Aihe: Rahapalkinnot amatööreille? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Rahapalkinnot amatööreille?

Etusivu Foorumit Yleistä Rahapalkinnot amatööreille?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190515 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä suora lainaus golf.fi sivuilta, jossa E Leppävuori vastaa kyseiseen kysymykseen.Saako Suomessa antaa rahapalkintoja amatööreille? ’ Tiedän, että joissakin seuroissa pelataan avoimia klubikisoja joissa voittopotti kasvaa jopa useisiin satoihin euroihin. Eikö tämä ole sääntöjen vastaista? Vastaus: Ei saa ja olisi mielenkiintoista tietää, mitkä seurat näin menettelevät. Toinen asia on pienten piirien ns. silver-pelit, joissa pelaajat keräävät potin ja jakavat sen keskenään pelisuoritusten perusteella. Tällainen on sallittua’. Erkki KM Leppävuori Mitä mieltä olette? Eikö se ole ihan sama saako jotain lahjakortteja tai rahaa. En näe näissä mitään pahaa, koska summat ovat naurettavan pieniä kuitenkin. Entä sitten kaveriporukoiden ’skinipelit’? niissä on vain muutamista euroista kysymys. Onko se mielestänne uhkapeliä ja miten se vaikuttaa pelisuoritukseenne? Itse pelaan kyllä niitäkin mukavien kavereiden kesken. Panokset vain 10-20 € luokkaa. Peliin keskittyy ihan erilailla, kun on pieni panos mukana. Komentoikaa vapaasti :-)

  #520613 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juuh, pieni panos tekee terää. Muutaman kaverin kanssa ikivedot.

  Ollaan muutaman kerran omalla porukalla kisailtu omia kisoja. Osallistumien maksaa jonnin verran ja voittaja saa 50%, 2. 30% ja 3. 30%.

  Tiedän kisoja joissa ykkönen saa 250 €. Kiva potti. Ei enään sen jälkeen paljon lämmitä jos voittaa jostain oman klubin kisasta hikisen pytyn ja pallopaketin dictanse palloja.

  Paree pitää vaan huolta, ettei käy ku Kojolle.

  #520614 Ilmoita asiaton viesti

  Mites noi prossat meni?

  #520615 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Muistaakseni jossain uhkapeleistä kertovassa TV ohjelmassa Kojo itse kertoi tästä hieman pieleen menneestä kierroksesta.

  Oliko joka reijän jälkeen panoksen tuplaus vai…?

  #520616 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kirjoitusvirhe mutta älykkäimmät ymmärsivät mitä tarkoitin 🙂

  1. sija 50%

  2. sija 30%

  3. sija 20%

  yhteensä 100%

  #520617 Ilmoita asiaton viesti

  amatöörien tasoituskisoihin on turha sotkea rahaa. Pelureiden rehellisyys on ihan tarpeeksi koetuksella palkintoina olevien peltimukien, pallojen ja lippisten takia. Auta armias, jos lyöntien unohtamisella ja pallon potkimisella vielä voisi tienata oikeata rahaa.

  #520618 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Samaa mieltä vieraspelaajan kanssa. Ei rahapalkintoja klubikisoihin.

  Me kun järjestämme omia rahakisoja, niin ei näitä vilunkilla pelaajia ole ja auta armias jos joku huijais. Olis klubitalon takana ja nopeasti 🙂

  #520619 Ilmoita asiaton viesti

  joo, jos kaveripiirin kisoissa huijais ni ei kyl enää klubille kehtais tulla.

  Mutta jos klubikisoista sais tosiaan rahaa ni noita pallon potkiskelijoita ja nahkawedgejen käyttäjiä pahempi olis handicap-huijarit joita olis vielä nykyistäkin enemmän.

  #520620 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tälläiselle händähuijarille löytyy golf lehden sanastosta seuraava nimike:

  Hustler

  Pelaaja, joka tarkoituksellisesti pitää korkeata tasoitusta menestyäkseen paremmin kilpailutilanteissa.

  #520621 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Entäs pelaaja joka tarkoituksellisesti pitää tasoitusta alhaalla päästäkseen vaikkapa SGL:n arvokilpailuihin? Näitähän ei ole, eihän???

  #520622 Ilmoita asiaton viesti

  Joks tää keskustelu händärihuijaresita taas alko… jatkakaa vaikka niitä edellisiä avauksia, jos on jääny jotain sanomatta.

  #520623 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei kai osunut omaan nilkaan 🙂

  Juu, ei keskustella händärihuijareista joita on molempiin suuntiin.

