26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Punaisilta pelaaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Punaisilta pelaaminen

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Eikö periaattessa nykyään voisi pelata ’naisten’ teeltä, vaihka händäri olisi kuinka alhainen? Eikö tämä nykyinen Slope järjestelmä mahdollista tämän eli pitäisi olla kentän HCP huomioituna omaan händäriin verrattuna? Vai onko ’vanholliset’ säännöt vielä edelleen voimassa eli on vain naisten tee ja miesten? Ok, tokihan miehetkin yli 36 händärillä on oikeutettuja pelaamaan punaisilta, mutta eikö tämäkin ole jo vanhentunutta uskomusta, kun on tämä slope järjestelmä

    Nimetön

    Nykyään kuka tahansa millä tasoituksella tahansa saa pelata punaisilta tai keltaisilta tiiltä. Mutta onkos valkoisille lyöntipaikoille rajana 36?

    Tuohan ei aivan pidä paikkaansa, koska yli 36 händärillä useimilla kentillä ohjeistetaan/määrätään pelaamaan punaisilta.

    Sinänsä slope-järjestelmä on kyllä todella toimiva ja mahdollistaa oman pelaamisen ’päivän fiiliksen’ mukaan.

    Tuo edellinen oli siis Kaapolle.

    Kaikki saavat pelata kaikilta tiiltä – golfsäännöt eivät sitä kiellä. Ja slope-järjestelmän mukaisesti ne kaikki ovat myös tuloskelpoisia.

    Eri asia on sitten klubien omat säännöt. Jokaisessa klubissahan on, kuten Tom mainitsi, suositus tai määräys että yli 36 hcp pelataan punaisilta tiiltä pelin nopeuttamiseksi. Joissain paikoissa on myös rajoituksia valkoisille tiille, joko hcp-rajoina tai sitten pitää saada etukäteen lupa toimistosta/caddiemasterilta.

    Suosittelenkin kokeilemaan kenttää välillä eri tiiltä, varsinkin jos kiertää koko kesän periaatteessa samaa kenttää. Kentän luonne saattaa muuttua kummastikin ja taktiikka vaihtua, kun tulee kysymykseen uudet mailavalinnat ja erilaiset lähestymissuunnat.

    Hyviä Pelejä!

    Katselin eilen kun vanhempi pariskunta pelasi edellämme kahdestaan. Ihmettelin, kun mies pelasi keltaisilta ja rouva punaisilta.
    Aikaa kului aika lailla kun he järjestäytyivät avauksiinsa vuorotellen, rouva odotteli miehen avausta ja sitten siirryttiin punaisille..

    Eikös olisi tällaisella kierroksella paljon näppärämpää ja seurallisempaa pelata molempien punaiselta tiiltä? Slope- tekee kentästä miehellekin eri tavalla haastavan ja pääsee lyömään jatkotkin eri paikasta.

    idea on taatusti toimiva, aikaa säästyy ja sosiaalinen puoli pelistä toimii myös paremmin.

    pelatessani itse viimeksi kysyi punaisilta normaalisti pelaava pelikaverini mielipidettäni asiasta ja kolikkoa heittämällä päädyimme pelaamaan molemmat keltaisilta. Olisin toki itsekin siirtynyt tarvittaessa punaisille. Ei kai jokaisen rundin tarvitse olla niin ’vakavaa’ ja slopetaulukkohan kertoo faktat….

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Punaisilta pelaaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Punaisilta pelaaminen