5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

Ryhmän maksimitasoitus

Etusivu Foorumit Yleistä Ryhmän maksimitasoitus

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #178412 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Olemme pelikavereitteni kanssa monesti pohtineet ja kritisoineet ryhmän maksimitasoitus-systeemin toimivuutta, esim 4 hlö max. HCP 100. Ajatus oikein hyvä, mutta olisiko tullut aika kehittää sitä vielä toimivammaksi. Tyypillinen tilanne kentällä on, kun varaamme kaverini kanssa tyhjän ajan, meidän yhteistasoituksemme vaihtelee 10 ja 12 välillä, saamme seuraamme hiukan joustaen mukaan mahtuvan 45-50 tasoituksella pelaavan pariskunnan. Hyvä, ryhmä täynnä ja maksimitasoitus ei pahemmin ylittynyt. Kysymys kuuluukin onko tällaisen kokoonpanon mahdollista pelata sujuvasti, nopeasti, joustavasti ja vielä niin, että kaikki ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä. Monesti käy niin, että korkealla tasoituksella pelaava on lyönyt sen määrän lyöntejä päästyään minun pallolleni, jonka minä käytän pelattuani reikään asti, eikä se pallo kovin herkästi taskuun nouse vaikka bogipisteet on jo menetetty. Seurauksena mielestäni kaikki osapuolet kärsii, oma ’pelirytmini’ sekoaa ja toiselle osapuolelle saattaa tulla onnistumisen paine, joka ei helpota peliä. Parannusehdotukseni onkin, että porrastetaan maksimitasoitus ryhmän koon mukaan, esim. 4 hlöä max. HCP 80, 3 hlöä max. HCP 100. Em. tavalla ei ehkä saada aina maksimimäärää väkeä kentälle, mutta eiköhän monen seuran talous sen kestä ja parannetaanhan ainakin pelimukavuutta.

  #341598 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä ehdotus Paavolta! Pelimukavuus on ajat sittem hävinnyt kenttien taloudellisten seikkojen puskiessa päälle. Eiköhän tällä tavalla saataisi kierrosaikojen vähän inhimillisemmiksi. Liian monilla kentillä 4,5 tunnin löysäily on hyväksyttävää… Ongelma: Ei niinkään se mihin lyö ja miten, vaan miten liikkuu ja valmistautuu.

  #341599 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Oulussa varaussyteemi toimii netissä ja näkyvillä on jäsennille ryhmät nimineen ja tasoituksineen. Toimii erittäin hyvin ja voi vähän valikoida peliseuraa.

  Aikoja sitä paitsi todella paljon helpompi varata netistä kun puhelimella caddielle jonottaen.

  Ainoana huonona puolena netin haavoittuvuus. Jos palvelu nurin niin varauksia ei sitten voi tehdä. Ei kentällä eikä netissä. Onneksi nykyään systeemit pelittää hyvin.

  KUITENKIN:

  Kahta en vaihda. Toinen on nettivaraus ja toinen on ………………….. öööööööööö…………sanoinko minä jo nettivarauksen 🙂

  Sarjassamme vastenmielisiä ilmiöitä:
  Tasoituksen tarkka ilmoitushan on vieraskentällä aika lailla pelaajan omantunnon asia. Olen törmännyt tapauksiin missä erittäin ruuhkaisella kentällä (Katinkulta heinäkuussa) kaksi rouvaa porhaltaa kahdestaan autolla matkaan ilmoittaen yhteistasoituksensa olevan yli sadan kun samaan aikaan ykköstiillä jonossa odottelee 6-8 henkeä myöhästyneitä tiiaikojaan. Kerran myöhemmin satuin saman parin eteen kaverin kanssa (yhteinen tasoitus 35) ja hyvin tädit pysyivät kannassa kiinni!

  Golf on seurapeli. Mikäs sen mukavampaa, kuin saada mukavaa peliseuraa 4-5 tunnin kierrokselle.

