26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

regular:sta stiffiin? kokemuksia?

Etusivu Foorumit Yleistä regular:sta stiffiin? kokemuksia?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Klubigolfari ja olen aina ollut sitä mieltä että regular:t on keski-ikäiselle riittävä letkeys. Nyt tasoitus yllättäen tippunut alle 10:een ja lyöntipituus kasvanut (kenties kiitos kuuman kesän). Lyönnit vaan lähtee pirun korkealle ja kontrolli vaikeaa (fade ja draw). Kokeilin sitten Callaway:n pro-series stiffillä varrella ja lyönnit piikkisuoria ja matalampi lentorata, pituus kuitenkin sama (eli voimaa välittyy vähemmän). Matalampi lentorata ja parempi kontrolli kuitenkin houkuttaa… onko kokemuksia asiasta? Lyöntipituudet tasaisella tyynellä keulillä rullit mukaan lukien: r7 -> 135 – 145 r6 -> 145 – 160 r5 -> 160 – 175

    Vaihdoin regut graffat stiffiin teräsvarteen kesäkuun alussa. Syynä tuo kertomasi ’välillä fade, välillä draw’. Minulla vaikutus oli lyöntien lyheneminen aavistuksen (8i n. 6 m) ja lyöntien vakiintuminen nätiksi drawksi. Lentokorkeudessa en ole huomannut merkittävää muutosta.

    Lyhenemiseen saataa vaikuttaa myös se että regu-varret olivat standardia pitemmät.

    Vaihdoin myös samalla taotut kehäpainotteiset lavat bleideihin. Lyöntituntuman muuttuminen uudelle tasolle on suurin positiivinen asia vaihdossa. Saisi vaan tuon korvienvälin hyväksymään hieman lyhyemmät lyönnit niin jäisi turha repiminen swingistä pois…

    Noista lyöntiptuuksistasi vielä. Tuntuvat lyhyiltä mailanpään nopeudelle, joka sopii stiffeihin varsiin. Ainoa syy vaihtaa jäykempiin varsiin pitäisi olla lyönnin saaminen hallintaan (kuten kuvailet viestisi alussa).

    Minulla 5i:lla mailanpään nopeus mitattiin 92 mph ja lyön 8i:llä nykyjään n. 145 m ja siitä n. 10 m välein eri raudoilla.

    Nimetön

    Tämän ketjun viestit kaipaisivat hiukan tarkennusta. Ensinnäkin lyöntipituus = pallon lentomatka, rullit voit unohtaa. Toiseksi mailan merkki ja malli sekä varren merkki ja malli (jos ei tiedossa, niin ainakin materiaali) täytyisi tietää.

    Southpaw’n vastauksen voit jättää omaan arvoonsa, siinähän mailat vaihtuivat kokonaan toisen tyyppisiksi.

    Et viitsisi täsmentää kommenttiasi?

    Nimetön

    Mittauta mailanpään nopeus golfliikkeessä asiantuntevalla ammattilaisella, jolla oikeat välineet. Tekevät ilmaiseksi kauppojen toivossa. Siitä se selviää, mikä sulla toimii tällä tasolla parhaiten. Rahanarvoinen vinkki muuten – ei tule ostettua välineitä turhaan.

    Kun välineet kunnossa, loppu kiinni varren jatkeesta.

    P.s keski-ikä on hyvä ikä !!! Ainahan ne mailat saa muutaman vuoden päästä myytyä edelleen.

    Helle voi vaikuttaa myös rulleihin kenttien kovettuessa, mm.

    Sillähän se on pelattava, mikä tuntuu hyvältä.

    Kokeile kuitenkin vielä pari kertaa, ellet varsinaisesti keräile erilaisia settejä.

    Eräässä helsinkiläisessä liikkeessä myyjä kertoi heidän myyvän vuodessa noin 500 settiä rautoja, joista noin 20 settiä oli stiffillä varrella. Siitä päätellen aika harva oikeasti tarvitsee stiffit.

    Vielä monesti keskusteluissa esiin tuotu seikka, että pitäisi tietää minkä merkin stiffistä varresta puhuu sillä ainakin regularien varsien jäykkyys vaihtelee huomattavasti valmistajan ja varren tyypin mukaan.

    Nimetön

    Periaatteessa hain kahta asiaa:

    Auttaako stiffi paremmin kontrolloimaan lyöntejä, hyväksyn pienen pituuden menetyksen. Tiedän etten ole pitkälyöntinen vaan normaali ja tällä palstalla tosi lyhytlyöntinen, täällähän ammattilaisetkin jäävät kakkoseksi.

    Tiedustella kuinka moni pelaa stiffillä / onko kokeillut ja kokemukset…

    Ai niin, vielä muistelen jostain kuulleeni, että Helsingissä myydään suhteessa vähiten stiffiä ja mitä pohjoisemmaksi mennään sitä suurempi on stiffin osuus.

    Etelässä ei olla harrastettu ruumiillista työtä ja pohjosessa sitä harrastaa joka toinen tästä johtuu stiffien myönnin kasvu mentäessä pohjoisemmas 😉

    Pohjola on Karpaaseja täynnä jotka vaativat rautakankia mailojen varsiksi 😉

    Pelimiehet pelaa stiffillä, ainakin täällä pohjoisessa!

    😉

    Minulla oli 2 kautta Rammin halpis mailat regu-varrella joilla löin vuoroin drawta/ fadea. Tänä keväänä ostin Callawayn X-14 mailat stiff varrella. Minulla ei lyönnin pituus pudonnut ja tarkkuus on parantunut.

    Ongelma on se että suunnan katsominen on oltava huomattavasti tarkempaa. Lyönti menee sinne mihin sen suuntaan… (yleensä). Aiemmin ei ollut niin tarkkaa kun ei tiennyt meneekö vasemmalle vai oikealle.

    Itselläni pituus ei kärsinyt ja tarkkuus parani vaihdettuani jäykempään varteen ja parempaan mailaan..

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: regular:sta stiffiin? kokemuksia?

Etusivu Foorumit Yleistä regular:sta stiffiin? kokemuksia?