26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Puttaustyylisi

Etusivu Foorumit Yleistä Puttaustyylisi

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Puttaatko jalat suorana vai koukistatko hieman jalkoja kuten muissa lyönneissä? Oletko huomannut että tähtääminen olisi helpompaa jos asetut hieman epäsymmetrisesti pallon viereen ja kallistat hartioita? Mitä kotitekoisia vinkkejä voisit antaa muille pelaajille kokeiltavaksi? Itse huomasin saavani vakautta puttiin kun pidän jalat suorana. Pieni kääntyminen reiän suuntaan auttoi näkemään puttauslinjan paremmin. Oletteko huomannut samoja ilmiöitä vai ovatko nämä vain minun korvienvälissä?

    Eikös jokainen taaplaa tyylillään.
    Tourillakin näkee mitä ihmeellisimpiä puttaustapoja, Ja mä oon sitä mieltä ettei siitä oikeen voi kiistellä, miten kukakin puttaa.
    perusasiat on kuitenkin syytä pitää mielessä, eli Gripistä ja stanssista huolimatta käsien ja hartioiden
    muodostama ’kolmio’ olis kai syytä säilyttää.
    Korjatkaa nyt jos oon väärässä.

    Mulla aiemmin tuli puttiliikkeestä silmukan muotoinen eli taakseviennissä putteli lähti puttilinjalta sisään ja tuli palloon hiukan ulkoa linjasta. Sain linjan suoraksi, aloittamalla puttiliikkeen pitämällä putteria ilmassa jo tähtäämisen aikana.

    Puttikeskiarvo parani viime kaudella 1,5 lyöntiä, kun vaihdoin kalliin kumiputterin (insertti) vanhaan tuttuun metallipintaiseen putteriin. Erityisesti pitkissä puteissa metallinen on paljon parempi, ainakin minulla.

    Joo mäkin tykkään olla vähän kallella reikaan päin se munkin mielestä helpottaa suuntausta ja mä pyrin pitämään ranteeni ylhäältä päin katsottuna hartioden tasassa eli täytyy työntää ranteita eteen päin ja kyynerpäät vatsaan ettei ne ole sivuilla ja sitten myös sellainen juttu että vasen silmä pallon päällä ylhäältä katsottuna ja sit ku vielä tekee kaiken työn hartioilla niin sitten on täydellinen putti ja varma, paransin viime vuonna huomattavasti peliäni näillä ohjeilla muistaakseni en putannut kertaakaan neljää puttia ja ne kolmetkin jäi varmaan alle kahdenkymmenen että siinä on vinkkejä sulle =0)

    Ai niin mä pidän vähän koukussa polvia

    Itse olen muuttanut puttityyliä talven aikana.

    Eli kaikki osoittavat lyönti suuntaa ja pallo vasemman silmän kohdalla ja stanssi hartioiden levyinen. Grippi siten että vasemman käden etusormi pitää ranteen lukossa

    Pääasia että putit uppoavat.

    Kyse on korvien välistä. Kun itseluottamus menee, hakevat useimmat apua pienillä muutoksilla ja kikoilla, teen sitä itsekin. Perusasiat olisi kuitenkin pidettävä kunnossa, tärkeimpänä se, että opettelisi tähtäämään oikein. Lukekaapa ihmeessä Dave Pelzin kirjoja (esim. Putt like a Pro, mahtava kirja!)ja silmänne aukeavat. Olikohan se niin, että peräti 90 % golfareista tähtää parin metrin suorassa putissa OHI reiän! Pakkohan siinä on sitten säätää jotenkin…

    Jesper Parnevik vaihtoi juuri äskettäin kesken pro-am kierroksen käsien paikkaa ja pelasi seuraavana päivänä muistaakseni 66!