  MLA

  Hei!
  Jopa oli ehdotus! Ei se pelinopeus useinkaan ole kiinni tasoituksesta vaan jostakin aivan muusta. Jos korkean tasoituksen omaava lyö runsaasti lyötejä väylällä (ja käyttää aikaa niihin) niin singelit käyttävät vastaavasti liikaa aikaa greenillä ja/tai sen lähettyvillä.

  Mielestäni aloittelijoita (hcp >36) tulisi laskea ryhmään vain yksi kpl.

  Ja klubien tulisi enemmän kiinnittää huomiota nopean peliin ohjaamiseen. Esimerkiksi sääntötuntemukseen jotei tarvitse joukoll aihnmetelä mitä nyt tehdän, sujuvaan siirtymiseen pallolle, ripeään lyömiseen eli ei 4 kpl harjoitussvingejä, pallo taskuun kun ei enää ole mahdollisuuksia pisteisiin, ei etsitä palloja outista ollenkaan eikä vesiesteistä haeta palloja onkien yms avulla jne…

  HCP 13 ja 12 vuotta golfia

  Ryhmän maksimitasoituksista

  Mielestäni ryhmän maksimitasoitus voi olla mikä hyvänsä, kunhan kentät vetävät tasaiseen. Jos lähdetään tiukasti rajoittamaan tasoitusten mukaan ryhmiä (kohta varmaan lähtöaikojakin, aloittelijat hitaampina sitten loppupäivästä…tämä oli vitsi), niin tuleehan siinäkin heittoja. Huonolla päivällä olen itse se, jonka tasoitus ylittyy kierroksella, toisena päivänä se alittuu (aloitin pelaamisen heinäkuun lopulla). Jos kaikille ryhmän jäsenille osuu huono päivä, on selvää, että ryhmän peli venyy, vaikka pallo otetaan taskuun, kun pisteitä ei enää voi saada.

  Tärkeää olisikin, että saadaan kaikkien peliä joustavammaksi. Ei tehdä turhia edestakaisin seikkailuja griinien ympärillä/väylien sivuilla, ollaan valmiita lyömään ripeästi oman vuoron koittaessa, annetaan ohittaa ja muutenkin muistetaan, että tämä on kiva harrastus.

  Golfin yksi mielenkiintoinen seikka on se, että siinä voi ainakin leikkimielisesti kisailla ryhmän muiden pelaajien kanssa, koska tasoitukset ovat erilaiset. Ja samalla tietysti voi tutustua uusiin ihmisiin. Mutta jos jonkun pelirytmi häviää odottelussa, niin voiko siitä kovinkaan paljon mesota toisille? Jos rytmi häviää ja sitä kautta lyönnit epäonnistuvat, pitäisikö silti katsoa peiliin? Kuka muu ne omat lyönnit voisi pilata?

  Golfin ”pikasäännöthän’ ovat melko selkeät: kenttä pelataan sellaisena kuin se on ja… Mielestäni tämä määritelmä sopii hyvin myös näihin ’ruuhkiin’.

  Nimim. aloittelija, siksi pilke silmäkulmassa

  Eiköhän jokainen ole ollut joskus se aloittelija ja kentän tukkeena,ja pelaamalla sitähän oppii!!!!! Ja eihän tohon 100 händäri rajoitukseen mahdu edes kovin montaa aloittelijaa .

  Mitä järkeä sitten olisi alkaa karsia aloittelijoita?
  Eihän kenestäkään tulisi hyviä pelaajia jos aloittelijoita ei kerran päästetä kentälle. Kaikki ovat olleet aloittelijoita joskus ja varmaan silloin on pelattu itsekkin hyvin hitaasti. Ajatelkaa nyt valittajat, että olette itse olleet samanlaisia joskus…
  Ottakaa rauhallisesti!

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Ryhmän maksimitasoitus

Etusivu Foorumit Yleistä Ryhmän maksimitasoitus