3.–10.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista

Säännöt: Toinen kerta vesiesteestä

Etusivu Foorumit Säännöt Säännöt: Toinen kerta vesiesteestä

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182904 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tulipa tuossa mieleen tämmöinen ongelma. Kuinka tulee menetellä seuraavassa tapauksessa. Pallo on vesiesteessä, mutta pelattavissa (ainakin sankarigolffarin mielestä). Hän ei käytä mahdollisuuksiaan droppiin (yhdellä rankulla) esteen ulkopuolelle (lipun linjassa esteeseen menokohdan taakse tai edellisen lyönnin kohtaan) vaan päättää lyödä esteestä. Nyt tietystikään pallo ei nouse vaan menee joko syvemmälle veteen tai muuten vaan hankalampaan paikkaan esteessä. Tässä vaiheessa sankriltamme loppu usko jopa omiin kykyihinsä (tai kurapuku unohtui kotiin) ja hän haluaa dropata rankulla esteen ulkopuolelle. Onko menettely oikein? Edellisen lyönnin kohdallahan ei ole määriteltävissä esteeseen menon kohtaa (oli jo esteessä) ja edellisen lyönnin paikka on myös esteessä.

  #298942 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Ylimenokohta on se paikka josta pallo ylitti esteen edellisellä lyönnillä.

  #298943 Ilmoita asiaton viesti

  Sääntökirja sanoo kohdassa 26-1 b. että

  Drop a ball behind the water hazard, keeping the point at which the original ball last crossed the margin of the water hazard

  Siis merkitsevä paikka on se, missä pallo ylitti viimeksi vesiesteen rajan, ei se, ylittikö pallo rajan edellisellä (epäonnistuneella) lyönnillä. Ymmärrykseni mukaan menettely oli oikea.

  #298944 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Jep, näin se on kuten Mika kirjoittaa. Viimeinen ylityskohta ratkaisee. Käytin -edellinen- termiä vain tässä tapauksessa, kun edellinen oli ylittänyt esteen rajan…

  #298945 Ilmoita asiaton viesti

  Et kai, Ojis, ollut eilen vakoilemassa minun kierrostani. Vaikka ei se ihan noin mennyt, sillä minulla ei usko loppunut. Droppasin samaan paikkaan siihen esteen reunalle, mistä olin edellisen sutaissut keskelle ojaa iloisen plumpsahduksen säestyksellä. Toisella yrityksellä se sitten lähtikin siitä navan korkeudelta lyötynä ja lensi parikymmentä metriä eteenpäin väylälle.

  Jos kierros ei olisi mennyt Norjaan jo aikaisemmin, olisin ehkä miettinyt noita sääntökiekuroita. Mutta nyt sovelsin sitä yleissääntöä, että pelaa pallia niin kuin se valehtelee.

  #298946 Ilmoita asiaton viesti

  OTta himppasen… mulla tuo esteestä lyönti vaIHtelee fiiliksen mukaan. Lauantain reissulla Niitväljässä palli oli kuivan ojan pohjalla, näkösällä ja näin ollen lyötävissä. Jostain syystä otin dropin ja pelasin pokin.

  Taannoin löin kotikentälläni ojasta pallon maatessa hautauneena ruohotupsuun. Haroitin jalat leveälle ojan virratessa niiden välistä. Huitaisin pallin hybriksellä piitkälle pois.

  Kotikentälläni oon onnistunut myös lyömään puoliksi rantaveteen vajonneen pallukan yhdenkäden chipillä taakepäin meetriin lipusta.

  Miten tämä liittyy mIHinkään? Tai edes tapaukset toisiinsa? Ei mitn hajua.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Säännöt: Toinen kerta vesiesteestä