Aihe: SÄÄNTÖ KYSYMYS ALOITUSLYÖNNISTÄ - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

SÄÄNTÖ KYSYMYS ALOITUSLYÖNNISTÄ

Etusivu Foorumit Säännöt SÄÄNTÖ KYSYMYS ALOITUSLYÖNNISTÄ

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182928 Ilmoita asiaton viesti

  Kun aloituslyöntiä lyödään niin voiko (sääntöjen mukaan) honoorissa olevä valita lyöntivuoronsa, ts. voiko luovuttaa lyöntivuoron toiselle, muuloin kuin arvotun kilpailun aloituslyöntiä lyötäessä. Tästä olisi hyötyä tuulessa pelatessa, tai vieraskentillä, jolloin mailavalinta ja joissain tapauksissa lyöntisuunnan arviointiin olisi apua.

  #299513 Ilmoita asiaton viesti

  Käsittääkseni ei voi luovuttaa vuoroaan.

  #299514 Ilmoita asiaton viesti

  Sääntöjen mukaan edellisellä reijällä paremman tuloksen tehnyt on ns. honoorissa ja on velvollinen lyömään avauksensa ensin.

  Toisaalta vääräällä vuorolla avaamisesta ei kuitenkaan rankkuja tule joten jos honoorissa oleva pelaaja haluaa jostain syystä vuoronsa luovuttaa ja joku toinen pelaaja on halukas lyömään ensin on se kyllä mahdollista mutta vain siinä tapauksessa että joku toinen on halukas avamaan honoorissa olevan pelaajan puolesta.

  #299515 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Itsekin olen pitkään tätä sääntöä ihmetellyt, sillä toisena lyöntivuorossa oleva hyötyy todella usein siitä, että näkee toisen lyövän ensin. Mielestäni honoorissa olevan tulisi voida itse valita lyöntipaikkansa.

  Typerä sääntö, mutta minkäs sille voi.

  #299516 Ilmoita asiaton viesti

  Ei saa valita ja sitä ei saa pelikaverin kanssa vaihtaakkaan tarkoituksena että honoorissa oleva näkisi miten väylää pitää pelata, sillä sääntöhän sanoo asiasta seuraavaa:

  ’c. Pelaaminen väärällä vuorolla (10-2)

  Jos kilpailija pelaa väärällä vuorolla, siitä ei seuraa rangaistusta ja pelattu pallo pelataan sijaintipaikaltaan. Jos kuitenkin toimikunta katsoo, että kilpailijat ovat sopineet pelaamisesta väärällä vuorolla, jotta joku heistä hyötyisi siitä, heidät suljetaan pelistä….’

  #299517 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo edellinen lienee koskee vain reikäpeliä, sillä voihan viheriölläkin putata ’väärällä’ vuorolla. Näinhän tapahtuu yleisimmin silloin kun joku on ulkona greeniltä mutta lähempänä lippua.

  #299518 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eikös tämä ole niitä asioita, joissa sallitaan myös terveen järjen käyttö.

  Harkkarundeilla tutussa seurassa minusta voisi lyödä ensimmäisenä se, joka on valmiina. Ei se ainakaan kierrosta hidastaisi.

  Kisat on eri juttu.

  Enemmän kuin oikeasta lyöntijärjestyksestä poikkeaminen, itseäni kiusaavat kaiken maailman mulliganit.

  #299519 Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni ’honööri sääntö’ on todella hyvä, sääntö tasoittaa peliä toisinaan kun edellisellä reiällä parempi ’joutuu’ lyömään ekana.

  Ritarille: mua taas häiritsee todella pahasti jos joku ei kunnioita honööriä ja etuilee.

  :))

  #299520 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Nimimerkin perusteella ymmärrän arvostuksesi hönööriä kohtaan ;-).

  Tosielämässä joustavuutta noudatamme vain jos koko nelikko on hyviä tuttuja.

