16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][15]
KilpailuaSuomalaista

Sääntökysymys: Pallon jäljen paikkaus forella

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys: Pallon jäljen paikkaus forella

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #182946 Ilmoita asiaton viesti

    Sääntönikkarit voisivat kertoa näkemyksensä seuraavanlaisesta tilanteesta. Pelaaja lyö pallon ilmassa hieman pitkäksi foregriinille. Spinniä on riittävästi ja pallo pysähtyy noin 0,5 metrin päähän alastulojäljestään edelleen foregriinille. Alastulojälki ei ole pelaajan puttilinjalla, vaan about sen 0,5 metriä sivussa. Mukavasti kuitenkin näkösällä putatessa. Saako jäljen korjata ennen lyöntiä? Jos ei saa niin montako rankkua tulee? — Sori Veijo. Vieläkin mieli maassa 😉 Jospa huomenna peli taas maistuu.

    #299905 Ilmoita asiaton viesti

    Alla on sääntökohta, josta ilmeisesti on kyse.

    Rule 13 – Ball Played as It Lies

    Except as provided in the Rules, a player shall not improve or allow to be improved:

    the position or lie of his ball,

    the area of his intended stance or swing,

    his line of play or a reasonable extension of that line beyond the hole, or

    the area in which he is to drop or place a ball

    by any of the following actions:

    moving, bending or breaking anything growing or fixed (including immovable obstructions and objects defining out of bounds),

    creating or eliminating irregularities of surface,

    removing or pressing down sand, loose soil, replaced divots or other cut turf placed in position, or removing dew, frost or water

    Alastulojälki ei ollut pelaajan stänssin alla, eikä pelilinjalla, MUTTA pallo oli: ’the area in which he is to drop or place a ball’ tuon määrityksen sisällä, jos droppia olisi tar*******. Nyt sitä ei kuitenkaan tar*******.

    Mikään Decision ei pikavilkaisulla auttanut. Täältä varmaan tulee apuja. Esim. vieraspelaaja?

    #299906 Ilmoita asiaton viesti

    Näin sanoo Erkki KM golf.fi:ssä

    Alastulojäljen korjaaminen foregreenillä

    Saako pelaaja korjata alastulojäljen foregreenillä ennen esim. chippiä (alastulojälki on lipun ja pallon välissä) vai vasta chipin jälkeen? Rangaistuksia? Saako forella ja raffissa ottaa edestä/ympäriltä irtoruohot, -tikut, yms. pois ilman rangaistuksia?

    Vastaus:

    Pelilinjan parantaminen on kielletty säännössä 13-2. Siis pelaaja ei saa korjata pallon alastulojälkeä foregreenillä, jos jälki on pelilinjalla. Irralliset haittatekijät saa poistaa.

    Erkki KM Leppävuori

    Alan kallistua siihen, että jäljen saa korjata esittämässäni tapauksessa. Onko kukaan erimieltä? Oletko esim. joutunut ko. säännön uhriksi turhaan?

    #299907 Ilmoita asiaton viesti

    Hankala kysymys. Oma tulkintani olisi seuraavanlainen:

    Mikäli katsotaan, että pelaaja on saavuttanut etua tuon forella olevan jälken korjaamisesta, on rankku paikallaan. Näkökentässä olevan pallon jäljen korjaaminen voi hyvinkin helpottaa seuraavaa lyöntiä.

    Harmi ettei pelisi sitten kulkenut. Tuttu tunne 🙂

    #299908 Ilmoita asiaton viesti
    JJP

    Itsekin olen asian tulkinnut siten, että lyöntijälkeä ei saa korjata jos siitä on pelaajalle hyötyä. Mutta mitä sitten jos se on ’näkökentässä’ ei aavistustakaan. Joten korjaillaan sitten kun lyönti tai putti on tehty oli jälki missä hyvänsä forella.

    #299909 Ilmoita asiaton viesti

    Viimeinen lauseesi kiteyttää asian oikein hyvin – ei kannata mennä tekemään asioita, jotka voivat olla sääntöjen vastaisia…

    … mutta. On helppo sanoa jälkikäteen, että jotain olisi kannattanut jättää tekemättä. Tässä on kyse siitä, mikä on oikea ratkaisu tehdylle asialle, joka luonnollisesti monimutkaistaa asiaa merkittävästi.

    #299910 Ilmoita asiaton viesti

    Seuraavan kerran tartun tähän sääntöön kanssapelaajan laittaessa päähänsä aurinkolaseja.

    -Että sitä ollaan näkökenttää parantelemassa, aijai. heh.

    On siinä kyllä pelikaveri pahasti alakynnessä, jos tollasesta penalttia tarjoaa. Tietenkin isoissa kisoissa (Major etc. -ei klubin mestikset) kannattaa olla tarkkana.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys: Pallon jäljen paikkaus forella