-
JulkaisijaArtikkelit
-
Ihan oikein, tatuointeja ei tarvitse sietää siinä missä esim. farkuissa pelaamista. Ei näy esim. Talmassakaan tatuoituja pelaajia, mikä on oikein hyvä asia!
Arvostan Etelä-Eurooppalaista tapaa panna moukat ruotuun!
Lisään vielä, että usein kannattaa kokeilla älyä voiman sijaan, sillä tapaa päästä pitemmälle.
Ei näy esim. Talmassakaan tatuoituja pelaajia
Et ole katsonut riittävän tarkkaan…
Itse laittaisin nuo etelä-eurooppalaiset samaan kastiin keikaroivien ruotsalaisten kanssa. Heillä voi olla rahaa ja kaikkea mitä sillä saa, mutta heiltä puuttuu sisukkuus ja kunnia. Luulen että Suomesta tulee ensimmäinen mahor voittajakin, kuin vaikka öljyrahojen Norjasta. Itse uskon omaan ohjelmaan ja tekemiseen ja siihen että ei aina tarvitse katsoa mitä naapuri tekee, vaan kuten Kimi sanoi ”Omallakin tekemisellä voi pärjätä”. Tuommoiset startterin puhujanjalusta/pöntöt, kuten tuollakin niin kelpaavat vain sahatavaraksi uuteen halkoliiteriini. Siihen ei tule mitkään Juan Carlosit tai tsääärlssit keikaroimaan
”Ihan oikein, tatuointeja ei tarvitse sietää siinä missä esim. farkuissa pelaamista. Ei näy esim. Talmassakaan tatuoituja pelaajia, mikä on oikein hyvä asia!”
Ei voi kun nauraa tällasille! Mitä ihmeen sietämistä on toisen ihmisen tatuoinneissa? Siedätkö ylipäätään toisia ihmisiä? Mulle on aivan sama miten olet pukeutunu tai onko sulla nenärengas tai muuta koristelua jos olet sen verran siedettävä tyyppi että jaksamme toistemme seuraa kierroksen ajan! Mitäs jos meistä tuleekin kaverit kun huomaat että toi tatskaheebohan on kiva kundi ja tasokas pelimies?
Mä tulen sun ryhmään ens suvena Talmassa…
Kyllä nykyään saa pelata farkuissa, taytuoituneena,hihattomassa paidassa, kumisaappaissa, sandaaleissa ilman sukkia,ilman mitään jäsenyyttä. Raha riittää.
Mielestäni etiketissä oleellinen asia ei ole niinkään pukeutumisen yksityiskohdat tai tatuoinnit vaan se, osaavatko pelaajat toimia kentällä turvallisesti, kohtuullisella nopeudella sekä kanssapelaajia kunnioittaen. Toki välillä kentällä näkee outfittejä, jotka eivät istu omaan estettiseen silmään, mutta en ole pitänyt tuota isona ongelmana – eipä tuo vanha suomalaisten kenttien pukeutumiskoodikaan kohdellut pelaajia tasaveroisesti parikymmentä vuotta sitten silloisen nuorehkon miespelaajan eli itseni mielestä.
eipä tuo vanha suomalaisten kenttien pukeutumiskoodikaan kohdellut pelaajia tasaveroisesti parikymmentä vuotta sitten silloisen nuorehkon miespelaajan eli itseni mielestä.
Ihan silkasta uteliaisuudesta kysyn, että millä tavalla ei kohdellut tasaveroisesti? Eikö kaikilla ollut silloin tasaveroinen mahdollisuus hankkia pukeutumiskoodin mukaiset asusteet?
Kyllä nykyään saa pelata …. ilman mitään jäsenyyttä. Raha riittää.
Minullakin tuttavia noin 10, jotka pelaa, mutta ei ole jäseniä missään.
Niinpä. O tempora, o mores.
