Aihe: Ryyppy viinaa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Ryyppy viinaa

Etusivu Foorumit Yleistä Ryyppy viinaa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190666 Ilmoita asiaton viesti

  Lämmintä piisaa. Varma on kuitenkin se, että syksy painaa päälle ja viileämmät ilmat. Meikäläinen intoutuu usein syyspuolella osallistumaan kilpailuihin pelaten ailahtelevasti. Joskus vaan samaan ryhmään sattuu näitä ’birdiepullo tyrkyttäjiä’, jotka silmät innosta vilkkuen sattuessaan tekemään birdien, puoliväkisin koettavat kaataa kurkkuusi viinaa. Mitähän ihmeellistä birdien tekemisessä muuten on? Kun siihen sitten sanot -ei kiitos- naama heillä venähtää veikeäksi. Onhan joskus tosin niinkin viileä sää, että ihan lämmikkeellä selitetään näitä napsuja. Syksymmällä tuolla Meri-Teijon puolessa on tullut vierailtua, ja siellä olen törmännyt ilmiöön nimeltä ’golfjuopottelu’, samassa ryhmässä on kilpailuun lähtenyt vanhan viinan lemuinen raskaamman ’korjaussarjan’ nauttinut elämän rasittama golfurheilija. Kerrankin hävetti golfin imagon puolesta ihan olan takaa, kun ryhmä lajia tuntemattomia ihmisiä katseli avauslyöntitouhuja sivusta, ja naisen ääni tokaisi ’noihan on kaikki juovuksissa’. Vakuuta siinä sitten… että tää on urheilua. Kun kyse on vielä golfliiton kilpailukalenteriin merkatusta ns. virallisesta kilpailusta asia on astetta vahvempi. Eikä muuten ole hauskaa pelata toverin kanssa jonka vire parin reiän ryyppyjen jälkeen on vahvan nousuhumalan aikaansaama vallaton itsevarmuus. Mielummin pitkiä draiveja, kuin pitkiä huikkia! Ei muuten tule mieleen toista ’urheilulajia’ jossa humalaisen on yhtä helppoa osallistua kilpailuihin?

  #522471 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Birkkupullon tyrkyttäjiä tulee eteen melkein jokaisella kierroksella ( kun ei pelaa kavereiden kanssa ). Huvittavaa on se että juomaa tyrkytetään riippumatta siitä kuka ryhmässä sen pörön teki. Joskus sitä otetaan jopa mikäli pörö tulee slopen mukaan!! Sitten vielä pari kaljaa klubilla ja autolla himaan…mikä taas ei liity tähän ollenkaan.

  Kaveriporukan kanssa on tapana käydä Teijossa syksyllä kisailemassa. Siellä, kuten ’Löytyy’ totesi, on aina porukka tajuttomassa darrassa jota parannellan pitkin kierrosta. Helvetin hyvä kisatunnelma!! Tähän tietysti joku pilkunnuss… sanoo että ei tarvitse osaallistua. Tiedän!

  Olin kaverin kanssa Virviikissä pelaamassa scramblea viime syksynä. Kun olimme kätelleet parimme ( mies ja nainen ) kanssa, molemmat nappas bägistä pari 0,5 lapparia jotka ne kiskas naamaan alle minuutissa. Kierroksen aikana tyhjensivät yhdessä puolen litran whisky pullon. Ja suoraan 18 reijältä autoon ja himaan….

  Luulis että 4 tuntia pärjää ilman viinaa. Mitä jos Tiikeri ottais huikkaa jokaisen pörön jälkeen…?

  #522472 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Oon 15v. ja mullekin on tarjottu birkkupulloa (n. 40-vuotias 30 tasurin äijä). Onneksi voin kieltäytyä, niin ettei tuu mitään nurinaa, koska oon reilusti ala-ikäinen. Miksi Suomessa pitää joka paikkaan saada tämä juopottelu mukaan. Missään muualla ei tietääkseni ’oteta tömpsyjä’ birkun kunniaksi, tai muuten juopotella. Ei varmaan löydy montaa urheilulajia, jossa tämä on mahdollista.

  #522473 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Itse en yleensä kanna birkkupulloa bägissä. Kun sitten se birdie sattuu tulemaan, niin eikös siinä joku ’pelle’ ole heti paukkua tivaamassa (ei normaalit pelikaverit). No sitten jos pulloa ei ole, niin todetaan, että voithan tarjota sitten klubilla. Koita sitten näitten kanssa pelata.

