16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Puttimatto kotiin lopputalveksi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Puttimatto kotiin lopputalveksi

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 47)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tekisi mieli saada tuohon lattialle matto puttitreeniä varten. Vanhan keskustelun perusteella Bauhaussista saa ilmeisesti ruohomattoa. Lisäksi tuolla linkkien takana on oikeastaan kaikki neljä erilaista puttimattoa, jotka olen löytänyt. http://www.golfshopsavonlinna.fi/group.php?group_id=50
 http://www.webtalo.com/avorexgolf/mod.php?mod=kauppapaikka&kat_id=12
 Missähän pääkaupunkiseudulla olisi noita nähtävissä ja ostettavissa? Kokeilleet voivat todeta tekeekö noilla mitään, ja kuinka kovia/nopeita ovat? Onko Bauhaussin ruohomatto kuinka paksua? Reiästä ei olisi niin viis, kun tilaa ei yksiössä hirmu rakennelmaankaan ole. Sekin rakennelma on oltava sitten nopeasti pois rullattavissa.

    Vaihtoehdot 1-3

    Vaihtoehto 4

    Saahan nuo linkit toimimaankin.

    Miulla on tuo Double Hazard ja siinä ainoa hidastava tekijä on pieni ylämäki ennen reikää. Muuten jokin huopakangastyyppinen ratkaisu tuon kankaan osalta. Mutta kyllä sillä putin suoruutta ja pallon osumaa harjoittelee. Hieman jopa pituuskontrolliakin…

    Caddie Mat’ia myi Hong Kong puoleen hintaan vielä joku aika sitten. Minä sijoitin 19,50 ja olen hankintaan tyytyväinen. Tikkurilasta hain ja sinne jäi niitä aika läjä. Mikä lienee nykytilanne..?

    Paras mihin olen törmännyt löytyy osoitteesta http://www.mastersgolf.co.uk se kolmireikäinen, jossa viimeisen metrin matkalla nousua 2-3 cm. Siihen on helppo saada myös kaatoja riittävän tanakan alusrakenteen ansiosta. Helposti kokoon rullattava. Pane viesti spostiin jos kiinnostaa.

    Aika suurta kokemusta ko. asiasta (noin 10 000 puttimattoputtia) omaavana uskallan ottaa asiaan kantaan:

    Minulla myöskin on tuo Double Hazard matto. Itse en pidä maton nopeutta kovinkaan tärkeänä asiana, kunhan se nyt ei lakatusta puusta ole tehty. Puttimattoharjoittelun tarkoitus mielestäni on oppia puttaamaan teknisesti suoraan. Itse vedin lyijykynällä viivan linjalle ja onkin hämmästyttävää huomata, että jopa putattaessa pystyy vetämään slaissia ja hookkia 😀

    Matto on ollut ihan ok, mutta jos nyt ostaisin maton uudelleen, niin kahdesta syystä taipuisin eri ratkaisuun, kuin viimeksi:

    Matto on ehkä vähän liian lyhyt. 1950 mm reiän etureunasta alkaa käymään jo tylsäksi. Reikä näyttää jo ihan kaivonrenkaalta ja kun puttasin peräkkäin 1200 palloa kuppiin, niin alkoi vähän harjoittelufiilis mennä…. Toinen asia mitä olen ehkä hieman myös kaivannut, on palauttava matto. Vaika eihän niitä palloja kentälläkään kukaan onneksi lyöntipisteeseen palauta, joten kun harjoittelun pitäisi olla pelaamiseen tähtäävää, niin tuloksellisestihan varmaan olisi parasta käyttää vain yhtä palloa, hakea se kupista (tai pianon alta) jaasettua stanssiin uudelleen, alkurutiineineen, mutta mikäli haluaa vaan mekaanisesti hioa ’trackingin’ lihasmuistiin, niin palauttava ’greeni’ olisi varmaan tarkoitukseen soveltuvampi.

    Henkka kirjoitti: (21.2.2006 10:02:30)
    …ja kun puttasin peräkkäin 1200 palloa kuppiin…

    Paitsi pieree, myös liioittelee hän…

    Puufff…

    Noh itseasiassa ihan aikuisten oikeasti. Jokainen voi koittaa. Putatkaapas kaksisataa puttia illassa, niin siinä parin tuhannen jälkeen (eli reilun viikon päästä) siitä kaivonrenkaasta ei enää yksinkertaisesti osu ohi. Vaikka yrittäisi.

    Vaatii luonnollisesti edes kohtuullisen puttitekniikan, mutta ei yhtään sen enempää.