Lajin kulttuuriin nyt ei vain tatuoinnit kuulu, sillä selvä. Samoin kuin esim. kaulupaidat ja hyvä käytös kuuluvat. Varmasti löytyy porukkaa jotka haluaisi pelata vaikka alasti, siksi noita rajoja eri lajeissa vedetään.
Lajin kulttuuriin nyt ei vain tatuoinnit kuulu, sillä selvä.
Tässä vaiheessa on varmaankin hyvä hieman pohtia kuka lajin kulttuurin määrittelee. Myös on hyvä pohtia pitääkö lajin kulttuurin olla pysyvä vai voiko se muuttua, ja jos, niin mihin suuntaan. Sitten päästäänkin takaisin tuohon ensimmäiseen kysymykseen.
Omasta näkövinkkelistäni katsottuna lajin kulttuuri on muuttunut lajin pariin tulleiden ihmisten ja heidän tottumustensa, vaatimustensa ja halujensa myötä. Osa muutoksista on mielestäni ollut hyviä, osaa en olisi halunnut nähdä lainkaan. Moiset asiat eivät kuitenkaan ole suurimmalta osaltaan minun päätettävissäni, enemmistö päättää tässäkin asiassa. Tai golfyhtiön hallitus, jonka joissakin yhtiöissä osakkaiden enemmistö on valinnut. Useimmissa valinnan on tehnyt vähemmistö, jonka päätöksiin enemmistö on hiljaisesti tyytynyt.
Tatuoinnit voivat olla hyvinkin kauniita, mutta 99% ei sitä ole. Siis minun mielestäni. En silti lähtisi niitä kieltämään edes golfklubilla saati -kentällä, käyttäähän varsin moni umpirumia vaatteita eikä niitäkään kukaan ole kieltämässä.
NimetönKaikki tatuoinnit on hölmön näköisiä mutta ei minua häiritse enkä vaatisi peittämään. Golf vaatteet taas ovat mukavat. Toivottavasti perinne jatkuu. Perinteet ja tavat muuttuvat ajan myötä.
Ihan silkasta uteliaisuudesta kysyn, että millä tavalla ei kohdellut tasaveroisesti? Eikö kaikilla ollut silloin tasaveroinen mahdollisuus hankkia pukeutumiskoodin mukaiset asusteet?
No ensinnäkin kyseisissä ohjeissa kiellettyjä olivat monet varsin siistit ja tyylikkäät (eikä usein kaikkein halvimmatkaan) nuorempien miesten suosimat urheilu/ulkoiluasusteet jos niissä ei ollut sitä tuiki tärkeätä kaulusta – samaan aikaan kun vanhempien herrojen kymmeniä vuosia vanhat, kulahtaneet pikeet ja villapaidat kelpasivat hyvin. Innokkaimmat kerberokset eivät olisi halunneet päästää nuorempaa mieshenkilöä kentälle edes chinoissa. Toisekseen etiketin asettamat virallisetkin vaatimukset naisten pukeutumiselle olivat jo lähtökohtaisesti paljon sallivammat kuin miehille, mutta käytännössä en ole kuullut yhdestäkään tapauksesta, jossa yhdenkään naispelaajan pukeutumiseen olisi puututtu vaikka etikettiä rikkovia naisia näkyi usein kentillä tuolloinkin. Jotkut olivat aina tasa-arvoisempia kuin toiset.
Eipä tuo silloinen touhu nyt jälkikäteenkään katseltuna näytä miltään muulta kuin tarpeelta osoittaa nuorille miehille heidän paikkansa ravintoketjun pohjalla golfyhteisössä – eri juttu olisi ollut, jos tyylikkään pukeutumisen määritelmä olisi ollut jotenkin tasapuolisemmin toteutettu. Mutta sen verran tuo ainkanaan jätti harmistusta, että kun nyt keski-ikäisenä, pikeepaidallisena setänä katselen kilpagolfia, tunnen vahingoniloa siitä harmituksesta, jota vaikkapa Tyrrell Hatton hupparissansa aiheuttaa joillekin vanhoille parroille.
