16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Saako ’putata’?

Etusivu Foorumit Yleistä Saako ’putata’?

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Saako puu-3 putata greenillä?? Saako yleensäkään millään muulla mailalla putata, tietenkin vahingoittamatta greeniä. Oli tasoituskierroksella noin 25-30 metrinen putti otin huumorilla puu kolmosen ja ’puttasin’ pallon kupin viereen ja siitä sisään. Kaveri sanoin, että toi ei ollut sallittua. En oikein tiedä mitä olisi pitänyt tehdä…..tuleeko siitä rangaistus/rangaistuksia?

    Kyllä millä tahansa mailalla saa putata. Kunhan palloa lyödään sääntöjen mukaan. Eli palloa pitää lyödä mailan lavalla ja kunnolla. Esim. ei saa työntää tai kauhoa. Tapauksesta ei siis saa rangaistuksia.

    Nimetön

    Joo, kyllä puulla saa putata ja olen jopa nähnyt tv:stä tällaisen ammattitason suorituksen. Puulla puttaamisesta saattaa hyötyä jos pallo makaa pitkän ja lyhyen nurmen rajalla. Puumaila ei takerru yhtä helposti kuin putteri tai wedge, sekä lavan ja pallon väliin ei jää niin paljon heinää…

    kaverisi taisi olla vain kateellinen hyvästä suorituksesta 🙂

    No hyvä! Käytän puu kolmosta paljon chippeissä griinin vieressä ja sillä on hyvä putata pitkiä putteja kun voimaa ei paljoa tarvi.

    Kaveri saattoi hyvinkin olla kateellinen=)

    Ps. Meillä oli reikäpeli hänen kanssa ja menetin reiän sen takia =(

    Tiger Woods taitaa olla ensimmäinen pelaaja, joka alkoi käyttämään puu-3:sta myös puttaamiseen, eikä siitä ole häntä rangaista. Nykyään taitaa käyttää ko. mailaa harvoin.

    Jos sinulta meinataan jatkossa viedä tämän takia reikä tai antaa rankkuja, älä anna periksi ja vie asia tuomariston käsiteltäväksi==> et ainakaan häviä.

    Lue lisää: Golfpiste

    Käsittääkseni ammattilaiset kyllä käyttävät puttaamiseen putteria. Siis lyömiseen viheriöltä. Paitsi, jos pallo jäi chipin tai bunkkerilyönnin, jne jäljiltä ’kupin reunalle’, niin saattavat tökkäistä pallon sisään pois pelikaverin edestä sillä mailalla, joka sattui käteen jäämään. Säännötkään eivät tätä tietenkään kiellä. Eli periaatteessa siis voit kiertää kentän esim. pelkällä rautaseiskalla. Viheriötä on kuitenkin syytä varoa ja kunnioittaa, kun heilut sen rautaseiskasi kanssa.

    Sen sijaan ammattilaiset näyttävät joskus käyttävän chippimailan korvikkeena puukolmosta. Lähinnä silloin, kun pallo makaa sitkeässä raffissa vaikkapa parin metrin päässä viheriön reunasta. Tällöin on vaarana, että jyrkkäkulmainen rautamaila saattaa chipatessa takertua ruohoon. Puukolmonen sen sijaan kulkee raffiruohossa sulavasti läpi ja saattaa pallon turvallisesti matkaan.

    Joitakin vuosia sitten tais olla USOpen Pepple Peachissä, siellä oli semmoinen hieman U:n mallinen griini. Kaveri oli pamauttanut pallonsa U:n väärään haaraan ja edessä oli hankala putti, kun pallon ja kupin välissä oli jopa raffia. Pitkään tuomarin kanssa keskusteltuaan kyseinen pro nappasi lw:n bägistä ja kiskaisi näyttävän noston divottien kera greenin väärästä haarasta oikeaan!

    Ei muuten tainut kenttämestaria hymyilyttää.