    Tosin pakko myöntää, että nyt kun en ole kahteen viikkoon puttaillut muuta kun suomenojalla tunnin päivässä, niin on ihan hyvin mayhdollista että ’tracking’ on taas lipsunut sen verran, että pitäisi sata-parisataakunta puttia ottaa alle, notta pääsisin taas samaan iskuun.

    Golf on siitä tyhmä laji, että ihan kuin musiikissakin: Treenaat vaikka kuinka pirusti, niin heti kun vähän käyt vieraissa, niin tyttöystävä taas läpsii posket punaisiksi. Tosin, mitä paremmin tyttöystävänsä tuntee, sitä helpompaa sitä on kuljettaa minne haluaa, joten äkkiä sen taas takaisin puolelleen saa.

    Asiahan on juuri kuten Henkka jo totesi, eli parimetrisellä puttimatolla harjoitellessa aika pian tulee eteen tilanne, jolloin kupin missaaminen vaatii jo taitoa 😉
    Itse pidän perusongelmana tuossa sitä, että sillä oppii vain puttaamaan parimetrisiä putteja puttimatolla hallussa olevalla tekniikalla. Vähän samaa ongelmaa siis kuin range harjoittelussa tahtoo olla. Matka on niin lyhyt, että se kestää vaikka kuinka surkean puttitekniikan ja silti sinne kuppiin osuu. Apuviivoja on liikaa auttamassa tähtäämistä ja stanssin ottoa, putteria on helppo viedä vastoin luonnollista heiluria apuviivojen suuntaisesti jne. Itselläni on samantyyppinen puttimatto ja se on käytännössä jäänyt syrjään kun jatkuva onnistuminen ei motivoi harjoittelemaan. Täydellisenä olemisen huonoja puolia on juurikin se, ettei voi kehittyä koskaan 😉
    Jos jossain välissä kipinä harjoitteluun iskee, niin hankin itselleni sellaisen 3mx3m maton. Siinä voisi olla vaikka valmiiksi muutama reikä eri puolilla mattoa ja lisäksi siihen päälle voisi tarvittaessa laittaa tähtäyspisteeksi jotain pikkukohteita.

    Nimetön

    Kyllä sillä puttimatolla harjoittelulla (ehkä) jotain hyvääkin saa aikaiseksi. En kuitenkaan luottaisi niihin taitoihin kovinkaan paljoa kun pitää jälleen siirtyä sinne reaalimaailman puolelle golfkentälle. Vähän sama ongelma kuin lyöntiharjoittelun kanssa hallissa. Se on tosi kaukana kentällä pelaamisesta. Itsellä onkin joskus tuntunut siltä, että puttaamisen harjoittelusta kotioloissa on enemmän haittaa kuin hyötyä … ehkäpä puttialueen laajentaminen parilla neliöllä ja kallistusten lisääminen auttaisi asiaa 🙂

    Tuli ostettua puttimatto pari viikkoa sitten ja tarkoituksena oli alkaa putata kerran viikossa. Yllätyin että miten uskomattoman tylsää hommaa tolla puttimatolla puttaaminen on. Ihmettelen että mitä aineita Henkka on napannut jos 10000 puttia jaksanu matollaan putata. 🙂

    Mutta itse mattoon. Mun matossa on ehdottomasti huono puoli se että matto on kuprulla aina kohtuu pitkään kun sen ottaa paketista pois. Matto on siis huopaa ja sitä säilytetään laskostettuna paketissaan. Ei lisää intoa alkaa putata ku maton tasottumista saa odottaa vaik kuinka kauan..

    Juurikin näin mitä Paksis sanoi !

    En tarkoita sitä, että olisin yhtään sen parempi puttaaja kentällä kuin ennenkään. Oli helppo huomata Suomenojan erinomaisella puttigreenillä, että kahden metrin valmiiksi linjattu putti on ihan eri asia, kuin oikea putti. Ainut mitä siitä oppii on tracking ja senkin monet pelaajat, joilla se on väärä, osaavat kuitenkin takaraivosta korjata varsin toimivasti.

    Asian pystyy helposti testaamaan sillä, että asettakaapa samaisella kahden metrin matkalla pallo 20 cm itseänne päin ja vetäiskääpä sama 1200 pallon sarja. Itselläni ainakin tulos olisi oletettavasti (huomioimatta toistojen tekemää oppimisvaikutusta) heikompi, eli noin 80-90%.

    Nimetön

    Henkka kirjoitti: (21.2.2006 10:02:30)
    Matto on ehkä vähän liian lyhyt. 1950 mm reiän etureunasta alkaa käymään jo tylsäksi.

    ….ja kun puttasin peräkkäin 1200 palloa kuppiin, niin alkoi vähän harjoittelufiilis mennä…. .

