Aihe: RE: J.O (etäjäsenistä) - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

RE: J.O (etäjäsenistä)

Etusivu Foorumit Yleistä RE: J.O (etäjäsenistä)

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Kirjoitit tossa toisessa ketjussa näin: — Kaikki etäjäsenet, joihin olen törmännyt, pelaavat jonkun firman pelioikeuksilla, mm. kotikentälläni, joten enpä näe heissä ainakaan potentiaalia greenfeen maksajiksi. Rahoittavat kai sitten meilläpäin ainakin yksityisomisteisen ravintolan toimintaa. Sitten: vi….i tässä hiljattain kilpailussa yhden kaverin (etäjäsen) pelitaso händäriinsä nähden niin paljon että selvitin hieman taustoja. Viimeinen jätetty kortti 06/2003 (liittynyt seuraan?). Ainakaan yli vuoteen ei ollut noussut eikä laskenut…? Kaveri löi droota ja feidiä, kunnon virveleitä griinille ja tasoitus oli melkein 25… — Ymmärrän ketutuksen ja helppoa ratkaisua asiaan ei ole. Ymmärrän hyvin etäjäseniä, koska pääkaupunkiseudulla jo vastikkeet ovat niin korkeat, jotta kohtuu kierroskustannuksiin pitäisi pelata vähintään 10-20 kierrosta omalla kentällä. Mietin itse aikanaan etäjäseneski liittymistä ja pelaamista asiakkaiden kanssa sekä kilpailuissa, mutta onneksi minulle löytyi suht. edullinen vaihtoehto. (tänään muuten laskin golfin syövän n. 1500 e kesän aikana). Golf on vaan niin sika kallista, jotta ainakin alussa yrittää selvitä mahdollisemman edullisesti. Itse yrittäisin ratkaista ongelmaa kahdella eri tavalla. Laskemalla vastiketta, jotta pelioikeutta ei ole pakko vuokrata pois ja antamalla jäsenistölle etuja (kaveri edullisesti pelaamaan). Tämä vaatii tiukaa kuria meno puolella ja sopivaa pelioikeuksien määrää esim. 700-800 / 18 reikää. Myös kisatoiminta vaatii hieman uudistusta, koska nykyiset kilpailut ovat minun arvoasteikolla yhtä korkealla kuin hölkkäkisat. Miten olisi, jos esim. seniorit ja naiset pelaavat hcp-kisat ja miehet scr:nä valkoiselta teeltä?

  Nimetön

  Onko firmojen pelioikeudet ja vastikkeet samat kuin yksityisillä?

  Olisi kiinnostavaa mikä JO:n kotikenttä on. Tietyille pääkaupunkiseudun kentille etäjäsenien ja/tai gf-pelaajien on käytännössä mahdoton saada aikoja.

  Totta kai silloin gf-eurot valuvat muualle.

  Yrityspeliokeuksien haltijoilla tilanne on tietysti toinen.

  Lyhyestä hirsi kaunis:

  Tyhmä maksaa paljon, viisas pääsee vähemmällä.

  Toki pelaan mieluummin etäjäsenenä kutsukisoja tai firman oikeuksilla siellä täällä, kun siihen mahdollisuus kerran on. Miksi siitä pitäisi kokea huonoa omaatuntoa?

  Nimetön

  Kuusi vuotta etä-/gf -pelaajana. Sellaiseksi kait luokitellaan pelaajat, joilla ei ole osaketta?

  Kertaakaan en ole potenut huonoa omaatuntoa millään kentällä. Ja miksi olisin, kun kerta maksan kiltisti sen mitä pyydetään ja pelaan silloin kun tilaa on.

  Huonoa palvelua en muista saaneeni (kuin ent. kotikentällä Paloheinässä vv. 2002-2003) missään, pikemmin tuntunut siltä, että raha on otettu mielellään vastaan. Caddiet, paikalliset pelaajat ja jäsenet ovat olleet kohteliaita ja asiallisia.

  Epäilenpä, että ns. etäpelaaja’ongelma’ ei kiinnosta 99,9%:a golfaajista höykäsen pöläystä. Pöyhkeitä ongelmapelaajia löytyy taas kaikista pelaajaryhmistä, onneksi kirkkaana vähemmistönä.