    Siis mikään sääntöhän ei estä lyömästä divottia griiniltä. Esim jos lyöt vahingossa väärälle griinlle niin voit lyödä siitä ihan huoletta ihan kunnon lyönnin. Toisaalta tätä toimenpidettä voidaan paheksua klubilla.

    niin vielä sen verran että reiän pitäisi olla griinillä niin että jos pallo on griinillä niin siitä pitäisi olla suora linja reikään. Siis ei mitään forea tai raffia välissä.

    Nimenomaan juuri sääntö kieltää lyömastä väärältä viheriöltä.
    Rangaistus säännön rikkomisesta kaksi lyöntiä. Sääntö 25-3.
    Väärä viheriö: Jos pallo on väärän reiän viheriöllä, pitää etsiä kentältä lähinnä palloa oleva paikka, joka (a) ei ole lähempänä reikää eikä (b) esteessä tai viheriöllä. Pelaajan pitää nostaa pallo ja pudottaa se rangaistuksetta enintään mailanmitan päähän paikasta kohtaan, joka täyttää vaatimukset (A) ja (B). Pallon saa myös puhdistaa.

    Nimetön

    Väärältä viheriöltä pelaaminen on nimenomaan kielletty.

    Näin TV:stä kerran kun Greg Norman löi juuri sellaisen U-mallisen greenin toiselta puolelta lipulle lobilla. Kauhea kakku lensi ja yleisöllä oli hauskaa:)

    Tiikeri ei suinkaan ole ensimmäinen joka on käyttänyt puumailaa putterina. Tietenkään en muista kaverin nimeä mutta hän on ammattilainen isolla A ja pelasi huipulla ennen kuin Tiikeri pelasi Tourilla. Kaveri kun hermostui putteriinsa saattoin hän tämän katkaista suutuspäissään ja loppureiät puttasi puumailalla ja omien sanojen mukaan jopa paremminkin kuin putterillaan. Taisi tosin olla huulenheittoa vain. Samainen kaveri taisi olla kun(oikaiskaan joku jos tiedätte paremmin) puttasi todella huonosti. Sitoin putterina auton peräkoukkuun kiinni ja ajoi parisataa mailia kotiansa ja näin rankaisi mailaansa. Heh, värikkäitä pelimiehiä ennen vanhaan on ollut.

    Jack N taisi eräässä kisassa lyödä pallonsa vaikealle par3 väylällä hienosti lipulle, joka oli saaressa. Lyönnin jälkeen sanoi caddielle, että hae pallo pois,. en kuullut taputuksia :-).

    Perskules kun alkaa dementia vaivata kun ei muista vanhojen starojen nimiä, sorry.

    Nimetön

    Kaverin nimi joka ajoi putteri peräkoukussa kiinni taisi olla vanha herra Palmer. John Dalykin on silloin tällöin tehnyt samantapaisia tempauksia.

    EFC

    Kaverin nimi taitaa olla Toomy Bolt. Tämän huonohermoisen siis.

    Palmerihan se peräkoukkuun putterin sitoja oli. Tuota herra Boltia en kylläkään tarkoittanut. Ettei olisi ollut tämä samainen Palmeri joka rikkoi puttereita enemmänkin. Taitaa olla niin, että näitä putterin rikkojia on enemmänkin kuin yksi tai kaksi.

    Onkos näissä nykyajan pelureissa samanlaisia huuliveikkoja ja räväköitä pelaajia kuin entisaikaan oli Palmeri, Trevino jne….

    Liian tosikkoja taitavat olla.

    Kaikkien ’kehumassa’ Draivissa oli sääntökysymyksenä joitakin aikoja sitten juuri väärältä viheriöltä pelaamisesta. Siinä sanottiin, että saa lyödä normaalin lyönnin lähti divotti tai ei. Siinä todettiin vielä, että se ei ehkä ole suotavaa ja hyvän tavan mukaista mutta sallittua.

    En arvostele tietämystäsi mutta olisiko sinun tietosi peräisin jostain paikallis-säännöistä tai kenttäkohtaisista tavoista ??.

    olet väärässä. golf.fi sääntöexpertti sano seuraavavaa:

    ’Pallo väärällä griinillä

    Jos pallosi lentää jonkun muun väylän griinille niin miten sen saa siirtää sieltä? Vapaadropilla vai putterilla?

