3.–10.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista

Sääntökysymys: lähin pelattava paikka, vapaa droppi

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys: lähin pelattava paikka, vapaa droppi

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182886 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kysymys sääntötietäjille: Jos pallo päätyy paikkaan, josta saa vapaalla dropilla vapautuksen termillä lähin pelattava paikka, niin mikä katsotaan pelattavaksi paikaksi? Esim. jos pallo menee tielle siten, että metsä olisi lähin paikka, pallo tulee kaiketi dropata sinne metsään. Mutta mitä, jos tien takana on metsässä kivikkoa? Entäpä jos siellä ei ole kiviä, mutta paljon kasvillisuutta? Voiko vapaan dropin jälkeen joutua droppaamaan paikkaan, josta pelaaja joutuu seuraavaksi ottamaan penaltyn pelaamattoman paikan johdosta? Suurin osahan tekee niin, että hakee lähimmän alueen, jossa on nurmikkoa. Tämä lienee kuitenkin väärä tulkinta?

  #298347 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä se lähin on siinä missä se on lähinnä ei sitä sinne viedä mIHin huvittaa, vaikkei se aina reiluta tuntusikaan… mut hei ilon kautta saithan jo yhden vapaan ropin 🙂

  #298348 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä se lähin on siinä missä se on lähinnä ei sitä sinne viedä mIHin huvittaa, vaikkei se aina reiluta tuntusikaan… mut hei ilon kautta saithan jo yhden vapaan ropin 🙂

  #298349 Ilmoita asiaton viesti

  ja mulle rankkuja tuplakosketukseta stana 🙁

  #298350 Ilmoita asiaton viesti

  Saatan olla väärässä mutta eikös termi ole lähin vapauttava paikka?

  #298351 Ilmoita asiaton viesti

  Antti o oikeessa! Säännöissä ei puhuta lähimmästä pelattavasta paikasta vaan lähimmästä vapauttavasta paikasta. Se ei valitettavasti aina ole pelattava paikka. ;(

  #298352 Ilmoita asiaton viesti

  Onpahan hyvinkin, mistäs vapaudut? Pelittäähän voi esteestäkin sieltä tosin harvemmin saa vapaata roppia… mites Soratie voikos niistä vapautua ropilla ilman rankkua ja voikos vIHeriölle vapautua hä?

  #298353 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä se rytteikkö vapauttaa tiestä. Ei voi mitään jos parempaa paikkaa ei ole lähinnä.

  Mutta elämää se ei aina helpota!

  #298354 Ilmoita asiaton viesti

  Otetaanpa teoreettinen tilanne. Palli on tiellä jolta halutaan vapautua sopivan käytännön mukaan. Lähin vapauttava paikka on kivikko. Dropin jälkeen lähin vapauttava paikka on tiellä. Kuis sitten mennään? Helppoa: ei droppailla mitään vaan lyärään suoraan tieltä päällysteestä riippumati!

  #298355 Ilmoita asiaton viesti

  Jos heti ilmoittaakin pallon olevan pelaamattomassa paikassa, niin pääsee ainakin kahden raivelin mitan päähän roppaamaan, rankulla tosin, mutta haluamaansa suuntaan.

  #298356 Ilmoita asiaton viesti

  ’vapautus’ myönnetään siitä, mistä sääntö sen antaa vain säännöissä määrätyin rajoituksin.

  Rajoituksia on lähinnä siitä, että greenille ei saa ja esteeseen ei ole pakko dropata, vaikka se joskus sallittua onkin.

  Lähin vapauttava paikka voi sääntöjen mukaan olla kivikossa, kiinteän haitan päällä (=tiellä, jos vapaudutaan esim. tilapäisestä vedestä tai korjauksenalaisesta) jopa täysin mahdottomassa paikassa (esim. suuressa pensaassa tai paksun puun rungon sisällä, ja yksi tai kaksi mailanmittaa lasketaan sieltä.

  Tästä syystä kannattaa ensin selvittää, mihin joutuu droppaamaan ennen kuin nostaa pallonsa, koska jos niin tekee, ei voi enää muuttaa mieltään ja asettaa palloa alkuperäiseen paikkaan, vaan on pakko ’vapautua’, ja sen jälkeen vapautua uudestaan joko pelaamattoman paikan rankkarilla tai ilman, jos jokin muu sääntö sen sallii. Jos yrittää lyödä palloa toivottomassa kivikossa outin vieressä, voi joskus olla pakko ottaa useita perättäisiä kahden mailanmitan droppeja, että pääsee edes siedettävään paikkaan.

  #298357 Ilmoita asiaton viesti

  No nythän tää levottomaksi meni. Otetaan useita droppeja veulalle josta sitsen duffataan etiäpäin. Kun olis voinu suoraan lyörä tiältä kernin yli outtiin, toinen samanmoinen ja sitte tyytyväisenä kävellä seuraavaan boxiin…

  #298358 Ilmoita asiaton viesti

  Juu, ja ite käytän monesti sitä, että jo tiiboksista paukutan pari pitkälle…outtiin, ja sit reppu selkään ja seuraavalle.

  Huisin rakentavaa ja rentouttavaa se….kantsii koittaa.

  #298359 Ilmoita asiaton viesti

  NiIH. Joskus vaan on semmonen päivä, että vois suoraan ekaan lambeen kipata ½ tusinaa palleja. Loput tusinasta vois sitten heittää vaikkapa siihen klubin taakse mettään. Ja mennä terassille kaljalle 🙁

  Vielä helpommalla pääsee kun menee vaan lähi-Siwaan ja hakee pussikaljaa. Ja on kotona…

  #298360 Ilmoita asiaton viesti

  sellaista luuppiahan ei voi tulla että jäisi kahden paikan kanssa droppailemaan koska ikuna et saa dropata lähemmäksi lippua kuin se missä pallo oli ennen droppia

  #298361 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitos vastauksista.

  Kysymys tuli mieleen, kun kilpailussa olin merkkarina, enkä kehdannut pakottaa toista droppaamaan metsään (vaikka siinä olikin hyvää alustaa), kun pelaaja itse totesi sen olevan pelaamatonta aluetta.

  Olin aika varma, että hänen olisi pitänyt pallo sinne dropata, mutta en firmakisojen luonteen vuoksi kehdannut alkaa korjaamaan. Firmakisat ovat muutenkin inhottavia. Ihmiset rikkovat sääntöjä surutta, eikä niistä meikäläinen kehtaa oikein korjata, kun olen niin paljon nuorempi kuin monet sääntöjä rikkovat vanhat tj:t.

  #298362 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Kerää ensi kerralla pisteet kotiin ja sano sille vanhalle tj:lle kahden kesken näin: ’Sääntöjä tiukasti tulkiten pallo pitäisi pudottaa tuonne metsään, mutta turha meidän on tässä niuhottaa, eikäs vain?’ Ja sitten saunassa muistutat häntä joustavasta tavastasi hoitaa asioia, noin niinkuin yleisellä tasolla. Todennäköisesti saat saman herran peliseuraksesi seuraavissakin firmakisoissa.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökysymys: lähin pelattava paikka, vapaa droppi