26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Rangella ruoholta ?

Etusivu Foorumit Yleistä Rangella ruoholta ?

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pääseekö Stadin seutuvilla mistään vielä lyömään ruoholta. Albergassa ei ainakaan vielä, mites Paloheinässä. Viimekesänä oli ainakin hetken Vuosaaressa mahdollisuus ruoholta lyömiseen, mutta onko enää muita paikkoja. Lähipelialueet tietysti asia erikseen. Paloheinän asianomaiset jos näitä lueskelette, koskakohan arviolta ruoholyöntpaikat avataan, mikäli eivät vielä auki ole. Albergassa puhuttiin parista viikosta.

    No joo ne paloheinän ruoholyöntipaikat ovat jotain ihan hirveetä.. Niiden aukeamisesta ei kyllä satu olemaan tietoa..

    Harvalla rangella on sellainen väylämainen ruoho, jolta lyö mieluummin kuin matolta. Vaikka rangen ’tiiauspaikkaa’ siirtäisi kuinka usein, niin tuppaa olemaan melkoista perunapeltoa…etten sanoisi valitettavasti …. T

    Tämä näin omana mielipiteenäni, aina ihmetyttää miksi ihmiset vauhkoavat siitä, että pääsee lyömään nurmelta. Onko jollain tiedossa tällainen huippurange, jossa olisi etu lyödä ruoholta?

    Kaks vuotta sitten kävin viimeks Talman ’reenialueella’ joka omasta mielestäni oli parasta mitä tässä maassa olen nähnyt. Tämän päivän tilannetta en tiedä. Mutta eiköhän täältä löydy joku joka tietää.

    Glada Vappen

    Golf Talma Sipoossa. Siellä on 2 rangea joista klubin rangella ei taida edes olla mattoja. Myös par3-kentän range pyörii pääosan kesästä ihan ruoholta. Muutenkin treenipaikkana Talma on ihan ehdottomasti Suomen kärkeä.

    Ja kyllähän moni kenttä ainakin jossain vaiheessa kesää siirtää rangelyömisen siihen etunurmikolle, esim Keimola, Pickala (?) ja Nordcenter. Joillakin kentillä voisi lisätä tähän että valitettavasti. Tästä esimerkkinä muuten loistava kenttä Tuusula, jonka rangella on hyvät matot siististi kivetyllä alustalla, mutta silti lyöminen on yleensä etunurmikolta, tai siltä mitä siitä on jäljellä (2 ruohonkortta neliömetriä kohden pystyssä mutaisessa hiekassa ei IMHO ole nurmikkoa, terveisiä TGK:n päättäjille…).

    Vastaavia esimerkkejä löytyy ihan liikaa, kun väen väkisin halutaan lyödä ruoholta. Itse tosiaan valitsen hyvän maton huonon nurmikon sijaan koska vain.

    Talmassa lyödään juuri nyt hyväkuntoisilta lavoilta, mutta kun ruoho on taas kasvussa, niin siirrytään loppukaudeksi taas ruoholle.

    Pallot on kohtuuhintaisia ja ruoho yleensä hyvässä kunnossa ja lyhyeksi ajettu. Jos ei ole muistettu ajaa lyhyeksi, niin sitten harjoitellaan raffilyöntejä 🙂

    Lisäksi Par 3 kenttä on luultavasti Suomen parhaita greeneineen, hiekkabunkkereineen. Treenimielessä par 3:llakin voi lyödä avaukset suoraan hyväkuntoiselta tiiruoholta ilman tikkua.

    Pickalassa lyödään vielä matoilta mutta kun ruoho pääseen hyvään kasvuun siirrytään löymään lähes ainoastaan nurmelta.

    Kyllä hyvällä rangella pitää päästä nurmelta lyömään vaikkei se väylänurmen laatua ihan vastaakkaan. Lyöntimatto antaa niin paljon anteeksi huonoja lyöntejä että matolta lyötäessä lyönnit tuntuvat todellista paremmilta. Esim. ns. paksut osumat eivät matolta tunnu juurikaan ja pallo lähtee vielä lähes normaalisti.

