Aihe: Ruotsissa ollaan aina edellä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Ruotsissa ollaan aina edellä

Etusivu Foorumit Yleistä Ruotsissa ollaan aina edellä

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #185750 Ilmoita asiaton viesti

  Kauppalehti kirjoittaa tänään ruotsin golfin tilasta ja taantumasta. Eiköhän tilanne ole täällä aivan vastaava.. tai jopa pahempi vuoden parinpäästä? Kauppalehti

  #405334 Ilmoita asiaton viesti

  No Ruotsissa on noin 10% golfareita ja Suomessa noin 2,5% joten jos tuo 10% putoaa noin 9,9% niin ei se kovin paha takaisku ole. Suomessa on siinä suhteessa varaa kasvaa paljonkin. Ja uskon kyllä golfin vetovoimaan kun perinteiset harrastukset alkaa monia kyllästyttämään ja haetaan uusia elämyksiä. Aloituskynnyskin jo aika matalalla, kunhan ihmiset saisivat siitä vain tietoa, edelleen keskutellessani asiasta tuttujen kanssa kuvittelevat golfin olevan jotain megakallista harrastusta.

  #405335 Ilmoita asiaton viesti

  Mutta onko pakko aina mennä perässä?

  Ruotista saatujen oppien perusteella golftoimintaa voidaan Suomessa myös uudistaa ja sopeuttaa nykyisten ja tulevien harrastajien mieltymyksiä vastaaviksi.

  Itse kannatan kaikkia toimenpiteitä, joissa golf viedään sinne ja silloin missä mahdolliset pelaajatkin. Tämä tarkoittaa mm. kenttien pitempää aukioloa, pelaajien vapaata liikkuvuutta, kenttien välistä yhteistyötä, seutulippuja ja -kortteja, golftapahtumia keskellä kaupunkia, vapaampaa klubikulttuuria, maksa- ja pelaa -kenttiä, mahdollisuuksia pelata radoilla pikakierroksia tyyliin 6+6+6 jne.

  #405336 Ilmoita asiaton viesti

  Itse olen mietiskellyt juuri tuota, että Suomessa laji on vielä kuitenkin aika pienen kansanosan harrastus, mutta tuntuu leviävän. Tämä siis vain omaa kokemusta. Mutta mikäs on tilanne, kun suuret ikäluokat alkavat eläköitymään, kuitenkin vielä melko hyvässä fyysisessä kunnossa nykymaailmassa? Aikaa on yhtäkkiä käsissä, päivittäistä adrenaaliini annosta ei saada enää työpaikalla ja lääkärikin suosittelee liikuntaharrastusta. Oma veikkaus on ollut, että Golf-kierroksia tullaan suomessa tässä vaiheessa pelaamaan melko paljon enemmän, kuin nyt ja tällöin saatta osakkeen omistaminen olla kova juttu, kun alkaa varsinkin pks:lla kentätä täyttymään.

  #405337 Ilmoita asiaton viesti

  Meillä mennään Ruotsin perässä, mutta niin kaukana ettei liene syytä ryhtyä arvailemaan että meillä tapahtuisi samoin. Ruotsissa on pelaajia moninkertaisesti enemmän kuin meillä, pelimahdollisuuksia suurin piirtein samassa suhteessa kuin Suomessa. Suurin osa kentistä on ns. yhdistyspohjalta rakennettuja.

  Suomessa näyttää pelaajien määrä kasvavan reilut 10% vuosittain. Vapaa-ajan lisääntyessä, suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle, voisi ennustaa että sama vauhti jatkuu meillä vielä 5-10 vuotta. Tämä tietänee meille ruuhkaisempia kenttiä kuin tähän asti on totuttu. Enkä silti usko että nuoria tulisi nykyistä enempää golf’in pariin.

  Voi olla että meillä päästään ilmaston lämpenemisen myötä nauttimaan pidemmistä kausista kuin aikaisemmin. Kenties etelässä voidaan pelata 5-20 vuoden kuluttua säännöllisesti maalis/huhti-marras/joulukuun välisenä aikana. Samalla matkailu saattaa vähentyä, monestakin syystä.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Ruotsissa ollaan aina edellä