Aihe: Sääntönikkarit - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

Sääntönikkarit

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntönikkarit

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #182909 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Eipä ole ollut mitään ’tyhmiä’ kysymyksiä pitkään aikaan ja en jaksa itse alkaa selvittämään joten ajattelin kysyä ihan lämpimikseni seuraavaa (toivottavasti ei ole jo kysytty). Molemmat pallot (eri pelaajat) ovat avanneet väylälle ja pallot ovat ihan perätysten, kiinni toisistaan. Noh, ekana lyö se joka on kauimpana ja lähempänä oleva nostaan, merkaten ensin pallonsa sopivalla merkillä, sormillaan varovasti, että pystyy sitten asettamaan pallonsa samallailla kuin se olikin. Nyt sitten tämä kauempana oleva lyö ja lähtee kunnon pizzaslice ja tämä nurmikon palanen lentää edessä olevaan vesiesteeseen vajoten pohjalle joten ei ole millä paikata lyöntijälkeä. Pitääkö tämän lähempänä olleen kaverin nyt asettaa se pallo siihen kohtaan missä se oli alunperin, eli tässä tapauksessa mahdolliseen lyöntijälkeen?

    #299033 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Hirveesti piti tehdä duunia, että vastaus löytyi :-).

    Leppävuori kirjoittaa golf.fi sivuilla:

    31.07.03

    ———————————-

    Pallot kiinni toisissaan

    Pallot väylällä kiinni toisisaan. Lähempi merkataan, mutta toisen pallon lyönnin jälkeen ’pivot’ tuhannenpalasena ja kentässä syvä lyöntijälki. Lyöntijälki olisi tarkalleen siinä johon toinen pallo merkattiin. Täytyykö nostetun pallon jatkaa tästä lyöntijäljestä?

    Vastaus:

    Pelaajalla on oikeus saattaa oman pallonsa paikka siihen kuntoon, jossa se oli hänen pallonsa siihen pysähtyessä. Eli lyöntijäljen saa korjata.

    Erkki KM Leppävuori

    ——————————————-

    Voikos sen nurmikon palasen leikata sitten jostain lähistöltä jotta voi sen lyöntijäljen korjata?

    #299034 Ilmoita asiaton viesti

    Jos kyseessä kilpakumppani (eli pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan), niin kyseessä on MIELESTÄNI ulkopuolinen haitta -> droppi ilman penaalia lähimpään paikkaan, jossa vapautuu haitasta, kuitenkin yhden mailan mitan sisällä alkuperäisestä paikasta eikä lähemmäksi reikää.

    Samalla logiikallahan kauempaa lyövä voisi poistaa ulkopuolisen haitan (lähempänä oleva pallon) lyönnin tieltä, että, että…

    Oliko tämä Trivial Pursiut -kysymys vai sattuiko teille pelissä näin? Mihin ratkaisuun päädyitte?

    #299035 Ilmoita asiaton viesti

    Säännöstä 20-3b:

    ’b. Lie of Ball to be Placed or Replaced Altered

    If the original lie of a ball to be placed or replaced has been altered:

    (i) except in a hazard, the ball must be placed in the nearest lie most similar to the original lie that is not more than one club-length from the original lie, not nearer the hole and not in a hazard; ’

    #299036 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Ihan vaan pöllähti mieleen kun ei uni tullut heti silmiin. Paksupekkahan tuohon näytti vastaavan tyhjentävästi.

    #299037 Ilmoita asiaton viesti

    Niin Paksis vastasikin tuohon jo oikein.

    Eli kyseisessä tapauksessa nostettu pallo asetetaan (EI DROPATA) lähimpään paikkaan jossa on samanlainen alusta kuin siinä mistä pallo nostettiin ja joka ei ole kauempana kuin yksi mailan mitta eikä lähempänä lippua kuin alkuperäinen paikka.

    #299038 Ilmoita asiaton viesti

    Okei – asetetaan, ei dropata.

    Ootteko muuten lukenu ’Golf rules explained’ -opusta? En valitettavasti muista kirjoittajaa, mut kuhan pääsen himaan ni laitan sen tänne. On erikoisen hyvä kirja. Ja erikoisilla (ja välillä todella sekopäisillä) esimerkeillä selitetään säännöt niin, että ne jäävät mieleen. Suosittelen.

    ps vaik ei nyt muistunutkaan =)

    #299039 Ilmoita asiaton viesti

    Tässä linkki

    Lue lisää: The Rules of Golf

    #299040 Ilmoita asiaton viesti

    Lupasin laittaa tiedot mainitsemastani kirjasta:

    Kirjoittaja: Peter Dobereiner

    Kirja: Golf ruler explained

    Kust: David & Charles

    ISBN 0-7153-9227-1

    Kiitos Sivari – löytyy ’Suosikeista’ =)

    Kirja kannattaa kuitenkin lukea – sitähän lukee painettua noin 30% nopeemmin vai miten se meni 😉

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntönikkarit