3.–10.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista

sääntökysymys – pelaamaton paikka

Etusivu Foorumit Säännöt sääntökysymys – pelaamaton paikka

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #182888 Ilmoita asiaton viesti

    Tänään kierroksella tutustuin minulle uuteen sääntötulkintaan ja haluaisin vahvistuksen sen oikeellisuudelle. Mikäli tuomitsee pallon olevan pelaamattomassa paikassa, saako sen dropata kuinka kauas tahansa pois päin lipusta? Minä olen aina kuvitellut, että dropin tulee tapahtua kahden mailan mitan päähän pallosta, mutta koko flaitti väitti vastaan. Nyt pallo kannettiin nätisti 50 m taaksepäin ja väylälle. Miten on?

    #298475 Ilmoita asiaton viesti

    Lipun linjassa taaksepäin on myös yksi sääntöjen sallima mahdollisuus.

    #298476 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Tässä vaihtoehdot:

    a. Play a ball as nearly as possible at the spot from which the

    original ball was last played (see Rule 20-5); or

    b. Drop a ball behind the point where the ball lay, keeping that

    point directly between the hole and the spot on which the ball

    is dropped, with no limit to how far behind that point the ball

    may be dropped; or

    c. Drop a ball within two club-lengths of the spot where the

    ball lay, but not nearer the hole.

    Eli kunhan pallo ei ollut vesiesteessä, saa sen siis b-kohdan mukaisesti pudottaa vaikka kuinka kauas.

    Säännöt siis alla olevasta osoitteesta.

    Lue lisää: Golfin säännöt

    #298477 Ilmoita asiaton viesti

    kyllä, molemmat ovat oikein

    a) kaksi mailanmittaa

    b) lipunsuunnassa taaksepäin

    kertokaapas missä tilanteissa voit teoriassa dropata yhdellä rankulla myös ’peilikuvana’ lipun vastakkaiselle puolelle, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua kuin alkuperäinen paikka, siis nimeomaan ’pallo pelaamattomassa paikassa’, ei vesiesteessä..

    #298478 Ilmoita asiaton viesti

    Et kai tarkoita, että viet lipun linjassa niin paljon taaksepäin, että tulet takaisin maisemiin toiselta puolelta maapalloa?

    #298479 Ilmoita asiaton viesti

    kyllä, mutta siksi vain teoriassa (yhdellä rankulla) koska todennäköisesti rapsahtaa pari rankkua lisää pelin viivyttämisestä 🙂

    #298480 Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Ei riitä kaksi rankkua,vaan kyllä siihen kuluu niin paljon aikaa,että pelaajan katsotaan keskeyttäneen peli.

    Onkohan keskeyttäminen tässä tapauksessa etiketin vastaista ja esittääköhän joku kilpailukieltoa.

    #298481 Ilmoita asiaton viesti

    Menee vähän monimutkaiseksi, mutta silloin saa pallon viedä lipun toiselle puolelle, kun alkuperäisen paikan ja reiän välissä on tilapäistä vetttä niin paljon, ettei voi putata.

    lähin vapauttava paikka voi silloin olla reiän toisella puolella, mikäli ei ole viheriön ulkopuolella.

    Silloin pallon voi viedä yhtä kauas reiästä ’peilikuvan’ puolelle.

    Teoriassa myös silloin, että lipun takana on ensin pelaamaton paikka ja heti sen takana tai vieressä out tai este, jolloin vapautus tulee toiselle puolelle reikää, koska lähin vapauttava paikka on väylällä.

    esteeseen kun ei tarvitse dropata eikä outin puolelle.

    tilanne ei oikeastaan ole edes teoreettinen. maailmasta löytyy muutama mm. niemen kärjessä oleva viheriö, jolloin droppipaikkoja ei ole kovin montaa.

    #298482 Ilmoita asiaton viesti

    Ei kai pelaamaton paikka oikeuta koskaan viemään palloa lipun toiselle puolelle???

    Se on sit se lähin vapauttava paikka, jos vapaudutaan jostakin haitasta, mutta sitähän ei pelaamattomassa paikassa haeta!

    Ja säännöissähän ei siis mainittu tuota mahdollisuutta?

    #298483 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Kyllä se viheriön tilapäisestä vedestä vapautuminen voi tapahtua viheriön ulkopuolellekin.

    #298484 Ilmoita asiaton viesti

    Heitetään tähän vielä tällainen helppo kompa: milloin saa dropata lähemmäksi lippua kuin ko pelaamaton paikka?

    #298485 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Liian helppo 🙂

    #298486 Ilmoita asiaton viesti

    silloin kuin pelaamaton paikka on kauenpana kuin alkuperäinen lyönti paikka.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt sääntökysymys – pelaamaton paikka