    Nimetön

    Siteeraan erästä golfveljeä (EM-joukkueesta): -Kaikki Suomen lyöntilavat ja -matot juhannuskokkoon vain. Ideahan on – näin kaikki 20 minua opettaneet prot ovat sanoneet – että mailan pitäisi normaalilyönnissä (väylä-) osua ensin palloon ja sitten maahan leikaten parikymmentä senttiä pitkän ruohofileen pallon takaa. Päivänselvää, eikö vain?

    Miksi valtaosalla Suomen rangeista pitää harjoitella päin helskuttia olevalla tavalla, ei se matto anna periksi eikä divottia lennä. Ruoho ei kasva? Katin kontit.

    Kauankohan luulet kestävän, ennen kuin se 20-senttinen (?) divottisi on kasvanut takaisin, varsinkin tähän aikaan vuodesta? Ja kovat pelurithan ei missään tapauksessa suostu lyömään seuraavaa rangepalloa edellisen divotin takareunalta, kyllä pallon pitää maata priimaruoholla…

    Toki hyvä nurmikko on se kaikista paras vaihtoehto ilman muuta. Huonompikin kelpaa. Mutta minimiedellytys on että sitä ruohoa on sen verran että se kannattelee sitä palloa jonkun millimetrin irti siitä maanpinnasta. Paljaalta mudalta lyöminen on aivan kamalaa.

    On ihan totta että kyllä normaalissa rautalyönnissä pitäisi jonkin verran divottia lähteä, mikä ei siis ole matolta mahdollista. Tavallaan matot täten kannustavat liian loivaan palloontulokulmaan, eli maila ei ota maahan pallon jälkeen.

    Siinä olen kyllä eri mieltä että matolta olisi helpompi lyödä, pikemminkin toisin päin. Mattohan ei tosiaankaan anna yhtään periksi, joten jos matolla lyö paksun osuman tai duffaa kunnolla, matto pomputtaa mailan takaisin ja ainakin minulla kääntää lavan suljetuksi, jolloin tuloksena on voimaton liru/hookki vasemmalle. (Maailman raivostuttavin lyönti btw, tuollaisten jälkeen alkaa isoa miestä lähinnä itkettämään. 😉

    Nimetön

    Olin Talissa kaksissa viimeksi pidetyissä SAS Invitational (Pohjola vastaan Muu Maailma) -kisoissa katselemassa ammattilaisten verryttelyä ennen kierrosta rangella. Lyötyä korillista kohti tuhoutui reilu neliömetri ja he nimenomaan löivät, kuten v-pelaaja sanoi, seuraavan pallon aina edellisen jäljen takareunasta.

    Kotiklubillani on pitching-alueella laatikko hiekan, mullan ja siementen sekoitusta sekä äyskäri, jolla jokainen voi treenin päälle korjata jälkensä. Alue kestää (yli 1300 jäsentä) rankkaa käyttöä hyvin koko kesän.

    Samoin on laita Pirkanmaan Golfin varsinaisella rangella. Siellä lyödään kausi alusta loppuun ruoholta, jota naruja siirtelemällä löytyy aina. Ja kun pääasiallisin maila näkyy vielä olevan draiveri jolla huiskitaan tiin päältä, ei ruoho mene miksikään.

    Pirkanmaan golfia en ottaisi esimerkiksi, jos haluaisin puolustaa ruoholta lyömistä. Viime kesänä kävin siellä kerran. Muistin edelliseltä vuodelta, että siellä on ruohorange, jota lähdin hyödyntämään.

    Lyöminen oli aivan kamalaa. Ruohoa ei narujen välissä tai lähellä ollut. Pallot oli lyötävät paljaalta, kovalta maalta. En suosittele sellaista lyöntialustaa kellekään.