    Heke, KG

    Vastaus:

    Säännössä 25-3 todetaan, että väärällä viheriöllä ei saa pelata. Pallo on nostettava ja pudotettava rangaistuksetta kentälle seuraavasti: viheriön ulkopuolelta määritetään pallon sijaintipaikan lähin kohta, joka ei ole esteessä eikä lähempänä pelattavaa reikää. Pallo on pudotettava tästä kohdasta enintään mailanmitan päähän paikkaan, joka niinikään täyttää em. vaatimukset. Nostetun pallon saa puhdistaa. Yleensä väärä viheriö tarkoittaa myös harjoitusgriinejä.

    Erkki KM Leppävuori ’

    Lue lisää: golf.fi

    All right.

    Draivin sisällön ollessa köyhää on tietotasokin asetettava tulevaisuudessa kyseenalaiseksi.

    Nimetön

    Kyllä niitä räväkkä luonteisia pelaajia löytyy nyky pelaajistakin. mm. John Daly taisi lopettaa tuossa muutama vuosi sitten U.S Openin kesken (korjatkaa jos olen väärässä) tehtyään eräälle par 4:lle 14 lyöntiä! Hänen sanotaan tokaisseen että ’******* mä en jaksa tätä pelii enää mä lähen himaan dokaa’.

    Kyllähän sen mahasta näkee että se on muutaman biisonin juonut.

    (sori tää ei liittyny alkuperäiseen aiheeseen mitenkään)

    Sorry, taitaa mennä jo aiheen ulkopuolelle vallan kokonaan.

    Daly oli aikoinaan räväkkä mutta taitaa kaveri rauhoittunut aikas paljon. Nykyään menee vaan hampurilaisia ja limua sama määrä kuin ennen alkoholia.

    Parhaimpina päivinään Daly antoi reikäpelissä n. 7 m par putin pelikaverilleen ja puutasi itse 11 metrisen birkun sisään. Sanoi vaan, että näki oman linjan niin hyvin ja oli varma upotuksestaan, ettei jaksanut katella kaverin linjan tiirailuja.

    Jossain kisassa Daly pelasi kierroksen tourilla pariin tuntiin pelikaverin kanssa ja kummikin taisivat saada (vai oliko niitä 3) varoituksen asiasta. Lähtivät ensimmäisinä kentälle.

    Herra, josta nämä legendajutut ovat on nimeltään tosiaankin Tommy Bolt, eikä Daly tai Palmer. Siis en väitä, etteikö Palmer olisi rankaissut putteriaan vetämällä sitä auton perässä tai etteikö Daly olisi antanut pitkiä putteja ennen omaa upotustaan.

    MUTTA kaikki nämä legendajutut on tehnyt aiemmin jo 60-luvulla Tommy Bolt. Hän todellakin lopetti yhden kilpailun viimeisellä kierroksella lyönnin johtoasemasta (kuten Ford Prefect jo selititkin) kun yleisö ei hurrannut hänen hyvälle lyönnilleen vaikealla ja tuulisella par 3:lla. Hän oli yksi kuuluisimpia ’kuumakalleja’ golfissa, ja todellakin oikea legenda. Käykää etsimässä lisää tietoa hänestä, vaikka esim. Googlella tai miten vain. Hän on tehnyt PALJON uskomattomia juttuja ammattilaisgolfkentillä…

    Uskottava se on vaikkakin olisin voinut lyödä vetoa, ettei se herra Bolt ollut. Onneksi en lyönyt :-).

    Pitääpä käydä stekkaamassa vai olisko sulla jo tiedossa jotain hyvää sivua? Säästys etsimiseltä.

    Jos olet pelannut väärälle viheriölle niin siellä et saa käyttää mitään mailaa vaan on vapauduttava lähinpään paikkaan ei lähemmäs lippua. Omalla greenillä saa käyttää mitä tahansa mailaa.

    Nimetön

    griiniltä saa lyödä millä haluaa jos tulee jälkiä ne kannatta varmaan korjata.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: Saako ’putata’?

Etusivu Foorumit Yleistä Saako ’putata’?