  Sanotko firman osakkeella tehdyllä rundilla asiakkaalle, että olen etäjäsen ja vain hölmö maksaa liikaa?

  Miksi asiakkaalle pitäisi kertoa onko etäjäsen vai ei? Tuskinpa sitä kiinnostaa pätkän vertaa…

  Miksi asiakkaalle pitäisi kertoa onko etäjäsen vai ei? Tuskinpa sitä kiinnostaa pätkän vertaa…

  … pikkuhiljaa alkaa kiinnostamaan…

  Ei pysty edelleenkään ymmärtämään mitä väliä sillä on kehenkään tai mihinkään jos joku on etäjäsen. Ja miten se on keneltäkään mitenkään pois, käsittämätöntä jauhamista. Pelatkoon jokainen niin kuin parhaaksi näkee, oli se sitten osake, vuokrapelioikeus, Gf tai firman lapulla ilmaiseksi, se ei vaikuta toisten pelaamiseen mitenkään eikä mistään tavasta ole mitään syytä kenenkään tuntea _mitään_ omantunnontuskia.

  Ihmellistä valitusta, ihmeellisiltä ihmisiltä…

  Ei etäjäsenet ole varsinaisesti paha, mutta hyvin paljon karsatan J.O. kuvaamia tyyppejä ja tyyppejä kuten Liian ohut duffi. ’Kato mää mun ei tartte maksaa mitään, pelaan firman osakkeella.’ Ko. tyyppejä on ollut pieni joukko, mutta ko. populaatio kasvaa kasvamistaan, varsinkin jos vastikkeita ja jäsenmaksuja vielä nostetaan.

  Kun kaverini aloitti pelaamisen n. 6 vuotta sitten, oli koko konsernissa vain kaksi greengardin haltiaa. Tänä vuonna niitä on 60. Vastaava kehitys on käynyt varmasti monessa eri konsernissa. On ihan ok, että muutama käyttää firman osaketta esim. pr -tilaisuuksiin tai mahdollisesti silloin tällöin virkistäytymiseen, mutta firmaosakkeen ’väärin käyttö’ nostattaa karvat pystyyn ja vielä asenteella ’tyhmä maksaa liikaa’. Joissakin paikoissa firmaosakkeen käytön priorisointia voisi ehkä tarkistaa. Ei kaikilla ole esim. työsuhdeautoa tai firman luottokorttia.

  Lisätään vielä vettä myllyyn ja ruvetaan pohtimaan, onko firmapelioikeuden käyttäminen verotettavaa tuloa? Lista käyttöoikeuksista vaan verottajalle, säästyyhän firmapelioikeuden käyttämisen myötä 500 – 1500 e vuodessa.

  terv. kateellinen naapuri 😉

  Ai miten niin on ihan ok, että muutama käyttää firman osaketta… Siitähän se mellakka nousisi jos joku päällikkötason jeppe alkaisi viihdyttää firman osakkeilla yksinomaan itseään ja asiakkaitaan/kavereitaan/sukulaisiaan ja jättäisi ns. toimeenpanevan portaan pelaamaaan kyykkää omalla ajallaan ja omilla rahoillaan. Sehän vasta olisi firman osakkeiden väärinkäyttöä.

  Eikä tietenkään kaikilla ole työsuhdeautoa eikä firman luottokorttia kun kaikki ei niitä tarvitse.

  Toinen asia on aiheesta elvistely: ei ole etiketin mukaista eikä kuulu hyvään käytökseen mekastaa tuntemattomille pelaavansa millä tahansa konstilla saavuttamallaan etuudella. Sellainen on moukkamaisuutta ja aiheuttaa närää ja katkeruutta kovaonnisissa kanssapelaajissa.

  Ei mikään golfkenttä tee voittoa. Jos tekee, se huomioidaan seuraavan vuoden vastikkeissa laskevana, aivan kuin asunto-osakeyhtiöissä. Vastikkeilla ja jäsenmaksuilla katetaan kulut. Ulkopuolista rahaa systeemiin ei tule kuin green-fee maksuista ja sponsorituloista. Green-fee tulojen merkitys kokonaistuloissa on vähäinen jotain Meri-Teijoa ja Vihtiä lukuunottamatta.

