21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

Rahm Liville ja suomalaiset karsimassa sinne..

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Rahm Liville ja suomalaiset karsimassa sinne..

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Kyllä ny jotenkin sattuu sieluun..ja hattu-Tapiokin vielä..

  Eihän tässä ole kysymys golfista vaan saudien älyttömästä verirahojen jaosta.

  Jo se että Pulkkasella ja Samoojalla on pienet mahdollisuudet päästä Liville mukaan, kuvaa hyvin kyseisen kiertueen urheilullista tasoa. Pga Tourille ei noilla herroilla ole pääsyä ja jos heille pelioikeus Pga:lle annettaisiin, niin visiitti jäisi varmuudella kauden mittaiseksi. Mukavuuden halu lienee tähtipelaajilla, jotka LIV-sopimuksen tekevät pontimena päätökselleen tai kuten he sen muotoilevat että ajattelevat perheen etua.

  Jo se että Pulkkasella ja Samoojalla on pienet mahdollisuudet päästä Liville mukaan, kuvaa hyvin kyseisen kiertueen urheilullista tasoa.

  Koska Pulkkanen ja Samooja ovat pelanneet useamman vuoden European Tourilla, niin mitä pitäisi sen urheilullisesta tasosta kommentin perusteella päätellä?

  Liv taso vastaa lähinnä DPWT normaalikisojen tasoa, ehkä Rolex Series tasoa, mutta ei Pga Tour tasoa.

  Liv taso vastaa lähinnä DPWT normaalikisojen tasoa, ehkä Rolex Series tasoa, mutta ei Pga Tour tasoa.

  Juuri tämän illuusion pian tehtävänsä jättävä monopoli-Jay halusi meille luoda OWGR-systeemiä peukaloidessaan ja estäessään pelaajilta vapaan keskinäisen kilpailun.

  ”Make PGA Tour Great Again.”

  PG

  Liv taso vastaa lähinnä DPWT normaalikisojen tasoa, ehkä Rolex Series tasoa, mutta ei Pga Tour tasoa.

  Tällä hetkellä ehkä vielä näin. Toivottavasti Putti-Possun huoli on aiheeton.

  Putti-Possu 2.8.2022 ketjussa LIV Golfin pelaajien menestys (vahvennukset minun):

  Minä olen huolestunut tästä kehityssuunnasta, jossa € tai $ on kaiken mitta. Olen myös aikaisemmin kritisoinut sitä, kun media puhuu kilpailumenestyksen sijasta voittorahoista – lähinnä vain golfissa ja NHL-jääkiekossa (näin meillä seuratuista lajeista).

  Vaikka yleensä epäilen ”kaltevan pinnan” kehitystä, tässä on se riski, että huiput eivät pelaa varsinaisesti voitoista, vaan näytösotteluita – samaan tapaan kuin wrestlingissä eli showpainissa.

  Kalteva pinta tarkoittaa tässä sitä, että ekana vuonna LIVille siirtyy 30 tunnettua golfaria, seuraavana vuonna kaadetaan lisää rahaa ja sinne siirtyy 30 lisää uransa huipulla pelaavia, jolloin katsojia siirtyy entistä enemmän LIViä seuraamaan. Tämä houkuttaa mainostajia ja saudit lisäävät panoksia, jolloin maailmanlistan 100 parasta pelaa LIVillä ja katsojat seuraavat lähinnä näitä. ET ja PGA muuttuvat vähitellen LIV-kiertueen karsintakisoiksi. En toivo tällaista kehitystä.

  Kaikilla meillä, jotka fossiilisia polttoaineita suoraan tai epäsuoraan käytämme, on osuutemme Saudien masseissa. Elämäntapa on arvovalinta. Lopetetaanko kivien heittely lasitalossa ja mennään hallille hakkaamaan kopallinen palloja?

  Ammattilaiset pelaavat työkseen ja ansaitakseen rahaa. Mitäpä sitä sen enempää moralisoimaan. Toisekseen jokainen yksittäinen ihminen voi valita minkälaista urheilua katsoo telkkaristaan. Jollein miellytä niin kääntään toiselle kanavalle.