    Hyvä keino löytää luottamus takaisin kun se taas kerran häviää, on kirjoittaa itselle ylös niitä tuntemuksia ja asioita, jotka tuntuivat fiksuilta ja tärkeiltä silloin kun putti kulki. Itse opettelin pari talvea sitten tähtäämään kohteeseen, auttoi muuten kummasti…

    Lue lisää: Dave Pelz

    Joo tota mulla olis tässä aika hyvä harjoitus kaikille ihan kaikille jos harjoittelette puttaamaan jossain sisä hallissa niin käyttäkää tätä harjoitusta aloittakaa jostain puolen metrin matkan päästä ja yrittäkää saada se pallo kiepsahtamaan siitä kupin reunasta ja jatkakaa siitä paikasta minne se pallo on pysähtynyt ja kokeilkaa kuinka monta kertaa saatte peräkkäin sen kiepsahtamaan sen siitä reunasta oma enkka on 16 kertaa kuulostaa vähältä mutta se on pirun vaikeaa

    se parantaa nimen omaan sitä tähtäystä ja kovuuden säätelyä

    Minulla ei ole muuta sanottavaa, kuin että itselleni sopii Chris DiMarcon tyyli: vasemmalla kädellä kiinni ihan ylhäältä ja oikella alhaalta, niin että oikean käden peukalo on yläpuolella, eli periaatteessa luudanvarsiote tavallisessa putterissa. Kokeilimme sitä kerran huviksemme, mutta se olikin yllättävän hyvä. Varsinkin pitkät lyönnit tulivat paljon tarkemmiksi. Kaverini käyttää sitä pitkissä puteissa mutta lyhyissä hän käyttää klassista. Itse käytän sitä kaikkiin, tosin se saattaa vaikeuttaa lyhyitä putteja, mutta ei koko ajan viitsi vaihdella tyyliä. Ai niin: Olen pistänyt metallisen putterini lapaan laastarin, joka pehmentää osumia. Parantaa tuntumaa, mutta pituus pysyy paremmin yllä kuin kumisilla.

    Paras puttivinkki jonka olen nähnyt oli kirjassa ’Golf is not game of perfect’: aina samaa rutiini koko puttaussuorituksessa ja harjoitusputtien aikana katse reiässä. Katse palloon vasta juuri ennen puttia ja silloinkin katsoo kolmas kuvitteellinen silmä ohimosta edelleen sinne reikään.

    Olen huomannut että prot käyttävät tätä tyyliä paljon kisoissa. Ajatus on miettiä pelkästään pallon reikään menoa, muuten puttaamissuoritus on puhdasta automatiikkaa. Minulla tämä auttaa erityisesti pitkissä puteissa, pallo on todella alkanut löytää reittiiään kohti reikää, tosin treeniäkin on tarvinnut suorittaa.

    Miettikääpä kuka teistä katsoo tikkaa heittäessään tikkaa ennen heittoa, tai keilapalloa keilatessa.

    Hieman ontuvaa verrata putin tähtäämistä tikanheittoon tai keilaamiseen ( Ossi ). Pallopeleissä joissa on mukana maila, katse on aina pallossa lyötäessä.

    Vanhana bilisjyränä olen siirtänyt lyöntirutiineja uuteen himolajiini. Biljardissa tähtäys etenee: oma pallo – kohdepallo – pussi – kohdepallo – oma pallo ( vrt. golfpallo – puttilinja – reikä – puttilinja – golfpallo ). Tämän tähtäämisen kun suorittaa huolella, niin pallo on pussissa vaikka silmät kiinni. Sama pätee myös puttaamiseen, kokeilkaa vaikka kummassa lajissa tahansa.

    Joku tyyli sopii toiselle ja toiselle ei. Ainakin minua on auttanut se, että pidän rutiinin samana. Sama koskee tietenkin jokaista löyntiä, oli sitten puumaila tahi putteri.

    En tiedä onko mailan modifiointi kiellettyä vai ei, mutta ainakaan kukaan ei ole tähän mennessä tullut mitään siitä sanomaan, niin että kaiketi. Saahan sitä mailan painopistettä muuttaa lyijyteipilläkin sekä varteen saa pistää teippiä kickpointin muuttoa varten

    Niinpä

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Puttaustyylisi

Etusivu Foorumit Yleistä Puttaustyylisi