  700-800 pelioikeutta/kenttä on utopiaa; tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla tälläinen tilanne on vain Sarfvikissa ja Pickalassa, kun uusi kenttä valmistui, ja käytännössä nyt myös Kytäjällä ja Kulloossa, jossa kaikkia osakkeita ei ole myyty. Tämä merkitsee, että kenttä täyttyy omista jäsenistä, todellista ylimääräistä kapasiteettia ei ole kuin arkisin keskipäivällä lomakausien ulkopuolella, ja jos on, asetetaan jäsenten vieraat etusijalle.

  Jäsenet tuskin hyväksyvät heikennyksiä kentän hoidon tasoon, caddie-masterin aukioloaikoihin tai lykkäämisiä kenttien parannustöihin. Joten vastikkeita tuskin pystyy laskemaan.

  Mitä vikaa on nykyisessä kisajärjestelmässä? Jäsenethän siellä pelaavat keskenään; jos eivät olisi kisassa, pelaisivat harkkakierrosta. Nykyinen kisajärjestelmä on juuri sitä klubitoimintaa, jolla luodaan klubin henki: viikkokisat, kuukausikisat, mestikset, reikäpelisarja, greensomet, foursomet yms. Opitaan samalla tuntemaan muut jäsenet.

  Nimetön

  On se taas ihmeellistä tuo YiT:n valitus. En ymmärrä miten se on häneltä pois, jos joku pelaa firman osakkeella tai pelilipuilla. Harvat kuitenkaan pelaa täysin firman osakkeella ja vaikka pelaisikin niin mitäs sitten? Kyllä kenttä siitä osakkeesta rahansa saa. Mesoatko sinä YiT siitäkin, jos firma tarjoaa kuntosalitilat henkilöstölleen? Onko se väärin niitä kohtaan, jotka joutuvat ostamaan 60 euron kuntosalikortin joka kuukausi?

  Nimetön

  Firmathan saavat osakkeensa ja kuponkinsa ilmaiseksi ja ovat näin rasittamassa kunniallisten osakkaiden hoitovastikkeita.

  Nimetön

  Ei voi muutakuin sanoa, että voi voi….

  Juu, en lue tätä viestiketjua enään.

  Annapa kun arvaan, YiT:n henkilökohtaiset golfkulut ovat jo lähellä kipurajaa? Osake myyntiin vaan ja etäpelaajaksi.

  ’Firmathan saavat osakkeensa ja kuponkinsa ilmaiseksi ja ovat näin rasittamassa kunniallisten osakkaiden hoitovastikkeita.’

  Et oo tainnut hirveesti olla golf-toiminnassa mukana, kun tollasia naiveja kommentteja heität. Kylläpähän asia on aika lailla päinvastoin, eli yritysosakkeet nimeämättömillä pelioikeuksilla ovat sekä kalliimpia, että etenkin niissä on paljon korkeammat vastikkeet. Sitä paitsi nimeämättömiä pelioikeuksia tarjoavia osakkeita on poistettu markkinoilta aika paljon, etenkin pääkaupunkiseudulla, joten kovin monella kentällä ei niillä enää pelailla kuten vielä 90-luvulla.

  Ööö et kai ole oikeasti tosissasi? Ei tota viestiä kukaan voi _oikeasti_ ymmärtää väärin. Selkeämpää sarkastista viestiä saa hakea ja kaveri selittää suu vaahdossa kuinka asia on kylläkin päinvastoin.=)

  No tulihan tänne eloa. Olkaa vaan firman osakkeilla pelaavat tyytyväisiä, mutta liian ohuen duffin lailla asiasta ei kannatta henkutella. Niin liian ohuelle duffille, kyllä kipurajoilla ollaan, mutta se tarkoittaa vain sitä, ettei uusia mailoja osteta ja käydään vaan kotikentällä pelaamassa.

  Ainiin Uudellamaalla taitaa olla 15 kenttää, joissa on noin 800 henk./18 reikää tai vähemmän (golf.fi).

