Aihe: Sääntökysymys – pallon tunnistaminen - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

Sääntökysymys – pallon tunnistaminen

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys – pallon tunnistaminen

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182917 Ilmoita asiaton viesti

  Sattui pelikaverille eilisellä kierroksella: Pelaaja löi avauksen tiilltä pöpelikköön. Pelaaja löi tämän jälkeen varapallon samaan pöpelikköön kutakuinkin samaan kohtaan. Kun lähdimme tiiltä kävelemään pallojen etsintään, kysyin pelikaveriltani minkä merkkinen varapallo on. Pelikaveri vastasi: ’Öö, täsmälleen samanlainen kuin ensimmäinen’. Niin kuin arvata saattaa, pöpeliköstä löytyi yksi samanmerkkinen pallo. Kuinka toimitaan (lyöntipeli/reikäpeli) kun ei ole varmuutta onko kyseessä ensimmäinen pallo vai varapallo?

  #299306 Ilmoita asiaton viesti

  Lost ball, jos ei pysty eroittamaan palloja toisistaan.

  #299307 Ilmoita asiaton viesti

  Pelaaja on velvollinen tunnistamaan pallonsa. Jos ei sitä pysty tekemään, on pallo hukassa. Siis sekä ykköspallo että varapallo on hukattu, seuraava lyönti tiiltä ja viides lähtee…

  #299308 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pelaaja on velvollinen tunnistamaan…eli kun tulee pallolle ja oivaltaa tilanteen mikä se on, niin naama vakavana väittää pallon olevan se ensimmäinen vaikkapa jostain pienen pienestä jäljestä. Tietenkin täytyy muistaa, että golfarit ovat rehellisiä :-).

  #299309 Ilmoita asiaton viesti

  Jos ei ole varmuutta kumpi pallo löytyi, sen oletetaan olevan varapallo (Decision 27/11). Ei tarvitse lähteä uutta lyömään tiiltä.

  #299310 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lueskelin USGA:n juttuja, mutta itse sanoisin että koska pelaaja ei pysty tunnistamaan palloja niin ei kun paluu teelle lyömään uutta. Uusi pallo olisi 3. lyönti !!!!, koska eka pallohan on vasta pelattu ja sille varapallo. Miksi lähtisi 5s?, varapallohan ei ole tullut peliin.

  #299311 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Jos pelaaja pystyy tunnistamaan pallon omakseen, mutta ei erota onko se niistä ensimmäinen vai toinen, tulkitaan pallo toisena lyödyksi ja sillä pallolla jatketaan neljännen lyönnin lähtien liikkeelle

  #299312 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä tapauksessa toinen pallo hukkui ja toinen siis löytyi.

  Griiniharakan mainitseman tulkinnan mukaan (27/11 – situation 4) löytynyt pallo muuttuu varapalloksi eli neljäs lyönti lähtee löytyneellä pallolla.

  Näin itsekin aluksi tilanteen tulkitsin, mutta mieleen tuli myös ’tiikeri metsän’ tulkinta.

  Eli eiköhän se ole tuota Randan tulkintaa noudatettava.

  Kiitoksia vastauksista!

  #299313 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Varapallo muuttui pelipalloksi juuri sillä hetkellä kun pelaaja ilmoitti ettei pysty tunnistamaan alkuperäistä pelipalloa. En ole lukenut Greeniharakan mainitsemaa decisionia, mutta jos siinä on käsitelty vastaava tapaus, asia on selvä, eli pelaaja jatkaa löytyneellä pallolla (joka siis oli ensimmäinen varapallo).

  Jos välttämättä haluat lyödä uuden pallon tiiltä, silloin lähtee kolmas pallo eli viides lyönti.

  #299314 Ilmoita asiaton viesti

  No juu, jos tästä ennakkopäätös on, lienee asia noin, että löydetty pallo oletetaan varapalloksi. Tokihan on mahdollista, että pöpelikössä olisi ollut jo ennestään vielä kolmaskin samanlainen pallo. Siis löydetty pallo ei olisikaan kumpikaan pelaajan lyömistä palloista? Taitaa mennä saivarteluksi… Mutta tarinan opetus: merkitkää pallonne. Sitäpaitsi palloon piirrettyä viivaa voi käyttää tähtäysapuna putissa.

  #299315 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mielenkiintoiseksi asia olisi muuttunut,jos molemmat pallot olisi löydetty.Mitenkäs sitten olisi menetelty.

  #299316 Ilmoita asiaton viesti

  Eli jos molemmat löytyy…

  … niin samaisen tulkinnan (27/11) tilanteen 5 (situation 5) mukaan molemmat pallot ovat ’lost’ eli uudestaan tiille ja viides lähtee.

  #299317 Ilmoita asiaton viesti

  Luitkos sinä nyt samaa sääntötulkintaa kuin minä? Tuo tulkinnan 27/11 viides tapaus (molemmat pallot löytyy kentän rajojen sisältä, kumpikaan ei vesiesteessä) antaa ratkaisuksi seuraavan: Pelaaja valitsee toisen palloista, käsittelee sitä varapallona ja hylkää toisen pallon.

  #299318 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä kai se niin menee, että jos hukkaat ensimmäisen pallosi, tulee varapallosta pelipallo. Jos sitten tämäkin hukkuu, pitää ottaa taas kolmas pallo käyttöön. Siis jos tilanne olisi se, ettei kahta ensimmäistä palloa kumpaakaan löydy, lähtee kolmannella pallolla tiiltä viides lyönti.

  #299319 Ilmoita asiaton viesti

  Hups, lukaisin liian hätäisesti. Oikeassa olet eli toinen pallo valitaan ja käsitellään varapallona. Neljäs siis lähtee.

  Tulkinnan mukaan pelaaja saa ilmeisesti valita vapaasti (paremmassa paikassa olevan) pelipallon?

  #299320 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tositapaus Kanarialta: alkeiskurssilla ollut kaveri löi valkoisen pallonsa palmuun, jonne se myös jäi. Kuitenkin alas putosi nyt keltainen pallo, johon heppu: – Saanhan mä jatkaa tällä ilman penaltia?

  #299321 Ilmoita asiaton viesti

  Hassua 😕

  Vaikka olen seurannut ketjun kulkua, niin Paksupekan kanssa Peuralla KEJ-Tour kierroksella kävi silti juurikin näin.

  Että voi olla tohelo. Noh toista kun ei löytynyt laisinkaan, niin ei muuta kuin neljäs lyönti aluilleen. Melkoisella varmuudella kyllä olikin kakkonen, mutta silti.

  Oli sitten viimeinen kerta. IH-palloissa on kyllä kuvan lisäksi numerokin, jota voisi hieman vilkaista ennen lyöntiä 🙁

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys – pallon tunnistaminen