  Jos porukassa on yksikin vieras tai itse olen joukon jatkeena, totta kai etiketti on kunniassaan, hönööri myös.

  #299521 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mitenkäs jos flightin toinen puolisko pelaa pistebogeytä ja toinen scratch peliä? Honööri kun käsittääkseni menee pelimuodon mukaan noin virallisesti. Siis jos on pb kisa, niin parhaat pisteet saanut avaa ensin vaikka brutto voisi olla pari-kolme lyöntiä enemmän kuin muilla…

  Itse en tosin näin ole ikänä honööriä määritellyt. Aina vai bruttolyönnit.

  #299522 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Honöörissä on se joka lyö parhaan bruttotuloksen rei´ällä eikä suinkaan se joka saa eniten pisteitä jos pelataan pb kisaa.

  #299523 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä honööriasia on golfissa hyvin oleellinen asia.Mikäli ryhmässä on kuitenkin hyvin pitkälyöntinen kaveri,niin pelin nopeuttamiseksi on kyllä joissain tapauksissa perusteltua ,että tällainen lyö viimeisenä.Ryhmän sopimuksella tietysti.

  #299524 Ilmoita asiaton viesti
  hc

  Kyllä esimerkiksi tasoituksellisessa reikäpelissä aina paremman nettotuloksen eli reiän voittaja on honorissa. Näin ilmeisesti pitäisi myös olla puhtaasti tasoituksellisissa lyönti/pbkisoissa jossa bruttotuloksia ei huomioida millään muotoa. Mutta koska suffelikisojen säännöt nyt yleensäkin on mitä on, niin tuskin se niin tarkkaa on.

  Mutta kyllä toki golfin perinteiden ja lajin kilpailuhengen perusteella toki parhaan bruttotuloksen tekijä on _mielestäni_ ainoa oikea mies honoripaikalle.

  #299525 Ilmoita asiaton viesti

  Näyttää näitä ’tietäjiä’ riittävän tällä palstalla…

  Sääntö 10.2 Lyöntipeli:

  …Kilpailijalla, jolla on reiän paras tulos, on aloitusoikeus…

  Sääntö 32.1:

  … Stablefordkilpailut ovat lyöntipelikilpailuita…

  …. Tuloksen laskeminen Stableford- (pistebogey) kilpailussa perustuu pisteisiin, jotka määräytyvät pelaajan lyöntituloksen ja kullekin reiälle määrätyn laskennallisen lyöntimäärän mukaan…

  Näin sanovat säännöt. Kokonaan toinen asia on, onko käytännöllisempää antaa alhaisimman bruttotuloksen tehneen aloittaa ensimmäisenä.

  #299526 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Siis pitäisikö tuo sääntö nyt käsittää niin, että se kenellä on enemmän pisteitä pistebogeykisassa on honoorissa? Vai mitä tulosta tarkoitetaan: lyöntitulosta vai sen määräämää pistetulosta? (Voi, kun joku tekisi säännöistä ’maalaistollo-painoksen’)

  Käytännössähän sitä on ihan mahdotonta toteuttaa, sillä yleensä näissä kisoissa pelaavat korkeatasotukselliset henkilöt, jotka ovat itsekin ihan sekaisin pistemääristään ja siksi pisteet lasketaankin yleensä vasta rauhassa klubilla..

  #299527 Ilmoita asiaton viesti

  Kaikissa pelimuodoissa edellisen reiän parhaan tuloksen tehnyt pelaaja lyö ensin.

  Reikäpelissä tämä tarkoittaa edellisen reiän voittajaa.

  Lyöntipelissä (sekä tasoituksettomassa että tasoituksellisessa) paras tulos on paras bruttotulos, koska tasoitus vähennetään ’ronttina’ koko kierroksen bruttotuloksesta, ei reikäkohtaisesti.

  Pb-kisoissa kerätään pisteitä joka reiältä erikseen, joten paras tulos = suurin pistemäärä edelliseltä reiältä.

