Aihe: Reiluako – pallo osuu viheriöllä olevaan henkilöön - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Reiluako – pallo osuu viheriöllä olevaan henkilöön

Etusivu Foorumit Säännöt Reiluako – pallo osuu viheriöllä olevaan henkilöön

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1323229 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Lyöntipelikilpailussa pelaaja löi putin, joka reiän reunoja nuollen pyörähti lähes 360 astetta ja osui sitten pelaajan jalkaan. Huonoa puttia harmitellen pelaaja löi sitten pallon kuppiin. Vasta seuraavana päivänä tajusin, että tuossahan toimittiin väärin, kun silmääni osui sääntö 11.1b Poikkeus 2: ”Kun viheriöltä pelattu pallo osuu vahingossa johonkin viheriöllä olevaan henkilöön, eläimeen tai liikuteltavaan haittaan (sisältää toisen liikkuvan pallon): Lyöntiä ei lasketa ja alkuperäinen tai muu pallo täytyy asettaa takaisinalkuperäiseen paikkaansa…”

  Tuntuu kyllä vähän kohtuuttomalta, että tässä tilanteessa pelaaja saisi uusia tuon läheltä putatun huonon putin uudestaan, sillä veikkaan, että toisella yrityksellä se olisi jo mennyt kerralla sisään. Jos näin olisi käynyt, pelaajan tulos olisi 1 lyönnin parempi ja tässä tapauksessa se olisi jopa nostanut pelaajan koko kilpailun voittajaksi.

  No golfihan ei ole oikeudenmukainen peli ja hyvällä sääntötuntemuksella voi jopa saada huomattavaakin etua kierroksella.

  #1323242 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Vuoden 2019 sääntöuudistuksessa sääntöjä haluttiin yksinkertaistaa ja tämä on seuraus siitä pyrkimyksestä. Säännön perusajatuksena on välttää tahattomien osumien (kutakuinkin mihin tahansa) rankaiseva vaikutus eivätkä sääntöjä laativat tahot ole ilmiselvästi halunneet mutkistaa yksinkertaista sääntöä tekemällä poikkeuksen pelaajan suhteen.

  Mitä tulee tuohon kommenttiin pelaajan nostamiseen kilpailun voittajaksi, niin mahtoiko tuo pelaaja merkitä tulokseensa ne kaksi rangaistuslyöntiä, jotka hänelle kuuluivat?

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Reiluako – pallo osuu viheriöllä olevaan henkilöön

Etusivu Foorumit Säännöt Reiluako – pallo osuu viheriöllä olevaan henkilöön