  #1418505 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Jokainen tekee itsenäisen päätöksen tukeeko katsojana LIVin kaltaista kehitystä.
  Polttoaine on ollut aikaisemmin välttämättömyys, mutta ei urheilun katsojien näkökulmasta, urheilijoiden tilannetta en tiedä.
  Itse en ensijaisesti seuraa, toki LIViä vähän alussa, että voi oman mielipiteensä muodostaa.

  Unohdetaan hetkeksi ihmisoikeudet tai PGA:n aikaisempien vuosien johtamisongelmat.

  Nykymuotoinen LIV ei minusta mittaa samalla tavalla urheilullisia ominaisuuksia kuin PGA kiertue.

  Itse jopa yllätyin, miten suuri ero on kolmella kierroksella verrattuna neljään.
  Urheilulliset ominaisuudet vähenevät.

  Nyrkeilyssä on ollut vuosia samanlainen helpottamisen kehitys, kun taas kestävyyslajeissa kehitys on ollut toisenlainen.

  Augusta kilpailun arvostus tulee suurenemaan, kun siihen osallistuu huiput, vaikka on kutsukulpailu.

  Joukkuekilpailut ovat hupia, johon kyllästyy, kun joukkueet on koottu erimaiden urheilijoista.

  #1418506 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kas kas, Kalle johtaa karsintaa ennen viimeistä kierrosta, eroa ensimmäiseen karsiutujaan jo neljä lyöntiä. Toivottavasti saa paikan ja kotiuttaa sitten aikanaan öljyrahoja Suomen vaihtotaseen paikkaamiseksi.

  #1418526 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Samooja siirtyy sitten Liv golfin leipiin.

  #1418527 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  …mutta mihinkähän joukkueeseen?

  Way to go , Kalle! Onneksi olkoon koko tiimi – hyvää työtä!

  #1418528 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Yksi kiertue lisää jännitettäksi suomalaisille … hyvä Kalle !

  #1418553 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Onneksi olkoon.. Kun tuolla muutaman vuoden tahkoaa niin pärjää talouden puolesta hieman helpommin eläkepäivinä..

  #1418568 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jos oikein laskin, niin Livillä on 42/48 joukkuepaikoista varmistettu ja 47/48 pelaajapaikoista.

  Avoimet joukkuepaikat:
  Cleeks : 2 (Martin Kaymer, Richard Bland)
  Rippers : 2 (Cam Smith, Marc Leishmann)
  HyFlyer: 1 (Phil Mickelson, Cameron Tringale, Brandon Steele)
  Iron Heads : 1 (Kevin Na, Scott Vincent, Danny Lee)

  Tulevat pelaajat 23/24: Jon Rahm, Kalle Samooja, Kieran Vincent, Andy Ogletree, Jinichiro Kozuma, tuntematon.

  1) Olisi loogisinta laittaa varmasti Vincent Iron Headsiin ja Ogletree HyFlyersiin. Kozuma ja Samooja Cleeksiin, Rahm Rippersiin.
  2) Toinen todennäköisempi vaihtoehto olisi hajoittaa nykyinen Cleeks ja rakentaa uusi identeetti Rahmin ympärille.

  #1418569 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Rahmille tulee oma joukkue, työnimeltään Matadors.

  Sen lisäksi syntynee pari muutakin joukkuetta, koska tulijoita riittää, jo tiedossa olevan Finaun jälkeenkin.

  Tigerin kutsukisastahan puuttuivat Rahmin lisäksi paljonpuhuvasti mm. Cantley, Fleetwood, Hatton, Henley, Im, Kim, Lee, Schauffele, ja Scott.

  #1418601 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Loppui verirahapuheet nopeasti kun oman maan edustaja pääsi LIV-kiertueelle.

  #1418609 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Huipputason golf-kisasysteemin uudistuu merkittävästi. Jatkossa maailman parhaat pelaa isosta rahasta LIV-tourilla. Todennäköisesti myös globaali kiinnostus lajiin tulee lisääntymään. Tuskinpa päärahoittajan kiinnostus jää pelkästään pelaajien palkkioiden maksuun.