Kylläpä on itsetunto ollut koetuksella siellä ravintoketjun pohjalla. Mielenkiintoinen on myös tämä ajatus siitä, että vanhemman herran kauluspaita on kulahtanut ja nuoren miehen paita puolestaan siisti. Tätä täyttä tuubaa on hoettu jo kymmeniä vuosia.
Itse kuulun ”vanhempien hyvin käyttäytyvien herrojen” porukoihin, eikä mulla ole koskaan ollut kulahtanutta paitaa kentällä päällä. Pistin juuri pari muovipussillista viime kesän pelipaitoja kierrätykseen, vaikka useimmille ne olisivat varmasti kelvanneet vielä tulevanakin kesänä.
Mitä tatskeihin tulee, niin mulle on aivan sama, jos niitä jollakin on. Tosin palveluhenkilökunnalla, varsinkin keittiöpuolella, ne antavat jostakin syystä epäsiistin vaikutelman.
Tatuoinnit sopivat kentille siinä missä kaikenlainen muukin pukeutuminen, sikäli mikäl tuntee olonsa hyväksi. Leimat tulevat lisääntymään golfkentillä seuraavien vuosien aikana todella paljon. Nuoret ja vanhemmatkin ottavat kuvia iholle lisääntymissä määrin. Tatuointeja kantavia pelaajia näkyy isoilla kiertueilla jo paljon. Jopa Seve otti leiman käteensä vuonna 1984, voitettuaan The Openin.
Rickie Fowler, Danny Willet, Thomas Björn, Bubba, Lydia Ko… Voisin väittää että viiden – kymmenen vuoden päästä tatuointi on enemmän sääntö kuin poikkeus.
Ei kannata päivitellä tämänlaista asiaa jolle itse et voi tehdä yhtään mitään.
Tosin palveluhenkilökunnalla, varsinkin keittiöpuolella, ne antavat jostakin syystä epäsiistin vaikutelman.
Noin se on ja esim. Finnairin lentoemäntien pitää näkyvät tatuoinnit peittää:
https://company.finnair.com/fi/toihin-finnairille/tattoo-guidelines
Kyllä se aina jotain henkilön ajattelumaailmasta kertoo jos leimoja ihoonsa ottaa. Moni julkisuuden henkilöhän on leimoja jo poistattanut, kun ovat niitä alkaneet katumaan.
Itse kuulun ”vanhempien hyvin käyttäytyvien herrojen” porukoihin, eikä mulla ole koskaan ollut kulahtanutta paitaa kentällä päällä.
Juuri näin +1!
No ensinnäkin kyseisissä ohjeissa kiellettyjä olivat monet varsin siistit ja tyylikkäät (eikä usein kaikkein halvimmatkaan) nuorempien miesten suosimat urheilu/ulkoiluasusteet jos niissä ei ollut sitä tuiki tärkeätä kaulusta
Jotenkin ne nuoret(kin) kilpagolfin harrastajat kuitenkin onnistuivat silloin 20 v sitten hankkimaan itselleen koodin mukaiset asusteet, joissa jopa viihtyivät.
Ei tasapuolisuutta/-veroisuutta ole suinkaan se, että jokainen saa tehdä mitä itse haluaa, vaan sitä, että kaikkia koskevat samat säännöt. Siksi halusin kysyä tuosta kokemastasi tasapuolisuuden puutteesta, jota ei siis loppujen lopuksi ollutkaan. Sinulla oli aivan samat mahdollisuudet hankkia koodin mukaiset ja päälle puettuna miellyttävät asusteet, sinä vain koit sen jotenkin loukkaavan omaa näkemystäsi tasaveroisuudesta. Sellaisia nuoret ihmiset usein ovat, tosin myös valitettavan monet vanhemmatkin.