    Täytyy kyllä myöntää, etten tahdo oikein tuohon lukuun uskoa. Ihminen kun ei sentään ole mikään kone ja kyvyllä keskittyä on rajansa 😉

    Olen ymmärtänyt että putilla voidaan alkaa korjaamaan tulosta jossain alemman sinkelihändärin korvilla. Muille riittää kun ottaa ns. ’normi 2 putt’ tuntumaan. Onkohan tuosta mattoreenista kolmosten torjujaksi? Nimimerkillä epätietoinen händärikasa jonka mielestä puttaaminen on syvältä. Niin tai näin. Selkä siinä matolla viottuu.

    Leikkaa – liimaa tekniikalla tein parimetrisestä Caddie Mat:sta nelimetrisen. Sopii tietysti vain matoille jossa reikä on suurinpiirtein keskellä ja maton pinta yhtä ja samaa ’ruohoa’.

    Tarinan opetus: kolmesta metristä voi vielä kuvitella upottavansa jonkinmoisella prosentilla mutta neljästä metristä homma on enemmän tuuria kuin taitoa. Eli yli kolmemetrisissä kannattaa keskittyä saamaan putti vaan reiän viereen.

    kolhvaari kirjoitti: (21.2.2006 15:26:24)
    Eli yli kolmemetrisissä kannattaa keskittyä saamaan putti vaan reiän viereen.

    No tässä näkee että nää puttireenitki o persiistä. Kyllähän tuo (ja pidemmätki) kentällä koitetaan IHan sisään asti tökkästä.

    Mur!

    Tiedän tämän 🙂 Se ei luonnollisestikkaan minua juurikaan häiritse. Peli kentällä on ihan eri asia, kuin peli rangella tai kotona puttimatolle 🙂

    Pitänee tarkentaa, että tietystikkään, mikäli olisin putannut nuo peräkkäin, en olisi tuohon lopputulokseen päätynyt, vaan kyseessä oli iloluonteinen tapahtuma viikon sisälä. Tarkoittaen:

    Klo: 17:50

    Henkka aloitaa puttitreenin

    Klo: 17:51

    Pissattaa niin pirusti. Kahdeksan meni sisään, mutta pitää käydä veskissä….

    Klo: 17:53

    Takas ja treeni jatkuu… (juu en minä varastoi sitä päähän, vaikka useat niin kuvittelevatkin)

    18:05

    Hitto kun pissattaa. Ei olisi pitänyt juoda niitä oluita niin nopeaan. Hämäyksen vuoksi käyn tupakalla (ja salaa pissimässä takapihalle hankeen)

    18:08

    Muuten olisi mennyt nopeammin, mutta kun piti polttaa se tupakka…

    18:18

    Haaaaukotus… (wddu kun tuo hole näyttää isolta ja tylsältä….)

    and so on, and so on….

    Eli kyseessä ei tietenkään ole mikään jatkuva suoritus ja aina kun olen palannut matolle olen antanut itselleni luvan käyttää ei enempää, eikä vähempää kuin yhden palauttavan harkkaputin. Yleensä puttaan sarjassa 50 tai sata puttia kolmen putin sarjoissa ja sitten teen välissä jotakin muuta jonkin aikaa (viitisen minuuttia).

    Seliseli… Oikeesti oon ihan surkean huono puttaaja ja pallonlyöjä… Kunhan nyt yritän kasvattaa itsetuntoasni rehvastelemalla täällä, koska itsetuntoni määrä on selvästikin siitä kiinni 😉

    kolhvaari kirjoitti: (21.2.2006 15:26:24)
    Leikkaa – liimaa tekniikalla tein parimetrisestä Caddie Mat:sta nelimetrisen. Sopii tietysti vain matoille jossa reikä on suurinpiirtein keskellä ja maton pinta yhtä ja samaa ’ruohoa’.

    Tarinan opetus: kolmesta metristä voi vielä kuvitella upottavansa jonkinmoisella prosentilla mutta neljästä metristä homma on enemmän tuuria kuin taitoa. Eli yli kolmemetrisissä kannattaa keskittyä saamaan putti vaan reiän viereen.

    Hmm… Mielenkiintoinen teoria 😀

    Henkka kirjoitti: (21.2.2006 15:58:01)

    kolhvaari kirjoitti: (21.2.2006 15:26:24)
    Leikkaa – liimaa tekniikalla tein parimetrisestä Caddie Mat:sta nelimetrisen. Sopii tietysti vain matoille jossa reikä on suurinpiirtein keskellä ja maton pinta yhtä ja samaa ’ruohoa’.