  Kuten jenkeissä on tapana sanoa ”Money talks and bullshit walks”. Huippupelaajien perässä myös välinevalmistajien (markkinointi)rahavirrat ohjautuu sinne missä maailman parhaat pelaa kaikkein suurimmista palkinnoista ja suuri yleisö seuraa tapahtumia. Voisi veikata että muutaman vuoden päästä kaikki maailman huippupelaajat tavoittelee paikkaa LIV-tour’in kirkkaimmista valoista.

  Amerikassa on kuitenkin niin isot kotimarkkinat että myös PGA-tour säilyttää oman paikkansa, ehkä jonkinlaisena maailman kakkos-tour’ina.
  – jää nähtäväksi miten pelaajat tulee jatkossa löytämään paikkansa..

  #1418650 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Onneksi mielenkiintoisia urheilulajeja riittää katsottavaksi eli en jää itkemään golfin perään, jos sekin menee monen muun urheilulajin tavoin minun mielestäni katsojan kannalta pilalle. Vielä kuitenkin jaksan uskoa että legendaarisiin golfkisoihin saadaan riittävästi huippuja mukaan.

  #1418651 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Katsotaan nyt miten tämä PGA & LIV & DP Tour ’yhdistyminen’ tarkoittaa. Tähän pitäisi tulla selvyyttä lähiaikoina.

  #1418691 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Podcast #242 sakenee laimenteesta rikasteeksi heti kun mukana on urheilija – ja hän saa suunvuoron.

  Isäntien keskinäisen jaarittelun ja jeesustelun sijasta kuulimme tällä kertaa suoraan pelaajalta eli Kallelta reilussa varttitunnissa moninkertaisesti enemmän uutisia (2024 kisakalenteri, caddie, drafti, Takomo) ja syventäviä ensikäden taustatietoja (sakot, Pelley, ET-tuote, ”urheilupesu”) kuin GP:n LIV-uutisoinnista koko vuoden aikana yhteensä.

  Hieno golffari, urheilija ja herrasmies. Kudos!

  #1418693 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Quid Pro Quo kirjoitti: Podcast #242 sakenee laimenteesta rikasteeksi heti kun mukana on urheilija – ja hän saa suunvuoron.
  Isäntien keskinäisen jaarittelun ja jeesustelun sijasta kuulimme tällä kertaa suoraan pelaajalta eli Kallelta reilussa varttitunnissa moninkertaisesti enemmän uutisia (2024 kisakalenteri, caddie, drafti, Takomo) ja syventäviä ensikäden taustatietoja (sakot, Pelley, ET-tuote, ”urheilupesu”) kuin GP:n LIV-uutisoinnista koko vuoden aikana yhteensä.
  Hieno golffari, urheilija ja herrasmies. Kudos!

  Eikös Golfpiste kieltäytynyt uutisoimaan kokonaan LIVGolf Leaguesta, kun se käynnistyi? Siinä valossa ihmettelin, että LIVGolf Promotions -turnaus ilmestyi Tulosseurantaan ja tuli ainakin itselleni yllätyksenä. Mietin, mahtaako GP uutisoida suomalaisten osallistumisesta karsintaan ollenkaan, saati mahdollisesta menestyksestä siinä.

  Formaatti on toki poikkeava tutuksi tulleesta neljän kierroksen kilpailusta ja cutista perjantaina, mutta joukkueosuus tarkoittanee sitä, että singlessä kärjen vauhdista pudonneet ei lyö lekkeriksi ja polttele hamppua takalenkillä ja naureskele kolmannella kierroksella menetettyään mahdollisuudet kärkitaistoon, koska joukkueen menestyksestä on tulossa myös jotain palkkarahaa.

  Mielenkiinnolla odotan, muuttaako Golfpiste kantaansa ja alkaa uutisoida kilpailuista, kun Kalle nyt ansiokkaasti saavutti pelipaikan kiertueella.

  Erikoista on, että Emiraattien rahat on olevinaan jotenkin kelvollisempaa ja puhdasta, vaikka lähde on lähes sama. Toki ovat pesaisseet sen jo kertaalleen kirjopyykissä ja hallitsevat maailman meriä ja satamia konttikuljetysyhtiönsä kautta omistaen mm. Pääosan Pohjois-Amerikan merkittävimmistä konttiliikenteen satamista ja ovat sijoittaneet niihin miljardeja.

