14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

Rory Mcllroy ansaitsee vihreän takin

Etusivu Foorumit Yleistä Rory Mcllroy ansaitsee vihreän takin

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Olisi jo aika Grand Slamille ja vihreä takki päälle! On mielestäni tällä hetkellä maailman paras pallonlyöjä, ihan ylivoimaisesti…

  Maapallon paras pallonlyöjä on Scottie Scheffler, edelleen. Mitä itse nähneenä niin huonona päivänä voi olla silti voitonsyrjässä kiinni(ei mielipide vaan facta).

  Molemmat edellä mainitut ovat pallon lyöjinä loistavia, mutta Scottie voittaa lähipelissä. Molemmilla on ollut ongelmana lyhyet putit, mutta nyt kun Scottie on löytänyt ratkaisun siihenkin, niin voimasuhteet ovat selkeät. En usko että Rory pärjää tämän vuoden Mastersissa, mutta varmaan tulevina vuosina, koska hänellä riittää motivaatioita suurten voittojen tavoitteluun. Eikä luultavasti voita myöskään Scheffler tämän vuoden Mastersia, vaikka onkin todennäköisin voittaja. Se että voittaja on joku muu kuin Scheffler tai McIlroy on mielestäni kuitenkin todennäköisempää, mutta kuka, niin se onkin jo vaikeampi kysymys.

  Cameron, Jon, ja Bryson on kyllä ennakkoon vakuuttavia.
  Dustin ja Brooks voi myös takkia sovitella kisan jälkeen.

  Saas nähdä millaisessa säässä pelataan…

  Toki on niin että Augusta National ei ole Rory Mcllroyn silmään oikein sopinut, toiset kentät suosii tiettyjä pelaajia enemmän kuin toiset. Kannustan silti voittoon!

  Tiger Woodsin kohdalla saattaa olla että ylittää Ben Hogan sillan viimeistä kertaa, ainakin ammattilaisurallaan.

  Tigerin ammattilaisura jatkuu, niin kauan kun pystyy pelaamaan. Champions Tourin kiinnostavuus nousee aivan uudelle tasolle, kun Tiger siirtyy sinne. The Mastersiin ja The Openiin Tiger osallistuu vielä pitkään, jos vain terveys sallii. Tämän vuoden menestyjiä Mastersissa voisivat olla Will Zalatoris, Jordan Spieth, Matt Fitzpatrick ja Ludvig Åberg.

  Garcia ja Bubba Miamissa hyvässä vedossa.

  Taitaa tekemisessä olla Masterssin tuomaa tahtoa. Takin koko lienee pysynyt molemmilla samana…

  PG

  Garcia ja Bubba Miamissa hyvässä vedossa.

  En usko, että Sergion ja Bubban veto riittää Miamiin asti.  Mutta mikäs sen tietää, onhan Sergiolla on jo ennestään yksi Masters-voitto, Bubballa peräti kaksi.

  Olisi jo aika Grand Slamille ja vihreä takki päälle!

  Golfissa grand slam tarkoittaa neljän Major-turnauksen voittamista samana vuonna. Siihen ei ole pystynyt vielä kukaan. Mutta kuten Marko Kuivasaari Rorya ja Mastersia koskevassa jutussaan asiantuntevasti kirjoitti

  Kun McIlroy nousi vuonna 2014 Royal Liverpoolissa The Openin voittajien joukkoon, uupui häneltä niin sanotusta career grand slamista enää Masters-titteli. 

  Mastersin voiton myötä hän tulisi voittaneeksi jokaisen majorin vähintään kerran eli saavuttaneeksi jotain, mihin vain Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player, Jack Nicklaus ja Tiger Woods ovat pystyneet.

  Eli erittäin kova saavutus tämä career grand slamkin. Jordan Spiethiltä siitä puuttuu PGA-mestaruus. Sen voittamiseen hänelle tarjoutuu tilaisuus toukokuussa. Pidetään peukkua kummallekin.

  Sitten on ns Tiger Slam eli neljän peräkkäisen majorin voitto. Kuten arvata saattaa tämän on Tiger saavuttanut.