    Tarinan opetus: kolmesta metristä voi vielä kuvitella upottavansa jonkinmoisella prosentilla mutta neljästä metristä homma on enemmän tuuria kuin taitoa. Eli yli kolmemetrisissä kannattaa keskittyä saamaan putti vaan reiän viereen.

    Hmm… Mielenkiintoinen teoria 😀

    Eikös olekin. Samaan rahaan voi keskittyä jatkossa missaan ne alle metrisetkin. Hö!
    Pituuskontrollihan on maailman helpoin juttu – laskee vaikka asteroideja.
    Ja jokainen putti on haluttava pesään saakka.

    Itselläni on täältä ostettu tuommoinen Tee Off Green Master -matto. Pari palloa vaan ja jokaiseen reikään molemmat kuppiin, eipä ole vielä kertaakaan mennyt. Palautusmekanismia ei ole, mutta tuleepahan kävelyäkin samalla harjoiteltua. Kyllä sellaisen varmastikin jostain pääkaupunkiseudun golfliikkeestä saa ostettua. Ja vastaus toiseen kysymykseesi: Kyllä tuolla jotain tekeekin, nopeus vastaa mielestäni nopeahkoa greeniä. Pieni nousu ennen reikää hidastaa palloa hieman. Ja tietenkin pitää kisat saada pystyyn: kaksi palloa jokaiseen reikään, yksi piste isosta, kaksi keskikokoisesta ja kolme pienestä reiästä.

    Suosittelen lämpimästi.

    Omistan niinikään Double Hazard -maton ja se on mielestäni liian helppo ja lyhyimmissä puteissa se reikään johtava nousu on liian jyrkkä. Paketin kyljessä hehkutettu pintamateriaali on mielestäni huono vitsi. Vielä enemmän naurattivat ne bunkkeria ja vesiestettä kuvaavat valjut kartongin palat. Materiaali on tavallista huopaa joka menee helposti rullalle säilytettäessä – eli kun matto otetaan käyttöön niin sitä joutuu prässäilemään.

    Kokeiltu on myös Anttilasta ostettua settiä jossa tuli maila ja pari palloa mukana. Siinä matka on pidempi, mutta keskellä menevä viiva helpottaa huomattavasti. Pallo palautuu painovoimalla ramppia pitkin. Materiaali muovista astro-turf kamaa kumipohjalla. Pysyy hyvin paikallaan eikä kärsi säilytyksestä.

    Vaikein testattu matto on Bauhausin ruohomatto, josta kaveri tehtaili nelimetrisen ’griinin’. Reiät vaan ovat paljon pienempiä kuin oikeat reiät (suosittelen). Korotuksia ei ole joten jos voimaa on liikaa ei pallo jää kuppiin vaan pomppaa parketin kautta pois. Materiaalin pinta on hieman enemmän satunnainen kuin muut ja samalla huomattavasti hitaampi. Mattoa voi leikelläkin, koska saumat eivät näy eivätkä tunnu putatessa. Mieluisa harjoittelualusta, josta saa viritettyä juuri haluamansa laisen. Isommalla alalla lattian epätasaisuudet ja/tai kallistukset tuovat kaivattua haastetta.

    Hämäyksen vuoksi… ja salaa pissimässä takapihalle hankeen…

    .. ja viaton Alapurentainen Advokaatti saa syyt niskoilleen..

    Nimetön

    Mulla on champin puttimatto, jossa on yksi reikä ja palauttava mekanismi tosin joskus pallo ei tule takaisin vaan jää kiinni. Jos puttaa vähänkin kovempaa pallo pomppaa reunan yli.

    Jäsen XXL kirjoitti: (21.2.2006 9:20:08)
    Caddie Mat’ia myi Hong Kong puoleen hintaan vielä joku aika sitten. Minä sijoitin 19,50 ja olen hankintaan tyytyväinen. Tikkurilasta hain ja sinne jäi niitä aika läjä. Mikä lienee nykytilanne..?

    No niin, kiitoksia kommenteista.

    Päädyin nyt alkuun tähän Caddie Mat’iin, kun hintakin oli -70% ovh HongKongissa. Eli maton sai hintaan 11.70 eur, ja Tikkurilassa oli vielä iso kasa jäljellä.

    Nyt on puhelinluettelot maton päällä sen suoristamiseksi, joten testit on suorittamatta. Jyrkältä vaikuttaa tuo ramppi reikän -> saa nähdä tuleeko otettua matto irti lattialle, vai jättääkö originaaliksi. Noh, aika näyttää, kun pääsee kokeilemaan.

    Kyllä tuo varmaan pahimpaan mailojen heiluttelun puutteeseen auttaa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 47)
Vastaa aiheeseen: Puttimatto kotiin lopputalveksi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Puttimatto kotiin lopputalveksi