  Sama juttu tiikaljojen kanssa. Mikä hiton idea siinä on, että epäonnistuneen lyönnin jälkeen pitäisi ostaa vielä porukalle tuopit. Itselläni tiikaljat ei ole mikään kustannuserä, mutta säälittää aloittelijoiden puolesta, joilta jotkut vanhat parrat sitten vaativat kaljoja ja vielä suureen ääneen.

  #522474 Ilmoita asiaton viesti

  Olipa tuossa eräät hcp-kisat pari viikkoa sitten. Samaan ryhmään sattui eräs viihdealan ammattilainen joka ilmoitti heti olleensa töissä edellisenä iltana myöhään.

  Jo alkuväylillä bägi kilahti lupaavasti kun kaveri kaivoi sieltä uutta palloa. Puolivälissä kierrosta oli jo kolme keppanaa juotu. Draivit ei enää pysyneet väylällä ja niitä sitten koko ryhmän toimesta haeskeltiin joka välissä. Jälkiysillä meni vielä pari kepua lisää ja sitten autolla kotiin. Kovin kuulostaa tutulta muidenkin kokemukset.

  #522475 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Joo ja parhaat on nää jotka sanoo 1.tiillä että mulla on sitten kauhea darra, voi peli mennä sen takia vähän huonosti!! Sitten otetaan ryyppyä pitkin kierrosta ja tokaistaan aina ’otetaas vähän dopingia’ ja kun tulee pari hyvää lyöntiä väliin niin sanotaan ’tais olla vaan alkoholin puutetta kun alkoi kulkemaan’.

  #522476 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Näissä keskusteluissa on kovasti haluttu pitää kiinni golfin etiketistä ja perinteistä, ja ymmärtääkseni myös birdie-paukun historia juontaa Skotlantiin golfin alkulähteille. Tapahan on hauska, enkä näe siinä ryyppäämismentaliteettia – tarkoitus kun on ottaa niin snadi huikka, että humaltuminen on mahdotonta jopa loistokierroksen aikana.

  Kilpaileminen humalassa tai känni päälle kierroksen aikana on jo mautonta, mutta ei ikävä kyllä lainkaan tavatonta. Parin kaljan juominen kierroksen aikana on taas ihan ok, jos tekniikka sen kestää.

  Jonkin aikaa näitä viestejä täällä seurattuani alan vihdoin ymmärtää, miksi on vaikea ’osua’ mukavaan golfryhmään: tätä pilkunviilaamissakkiahan on mahdotonta miellyttää, vaikka kuinka yrittäisi käyttäytyä. Viimeistään paidassa on liian pienet kaulukset.

  #522477 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos birdie tuo jollekin niin suuren ilon, että hän tarjoaa siitä ryypyn, niin miksei voi olla ottavinaan drinkin tai kohteliaasti kieltäytyä. Ei tämä ole sen ihmeellisempää. Itse ryyppäämisen kanssa birdie-ryypyllä nyt ei ole mitään tekemistä. Ne, jotka niitä tarjoavat, tekevät niin harvoin birdieitä.

  Tiikaljoja ei ole missään nimessä pakko tarjota ellei niitä halua tarjota. Jos asia vaivaa mieltä, voi huumorimielellä esim. 1-tiillä tokaista porukalle: tiikaljoja en tarjoa, tullut niin kalliiksi.

  Juovuksissa pelaamisessa minusta ei ole mitään järkeä ja kilpailuissa jos pelikaverisi on selvästi juovuksissa ja häiritsee peliäsi, voit ottaa yhteyttä järjestäjiin. Asia hoidetaan varmasti kuntoon. Urani aikana on yhden kerran sattunut ryhmään selvästi juopunut pelaaja, joten en usko että asia on kovin yleistä.

  #522478 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olen parin viimeisimmän kirjoittajan kanssa samoilla linjoilla. Mä en oikeasti tajua miten te kanssagolfarit jaksatte kitistä niinkin turhasta asiasta kuin birkkupullosta.

