Aihe: Rahoille vastinetta - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

Rahoille vastinetta

Etusivu Foorumit Yleistä Rahoille vastinetta

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #184914 Ilmoita asiaton viesti

  Varoitus heti alkuun kaikille, sisältää asiaa kahdesta Helsinkiläisestä golf-kentästä. Lueskelinpa tuossa vanhaa golf-lehteä ja siellä Tilanderin kirjoitusta. Siinä kehotettiin, että vaatikaa golfarit rahoillenne vastiketta. Vertailin hieman kahden Helsinkiläisen golf-kentän (jotka muuten molemmat sijaitsevat Helsingin kaupungin mailla) hintoja. Vertailen nyt aivan tarkoituksella ainoastaan pelikausimaksua, enkä mitään muuta. Kaikkihan tietävät HGK:n liittymismaksut ja jonotusajat. Helsingin Golfklubi: pelikausimaksu 380 € (tarkistettu nettisivuilta 3.2.04) Paloheinä Golf: pelikausimaksu 360 € (maksetaan suoraan Paloheinä Golf Oy:lle, tarkistettu nettisivuilta 3.2.04) HGK:llä on 18 reikäinen kenttä, joka on hyvässä kunnossa ja Paloheinässä on 9 reikäinen kenttä. Vanha yhdistys vaati vastinetta jäsentensä maksamalle maksulle ja kuinkas kävikään. Vanha seura heitettiin pellolle kuin rukkanen ja perustettiin uusi seura. Jäänkin mielenkiinnolla odottamaan golf-liiton kantaa asiaan. Otetaanko uusi seura suoraan golf-liiton jäseneksi ja erotetaanko vanha seura golf-liitosta kentättömänä? Päätöksellä voi olla kauaskantoiset seuraukset myös muiden yhdistysten tulevaisuuden suhteen.

  #384950 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuohan se vihaksi on pistänyt niin minua kuin lukemattomia muitakin ja siksi keskustelu on ollut sitä mitä on ollut.

  Karkealla hinta/laatu slouppauksella ja olettaen että HGK:n hinta on se oikea, voisi se toinen kenttä periä kentän pituuden perusteella enintään puolet ja kentän tason perusteella enintään siitä puolet eli neljäsosan HGK:n hinnasta.

  Ja kun ensi kesänä tehdään aivan välttämättömät parannustyöt, pitäisi tuosta neljänneksestä vielä vähentää ainakin ….

  Siis, miksi jokamieskentällä pakotetaan uuden seuran jäsenyysehtona maksamaan kohtuuton kausimaksu, kun green feellä pelaaminen monien epävarmuustekijöiden johdosta olisi ainakin ensi kesänä ainoa oikea ja turvallinen ratkaisu kaikille osapuolille.

  Nämä uudet yrittäjät katsovat kuitenkin oikeudekseen toimia tällä kaupungin maalla ja kaupungin rahoituksella toimivalla jokamieskentällä miten tahtovat, eikä sille näytä kukaan mitään voivan, – paitsi sensuuri, joka pian poistaa nämäkin kirjoitukset noita yrittäjiä loukkaavina.

  Tosiaan, saas nähdä miten liitto toimii, käsittelevät kuulemma 23.2. asiaa.

  #384951 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hei, mihin ovat kadonneet PeeHoon kaikki asiakkaat?

  Vanhaan hyvään aikaan ei olisi kestänyt montaakaan sekuntia, kun näihin juttuihin olisi ilmestynyt joku PeeHooFani kertomaan, miten asiat hänen kuulemansa mukaan ovat huippuhienolla tolalla etenkin OoYyn puolella, josta asiakkaat aina saivat lähes reaaliajassa oikean tiedon meille jaettavaksi.

  Missä siis olette te kaikki PeeHoon asiakkaat?

  Täällä olisi taas jo kaksikin ketjua, joihin pääsisi pelaamaan. Kaipaamme vanhoja hyviä aikoja!

  #384952 Ilmoita asiaton viesti

  Niinkuin toisaalla jo kirjoitin, uusi seura mainostaa ettei muille myydä pelioikeuksia kuin sen jäsenille, samaan aikaan yrityksille tarjotaan kahdeksan pelioikeuden nipuissa pelioikeutta 125 euron hintaan. Vaikka on siinäkin puolet liikaa jos katsoi viime kesää. Mutta onko tämä jokamieskentän (jota kaupunki tukee edullisella vuokralla ja lainalla) periaatteiden mukaista. Veronmaksajana en tätä itse hyväksy.

