16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Ruohonleikkuri

Etusivu Foorumit Yleistä Ruohonleikkuri

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Helou! Kummalla on etuoikeus – ruohonleikkuri vai pelaaja? Ja minkä säännön mukaan?

    Sääntökirjasta ei kyllä löydy, ei edes paikallisssäännöistä. Nämä kun koskevat pelaamista ’kilpailutilanteessa’/tasoituskierroksella kentällä.

    Kilpailujen aikanahan ruohonleikkurit eivät työskentele kentällä. Edes viikkokilpailujen.

    Etiketistä löytyy. Jos ei ole kilpailua, ja ruohonleikkuri on kentällä, on sillä etuoikeus. Eli jos greeniä leikataan, odotetaan rauhassa, että greeni on edessä leikattu. Tälläinen tilanne on usein edessä, jos lähtee kierrokselle klo 6 aamulla, pahimmillaan joutuu odottamaan joka reiällä, jollei pääse leikkuumiehestä ohi.

    Mutta eikö olekin hyvä, että kenttää ei suljeta kokonaan kentänhoitotöiden ajaksi? Tämähän olisi vaihtoehto nykyiselle käytännölle.

    Tähän kysymykseen on hyvin yksinkertainen vastaus:

    Kentänhoitajilla on AINA ja EHDOTTOMASTI etuoikeus kentällä.

    Hommansa osaava kentänhoitaja seuraa tilannetta ja päästää pelaajia pelaamaan ohi kun siihen on sopivin hetki.

    Kiitoksia, näin epäilinkin. Mutta löytyykö tämä jostain painetusta tekstistä?

    Käsittääkseni asia on rinnastettavissa esim. kanssapelaajien puttilinjoilla kävelemiseen. Tästähän tuskin on missään virallisessa säännöstössä mainintaa, mutta hyvään etikettiin kuuluu kunnioittaa pelikavereiden puttilinjojen koskemattomuutta, niinkuin myös tulee kunnioittaa kentänhoitajien työrauhaa, etenkin kun he työskentelevät parhaansa mukaan, jotta kenttä olisi mahdollisimman pelattava meille golfareille.

    Huono vertaus vaikka juurikin griinin höyläämistä ajoin takaa;)

    ts

    Lukekaa Golfin virallisen sääntökirjan alusta osasto Golfetiketti (siis ei kuvitetun, vaan sen virallisen). Huomaavaisuus, etuoikeus kentällä ja kentän kunnosta huolehtiminen.

    Siis kuvitellusta sääntökirjasta ei ole mihinkään…

    Eikun ostamaan se sininen.

    Eikös kannattaisi puhua paremminkin väistämisvelvollisuudesta kuin etu(ajo)oikeudesta? Eikä lopputuloksen arvaamiseen tarvita sääntökirjaa vaan maalaisjärkeä.

    Miksi ruohonleikkuri ei voi mennä vastapäivään, eli alkaa 18:lta ja edetä kohti 1 väylää.. Ei tarvitsisi joka väylällä odotella.. Ihmettelin tätä jo syksyllä, kun peli meni pieleen leikkurin takia. ( 9 väylää pörräystä)

    Todella epätoivoinen yritys mahtailla…

    Sorry, ei ole ollut tarvetta mahtailuun viimeiseen 15 vuoteen. Joskus vain huvittaa ihan mahotttomasti tämmönen insinöörimäinen pilkunviilaus.

    Yleensä kenttä hoidetaan juuri vastakkaiseen suuntaan. Jos on leikattu 1->18 päin niin kyseessä on ollut ehkä pieni lipsahdus.

    Itse kyllä luulisin että greenit pyritään leikkaamaan sellaisessa järjestyksessä, että leikkurilla tulisi ajettua mahdollisimman vähän ns. turhaa ajoa, jos on esim. kaksi greeniä lähekkäin, ne ajetaan samalla. Ainakin kuulostaisi loogiselta.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Ruohonleikkuri

Etusivu Foorumit Yleistä Ruohonleikkuri