  Tais tulla taas paljon kavereita lisää…

  Tää mene varmaan OFFTOPIC, mutta itse olen osakepelaamisen kannalla, kaipaan klubihenkeä ja stabiilia tilaa olenhan keski-ikäinen. Meikäläisten tarpeita tyydyteeään monenlaisilla konsepteilla. Kulloossa Harkimo on riskinottaja, joka myy valmista pakettia kovemmalla hinnalla. Kytäjällä on paljon rahaa takana, eikä osakkeen hintaa myöskään ole tarvetta polkea. Oma valintani HillSide rahoitetaan myymällä osakkeita ensin mahd.paljon, sitten kenttä kerralla valmiiksi ja pelaamaan.

  En ole koskaan ajatellut, millä konstilla(Greenfee, pelilippu/muu oikeus) peliseurueeni on kentälle päässyt. Yleensä mukavaa porukaa kaikki. Meillä on kovin erilaiset tarpeet elämäntilnteesta riippuen. Veikkaan uusia kenttiä syntyvän, sitämukaa kun vanhat ruuhkautuvat ja gf pelaajien oikeuksia rajoitetaan hinnan/ aikarajoitusten avulla. Siihen saakka etäjäsenyyys on varsin houkutteleva vaihtoehto ja joillekkin se ainoa, emmekä siitä mihinkään pääse, vaikka siitä kuinka paljon täällä tai golflehdessä kirjoitamme.

  Nuoria uraihmisiä(muuttavat ahkeraan), opiskelijoita(kasvaneet ulos perheosakkeista) varten tarvittaisiin VIHDIN tyyppisiä pay&play kenttiä joka on mainio konsepti niille pelaajille jotka ei halua(pysty) sijoittamaan osakekenttään). Perinteisen osakepelaamisen vaihtoehdot siellä on kausikortti(vuokrapelioikeus), 10-kortti ja firmapelioikeus 2 lätkää(15 nimeä/jäsentä). Toki myös osakkuus on vaihtoehto. Tarvitaan vain se rohkea ja yritteliäs riskinottaja, joka tällä periaatteella kentän perustaa ja saa pyörimään. Edesmennyt Juhani Uotila oli sellainen.

  Nimetön

  Miten golfin tarjoaminen henkilökunnalleen eroaa jostain muusta firmojen virkistys- tai tykytoiminnan kustantamisesta?

  nimimerkillä ’joskus vaimon siivellä ilmaiseksi’

  Jos kentät eivät tosiaan tarvitse gf-pennosia, sehän lisää mahdollisuuksia jonkun nimimerkin mainitsemalle uusille Vihti-tyyppisille kentille.

  Kun on kuutisen vuotta kiertänyt eri kenttiä, tuntuu kieltämättä aika vieraalta ajatukselta sitoutua yhteen ja samaan paikkaan sekä pelata yhtä/kahta samaa kenttää.

  ts

  Kyllä tämän kesän pitäisi saada viimeisetkin ymmärtämään, että kenttien olemassaolo voi perustua vain osakkeisiin/jäsenyyksiin ja niistä perittäviin vuosimaksuihin.

  Sateella ei green feetä myydä jolloin tulot ovat liiaksi säiden armoilla.

  Nimetön

  Eiköhän tuo perusasia ole jokaisen päässä, kysymys on siitä halutaanko kerätä gf-pelaajien roposia myymällä tyhjä tila? Vai tarjota väljyyttä ja ehkä kalliimpia hoitovastikkeita osakkaille. Asian päättävät he itse.

  Osakkeenomistajien huolta ja huolenpitoa etäjäsenistä en oikein ymmärrä, koska heillä itsellään asiat ovat kondiksessa. Kenttä alla ja varmat lähtöajat.

  Vai pelätäänkö, että joku hjallis keksii toimivan rahoitusmallin, joka perustuu johonkin muuhun kuin osakepohjaisuuteen?

  ts

  Ei kai pelkoa voi olla tuosta mallin keksimisestä. Sehän on keksitty jo vuosia sitten.

  Suurempi pelko lienee siitä, että joku tuo sen virallisesti julki ja ylihinnoitellut osakkeet romahtavat.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
Vastaa aiheeseen: RE: J.O (etäjäsenistä)

Etusivu Foorumit Yleistä RE: J.O (etäjäsenistä)