26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista

Reg. vartisen driverin max. pituus?

Etusivu Foorumit Yleistä Reg. vartisen driverin max. pituus?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #184331 Ilmoita asiaton viesti

  Tiedän, että tästäkin on keskusteltu aikaisemmin, mutta minua henk. koht. kiinnostaa, kuinka pitkälle regular-vartisella driverilla voi lyödä (suoraan)? Jossainhan pituus tulee vastaan, kun lyönnit alkavat hajoilemaan oikealle ja vasemmalle..(lyöjässähän ei ole koskaan vikaa vaan varressa…) Itselläni on tällä hetkellä reg. vartinen TM 580 ja mieltä alkaa kolkuttamaan, että jospa varsi onkin syynä hajoileviin ja huukkaaviin driveihin… Ja vielä: Jos vaihtaisin varren stiffiin, mikä on ensimmäinen merkki mahdollisesta liian jäykästä varresta? Pituuden katoaminen, slaissi?

  #377639 Ilmoita asiaton viesti

  Niin, vastaus ei ole yksiselitteinen. Riippuu lyöjästä ja regu-varren ’oikeasta’ jäykkyydestä. Pelaaja, jolla on kova svinginopeus (esim. 110mph) mutta tosi pehmeä suunnanvaihto ja pitkä svingi, voi aivan hyvin hallita regu-vartta. Ja taasen, tavan pulliaiselle (svinginopeus 85mph), jolla voimakas suunnanvaihto ja lyhyt svingi, regular-varsi voi olla liian pehmeä.

  Riippuu siis lyöjästä (lähinnä svinginopeus ja TEMPO ts. suunnanvaihdon voimakkuus). Ja kyllä tuollaisella 110mph:n svinginopeudella pystyy palloa piiskaamaan n. 240-250m (siis oikeasti).

  Hieman liian pehmeän varren tunnistaa juuri tuosta hajonnasta ja taipumuksesta hookata palloa. Liian jäykkä varsi voisi oireilla esim. tuntuman puutteena (kova tatsi), pituuden katoamisena, matalina lyönteinä, pusheina (ja päälle hieman slicea) jne. Eli oikeilla jäljillä olet koko ajan ollut…

  #377640 Ilmoita asiaton viesti

  Draiverien varsissa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos draiveriswingisi tempo on rauhallinen ja pitkä sekä suunnanvaihto pehmeä niin pärjännet tuonne mailanpään nopeuteen ~105 mph saakka regulla, tietenkin varresta riippuen (hihasta tippui tommoinen luku tällä kertaa). 105 mph tarkoittaa pallolle semmoista 235 metrin lentoa ideaalitapauksessa.

  Liian jäykkä varsi voi todellakin vähentää pallon lentomatkaa sekä edesauttaa slaissaamista, ajattelet asiaa aivan oikein. Yksi merkittävimmistä merkeistä on kuitenkin se kuuluisa ’feel’, liian jäykkä varsi on osumassa herkkä kuin rautakanki betoniin hakatessa 🙂

  #377641 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos kommenteista.

  Olisiko kaukaa haettu tuollainen, että omistaisi pari tai useammankin ajurin? Tarkoitan, että olen harkinnut jonkin ’löysän’ stiffin varren(firm?) ja siihen edullisen lavan ja kasauttaa tuollaisen ’long drive’-mailan.(???!!!)

  Tuolla voisi vaikka, jos ei muuta, niin leikkiä rangella ja yrittää megapläjäyksiä…

  Tuolla regulla olen kyllä tuon 250m rullineen saavuttanut useamman kerran tasaisella maalla mutta välillä taas, kun oikein yrittää ja luulee svingin olevan kasassa, lähtee pallo ties minne.

  #377642 Ilmoita asiaton viesti

  Suosittelen usean draiverin hommaamista (tietenkin 🙂 jos vaan swingi on siinä kunnossa että eri draivereiden erilaisia ominaisuuksia pystyy oikeasti hyödyntämään.

  1) High-risk high-reward -draiveri eli juuri tommoinen lyöntimittaa maksimoiva keppi kentille joissa leveät draivit eivät ole ongelma.

  2) High-control -draiveri kentille, joissa avausten tarkkuus on tärkeämpää kuin mitta.

  3) Fade-bias / draw-bias / neutral totiseen pallontyöstöön. Klubituuppari – älä kokeile tätä kotona 🙂

  #377643 Ilmoita asiaton viesti

  Klubituuppari älä kokeile kotona?et ole siis itsekään kokeillut 😉

  No juu,yksi tuttu omistaa cobran ys-5.1 regu vartisen draiverin,ja pistelee TODELLA smoothilla svingillä saman mittaisia,kuin itse,eli hyvä lyönti on 240-250m.SS mulla on jotain 103-105mph…

  kun kokeilen lyödä hänen mailallaan,tuntuu,että pallot nousevat taivaallle.sen potkun ylöspäin todellakin tuntee,ja yleensä tuloksena on hukki

  #377644 Ilmoita asiaton viesti

  IHan totta, en ole kokeillut. Ei ole ollut mitään syytä kokeilla fade-biased draiveria ;-)))

  #377645 Ilmoita asiaton viesti

  Siis kyllähän tolla varrella voi lyödä yli 300 metriäkin… riippuu täysin lyöjästä…

  #377646 Ilmoita asiaton viesti

  Voiko tosiaan?? Tasaisella ’tyynessä säässä’??!! Ja vaikka n. 40 metrin sektoriin??

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Reg. vartisen driverin max. pituus?