  #384953 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Nyt tämä taas alkoi :-)). Koko Paloheinän historian ajan otsikon kysymys on ollut oleellinen.

  Kysymystä voi lähestyä ainakin parista suunnasta

  a) kentän haasteellisuus vs pelaajan taso, jolloin voi olettaa, että tasoituksen mataluus ja haasteellisuus ovat lähes suoraan kääntäen verrannollisia. Voisin olettaa, että ensimmäistä tai toista kauttaaan aloittelevaa ei kentän kunto, pelikulttuuri (seisova kenttä, 6 tunnin kierrokset, kentän pituus 2 x n. 1900 m) tai etiketti alkuinnostuksessa pahemmin kiusaa?

  Hiukan edistyneemmälle ja muita kenttiä nähneille kentän kunto, pelikulttuuri ja etiketti ovat pari viime kautta olleet arvostelun alapuolella. Voi olla, että pelikulttuuri ja etiketti ovat toimineet päivisin ja erinomaisesti ne toimivat ry:n viikkokilpailuissa, jossa 18 reikää kierrettiin normaaliin 2,5-3 tuntiin, joten vika ei ole ollut kentässä vaan caddietoimistossa ja olemattomassa valvonnassa.

  b) Paloheinän ylivoimainen etu on sen sijainti. Jos vastaavaa palvelua olisi parina viime kautena saanut vähän syrjäisemmällä seudulla ja huonompien kulkuyhteyksien päässä, asiakkkaat olisivat äänestäneet jaloillaan. Monet äänestivät viime kautena lähtemällä pois kesken kierroksien, mutta mitäpä se haittasi, kun uusia tulijoita riitti.

  Paloheinän selkeä perustehtävä (minusta, oy:lla ja oy:n seuralla voi olla joku toinen näkemys?) on kouluttaa aloittelevia golffareita. Samalla se tarjoaa lukemattomille muille harjoittelumahdollisuuksia. Sopisi toivoa, että esim. jatkossa voitaisiin luopua lyöntimatoista ja harjoitella myös rangella ruoholta. Näinhän osin onkin. Ikuisuusprojekti puttialueen soisi vihdoin syntyvän.

  Mitä tulee otsikon kysymykseen, Paloheinän 360 euroa on selvä riskisijoitus edellisten kausien perusteella. Vääräksi tai oikeaksi arvion osoittaa ensi kesä.Toivottavasti olen väärässä.

  Itse voisin hyvin ajatella ostaa esim. 10 pelilippua, jos oli edes pieni mahdollisuus, että kierrokset kestäisivät normaalin ajan ja pelikulttuuria valvottaisiin. Arki-iltaisin varmasti tulee tilanteita, jolloin tekisi mieli pelta ex-tempore 9 reikää, jos tilaa sattuisi löytymään.

  Arvelinkin jokunen viikko sitten, että pelioikeuksia kaupataan muillekin kuin oy:n seuran jäsenille, harmikseni kukaan ei uskaltanut lyödä vetoa viskipullosta.

  #384954 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tutkailin vielä kerran noita PeeHoon sivuja ja huomasin tällaisen lauseen ’Miten liityt, miten

  maksat ja milloin?’ -tiedotteessa:

  ’ Maksa toinen puolikas pelioikeuden sisältävästä jäsenmaksusta yhtiölle vasta sen jälkeen, kun Golfliitto on hyväksynyt HCG:n jäsenekseen. Jos liitto ei tee hyväksymispäätöstä ennen 15. kesäkuuta, saat toisen puolikkaan anteeksi, mutta voit siitä huolimatta nauttia kauden loppuun pelioikeudestasi ja kaikista muista seuran ja yhtiön tarjoamista eduista. ’

  Tuo ei ole kyllä hassumpaa, ensi kesänä pelataan puoleen hintaan, sillä en usko, että liitto tekee 15.6. mennessä minkäänlaista päätöstä, sen verran kinkkinen tilanne on.

  Tosin tuossa puolikkaassakin on vielä jonkin verran liikaa, jolleivat kenttä ja puttigreeni ym. ensi kesänäkään ole kunnossa, mutta suunta on oikea! Hinnan ja laadun tulee vastata toisiaan!

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Rahoille vastinetta