23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Sääntökö kysymys?

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökö kysymys?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mistä lasketaan esim. reikäpeleissä käytetty 3/4 tasoitus. Henkilökohtaisesta hcp:sta vai katsotaan kentän slope ja siitä sitten.

    HCP:sta 3/4 ja sen mukainen kentän slope.

    Näin ainakin niissä kisoissa, joissa olen ollut mukana.

    Ei vaan ensin slope. Sitten siitä 3/4.

    Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten sääntökuplat syntyvät paitsi klubitalon terasseilla niin myös internetissä. Kaksi varmaa tietäjää ilmoittaa, mikä on oikea tapa ja molempia varmaan levitetään ahkerasti totuutena.

    Voisiko joku tietäjä ilmoittaa, kumpi on oikea ja perustella myös tietonsa (mikä sääntöpykälä tai kilpailuohjeen kohta).

    Missään ei ole määrätty sitovasti, montako lyöntiä tasoitusta pitää tasoituksellisessa reikäpelissä antaa. Asiasta on sovittava joko yksittäisen ottelun pelaajien kesken tai kilpailumääräyksissä.

    Tasoituskilpailumääräyksissä yleisesti käytetty 3/4-osaa tasoitusten erotuksesta (ei siis tasoituksesta) on saanut alkunsa siitä, että aiemmin miesten tasoitukset alkoivat -24:stä. Koska pidettiin kohtuuttomana, että scr-pelaaja(kaan) joutuisi reikäpelissä antamaan enemmän tasoitusta kuin yhden lyönnin per reikä, otettiin tasoitusten erotuksesta 3/4-osaa eli 18, eli lyönti per reikä.

    Tasoitusten erotus lasketaan tietenkin pelitasoituksista, jotka pelaajat saisivat ko. kentällä lyöntipelissä. Tarkka tasoitus (siis se desimaaliluku) ei vielä yksin kerro pelaajan pelitasoituksesta tietyllä kentällä mitään, 3/4-osaa tästä desimaaliluvusta on vain mitään tarkoittamaton lukusarja, vähän samanlainen kuin jos laskettaisiin yhteen 2 poikaa, 3 tyttöä, 1 kappa perunoita ja 42 numeron kumisaapas.

    Viitteeksi Business Golfin tasoituslaskenta:

    https://golf.fi/juttu_frame.php?juttu_id=3067&kat=100

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Sääntökö kysymys?

Etusivu Foorumit Säännöt Sääntökö kysymys?