23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Rasittavat traditiot

Etusivu Foorumit Yleistä Rasittavat traditiot

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nyt kun toinen pelikauteni on alkamassa, niin haluan vähän kysellä käytännöistänne muutamien traditioiden suhteen. Minua itseäni ainakin ärsyttävät perinteet, joiden mukaan pitäisi tarjota pelikavereille 1) kaljat, jos avaus ei mene yli naisten tiin ja 2) paukut birdiepullosta birdien tullessa kohdalle. Kaveriporukassahan tietenkin voi ylläpitää juuri sellaisia tapoja ja sopimuksia kuin haluaa, mutta mikä on tilanne vieraiden kanssa. Eli, jos pelaatte tuntemattoman pelikaverin kanssa, niin oletatteko automaattisesti, että hän pitää kiinni noista yllämainituista tavoista vai ovatko ne vain voimassa tuttujen kesken? Minä henk.koht. en käytä lainkaan alkoholia, en ole ikinä ostanut itselleni tuoppiakaan enkä kyllä aio sitä muillekaan ainakaan kovin helpolla ostaa. Kyse on osittain periaatteista, mutta myös realiteeteista, sillä jatko-opiskelijana tuloilla ei kauheasti herkutella, hyvä, että muut golfkulut pystyy maksamaan, mitään lisämenoa en kyllä kaipaa. Muuten kyllä lupaan olla sivistynyttä peliseuraa: keskustelen, pelaan ripeästi, en häiritse toista lyödessä, pukeudun siististi, pelaan ripeästi jne. Mutta, kuten sanottu, noista kahdesta perinteestä aion kyllä luistaa. Onko tämä OK vai moukkamaista käytöstä?

    Ojo

    Minun mielestä tuo ei tietenkään ole mitään moukkamaista käytöstä. Jos joku ei halua alkoholia juoda tai tarjota hyvien tai huonojen golf lyöntien jälkeen, niin asia on minusta ihan ok. Minun kaveri porukassa toisella on ’pirkkupullo’ bägissä kun taas toisella ei. Ilmeisesti nuo traditiot taitavat olla hieman vanhempien pelaajien systeemeitä ja jos menee pelaamaan vieraiden ihmisten kanssa, niin ennen kierrosta on varmaankin kohteliasta selvittää nämä seikat, jottei tule ikäviä väärinkäsityksiä.

    eikö ’birkku-pullo’ ole pelkästään suomalaisten kehittämä traditio, en ainakaan ole kuullut että ulkomaiset ystäväni naukkailisi birdien kunniaksi? Itseläni ei eikä tule ikinä olemaankaan pulloa bäkissä koska en katso sitä aiheelliseksi. Kaljoja tarjoan vain jos etukäteen enne kierrosta sovittan esim. lyödään vetoa….

    Minun mielestäni nuo ovat molemmat aika puhtaasti kaveriporukan juttuja. Katsoisin hiukan oudoksuen jos joku täysin vieras pelikaveri tulisi kärttämään kaljaa punaisen tiin alle jääneen lyönnin takia. Itse asiassa muutenkin ottaa kohtuullisen paljon päähän jos tuttukin pelikaveri alkaa maiskuttelemaan suutaan huonon lyönnin jälkeen, ikään kuin epäonnistumisessa sinänsä ei olisi tarpeeksi. Huikan tarjoaminen birkkupullosta ei ole mielestäni mikään velvollisuus, lähinnä se on fiilistelyä hyvän suorituksen jälkeen (eihän niitä tavalliselle klubipelaajalle ihan joka päivä tule). Ei tuo alkoholin nauttiminen todellakaan mikään välttämätön osa golfia ole, vaikka tuoppi klubitalon terassilla toki kierroksen jälkeen useimmiten hyvältä maistuukin.

    Olet oikeilla linjoilla kun ehdollistat nämä asiat. Nämä ovat vapaaehtoisia juttuja ja niihin ei kukaan voi painostaa. Samoin on ’mulliganin’ kanssa. Alemmalla händärillä pelaavat eivät tätä traditiota useinmiten hyväksy – eihän se ole säännöissäkään sallittua. Itselläni oli birkkupullo bägissä, mutta taidan jättää sen nyt jo kotiin. Kaljat tarjoan vain jos se on ollut etukäteen sovittu.

    …aina.