  Keskustellaan rahasta amatöörigolfissa tässä viestiketjussa.

  #520624 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Enpä tiedä aikaisemmista keskusteluista, mutta yleisimmin puhutaan liian korkealla tasoituksella pelaavista kuin noista mainitsemistani tasoituksen nostamisessa pihtaajista.

  Ne ovat varmaankin (ainakin omasta mielestään) kilpaurheilijoita???

  Ja eiks tää ole kivan hedelmällinen aihe, jota voidaan jauhaa vaikka koko tulossa olevan talven ajan. Huh.

  #520625 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Enpä sitten kirjoita enempää händäreistä, mutta tämä nettiaika on siitä ’kivaa’, että useissa seuroissa händäritiedot ovat kenen tahansa nähtävillä samoin kuin kilpailutulokset…

  Rahapalkinnoista sen verran, että vuosia golfanneena pystyn varsin hyvin pelaamaan ilman minkään sortin rahapanoksia niin kilpailu- kuin harjoituskierroksiakin. Itse asiassa olen pelannut jotain vitosen skiniä viimeksi yli kolme vuotta sitten.

  Kuulemma on paljon golfareita, jotka eivät ’pysty’ pelaamaan ilman rahapanoksia tai vastaavia. Näistä henkilöistä varmaan lauantai-iltakin tuntuu maanantailta, jos ei ole lottorivejä sisällä jne jne.

  #520626 Ilmoita asiaton viesti

  Ei oo ongelmii ton kans.

  Kilpailuis lasketaan tasoitust ja harjoituskierroksil nostetaa… =;-)

  #520627 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Näinhän se homme etenee :-).

  Laitanpa, vaikka ei golfiin liitykkään, niin hauskan pätkän joka naurattaa vieläkin. Kerrassaan mainio.

  http://personal.inet.fi/private/ylahollo/movie/ampari-2.mpg

  #520628 Ilmoita asiaton viesti

  Heh….

  Ne jotka ei oo vielä kattonu, varautukaa 8 megan downloadaukseen…

  #520629 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vedetääs juttua vielä syrjään ja vinoon…

  http://www.golfdigest.com:issa on erinäisten pelaajien svingivideoita. Milläköhän konstilla näitä saisi imuroitua oman PC:n kiintolevylle, sillä varsinkin modeemiyhteydellä odottelu on tuskallisen hidasta.

  Onko täällä tämän alan tietäjiä?

  #520630 Ilmoita asiaton viesti

  Nimimerkki’ joojoo mies’ oli sitä mieltä, että on paljon golfareita, jotka eivät muuten osaa pelata, kuin rahasta. En ihan ole samaa mieltä. Olen tässä juuri laskekellut pelikierroksia kesän aikana ja päätynyt noin 100 kiekkaan. Niistä oikeita amatöörikisoja noin 20. Frmojen kutsukisoja 5, glubikisoja 18, mutta näitä skinipelejä vain alle 10. Niissäkin panokset 20-40€ luokkaa. Voitot +-0 Harjoituspelejä sitten loput. Kaikki kilpailut on ollut ihan hauskoja tapahtumia, mutta nämä muutaman euron skinit on saanut aikaan parhaimmat naurut kierroksella. Tällainen mukava pelitapahtuma onnistuu, kun on sopivan hyvä ja tasainen kaveriporukka. Siellä ei taatusti lusmuilla, ei potkita palloa, lyödään vesiesteestä, jos vainkin on pienikin mahdollisuus onnistua. Hurtti huumori täyttää koko kierroksen. Silti tulokset ovat olleet ihan kesän parhaiden kierrosten luokkaa suurimmalla osalla peliporukkaa.

  Rahapalkinnot sopisi vain noihin virallisiin avoimiin kisoihin, eikä glubikisoihin. Scratsin voittaja olisi oikeutettu saamaan sen parhaan potin, olipa sarjat sitten tasoitukselliset tai ei. Hän on kuitenkin se paras golfari siinä kisassa.

  Olisi paljon helpompi käyttää palkinto, jos se on vaikka 70€ selvää rahaa, kun vastaava summa jonnekkin kilpailupaikan läheiseen ’kessporttin’.

  Itsellänikin vielä käyttämätön lahjakortti, tuonne Turun suunnalle. Ehkä taas ensikesänä käväsen sielläkin pelaamassa ja lunastamassa voittoshekkini -hmm.. uusiin adidaslenkkareihin:-))

  #520631 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  joo-joo sanoi: ’Kuulemma on paljon golfareita, jotka eivät ’pysty’ pelaamaan …’

  Itse olen kuulemma samaa mieltä :-).