Välillä ihmettelen miten jotkut ihmiset suostuvat pukemaan päälleen työnantajansa edellyttämät vaatteet, jos omaehtoinen pukeutuminen on heille niin valtavan tärkeää. Lähes jokainen on valinnut työnantajansa ihan itse ja sen myötä kyseisen työnantajan laatimat ohjeet ja koodit, myös mahdollisen pukeutumisen suhteen. Hassua, että harrastusten osalta sitä ei haluta hyväksyä, vaikka harrastuksenkin voi jokainen valita aivan itse.
Mitä tatskeihin tulee, niin mulle on aivan sama, jos niitä jollakin on. Tosin palveluhenkilökunnalla, varsinkin keittiöpuolella, ne antavat jostakin syystä epäsiistin vaikutelman.
Älä muuta sano!! Tomi Björckin kädet näyttävät siltä, ettei niitä ole pesty ainakaan neljään vuoteen!
Voisin väittää että viiden – kymmenen vuoden päästä tatuointi on enemmän sääntö kuin poikkeus.
Ei tasan varmasti ole, siitä voimme lyödä vaikka kuinka ison vedon. Tatuointeja poistetaan kiihtyvää tahtia, koska monet ovat tulleet järkiinsä ja todenneet tehneensä elämänsä kenties typerimmän teon ottaessaan tatuoinnin.
Jos jotain kuvia on välttämätöntä ihoonsa piirtää, niin henna on sitä varten. Kestää aikansa ja kuluu pois. Sen voi sitten halutessaan uusia.
Chip Greenside:
Mielenkiintoinen on myös tämä ajatus siitä, että vanhemman herran kauluspaita on kulahtanut ja nuoren miehen paita puolestaan siisti.
Vähän oikaisit tuossa tulkinnassa, että Sport Goofy olisi sinänsä pitänyt vanhemman herran kauluspaitaa kulahtaneena. Hänhän nimenomaan kirjoitti kymmeniä vuosia vanhoista, kulahtaneista pikeepaidoista ja villapuseroista. Kyllähän hyvinkin kulunut ja auringonpolttama pikeepaita oli aikanaan sallittu, kun uusi ja siisti T-paita ei kelvannut. Aika rönttöisissä kamppeissa kentälle pääsi, kunhan muut muotoseikat täyttyivät. Sanoo nimimerkki ei se omakaan pikeepaita aina enää edes parin kesän jälkeen niin hyvän näköinen ollut.
Jos jotain kuvia on välttämätöntä ihoonsa piirtää, niin henna on sitä varten. Kestää aikansa ja kuluu pois. Sen voi sitten halutessaan uusia.
Mustaa hennatatuoinia ei kyllä kannata ottaa. Siitä voi tulla viivästyneenäkin tosi pahoja allergiareaktioita. Muuten kyllä hennatatuointi on tuossa mielessä parempi niin, ettei mielen muuttuessa jää loppuiäksi harmittamaan.
Aivan varmasti tulee lisääntymään. Olen töissä n 200 ihmisen organisaatiossa, jossa suurin osa työntekijöistä on 25 – 45 vuotiaita. Enemmän on sääntö kuin poikkeus, uusia työntekijöiden tullessa harjoitteluun tai vakinaisiksi, niin kuvia on iho täynnä.
Tämä trendi lisääntyy, ei vähene. Kuvien poisto maksaa ja kuulemma kivulias operaatio. Hennatatuoinnit ovat moneen kertaan todettu riskiksi joillekin ihotyypeille joista voi aiheutua pahoja ihoreaktioita.
On täysin jokaisen oma-asia mitä ihoonsa laittaa. Toisen silmään kauhistus, toisen silmään kaunistus. Suhteellisen turha keskustelu. Yksikään kenttä Suomessa ei tule kieltämään kenenkään pelaamista vedoten tatuointeihin. Järjetön ajatus.
-
JulkaisijaArtikkelit