5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

puttirankit

Etusivu Foorumit Yleistä puttirankit

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tiillähän voit vedellä harjoitussvingejä tai hakea asentoja ja rangasituksia ei tule jos hipaiset palloa ja se putoaa tiiltä elet ole ottanut lyöntiasentoa. Entäpäs puttaus: jos haeskelet puttilinjaa ja -asentoa ja tulet kopauttaneeksi palloa, vaihtoehtoja on kaksi: a) pallo liikuu pari milliä tai tuuman paikaltaan tai b) liikahtaa ja palaa alkuperäiseen asentoon Palautetaanko a) vaihtoehdossa pallo alkuperäiseen paikkaansa? Mitä ropisee?

  jos pelaaja liikuttaa palloa, eli pallo liikkuu ilman, että sitä on tarkoitus lyödä, oli kyseessä sitten 1mm tai 100m niin pallo palautetaan paikalleen ja pelaajalle lisätään 1 rangaistuslyönti

  jos pallo taas vain heilahtaa = palaa täsmälleen samaan asentoon, peliä jatketaan ilman rangaistuksia, näinhän usein käy kun putterin lapa työntää palloa hieman, mutta palaa ’samalle dimplelle’ kun putterin paine kyljestä poistuu

  Nimetön

  Viime viikolla kisassa: kaveri ottaa puttiasennon, heilauttaa mailaa ja osuu ilmeisen vahingossa putterin kärjellä palloon, joka liikkuu etuoikeaan viisi metriä, melko lähelle reikää.

  – Se oli lyönti, hän sanoo ja menee puttaamaan pallon kylmästi reikään. Ko. tapauksessa asia sai mennä näin sillä millä perkkeleellä todistat, että heppu valehtelee?

  Nimetön

  Minullekin sattui kerran vastaava tilanne kuin seniorille.

  Kaveri totesi vastaavassa tilanteessa,että olihan huono putti,vaikka oli selvästi vahinko ja kyse pallon liikumisesta.

  Ritarin a-kohdan kysymykseen ei voi ihan suoraan ottaa kantaa tämän parin millin osalta.Riippuu tilanteesta,mitä todella on tapahtunut.

  Pallon liikkuminenhan tarkoittaa sitä,että se siirtyy tai kierähtää toiseen paikkaan.

  ’millä perkkeleellä todistat, että heppu valehtelee?’

  – Ei millään eikä sillä kannata päätään vaivatakaan, golfissa pelaaja on kuitenkin täysin itse vastuussa tekemisistään. Ainakin silloin kun pelikaverit eivät muuta näe / pysty todistamaan. Jos pelaaja omien sanojensa mukaan yritti putata palloa niin peli jatkukoon.. suuresta hyödystäkään tuskin oli kyse?

  Nimetön

  Edellä kuvaamallani kilpakumppanilla oli myös kiusallinen taipumus tiiata joskus pallonsa pari senttiä tee-merkkien etupuolelle, näin siis pikkuisen ’varastaen’. Kukaan ei puhunut mitään koska asialla ei ollut vähäisintäkään merkitystä. Miten Sinä olisit toiminut, vaatinut kahta rankkua väärästä paikasta pelaamisesta?

  Kuten tarkkaavainen lukija ymmärtää, kyse on näissä hiusten halkomis-jutuissa lähinnä erilaisista periaatteista. Johonkin raja on kuitenkin vedettävä, mutta mihin?

  (Em. tapauksessa pelaaja ehti lyödä ennenkuin pystyyn jääneestä tiistä saattoi todeta vahingon tapahtuneen).

  ’Edellä kuvaamallani kilpakumppanilla oli myös kiusallinen taipumus tiiata joskus pallonsa pari senttiä tee-merkkien etupuolelle, näin siis pikkuisen ’varastaen’. Kukaan ei puhunut mitään koska asialla ei ollut vähäisintäkään merkitystä. Miten Sinä olisit toiminut, vaatinut kahta rankkua väärästä paikasta pelaamisesta?’

  >>jos joku meinaa ’varastaa’ tiiauspaikalla niin kyllä aina huomautan, että ’älä nyt noin paljoa varasta’ tai jotain muuta ’hauskaa’, meidän kentällä tiimerkit ovat sen tyyliset ettei tuollaista parin sentin varastamista edes huomaa koska raja ei ole selkeä. Enkä yleensä edes seiso suorassa linjassa tiipaalujen linjalla joten pikkuvarastamiset jää huomaamatta. Merkitystähän asialla ei ole ellei kyse ole par3:sta jossa pallo viimeisellä dimplellään kierähtää kuppiin. Siinä teoreettisessä tapauksessa jos varastamisen huomaisin, en hole in onea voisi hyväksyä. Tiin paikkaan siinä vaiheessa tuskin kuitenkaan tulisi kiinnitettyä huomiota.

  ’Kuten tarkkaavainen lukija ymmärtää, kyse on näissä hiusten halkomis-jutuissa lähinnä erilaisista periaatteista. Johonkin raja on kuitenkin vedettävä, mutta mihin?’