    Olishan se kiva nähdä kun ammatilainen ottaisi huikat aina birdien tullessa ja kunnon tujaukset eaglesta unohtamatta Hole In Onea, heh.
    Itse en kanna pulloa bägissä ja en yleensä ota edes huikkaa jos joku tarjoaa sitä bägissa hautunuttaa konjakkipulloa. Tätä pullokulttuuria taitaa harrastaa lähinnä vanhemmat pelaajat sekä ison tasoituksen omaavat pelaajat jotka pelaavat harvoin ja saavat erittäin harvoin birdietä.

    Jos jostain syystä lyön alle punaisten teen, niin en aikakaan kisoissa mene tarjoamaan pelikavereille olutta ja en odota sitä kanssapelaajiltakaan.
    Kaveriporukassa asia on eri.

    Nyt simalle 🙂

    Kiitoksia kaikista kommenteista. Nyt huojentunein mielin odottamaan kotikentän avautumista. Iloista vappua vastanneille – ja muillekin. 🙂

    En minäkään kaljoja tarjoa, jos ei etukäteen ole sovittu. En myöskään itse kaljaa koskaan vaadi (se kun on vielä mielestäni pahaa). Enimmäkseen pieni keljuilu kaljapallolla kaveriporukassa kuuluu asiaan (psyykkausta), mutta vieraassa seurassa sitä ei pidä ottaa puheeksi.

    Birdie pullosta en myöskään naukkaile, vaikka tarjottaisiin. Onneksi pelikaverit jo vähän tuntee minut, eikä ole sitä pulloa enää niin kärkkäästi tyrkyttämässä.

    Jokaisen itse päätettävissä, kuinka ko. traditioihin suhtautuu. Itse maksan kaljan kaikille, jotka sitä odottaa. Itse en odota sitä koskaan. Jos joku sen maksaa niin hyväksyn sen. Birkkupullo kuuluu tuttuun porukkaan ja harjoituskierrokseen.
    Alunperin kai tiikalja -traditio on kotoisín Takkulasta, jossa ’Ruukku’ (tuoppi) huudot kaikuvat edelleen suvi-iltojemme ilona. Sieltähän mm. K.Väinölä ja M.Ilonen ovat pelihermonsa kouluttaneet.

    Olen samaa mieltä muiden kanssa ko. ’ käytännöistä ’. Muualla kuin Suomessa pelatessani, en ole ikinä tavannut pelikaveria, joka birkun tai muun vastaavan eteen sattuessa kaivaisi bägistään pullon ja nauttittaisiin hyvästä onnistuneesta lyönnistä. Tämä käytäntö Mummo Tiin ylilyömättä jättämisestä ja birkusta ei taida olla muualla in, kuin Suomessa. Urheilua tämäkin on!!!! Hauskoja pelihetkiä sekä hyviä tuloksia kaudelle 2002

    Kyllä olen itse törmännyt USA:ssa tuohon jos avaus ei ylitä ’lähintä tiitä’, niin kaverit saavat nöyryttää pelaajaa jollakin keksimällään tavalla. Tosin en tarkkaan tiedä minkälaisista nöyrytyksistä on kyse, sillä olen törmännyt siihen ainostaan kerran (eli avaukset on kulkeneet…). Silloin nämä Floridan miehet sanoivat: ’meillä on tapana, kun avaus ei ylitä naisten tiitä, niin pelaat seuravaan väylän munasillasi’, no en ottanut asiaa kuitenkaan kovin vakavasti vaan kerroin, että meillä Suomessa on tapana tarjota ko. tilanteessa kaljat, johon he sanoivat: ’sepä on hyvä käytäntö, he taitavat ottaa sen myös käyttöön omissa peleissään’.
    Tilanne oli sen verran voimakasta ’läpän heittoa’, että housut pysyivät jalassa ja oluttakin juotiin omalla kustannuksella.

    Itse olen aina valmis ruukut maksamaan jos sörssin eikä siihen liity eri sopimusta. Olen kisannut aika paljon ja vain kerran ruukkujen tekijä on ottanut ritolat klubitalolta (moukka). Birkun tullessa maistan myös kielenpäällisen jos jollakulla ryhmässä on matti mukana. Se ei pelaa joka pelkää.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Rasittavat traditiot

Etusivu Foorumit Yleistä Rasittavat traditiot