  Lopuksi totean kysymyksen muodossa, mistä PGA Tour on huippu-statuksensa saanut. Oma näkemykseni on, että ne, kenen rahkeet sinne on riittänyt, ovat menneet tekemään sitä, minkä osaavat, koska kyseinen kiertue on maksanut parhaat palkkiot menestyksestä. Nyt jeesustellaan, kun joku muu instanssi tarjoaa parempaa ”työsopimusta”.


  @PG
  :lle totean vielä, että Europeantour on näiden viime aikaisten tapahtumien valossa muodostunut jo nyt PGA Tourin satelliitiksi, kun Top-10, joilla ei ole vielä pelioikeutta PGAT:llä saavat sen automaattisesti OOM perusteella. Näin he käytännössä pyrkivät ylläpitämään illuusiota ”maailman kiertueesta”, vaikka kuseessä on NHL:n NBA:n tai WSB:n tavoin kansallinen huippu&urheiluun nojaava viihdetuote. Baseballissa yhä edelleen puhutaan World Seriesistä, vaikka pelataankin vain yhdysvaltalaisten joukkueiden välistä sarjaa.

  #1418707 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  @Glofforen viestiin:
  ”Huipputason golf-kisasysteemin uudistuu merkittävästi. Jatkossa maailman parhaat pelaa isosta rahasta LIV-tourilla. Todennäköisesti myös globaali kiinnostus lajiin tulee lisääntymään. Tuskinpa päärahoittajan kiinnostus jää pelkästään pelaajien palkkioiden maksuun.
  Kuten jenkeissä on tapana sanoa ”Money talks and bullshit walks”. Huippupelaajien perässä myös välinevalmistajien (markkinointi)rahavirrat ohjautuu sinne missä maailman parhaat pelaa kaikkein suurimmista palkinnoista ja suuri yleisö seuraa tapahtumia. Voisi veikata että muutaman vuoden päästä kaikki maailman huippupelaajat tavoittelee paikkaa LIV-tour’in kirkkaimmista valoista.
  Amerikassa on kuitenkin niin isot kotimarkkinat että myös PGA-tour säilyttää oman paikkansa, ehkä jonkinlaisena maailman kakkos-tour’ina.
  – jää nähtäväksi miten pelaajat tulee jatkossa löytämään paikkansa..”

  Toinen mahdollisuus on että ihmisten kiinnostus laimenee kun ainoa pointti on pinkan koko. Eikö tuolla logiikalla LIV kiinnostus pitäisi olla jo nyt ohi DPWT:n tai PGA:n? Eli voi olla että kiinnostus ammattilaisgolfiin pienenee merkittävästi, ei toki tarkoita samaa kuin kiinnostus lajia kohtaan.

  Ammattattilaisgolf tulee toki muuttumaan merkittävästi jatkossa ottamatta kantaa mihin suuntaan kenenkin kannalta ja ketä nyt enää kiinnostaa.

  #1418719 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  klubituuppari:

  Ehdottamasi malli kiristää väyliä itse asiassa vain korostaa pidempien lyöntien etua, faktat löytyvät lyöntitarkkuudesta ja strokes gained datasta.

  Vastahan LIV-tour on järjestäytymässä ja palkkaa edelleen maailman parhaita pelaajia ”joukkueeseensa”.

  Isot rahat ovat isoja rahoja. Niillä maksellaan palkkoja, markkinoidaan omaa tuotetta ja investoidaan todennäköisesti moneen muuhunkin globaalin golf-brandin puitteissa.

  Nämäkin LIV-tour’in invertoinnit lienee vain pieni osa vielä paljon suurempaa kokonaisuutta. Onhan tuonne hiekka-aavikon nurkille rakennettu jo kaikenlaista pikku mökkiä ja tölliä turistien tarpeita varten.

  Business on businesta..

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: Rahm Liville ja suomalaiset karsimassa sinne..

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Rahm Liville ja suomalaiset karsimassa sinne..