16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Sääntökysymys – simu

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys – simu

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kyllähän palloja aina silloin tällöin häviää – mutta että simulaattorissa! Avasin draiverilla, ilmeisesti lapa pallon alta, pam – kops – kolikoli, laite ei rekisteröinyt lyöntiä ja videollakaan ei näkynyt mitään. Eikä palloa enää missään! Ihan viittä minuuttia ei röhönaurulta jaksettu etsiä, mutta muutama minuutti kuitenkin verhojen takaa ja tuolien alta mutta tuloksetta. Mitäs sen jälkeen tehdään ja monesko lähtee seuraavaksi? Kyseessähän on periaatteessa lost ball -> rankkari, mutta koneen mielestä lyöntiä ei koskaan lyötykään, joten kai sen voisi laittaa koneenkin viaksi – ei rankkaria?

    KL

    Hyvä kysymys. Sama voi tapahtua pallon häviämättäkin, eli kamera(t) ei(vät) havaitse palloa eikä lyöntiä siis ohjelman mielestä ole edes lyöty. Joskus esim. hyvin korkeat ja periaatteessa täysin onnistuneet lobit jäävät kameroilta havaitsematta eikä kaikkia kesäkentillä käytössä olevia lyöntejä voi siksi edes simussa käyttää.

    Maalaisjärki sanoo, että lyönti uusitaan, mutta tästä lienee ihan oikeatkin säännöt, pelataanhan simulaattorissa SM- ja MM-kisojakin. Kuka osaa kertoa?

    ParTGolfin sivuilla on ko. laitteeseen soveltuvia sääntöjä. Tähän topikkiin liittyen vastausta tullee hakea kohdasta 1. Airshot.

    GP Simukisoissa muuten käytetään noita pohjana, mutta niitä on hieman tarkennettu ja löytyvät kisan sivuilta: http://klubi.golfarit.net/tapahtumat/2006/gpsimulaattori/

    Lue lisää: Sisägolf Mestaruuskilpailujen säännöt ParTgolf -simulaattorille.

    Kyllä tuo Antin antama linkki antaa mielestäni vastauksen tuohon kysymykseen. Vielä kopio siitä tässä:

    Ohilyönti 1. Airshot:

    Ohilyönti lisätään ylimääräisenä puttina reiän tulokseen.

    Kaikki lyönnit, joita kamerat eivät pysty rekisteröimään lasketaan ohilyönneiksi, esim lyönnit jyrkästi sivupressuun tai tiiattaessa pallon alle lyödyt korkeat lyönnit.

    Laitteen tai kameroiden mahdollisista toimintahäiriöistä johtuvat rekisteröimättömat lyönnit uusitaan ilman rangaistusta. Myös viivästymisestä johtuva kameroiden poiskytkeytyminen (push resume ) lasketaan toimintahäiriöksi.

    Eli on tulkittava, oliko lyönti epäonnistunut vai oliko kyseessä laitehäiriö. Tämän takia on tärkeä pitää myös manuaali kirjanpitoa, jotta oikea tulos saadaan kirjattua.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Sääntökysymys – simu

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys – simu