26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Puttitreeni

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Puttitreeni

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Seurasin tässä eräänä kesäpäivänä sivusilmällä klubimme puttigreenillä, ollessani itse puttailemassa niitä muutamaa harjoitusputtia ennen kierrosta, erään maamme huippunaisgolfarin vetämässä jotain ihmeellisen näköistä puttiharjoitusdrilliä. Siinä oli teetikkuja pystyssä reiän ympärillä oikein kunnolla ja hän puttaili jotain kuviota läpi hyvin keskittyneen näköisenä. Jäin miettimään, että mikähän juttu tämä on. Kiinnostaisi tietää, että onko näillä maajoukkuepelaajilla jotain kiinnostavia uusia harjoittelujuttuja, joita me muutkin golfarit voisimme ottaa käyttöömme ja joka tekisi putin treenaamisesta kiinnostavampaa.

    Tommy Armour kirjoitti: (25.9.2013 10:42:00)
    Seurasin tässä eräänä kesäpäivänä sivusilmällä klubimme puttigreenillä, ollessani itse puttailemassa niitä muutamaa harjoitusputtia ennen kierrosta, erään maamme huippunaisgolfarin vetämässä jotain ihmeellisen näköistä puttiharjoitusdrilliä. Siinä oli teetikkuja pystyssä reiän ympärillä oikein kunnolla ja hän puttaili jotain kuviota läpi hyvin keskittyneen näköisenä. Jäin miettimään, että mikähän juttu tämä on. Kiinnostaisi tietää, että onko näillä maajoukkuepelaajilla jotain kiinnostavia uusia harjoittelujuttuja, joita me muutkin golfarit voisimme ottaa käyttöömme ja joka tekisi putin treenaamisesta kiinnostavampaa.

    Kuulostaa hiukan ’kelloharjoitukselta’ jonka joltain golfvideolta muistaakseni näin. Eli 12 tikkua kellotaulun numeroiden mukaisesti metrin (tai mikä etäisyys tuntuu mukavalta omasta mielestä) päähän reiästä ja sitten vaan puttailemaan. Voi esim. kilpailla itseään vastaan katsomalla kuinka monta kokonaista kierrosta pääsee ympäri ennenkuin joku putti menee ohi.

    Muistan nähneeni erään FT- kisan yhteydessä Joakim Altosen ja Nikke Tyryn tehneen tuota drilliä. Nuorukaisilla oli petsi päällä ja Altonen kertoi, mistä on kysymys, kun Tyry puttasi kulmat kurtussa. Vuorotellen lyöden mentiin ympyrää. Olikohan nuorukaisilla peräti lounas panoksena vai nisukahvit. Enpä muista. Olivat edellisenä iltana treenanneet pimeän tuloon eivätkä saaneet eroa aikaiseksi!

    Sen olen huomannut, että nämä kilpapelaajat ovat joviaalia porukkaa. Kyllä niiltä uskaltaa mennä kysymään, että mitä sinä touhuat ja mikä on touhussa juju. Ainakin minulle on aina ystävällisesti selitetty, mistä on kyse. Täytyy tietysti vähän katsoa, millaisella hetkellä menee kyselemään, ettei suoritus häiriinny. Sitähän ei siedä kukaan.

    PGA tourilla Ameriikassa ovat käyttäneet tuota samaa harjoitetta jo pitkään.

    Mukana on ollut välillä myös caddie. Hän laittaa palloja 2 – 3 jalan päähän reiästä ja pelaaja puttaa sisään. Jokainen sisään mennyt pallo nostaa pottia taalalla aina 100 palloon asti. Kaikki sisällä ja pelaaja on kuivilla, mutta epäonnistuneen putin kohdalla caddie saa putin mukaisen taalamäärän. Viimeinen ohi ja caddie nettoaa $100. Pelaajalle painetta puttaukseen.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Puttitreeni

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Puttitreeni