    Nimetön

    Tarina-Golf (siilinjärvi) löytyy range jossa saa valita lyökö toisesta päädystä ruoholta vai mattopäädystä. Valitettavasti elokuun puolella se yleensä alkaa olemaan aika epätasainen.

    Olen TA5 kanssa vähän samoilla linjoilla. En ole vielä alkanut mistään divoteista haaveilemaan. Kunhan vain saisi kutakuinkin puhtaita osumia. Matolta lyödessä lapa ikäänkuin liukuu pahassakin duffissa pallon alle. Nurmella niin ei käy vaan seurauksena kahdenkymmenen metrin pallonsiirtymä. Vähän kauempana vielä on ruohopaakku. Kukaan teistä ei luonnollisestikaan tiedä (tai muista) mistä puhun.

    Minulla ongelma ilmenee niin, että kun alan pelkäämään tätä, niin jotenkin koukkaisen mailaa hetken ennen osumaa. Seurauksena vahva toppi. Syy tähän on mattoharjoittelu. Niinkuin Tuoppi totesi, Matoissakin on eroja, mutta minä kaipaisin kuitenkin ruohoa, vaikkapa vain lyhyttä ja huonokuntoistakin.

    Omasta mielestäni ruoholta lyömisen voisi sallia pelkästään puumailoilla. Väylälyöntejä puulla kun ei oikein pääse muuten harjoittelemaan..

    Duunimatka vei viimeviikolla taas Imatran suuntaan ja kävin huiskimassa palloja horisonttiin paikallisella ruoho-rangella. (Rangen) kunto ei ymmärrettävästi vielä ollut parhaasta päästä; vähän kuin olisi lyönyt märästä bunkkerista, jossa kasvaa vähän ruohoa.

    Silti löin huonolta ruoholta paljon mieluummin kuin matolta. Nimenomaan nuo pikku duffit, jotka menevät matolla läpi, aiheuttavat ruoholla melkoisen pituuden menetyksen. –> Joutui keskittymään paljon enemmän puhtaaseen osumaan. Treenin tarkoitushan on nimenomaan oppia jotain eikä pelkästään läiskiä palloa mahdollisimman pitkälle.

    Kuulin muuten äskettäin että Seve Ballesteros treenaa pitkiä rautoja beatchillä hiekan päältä vaikka olisi kai varaa käydä huippu-rangeillakin.

    Lähes jokainen nurmirange, jossa nurtsi vaikuttaa olevan kondiksessa, on osoittautunut bunkkerinurmikoksi. Eli nopean kasvun takaamiseksi, on nurmi hiekan päällä. Näin Talman par-3:lla kuin Villamourassa Portugalissa.

    Mielestäni on hyvä matto parempi kuin bunkkerinurmikko. Esim. Paloheinässä on muuten OK matot, mutta aikuinen mies ei mahdu draiverin kanssa matolle…

    Turha kiistää, etteikö divotti kerro paljon lyönnin onnistumisesta, mutta ainakin minulle riittää tasaisin väliajoin tapahtuva ’varmistus’ divotin koosta ja lentosuunnasta; Pääosan rangetreenistä vedän mielummin hyvältä matolta kuin perunapellosta tai hiekasta.

    Aikaisemminkin olen antanut vinkiksi, että matolta lyödessä pallo asetetaan maton etureunaan, jolloin palloa voidaan lyödä selvästi alaspäin. Tämä tietysti edellyttää, että lyöntialustana on kahdeksan kulmainen matto, jossa etummainen jalka saadaan vielä pallon etupuolelle.

    Itse olen samaa mieltä muutaman kirjoittajan kanssa, että lyön mielummin hyvältä matolta kuin huonolta nurmelta.

    Parhaaksi nurmi rangeksi rankkaisin ehdottomasti Sarfvikin parhaan nurmi laadun perusteella.

    Parahaat range-nurmet ovat (kesällä) Sarfvikissa ja Talmassa (klubilla, Talmassa on 2 rangea)

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Rangella ruoholta ?

Etusivu Foorumit Yleistä Rangella ruoholta ?