-
JulkaisijaArtikkelit
-
Ajattelin heittää 56° sandin ja 60° lobbin vaatekaappiin, tilalle 54°(10) & 58°(8) wegdet. Kiinnostaa onko muilla santafetissiä ? no ei, lähinnä perusteluina 54 mukavampi väylältä kuin 56. 58 hieman helpompi lobbeihin kuin 60.Tärkein tietenkin on bunkkerilyännin pituuden säätö loftilla. Ja sitten niin, vielä kysymys: onko tosiaan niin (ainakin siltä näyttää kentällä) että sändin pitää olla 56 astetta tai pidetään hulluna ? Itse olen kyllä kahden hiekkalyöntiin soveltuvan wedgen kannalla, onko muita kylähulluja ?
wedget itsellä 50 ja 54.
60 lobberi kaapissa odottamassa, että Ouluun kasvaa ruoho, että mailaa voi käyttää 😉
Niin no, mulla on hiekkaestettä (greenibunkkeria) varten 58. Sama se, hullu mä kuitenkin oon. Pelaan kuitenkin sillä mikä mulla toimii. Tämähän se tärkein kriteeri on.
Väyläbunkkereista tietty jollain isommalla raudalla.
Jos pallo lepää nätisti ja bunkkerin reuna on matala, niin räväyttää kunnon kylkkärin vain.
Olen huomannut, että siten se pallo varmimmin etenee pisimmälle jos on tarvis.
Tiedän, ei ole tyylikäs lyönti. Mutta kuitenkin, tämähän on _vain_ golfia. (Aijai, nyt taitaa tulla turpiin 😉
Itse kuulun siihen koulukuntaan jonka mielestä vähemmällä kuin neljällä wedgellä EI VOI tulla toimeen. Tällä hetkellä omasta bägistä löytyy 47, 53, 56 ja 60 asteiset kepit, ja niillä olen tullut toimeen. Aika ajoin käyn kyllä itseni kanssa keskustelua siitä, olisiko jotkut toiset asteluvut parempia kuin toiset, mutta toistaiseksi näissä olen pysynyt. Hiekalta lyödessä käytän joko 56 tai 53 asteista vaihtelevalla menestyksellä. Se kumpaa käytän riippuu paljon siitä, miten pallo makaa, minkälainen hiekka on ja mikä on etäisyys.
En kuitenkaan katso olevani kylähullu, koska muistan sentään joka aamu ottaa lääkitykseni…
Itselläni wedget 48, 53 (väännetty 54:sesta) ja 58. Hyvin toimii. Greenibunkkerilyönnin pituudesta ja vaadittavasta korkeudesta riippuen käytän 53:sta tai 58:a.
Vähintään yhtä tärkeä kuin hiekkamailan lofti on hiekkamailan pohjan muotoilu.
Minun mielestä ihmisillä on aivan liikaa wedgejä.. 3 riittää aivan hyvin. Pitää muistaa että wedget pitää olla tasaisin astevälein(ainakin 4 asteen ero), muuten useasta wedgestä ei ole mitään hyötyä, koska ero varsien pituuksissa on todella pieni..
Minulla pitchwedgen(49ast) ja rauta ysin(44ast) välissä on 4-5 astetta, jotta ero kasvaisi tasaisesti pitää väli/sandwedgen olla 53-54 ja lobin 58-59 astetta. Kun wedgensä valitsee näin voi ostaa mailoja siihen päähän, jossa on yleensä suurin rako eli pitkään päähän. Hyvin monella on bägissä puu3 ja seuraava maila onkin rauta3. Lyhyillä matkoilla swingiään voi lyhentää, mutta pitkällä matkalla sitä ei voi kuitenkaan pidentää. Kun vielä valitsee bouncet oikein niin bägissä on maila jokaiseen pituuteen.
On aivan turhaa että bägissä pitchin ja väliwedgen välissä on vain 3 kolme astetta, koska pituus ero on aivan mitätön.
NimetönItselläni on 54 ja 58 asteiset wedget ja toimivat todella hyvin.
Greenibunkkereista 58 nostaa pallon hyvin ilmaan ja ei kaivaudu hiekkaan jatkuvan lapansa ansiosta ja 54 hieman kauempana lipusta oleviin bunkkereihin.
Loistava yhdistelmä!
Kyllä tuollainen kolme wedgeä on hyvä. Itsellä 49, 52 ja 56 asteiset wedget. Koen lobwedgen aika turhaksi, sillä 56 asteisella wedgellä pystyy ihan yhtä helposti pelaamaan paikoista joissa lobwedge on paikallaan. Avaa hieman lapaa tai muuta sellaista. Rautakakkosella tekee täten enemmän bägissä minun mielestäni. Mutta kyllä wedgejä kannattaa tuo ainakin kolme olla, ettei mene liian säätämiseksi…
SW:llä lapa auki, bouncen takia maila pomppaa maasta pallon kylkeen ja pallo parikymmentä metriä greenin yli. Tää on tuttua varmasti useimmille. LW:llä pystyy nostamaan pallon melkein pystysuoraan ylös paikoista joissa ei tulisi mieleenkään käyttää sändiä.
Itselläni on kolme wedgeä. PW:n ja i9: väliin voisi harkita vielä yhden hankkimista, mutta toisaalta i9:llä vähän vajaa lyönti ajaa saman asian.
Lobbari on ihan kiva peli, kunhan muistan pitää suun auki lyödessä;)
Mutta näistä kulmista: mikähän mahtaa olla santamailan asteet? Entä pitsi, ysi? Vai vaihteleeko nämä rajustikin?