  Vaikka olen pelannut vasta vajaa vuoden, olen kiertänyt kymmeniä kierroksia sellaisissa seurueissa joissa on ollut 1-2 ’tuntematonta’ mukana. Vain yhden ainoan kerran joku on tarjonnut huikan pullosta. Silloinkin kyseinen vanhempi herrasmies teki birkun ekalla väylällä ja kertoi seuraavalla tiillä, että pullossa alkaa jo olla melkoista vuosikertakonjakkia. Tarjosi siemauksen kaikille, kaverini ei halunnut – ja hänelle ei todellakaan tyrkytetty tms. Oli ainakin mulle itselleni ihan kiva kokemus, nyt sekin on nähty. Ja näen mielelläni uudestaankin.

  Vaikka olenkin alunperin itä-helsingistä (:)), niin bägistäni ei silti löydy pulloa. Joskus on tullut ennen peliä juotua olut klubilla, joskus toisella kertaa taas vaikkapa 1-2 olutta kierroksen aikana. Lähes aina olen kuitenkin kiltisti vesilinjalla kentällä.

  Tiikaljat tarjoan mielelläni kavereille. Tuntemattomat joskus mainitsevat aiheesta (yllättäen epäonnistuneen avauksen jälkeen), mutta kukaan ei ole koskaan moisia erikoisemmin perännyt. Enkä koskaan ole tuntemattomalle tarjonnutkaan – enkä keneltäkään pyytänyt.

  Joskus seurueessa on pelannut näitä jo mainittuja tuntemattomia, jotka ovat juoneet 3-4 olutta rundin aikana. Jos joku juo olutpullon tunnissa, niin se ei todellakaan vaikuta useimpien suoritukseen mitenkään.

  Jos ette kestä pelata tuntemattomia seurueessa, niin menkää pelaamaan neljän kaverin porukassa. Sillä noista selviää. Kilpailut ovat tietty toinen asia, mutta niissä sopimattomasta seurasta voi valittaa järjestäjille. Turha se on täällä kitistä.

  Ehkä mulla on käynyt vain hyvä tuuri, mutta omat pelikaverit ovat lähes poikkeuksetta olleet asiallisia. Mutta tokihan se on kiinni myös omasta asenteesta…

  #522479 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Alkuun totean, että kuka laskee selkeästi humalassa olevan pelaajan/kenet vaan auton rattiin!? Itse puuttuisin asiaan heti ja kotiin köröttely sujuu taksilla viimeistään poliisi-vihjailuiden jälkeen. Henkilökohtaisesti en haluaisi olla tietoinen mahdollisesta onnettomuudesta, jonka ko. rattijuoppo aiheuttaisi välinpitämättömyyteni takia.

  Birkkupulloa en pidä bägissä, ellei kyseessä ole kavereiden kesken pelattava illanviettoa edeltävä kierros. Otan, jos joku tarjoaa ja haluaa juhlistaa onnistumistaan. Jokaisen oma valinta. Itseäni ei häiritse humalainen pelikumppani, kunhan käyttäytyminen pysyy normeissa.

  Tiikaljasta oli keskustelu jo talvella ja mielipiteeni on asiasta, ettei ketään voi velvoittaa niitä maksamaan. Varsinkin yli 10 händärin pelaajaa on mielestäni kohtuutonta vaatia kaljaa maksamaan. Eri juttu taas kaveriporukassa. Niissä pätee yleensä totuttu käytäntö.

  BTW olihan Daly lähes tiedottomassa kunnossa voittaessaan ekan majorinsa, jota kaveri on jälkeenpäin kylläkin harmitellut.

  #522480 Ilmoita asiaton viesti

  Ei kai täällä kukaan isommin kitise itse birkkupullon olemassaolosta ja birkkuhuikkien otosta vaan siitä jos viina on kierroksen aikana isossa roolissa.

  Eiköhän sitä vaan ihmetellä ja ’paheksuta’ sitä, että pelataan kovassa krapulassa sitä loiventaen ja tissutellaan pientä nousua.

  #522481 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eihän siinä birkkupullossa mitään kovin pahaa olekaan. niinkuin joku jo tässä sanoikin että tuskin ne jotka sitä pulloa mukana kantavat myöskään niitä birkkuja kovin paljoa tekevät.

  Kaljan litkiminen ja vieläpä alkoholin juomisella kerskailu on taas aivan toinen juttu. Tällaista olen nähnyt tehtävän mm. silloin kun pelataan juniorien kanssa samassa ryhmässä.

  Siitä kitinästä, eikös tämä ole juuri sellainen kitinäpalsta…

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Ryyppy viinaa