  #299528 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  aina on pelattu pb kilpailussa niin että parhaan scoren lyöjä on honöörissä ja näin tullaan myös aina pelaamaan. Sääntökirjaa voi toki lukea kuin raamattua jos siitä saa kiksejä.

  #299529 Ilmoita asiaton viesti

  Jos tietämättömyyttään rikkoo sääntöä on valitettavaa mutta anteeksiannettavaa, mutta että tiedetään ja porukalla sovitaan, että ei noudateta, on jo ihan toinen juttu..

  #299530 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  väitätkö että et ole ikinä pelannut pb kisaa kyseisellä aloituslyönti systeemillä, käsi raamatulle nyt:)

  #299531 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllähän se on oltava brutto kun hunöörin ratkaisee.

  #299532 Ilmoita asiaton viesti

  Eikö tuo alla oleva teksti (10-2. b.) lyöntipelin kunkin väylän aloitusjärjestyksestä ole aika selvä (ei koske 1. teetä):

  The competitor with the lowest score at a hole takes the honour at the next teeing ground. The competitor with the second lowest score plays next and so on. If two or more competitors have the same score at a hole, they play from the next teeing ground in the same order as at the previous teeing ground.

  Huom. ’lowest score’!!!

  Missä säännöissä sanotaan, että pistebogey-pelissä eniten edellisellä väylällä pisteitä saanut on honourissa jne. En tiedä, joten voisiko joku kertoa.

  #299533 Ilmoita asiaton viesti

  Lisäys edelliseen:

  Minulla ei nyt ole tässä säätökirjan kotimaista versiota, mutta jos siinä lukee 10.2:n kohdalla kuten 4par kirjoitti:

  ’…Kilpailijalla, jolla on reiän paras tulos, on aloitusoikeus…’,

  on suomentajille tullut käännösvirhe. Paras tulos ei todellakaan ole sama asia kuin lowest score.

  Lisäksi kyseessä ei ole aloitusOIKEUS, vaan käytännössä aloitusVELVOLLISUUS. En tiedä, miten suomenkielisissä määritelmissä termi ’aloitusoikeus’ on määritelty, mutta virallisissa säännöissä Honour on ’The player who is to play first from the teeing ground is said to have the “honour’’.’

  #299534 Ilmoita asiaton viesti

  Suomenkielisten sääntöjen määritelmissä sanotaan (s19):

  Aloitusoikeus (Honour): Pelaajalla on ’aloitusoikeus’ silloin, kun hänen on pelattava ensimmäisenä tiiauspaikalta.

  Minun sanakirjassani ’score’ suomennetaan myös piste, pistemäärä. ’Tulos’ taitaa olla ihan käypänen suomennus scorelle pitäen sisällään sekä lyönti- että pistemäärän.

  #299535 Ilmoita asiaton viesti

  Uusien sääntöjen mukaan kaikkien pelaajien pitäisi tuntea myös nämä ratkaisut:

  10-1a/1 Determination of Honor in Handicap Match

  Q. A and B are playing a match on a handicap basis. B has the honor at the 1st hole. Both players score 5’s at the 1st hole but A receives a handicap stroke and therefore has a net 4. Does A take the honor at the 2nd hole?

  A. Yes. See Rules 2-1 and 10-1a.

  32-1/3 Determination of Honor in Handicap Stableford Competition

  Q. In a Stableford competition the reckoning is made as in match play and strokes are taken according to the handicap stroke table. If B has the honor at a hole, and A and B have the same gross score at that hole but A receives a handicap stroke, who has the honor at the next hole?

  A. A has the honor because of a better net score.

  Tasoituksellisessa reikäpelissä ja pistebogikisassa nettotulos siis ratkaisee.

  #299536 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos Vieraspelaaja. Tulihan se absoluuttinen totuus vihdoin…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt SÄÄNTÖ KYSYMYS ALOITUSLYÖNNISTÄ