  Bubba Watsonilla tosiaan kaksi Major-voittoa, molemmat Mastersista. Tyylipisteitä ei jaeta, mutta kun lyö melkein kaikki lyöntinsä älyttömällä sivuttaiskierteellä, niin ihmetellä pitää miten on nuokin voitot saanut. Onhan tuo showmielessä näyttävää pelaamista, mutta siinäpä se. Noistakin voitoista on reilu vuosikymmen, joten veikkaan että jää pois jatkokierroksilta.

  Monen asiantuntijan mielestä vasurit saavat hyötyä Augustassa. Kun väyliä on pidennetty, niin voi olla että hyötyä ei enää samalla tavalla saa. Esim väylä 13 on selvästi pidennetty Bubban voittojen jälkeen, niin että Bubban mahti slaissi päätyy helposti vasemmalle puroon tai metsään.

  Miten mahtaa olla sadekelissä, saako pitkälyönyiset extra etua vai tasoittaako se?
  Mitrn on mahtaneet sateella pärjätä, Rory, Jon, Bryson ?

  Bryson laittoi kyllä yhdessä kisassa ratkaisuhetkillä pitkää pommia sateesta huolimatta ja vei voiton.

  Yleensä sateella vaaditaan tarkkuutta, koska raffeista on hankalampi lyödä, mutta kun Augustassa ei varsinaisia raffeja ole, niin sateesta on haittaa eniten iäkkäämmille pelaajille varsinkin jos on viileää.

  PG

  Tyylipisteitä ei jaeta, mutta kun lyö melkein kaikki lyöntinsä älyttömällä sivuttaiskierteellä, niin ihmetellä pitää miten on nuokin voitot saanut. 

  Bubban Masters-voitoista 2012 ja 2014 löytyy mm. Golfpisteen sivuilla tarkat kuvaukset. Ei siis tarvitse jäädä ihmettelemään 🙂 (Muuten, Bubban 1. major-voitto oli hyvin lähellä jo 2010 – hävisi uusinnassa PGA-mestaruuden).

  Lainaus linkistä https://golfpiste.com/blogit/bubba-watson-nuorena-oppinut :

  Legendaarinen brittivalmentaja John Jacobs nosti Bubban varsin korkealle jalustalle.

  ”Golfissa menestyminen edellyttää mielestäni suuressa määrin pallon ja sen lentokaaren hallintaa erilaisissa tilanteissa. Bubba on tässä sarjassa yksi kaikkien aikojen parhaista”,

  ”Hänen svinginsä on tavallisuudesta poikkeava, mutta minä en muuttaisi siitä mitään. Bubba Watson on monella tavalla nero tavassaan jolla hän pelaa golfia”, Jacobs jatkaa suitsutustaan Golf Worldin haastattelussa.

  Noistakin voitoista on reilu vuosikymmen, joten veikkaan että jää pois jatkokierroksilta.

  Samaa veikkaan minäkin. Bubbahan on kärsinyt jo vuosikaudet terveysongelmista ollen enää vain varjo parhaimmista päivistään. Jatkoon pääseminen olisi kyllä pieni ihme. Sen sijaan Rory on potentiaalinen voittajaehdokas Augustassa, vaikkei viime vuonna cuttia selvittänytkään. Sijoitukset 2015 – 2016 … – 2023:
  4 – T10 – T7 – T5 – T21 – T5 – CUT – 2 – CUT

  Tiger Woods oli pelannut 9. väylää harjoituskierroksella ja kuten arvelin, hyvä kun pystyi kävelemään. Augusta National on vielä kovin mäkinen kenttä. Ihmetellä sopii miksi ei kunniakkaasti tee ammattiuran lopetuspäätöstä ja sen jälkeen myisi esim. kirja- ja elokuvaoikeudet jne. On kuitenkin jo lajilegenda ja tekemistä olisi varmasti myös valmennuspuolella.

  Ei Tiger juuri NYT voi jäädä pois kuvista, kun omaa uutta vaatemallistoa pitää mainostaa!

