Sattuipa eilen… Miten jatketaan

Etusivu Foorumit Säännöt Sattuipa eilen… Miten jatketaan

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pelaaja X lyö avauksen tiiboxista väylän oikealla puolelle, jossa kulkee pieni puro ja sen varrella on muutama n. 3 x 1 m lammikko (merkattu sivuvedeksi) ja näiden toisella puolella tulee väylä vastaan. Pallo näyttää menevän yhteen näistä lammikoista/ puroon, mutta ihan tarkasti ei näe, sillä näköyhteyttä haittaa pieni metsikkö. Kun olemme vielä avaamassa, vastaan tulevalla väylällä pelaaja menee lammikolle, jolle Pelaajan X pallo näytti menevän ja touhuaa siellä jotain aikansa. Ryhmästämme joku toteaa, että menikö se nyt onkimaan sitä meidän palloa sieltä ojasta. Kun lähestymme avauksen jälkeen pallojamme on Pelaajan X pallo on lammikon vieressä, mutta pallo on selvästi märkä. Lammikossa ei ole kiviä, josta se olisi voinut pompata lammen pohjasta takaisin. Kukaan ei selvästi nähnyt, että vastaan tulevan ryhmän pelaaja olisi nostanut pallon ojasta ja heittänyt takaisin peliin. Kuinka peli jatkuu??? Tietysti olisi voinut juosta 1 väylän tämän toisen ryhmän perään ja tiedustella asiaa, mutta jos tämä ei olisi mahdollista… ps. Ihme pelaajia, jos menee toisten peliin näin sotkeutumaan. Luulisi, että ilmoitus pallon paikasta riittäisi!

    jos mahdollista, pitäisi juosta perään ja kysyä, koska se on ainoa varma tapa.

    Jos tämä ei onnistu, pitää käyttää kokonaisharkintaa:

    Oliko pallo ojan vieressä sellaisessa paikassa, että se olisi voinut joutua sinne itsekseen, ilman X:n apua? Tässä tapauksessa ilmeisesti näin oli, koska

    1) kukaan ei nähnyt pallon menevän vesiesteeseen ja jäävän sinne, sen nähtiin vain menevän estettä kohti jossain metsäkaistaleen takana ehkä 150-200 metrin (?) päässä.
    2) kukaan ei nähnyt mitä X oikeastaan teki, tai oliko hänenkin pallonsa ehkä esteessä?
    3) X oli itse palaamassa, ei ole kovin todennäköistä, että hän kaivelisi muiden äsken veteen lyömiä palloja esteistä ja huomaamatta nostelisi ne esteen reunalle, kuten joku peliä tuntematon ohikulkija voisi tehdä. Todennäköisesti pelaaja joko viittoisi lyöjälle pallon paikan, heittäisi syvään veteen menneen pallon reilusti takaisin lyöjän suuntaan tai ei tekisi mitään.
    4) Jos alueella oli puro ja sen ympärillä pieniä lampia, alue on todennäköisesti kosteaa muutenkin, joten pallon märkyys ei todista mitään.

    vaikka paikkaa näkemättä ei mitään kannattaisi sanoakaan, hyvin todennäköisesti pallo tuomittaisiin pelattavaksi siitä missä se oli.

    vieraspelaajalta nasevan oikea vastaus…

    Play the ball as it lies
    Play the course as you find it
    And if you can’t do either, do what is fair
    But to do what is fair, you need to
    know the Rules of Golf

    Eikä kaikki kostea ole aina kotoisin lammesta. Voipi olla että kettu on käynyt kusemassa pallon päälle eli rohkeasti maistelemaan onko pallossa oleva kosteus lampivettä tai jotain aivan muuta.

    KL

    Ehkäpä vastaantulija etsi omaa palloaan ja huuhteli X:n mutaisen pallon vesiesteessä tunnistamisen helpottamiseksi. Todettuaan, ettei pallo ole oma, ko. henkilö laittoi pallon takaisin paikoilleen. Mahdollisia selityksiä on varmasti monta.

    Vieraspelaajan vastaus oli todella nautittavaa luettavaa, varsinkin tällaisen logiikan ihmisen näkökulmasta.

    Tää on ihan selvä:
    – Pelaaja X:lla on ”kädet jäässä”
    – Kylmyys tarttuu draiverin liian jäykkää vartta myöden myös avonaiseen 460 cc lapaan
    – Termokineettinen diffuusio siirtää kylmyyden osumassa lavasta palloon
    – Kylmään palloon kondeisoituu kosteutta sen ollessa puron vieressä
    – Peli jatkuu seuraavalla lyönnille oikeasta paikasta oikealla pallolla

    Upa

    Oliko pallo lammikon ’toisella’ puolella? Joskushan pallo hyppii veden pinnalla, kuin ’leipiä heittäisi’. (tosin drivista…)

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Sattuipa eilen… Miten jatketaan

Etusivu Foorumit Säännöt Sattuipa eilen… Miten jatketaan