Aihe: REHELLISYYSKYSYMYS - Golfpiste.com

7.–14.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

REHELLISYYSKYSYMYS

Etusivu Foorumit Yleistä REHELLISYYSKYSYMYS

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190907 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuinka moni teistä on huijannut golfissa.(valehdellut reiän lyöntimäärän, siirtänyt palloa jne) fiksuahan se ei ole, mutta onko tullut kusetettua? anonyymiähän tämä on joten antaa rehellisyyden laulaa.väitänpä tässä että prosentti nousee aika korkealle. Ja mulliganeja ei lasketa. miten on?

  #525005 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  En koskaan,
  vaikka muissa urheilulajeissa tulee istuttua jäähypenkillä ja näyteltyä saadakseen vaparin, golfissa ei ole edes tulut mieleen yrittää huijata!!!!
  Itse asiassa esim. jalkapallossa näyttely kuuluu pelin luonteeseen ja siitä kiinni jääminen ei ole häpeä, mutta huijaaminen golfissa on jotain aivan toisen luokan rikollisuutta!!

  #525006 Ilmoita asiaton viesti

  Tulin juuri Donikaanisesta tasavallasta, jossa olin pelaamassa golfia ja sain todeta kuinka amerikkalaiset pelaavat golfia. Pelasin usean eri amerikkalaisen kanssa ja he kaikki käyttävät aina ns. talvisääntöä, vaikka pelataan maailman parhaimmilla kentillä, maailman parhaissa ilmasto-olosuhteissa. Ja heidän talvisääntönsä ei ole vain tuloskortin verran, vaan Texasin malliin. Jos pallon edessä on esim. puu, palloa siirretään niin paljon, että siitä on hyvä pelata. Heidän mielestään siinä ei ole mitään ihmeellistä. Ainakin minun mielestä koko hommassa ei ole mitään järkeä, jos niin saa tehdä. Jokainen meistä on varmaan joskus huijannut itseään tai muita, mutta kyllä hyvästä tuloksesta voi nauttia täysin vasta, kun sen on tehnyt itse ja oikein.

  #525007 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  En ole huomannut isompaa huijaamista, pikemminkin päinvastoin. Tapaus viime kesältä:

  Viikkokilpailussa kaveri tähtäsi lähestymistä raffista, löi pallon lipulle ja puttasi birkun sisään. Siinähän ei ole mitään ihmeellistä, mutta hemmo tuumasi reijän jälkeen, että merkkaahan rankku liikkuneesta pallosta.

  Sitä en muista olisiko hänen sijoitus muuttunut kisassa, mutta tämä rehellisyys jäi varmasti mieleen.

  #525008 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Niin ja olenko itse huijannut? Sehän se kysymys oli. Tietoisesti en ja toivottavasti en myöskään tietämättäni. Periaatteista pitää pitää kiinni.

  #525009 Ilmoita asiaton viesti

  Oli ikävä seurata vierestä kerran erään julkimon golfaamista, josta sittemmin on tullut kuuluisa legenda golfhuijaritarinoissa. Olin odottamassa lyöntivuoroani erään kentän 14. lyöntipaikalla, kun tämä julkkis pelasi viereistä 15. väylää ja hänen pallonsa tuli aivan minun lähelleni, välissä oli vain oja. Hänen pallonsa jäi paksuun raffiin hieman ennen ojaa ja olin valmis auttamaan häntä pallon löytämisessä, mutta hän kuitenkin löysi itse pallonsa. Seurasin mielenkiinnolla miten hän selviää vaikeasta paikasta. Hänen seurueessaan oli muitakin julkkiksia, jotka etsivät pallojaan väylän toiselta reunalta. Tämä pelaaja asettautui lyöntiasentoon ja katsoi pelikavereitaan ja huusi heille, että löytyykö pallo. Kun hän huomasi, että kaverit eivät seuranneet häntä, hän siirsi mailallaan palloaan vähitellen pois raffista monta metriä. Lopulta hän löi pallonsa täysin eri paikasta ja onnistikin lyönnissään. Tyytyväisenä hän otti kavereidensa kehut vastaan. Tulin itse tosi vihaiseksi ja meinasin käräyttää kyseisen pelaajan, mutta jätin sen kuitenkin tekemättä. Mutta kyllä kaveri on maineensa ansainnut ja olen joskus jopa kuullut muiden kertovan samaa asiaa minulle, vaikka itse olin siminnäkijänä. Kyllä huono maine kiirii kauas.

  #525010 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Edellisiä myötäillen, en ole koskaan huijannut golfissa ellei seuraavaa tapusta sellaiseksi tulkita:

  Kerran vuosia sitten golfurani alkupuolella pelasin eräässä kilpailussa ja löin avaukseni oikealle raffiin. Lähestyin palloni oletettua sijaintipaikkaa ja löysinkin sen syvästä raffista.

  Työnsin kärryäni muutaman metrin taaksepäin ja lähdin etsimään mittamerkkejä. Otin pari askelta ja tunsin että kenkäni osui johonkin. Pysähdyin ja palloni oli edelleen syvällä raffissa enkä ollut todellakaan varma mitä olin potkaissut se saattoi olla keppi, kivi tai mikä tahansa, mutta saattoi myös olla palloni. Kysyin pelikavereilta näkivätkö osuinko pallooni, mutta eivät he olleet nähneet, sen verran raffi piilotti palloani. He eivät edes kuulleet kopsahdusta.

  No siinä yhteistuumin ajateltiin että ei ka auta muuta kuin jatkaa peliä kuin mitään ei olisi tahapunut, mutta itseäni jäi tuo juttu vaivaamaan ihan älyttömästi ja loppukierros menikin sitä murehtiessa todella surkeasti, fiilis katosi täysin.

  Onko kenellekkään muulle käynyt jotain vastaavankaltaista?

  #525011 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Taidan olla eka joka oikeesti tunnustaa noh pelattiin tossa kaverin kanssa Sarfviikissa ja oli sellainen syksy ja silleen nii mulla oli pallo sellaisessa vähän huonossa paikassa ja kaveri oli metässä ettimässä omaansa nii tein siinä sellaisia harjoitus heilautuksia nii sitten se maila vahingossa osuikin siihen palloon ja meni noin 10metriä eteenpäin ja kun se kaveri oli siellä mettässä ettimässä sitä omaa palloaan ja se ei huomannu sitäniin päätin sitten olla ilmoittamatta kaverille asiasta noh ei se kauan pysynyt mun sisällä ku oltiin sitten kierroksen jälkeen saunassa nii sielä sitten kerroin kaverille ja sen mielestä asian voi unohtaa mutta joiduin sitten tarjoamaan kaljat saunan jälkeen. Eli kaikki kääntyi parhain päin

  #525012 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllähän sitä on harjoituskierroksella siirtänyt palloa paremmalle paikalle….
  En kilpailuissa kuitenkaan koskaan… koen että harjoituskierroksella se ei ole hirmu paha asia, jos ei ole tasoituskierroksella.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä REHELLISYYSKYSYMYS