  Omien kierroksiesi mukaan tuo ei pidä paikkaansa. Mitähän tähän nyt sun kierrokset vaikuttaa? Ei mitään.

  Kuuleman mukaan monet pelaajat pelaavat golfia ihan muuten vaan eivätkä käy edes kisoissa 🙂

  Noh, tämä meni viisasteluksi enkä tarkoittanut henk. koht. mutta itseäni pännii kuinka helposti ihmiset käyttävät sanaa ’yleisesti’ vaikka eivät yleisesti ottaen edes tiedä asiasta yhtään mitään tai otanta on yleisesti ottaen liian pieniä tehdäkseen minkäänlaisia yleistyksiä.

  #520632 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tarkoitukseni ei toki ollut tuomita rahasta pelaamista, mutta minulle rahapeli ei ole SE juttu golfissa.

  Paljon on suhteellinen käsite noissa, jotka eivät pysty ilman rahapanosta pelaamaan, mutta kyllä niitä piisaa ja pelihimohan on jonkin sortin sairaus pahimmillaan ja voihan joku sairastua golfhimoonkin.

  Ainoa asia mikä rahapelissä häiritsee on se kun joskus samaan ryhmään osuu umpiouto henkilö, joka rupeaa vonkaamaan rahapeliä. Noin paljoa urheiluhenkeä ei ainakaan minusta löydy.

  Takavuosina kilpailussa oli samassa ryhmässä tällainen henkilö, joka mielestäni oli ilmiselvästi sairas pelihimonsa kanssa. Ykköstiillä me muut kaksi kieltäydyimme ystävällisesti rahapelistä ja sitten kieltäydyimme ties mistä ja ties kuinka monesta eri vedosta kierroksen aikana.

  Vähän vastaavaa on sattunut ’uran’ aikana muutaman kerran, mutta kun ei satu tuo raha meikäläiselle kasvamaan puussa, kieltäydyn tällaisista ehdotuksista kohteliaasti jatkossakin.

  Mutta kuten sanottu, jokainen tehköön niin kuin lystää, kunhan uskoo kertasanomisella, että rahapeli ei nyt satu kiinnostamaan.

  #520633 Ilmoita asiaton viesti

  Kirjoitin myös mukavasta kaveriporukasta, joiden kanssa on hauskaa pelata vaikka skiniä. Olisikohan sinusta sellaiseen porukkaan..ehkä sinua alkaa liian helposti ns. ’pänniin’

  Ei toki pelikierrosteni tilasto ollutkaan tarkoitettu yleistykseksi ja rajaavaksi mielipiteeksi.

  Siinä olen samaa mieltä, että golfia voi pelata ihan ilman mitään kilpailua. Palkinnoksi riittää hyvä mieli onnistuneesta kierroksesta tai kylmä huurteinen glubilla siivouspäivän aikana, kun vaimo tamppaa kotona mattoja samaan aikaan :-))

  #520634 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Yleisesti ottaen, ei mua aina ala pännii.

  Ja minäkin pelaan mukavan kaveriporukan kanssa skiniä tai jotain muuta mukavaa kisaa.

  Noh, se siitä ja mukavaa päivänjatkoa

  #520635 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Digestin Swing Sequences pätkät tallentuvat automaattisesti koneellesi väliaikaisten internet tiedostojen kansioon.

  Saat ne siirrettyä sieltä kätevästi vaikkapa menemällä selaimesi (Internet Explorer) Työkalut valikkoon ja siitä Internet asetukset. Yleiset- välilehdellä on väliaikaiset internet tiedostot- kohta, josta voit klikata asetukset, ja sieltä ’näytä tiedostot’. Sieltä sitten etsit .mov päättellä olevia tiedostoja ja niistä haluamasi (esim. howell.mov), jotka voit kopioida sieltä haluamaasi kansioon.

  Toinen (ja ehkä helpompi) tapa on mennä tuonne väliaikaiset internet tiedostot- kansiooon polkua C:Documents and SettingsUserLocal SettingsTemporary Internet Files, jossa user on siis koneesi käyttäjä tunnus, jota käytät. Eli C- asemasta navigoit tiesi tuonne vaan.

  Ohjeet pätevät Win 2000:lle

  #520636 Ilmoita asiaton viesti

  ja jos sulla on quicktime, on siinä suoraan toiminto jolla voit tallentaa kyseisen pätkän koneellesi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Rahapalkinnot amatööreille?