  >>totta, kahden sentin varastamisella ei todellakaan ole käytännössä mitään merkitystä paitsi em. tilanteessa. Eri asia on kuitenkin kun kyse on outista tai esteestä. Silloin olen ehdoton enkä voi hyväksyä sentinkään ’varastamista’, jos asia on niin tarkasti määriteltävissä. Kerran ryhmässäni toisen pelaajan merkkari oli katsoa n. 10 cm outin läpi sormiensa ’no se on niin vähän, että kyllä mun puolesta voit jatkaa sillä’. Siihen asiaan jouduin puuttumaan ja sanoin etten asiaa hyväksy ja pelaaja itsekin oli kyllä heti tällä kannalla.

  ’(Em. tapauksessa pelaaja ehti lyödä ennenkuin pystyyn jääneestä tiistä saattoi todeta vahingon tapahtuneen).’

  >>Tuollaisissa tapauksissa on syytä ’ummistaa silmänsä’ eikä edes katsoa missä se tii on. Jos pelikaveri on lyömässä bunkkerissa, en minä ole katsomassa vieressä hipaiseeko lapa hiekkaa ennen lyöntiä, en myöskään ole seuraamassa siirtyykö pallo kun pelaaja poistaa roskia sen ympäriltä esim. metsässä. Merkkarina katson tuolloin muualle ja jätän lopun pelaajan oman rehellisyyden varaan. Näin välttyy monelta kiusalliselta tilanteelta eikä silti riko sääntöjä – tietohan lisää tuskaa.

  ts

  Nyt kyllä jo herää kysymys mihin näiden harrastajien mukana koko laji on menossa. Selkeiltä rikkeiltä halutaan ummistaa silmät sen takia, että ei vaikuta tulokseen. Golfin säännöt ovat täynnä asioita, jotka eivät sinänsä vaikuta tulokseen, mutta joita pitää osata noudattaa. Se vaan on osa tätä lajia.

  Miten IHmeessä joku voi pelata Golfia jos ei hän osaa edes tiillä asettaa palloaan oikeaan paikkaan. Alue sentään jatkuu kaksi mailanmittaa taaksepäin.

  ’Nyt kyllä jo herää kysymys mihin näiden harrastajien mukana koko laji on menossa. Selkeiltä rikkeiltä halutaan ummistaa silmät sen takia, että ei vaikuta tulokseen.’

  Olen kanssasi samaa mieltä, ja haluan vain vielä selventää, että minun silmien ummistamiseni tapahtuu ’etukäteen’, toisin sanoen en haukkana vahtaa koko ajan rikkovatko muut pelaajat sääntöjä. Pallon sijainnin out- ja estetapauksissa käyn aina tarkistamassa jne. mutta en joka avauspaikalla käy tarkistamassa onko pelaajan tii sentilleen tiiausalueen sisällä. Toisin sanoen minua ei kiinnosta jos pelaaja tietämättäni rikkoo sääntöä, millä ei ole käytännössä mitään merkitystä. Mutta jos sääntörikkeen havaitsen en siltä voi silmiäni ummistaa.

  ’Rankkuhaukka’ ryhmässä pilaa leppoisan kilpailupäivän jo ykkösväylällä. Toisaalta sen pilaa myös sääntöihin vähäpätöisesti suhtautuva. Peräänkuulutan sääntöjen noudattamista mutta en sääntörikkeiden kyttäämistä.

  Merkkarin asema kilpailussa on mielenkiintoinen – merkkarin roolina on toimia kaikkien muiden kilpailijoiden edustajana eli merkkari ei voi oikein ajatella että olkoon minun puolestani – entäpä muiden kilpailijoiden kanta?

  Sinänsä olen samaa mieltä että pilkun viilaamiseen ei klubikisoissa ole syytä mennä, isot kisat ovat oma maailmansa.

  Kuten aikaisemmin jo todettiin liikkunut pallo on palautettava alkuperäiselle paikalle, muuten tulee lisärankku.

  Tässä voi mennä huippukin halpaan: R&A:n sääntösivuilla on videopätkä jossa Davis Love toimii väärin tässä kohden ja saa kaksi rankkua.

  Lue lisää: R&A rules sovellus

  Tutulle varmaan tulisikin huomautettua noista pienistä erheistä, kuten ’varastaminen’, jne… Mutta jos kyseessä ei ole kilpailu, niin ventovieraalle en varmaan sanoisi asiasta mitään. Kerran on jopa sattunut niin, että peliryhmäämme tuli vanhempi pariskunta. Herran pallo meni ’metsään’ ja sitten alkoi risujen raivaustyö – metsurikin olisi ollut ylpeä siitä :o) – siinä metsän reunassa vaan sattui olemaan vesiesteen merkit ja herran pallo makasi kuivassa ojassa. Kaipa se kotikasvatus ja vanhempien ihmisten kunnioitus esti minua sanomasta mitään, sillä kyseinen herrasmies oli pelannut golfia varmaan jo silloin, kun meikäläinen oli vasta vaahtosammuttimen kokoinen :D.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: puttirankit

Etusivu Foorumit Yleistä puttirankit