Mulla itselläni on 64, 60, 56, 51 ja 47,5 asteinen wedge. Nooh eihän callawayn P ja A wedgeä voi kutsua wedgeksi. Mielestäni ne ovat normaaleja rautoja.
Yläpäässä rauta 5 on suurin rauta. Tämä setti riittää hyvin keltaisilta pelaamiseen. Valkoisilta voisi joutua hieman modifoimaan settiä.
NimetönItse pidän 48, 52, 60 mailoja mukana.
Tärkeimpänä pidän kuitenkin hienohkosti nostavaa 60 asteista lob-wedgeä.
Tämä maila, (joka puuttuu monen bägistä) on kuitenkin tarpeellinen.
Mielummin (jos minulla ei olisi tätä mailaa), siis 60 asteista lobia, vaihtaisin sen vaikka rauta-3:seen, jos bägi olisi muuten täynnä.
Serkkuni isällä on raudat 2-Sw, puut 1,3,5. Tietysti putteri. Eli 13 mailaa.
Tähän ehkä tekin ehdottaisitte 60 asteista lobia?
Tämän hyvän lobin, (joka minulla on) voit ostaa Herttoniemen Classic Golf:sta.
Halvalla lähtee sieltä!
Minkäs merkkisiä lob-wedgejä teillä on?
Ping? – Yleinen.
Bägiini kuuluu 51, 56, 59 wedget.
Kaikilla lyörään milloin mistäkin kun tarvetta esiintyy…
Ja kuten hörhö mainitsikin niin pohjan muodolla on suuri merkitys.
Ja mitä merkkeihin tulee niin kaikki ovat eri merkkiä…
Joten lääkitys voisi olla paikallaan….
Varmat merkit ovat tietty cleve, teilor meidi, ja titu
Mutta kannattaa testailla ja kokeilla. Kuten aina.
Nimetönsanoit, että jollakin on 2-sw ja että itse ottaisit 60 asteisen lisänä settiin.
itse ottaisin pw ja sw väliin yhden wedgen, sillä ero pw ja sw loftien välillä on huomattavasti suurempi kuin sw ja lobin
(olettaen, että pw on 46 ja sw 56 )
et sinä kyllä kylähullu taida olla….=)
itekki olen harkinnut että ostanko 58 ja 54 vai 58 ja 52 yhdistelmän….
Käytän kolmen wedgen sarjaa, jotka ovat 50, 54 ja 58 asteisia ja olen näihin erittäin tyytyväinen, löytyy keppi joka paikkaan.
Itseltäni löytyy 52(gap) 56(sand) ja 60(lob)
Rautasettini (Cleveland TA-3) pitchi on 48 asteinen.Seuraava Wedge on 54 asteinen 8:n asteen nosteella ja varsinainen sandi 60 asteinen 14 asteen nosteella. 54 on oiva maila zippaamiseen aika kaljultakin paikalta ja hiukan kauempana viheriöstä olevilta hiekoilta lyömiseen. Kuusikymppisellä nostaa väylältä kuuden-viidenkymmenen metrin päästä vaikkapa Talin ison saarnen yli viimeiselle viheriölle.
Hoganin wedgejä löytyy bägistä 4 kpl, eli 48,52,56, ja 60. Näillä suoritan täydet lähestymislyönnit 70-120m etäisyyksiltä. Tänä vuonna hankin tuon 52 asteisen täyttämään sannan ja pitsin välissä olleen liian suuren aukon. Lobilla kikkailen kaikki alle 70m ’vajaat’ lähestymislyönnit. Draivin kulkiessa par-4:lla ei juuri muita mailoja tarvitse lähestymisiin.
Kolme wedgeä tarvitaan. Vakio P,G,S-yhdistelmäkin toimisi, jos pelattaisiin ruoholta tai hiekasta, mutta usein alustana on kova maa, josta ei avattu S oikein toimi.
Muuten olen sitä mieltä, että 60 on jo varsin vaativa maila, olen toki kokeillut 64, mutta aivan mahdoton minulle.
Jos händäri on kuitenkin +puolella, ehkä 58 on hyvä ääripää. Sillä nousee syvemmältäkin.
Ostin pelleillessään 68 asteisen wedgen. Melkonen lusikka 🙂 Ei sillä pelata voi, mutta hassu kikkailla.
Eli wedge fetisseille: 47, 50, 54, 58, 60, 64, 68. Eli kai teillä 7 wedgeä kehissä. Ei kai sitä vähemmällä voi tulla toimeen 😉
Lue lisää: 68 asteinen kikka peli (klik klik)
Minäkin olen neljän wedgen kannalla, PW, GW, SW ja LW. Itsellä tällä hetkellä PW 45, (GW 51), SW 56 ja LW 60, tosin tuo GW 51 on vielä toistaiseksi kaupassa mutta on ostoslistalla ykkösenä. Tämän takia n.100m lähestyminen on tällä hetkellä pieni ongelma kun PW kantaa reilusti yli ja SW jää n.10-15m alle. Vajaalla PW:llä kyllä 100m onnistuu mutta helpompaa olisi lyödä normaalisti GW:llä.
Käytän tarvittaessa kaikkia mailojani myös bunkkereista eli bäkistä löytyy 13 mailaa joilla voi tarpeen mukaan lyödä väylä- tai griinibunkkerista (… no ehkä 12 jos draiveri jätetään pois).
Clevelandin kotisivuilla on wedgesetin valitsemisohjeet eli matriisit helpottamaan lofti valintoja alkaen siitä, mikä on pw:n lofti ja haluaako sen lisäksi kaksi vai kolme vetsiä. Itselläni on kolme mutta tuntuu liialta, kun lyhyillä mailoilla on aika helppo säätää lyöntiä. Olen ajatellut vaihtaa 52 ja 56 tilalle 54.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)