Aihe: Ranteiden vapautus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Ranteiden vapautus

Etusivu Foorumit Yleistä Ranteiden vapautus

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190485 Ilmoita asiaton viesti

  Katselin tuossa nauhalta swingiäni ja huomasin että backswing menee ok ja ranteet pysyvät ’slotissa’, mutta downswingissä vapautan ranteeni liian aikaisin (lantion tasolla), jonka seurauksena maila tippuu liian aikaisin alas.Ongelma ei ole paha mutta aiheuttaa lievän ulkoa sisään tulevan osumakulman. Onko kellään hyvää drilliä tähän vai lährenkö Pro:lla käymään ?

  #520208 Ilmoita asiaton viesti

  ongelma on sangen kiusallinen,

  itseä se on vaivannut jo 10v eikä saa millään korjattua. Vaikka pahin ongelma ei varmaan ulkoa sisään-tuleminen, vaan se, että häviää pituutta ja osumat eivät ole niin teräviä. Mitään absoluuttista drilliä en ole keksinyt, mutta itse yritän bäkärin huipulta kuljettaa mailaa mahdollisimman suoraan alaspäin, ei palloa kohti. Ja mitä enemmän kroppa slaidaa sivusuunnassa svingin aikana, sitä helpommin ranteet aukenevat aikaisin.

  Jos muilla on vinkkejä niin pistäkää tulemaan!

  #520209 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuis ois ihan ’peruspumppaus’???

  #520210 Ilmoita asiaton viesti

  Proolle matkasi käyköön!

  Ulkoa sisälle kulkeva mailan rata johtuu käsivarsien ja vartalon liikkeistä, ei ranteista. Ranteiden laukaisun viivyttämiseksi on kikkoja ja drillejä kasapäin mutta valintaan vaikuttaa taitotasosi, tavoitteesi ja tekniikkasi.

  #520211 Ilmoita asiaton viesti

  Olen hieronut samaa asiaa jo hieman pidempään, eli kaksi kautta. Itse kiinnitin samaan asiaan huomiota myös katselemalla pron videoimaa lyöntiäni. Ainakin itselleni asian korjaaminen oli melko hidasta, vaikka lääkkeet oli tiedossa. Talvella on tarkoitus taas katsoa videolta lyöntiä, miten hyvin asia korjaantunut.

  Itse sain ohjeeksi korjata asiaa ns. pumppauksella.

  Siinä otetaan normaali stanssi, ilman palloa, käännetään ranteilla maila täyteen kulmaan, mutta kädet pysyvät paikalla. Senjälkeen pumpataan eli ollaan lyövinään käsillä muutaman kerran, mutta ei vapauteta ranteita. Muutaman pumppauksen jälkeen vapauta ranteet mahdollisimman myöhään ja svingaa loppuun.

  Tuntuu melko vaikealta, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa.

  Toinen tapa harjoitella on ottaa baseball-grippi, jossa kädet ovat jopa irti toisistaan, tällöin ranteet eivät voi aueta liian aikaisin.

  #520212 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä tuon pumppausdrillin voi tehdä pallonkin kanssa (ja niin se mulle on aikanaan neuvottu).

  Kaksi pysäytystä ja kolmas downswing palloon ja loppuliikkeet tavalliseen tapaan. Oleellista lienee, että pumppuliike ei ole liian laaja.

  #520213 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia vinkeistä, lähren aluksi pumppaamaan…

  ja sitten ehkä pro:lle jumppaamaan.

  Rangekuukkelille:

  olet oikeassa tuosta ulkoa sisään ongelmien aiheuttajista, mutta kuten sanoin kyseessä on lievä versio ongelmasta, ja kyllä se mielestäni aiheuttaa swingiradan muutoksen ? Jos maila karkaa lantion kohdalla liian alas, seurauksena mailan pää tekee laajemman kaaren ja ehtii käymään ulkona.

  Perusasiat ovat muuten kunnossa (keskimääräistä parempi golffari, vrt. suomalainen miesautoilija ;D) ja tavoitteena lyödä draivi jolla kelpaa nukkua koko pimeän talven yli…

  #520214 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Moi Robusto,

  ajattelin vain sanoa että kannattaa varmaan kysyä prolta ennenkuin alat ’pumppailemaan’ mitään tai ketään 😉

  Tuo rannekulman (liian aikainen) aukeaminen johtuu yleensä siitä, että downsvingisi liike on liiaksi ’ympäri’ eikä ’alas ja läpi’. Tiedän, nämä ovat kliseitä, mutta kuten useimmat kliseet, näissäkin on vinha perä.

  Jos ensimmäinen liikkeesi yläasennosta pakottaa kätesi liikkumaan radaltaan ’ulos’, tapahtuu lähes väkisin ns. ’virveliliike’, eli siiman päässä oleva kuva (=lapa) lentää, etkä juuri sitä pysty pidättelemään. Keskipakoisvoima tekee mailasta tuossa vaiheessa jopa 30 kiloa painavan, sitä on hankala pidellä pelkillä rannelihaksilla…

  Usein tuollaisen aika tuhoisan liikkeen aiheuttaa selkärankasi kulman (tai yleisemmin vartalon kulmien) pettäminen, se oikenee. Katsoppa vaikka tigerin svingiä suoraan lyöntilinjan takaa. Näet kuinka Tiger ’painuu’ hieman alaspäin juuri ennenkuin downsvingi alkaa (samalla spinekulma säilyy, näyttää jopa että se ’kasvaa’). Jotkut kutsuvat tätä jalkojen päällä pelaamiseksi vastakohdaksi pyörähdykseen tai spinnaukseen, jossa kaikki vartalon osat ja viime kädessä lapa lentävät jonnekin ulospäin (ja spinekulma oikenee). Tuo ’painumisen’ näkee kaikilla hyvillä pallonlyöjillä, Tigerillä se on vain hyvin selkeästi nähtävissä.

  Eli mielestäni rannekulmien säilymistä ei voi oikein harjoitella ’pumppaamalla’ (kuka muuten on keksinyt näin karsean termin?!?) vaan mieluummin oikean svingiradan opettelulla. Jos svingiratasi on kunnossa, saat olla aikamoinen fakiiri jos vielä onnistut rannekulman liian aikaisin avaamaan!

  Hyvillä pelaajilla ongelma on usein jopa päinvastainen, eli rannekulma söilyy turhankin pitkään ja vapautuminen menee ’tarkalle’. Tämä voi aiheuttaa heillä ns. blokkeja oikealle tai sitten kovia hukkeja. Näissäkin tapauksissa svingiradassa on jotain pielessä, hyvä pelaaja vain omaa taidon (=lahjakkuuden) kompensoida ongelman hieman paremmin, tai sitten hän on yksinkertaisesti lyönyt niin paljon että on oppinut tuon kompensaation.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Ranteiden vapautus