  ”Tiger Woods oli pelannut 9. väylää harjoituskierroksella ja kuten arvelin, hyvä kun pystyi kävelemään. Augusta National on vielä kovin mäkinen kenttä. Ihmetellä sopii miksi ei kunniakkaasti tee ammattiuran lopetuspäätöstä ja sen jälkeen myisi esim. kirja- ja elokuvaoikeudet jne. On kuitenkin jo lajilegenda ja tekemistä olisi varmasti myös valmennuspuolella.”

  Vieläkö ihmetyttää miksi Woods kisaa Augustassa?

  Myös Freddie Couples oli harjoitus kierroksella mukana ja hän kertoi Tigerin olevan hyvä kuntoinen ja sanoi myös että ”Tiger didn’t miss a shot”. Miksi kirjoitella ikäviä valheita? Eikö olisi mukavampi fanittaa suosikkejaan?

  Tiger pelasi hyvin vaikei kärjessä ollutkaan.

  Sivistymätön moukka, Clark, ei selvittänyt cuttia. Komppaan selostajaa: Karma osui.

  Kova pari lähtee viimeisenä.
  Saa pelata takaa tulevat hyvin jos mielivät rinnalle. Keli ilmeisesti paranee joten sitä kautta huippukierroksille on paremmat saumat.
  Cameron Smith voi tehdä nousua.
  Roryn tarvii kyllä saada birkkuja heti alkuun.

  Homa ei omaan silmään tehnyt mitään ihmeellistä mutta aikas virheetöntä tekemistä.

  Bryson välillä laittoi pidempääkin draivia nätisti linjaan vaikka ”vöhän” tuulahteli.

  Scheffler oli kyllä raudoilla rohkea.

  Ei täällä kukaan Tiger Woodsin ansioita tai taitoja ole ihmetellyt, on yksi kaikkien aikojen golflegendoista. Erityisesti vuoden 2019 Masters voitto oli mahtavaa katsottavaa!

  Se mitä voi kysyä on että miksi jatkaa kilpailua tuolla tasolla jos omien kertomuksensa mukaan pallon lyöminen tekee kipeää joka kerta? Vain hän itse tietää vastauksen, onko kyse jostain ennätyksen tavoittelusta vai mistä? Ei lähtenyt mukaan LIV-sekoiluun, jota täytyy kyllä arvostaa, ei ole ostettavissa näytösluonteisiin propagandakilpailuihin.

  Kannustetaan Scottie Scheffler tämän vuoden voittoon, on kyllä todella vakuuttavaa puttaamista. Pallon lyöminenkin sujuu, vaikka onhan tuo jalkatyöskentely erikoisen näköistä, lähikuvaa näytettiin moneen kertaan.

  Ei tuu vihreätä takkia Rorylle tälläkään kerralla.

  Viimeisin major-voitosta on jo lähes 10 vuotta.

  Roryn eilisestä pelistä kommentti (ei millään pahalla) mukaillen tämän ketjun otsikkoa: ”Rory, vihreä takki on ansaittava”.
  Eilinen peli oli ihan hyvää griinille saakka, mutta vaikeilla griineillä Rory ei suinkaan ollut ainoa pelaaja joka hukkasi itseluottamuksensa ja turhautuminen näkyi Keski-Suomeen saakka.

  Oli kyllä Tiger Woodskin ihan hukassa eilen.

  Veikkaan voittajaksi Scottie Scheffleriä, on porukan tasaisin. Ludvig Åberg on vielä kokematon ja puttaaminen ei ole sitä parasta. Jos käyttäisi lyöntien valmisteluihn sekunnin tai kaksi lisää, niin veikkaan että tuloskin paranisi. Turhan malttamaton. Svingi on kyllä joukon parhaista, kuten Rory Mcllroylla.

  Paras voitti ja tärkeintä että LIV-pelaajista kukaan ei voittanut. Toki se oli melko selvää kun eivät oikeasti kilpaile muutenkaan, niin eivät pysy maailmam parhaiden tahdissa. Jotain kertoo arvostuksesta sekin että Greg Norman ei saanut kutsua Mastersilta. Onnea Scottie Scheffler!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
Vastaa aiheeseen: Rory Mcllroy ansaitsee vihreän takin

Etusivu Foorumit Yleistä Rory Mcllroy ansaitsee vihreän takin