23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Pukeutuminen?

Etusivu Foorumit Yleistä Pukeutuminen?

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Omasta mielestä on kyllä ihan turhaa hienostelua, että pitää olla kauluspaita ja suorat housut. On olemassa paljon asiallisempia ja siistimpiä kauluksettomia paitoja, kuin sellaiset räiket havaiji-kauluspaidat. Suorista housuista sen verran, että miksi normaalit fiksut farkut ei käy. Mutta varsinaiseen kysymykseen sitten, olen pelannut kaksi kesää ja oon menossa aika viralliseen kilpailuun elokuussa, saako juniorilla olla farkut(kauluspaita mulla on). Olen jossain kuullut, että junioreilla sais olla farkut, mutta en oo varma. Kiitoksia vastauksista!

    Värilliset farkut saa olla.. siis ei siniset.

    Nimetön

    Yleensä myös junioreilta odotetaan etiketin mukaista pukeutumista, joten jos haluat varman päälle pelata ja päästä kisaan niin valitse muut housut.

    Nykyään farkkujen ja farkkujen mallisten suorien housujen raja on häilyvä, mutta perinteiset siniset farkut eivät kuulu mielestäni golf-kentälle. Esim. mustista tai ruskeista siisteistä farkuista tai farkkujen tapaisista tuskin kukaan tulee huomauttamaan.

    Sekin on totta, että asialliset esim. v-kauluksiset t-paidat ovat räikeitä havaji-paitoja tyylikkäämät, mutta etiketti on etiketti. Muistaakseni joku täällä jossain keskustessa mainitsi joutuneen pelaamaan takki päällä, koska oli varustautunut kauluksettomalla, mutta muuten siistillä paidalla.

    Pitää ottaa suorat housut sitten, niin ei jää pelaaminen siitä kiinni. Oishan se harmittavaa, kun ei asun takia pääse pelaamaan.

    Kiitoksia ja mahdollisimman vähän lyöntejä kaikille!

    Jos kerran farkkusi ovat sinulle ja pelillesi niin välttämättömät ja rakkaat, kyllä muiden pitää sopeutua sinun käsityksiisi asiallisesta pukeutumisesta. Mikset soita kilpailun järjestävään seuraan, ja kysy millaista pukeutumista he edellyttävät ja kinua tarvittaessa vaikka erivapautta.
    Muista myös, että golfetiketti ei kumminkaan kiellä onnensukkiasi eikä unilelua.

    Minkä takia muiden pitää sopeutua jonkin yksittäisen pelaajan käsitykseen hyvästä pukeutumisesta, jos se on dress coden vastainen ?

    Ei ihme ettei suomalaisista ole kunnon golfareiksi

    kun jo yksinkertaiset pukeutumisasiatkin tuntuvat olevan täysin ylivoimaisia.

    Itse olen pelannut vasta kolme kautta ja alkuun kieltämättä pukeutumiskoodi tökki…. mutta nykyisin se on itsestäänselvyys kentälle lähdettäessä!

    Jos farkku-tyylisiä housuja haluat käyttää niin käy DressMan:sta ostamassa farkku-tyyliset suorat houst tai reisitaskuhousut. Ovat ainakin minun jalassa kelvanneet kaikille kentille missä olen pelannut.

    Tai sitten näin kuumalla kelillä osta ’City’-shortsit, kelpaavat myös asusteeksi asiallisen lyhythihaisen pikee-paidan kanssa.

    junnulla saa joo tosiaan olla farkut mut ainakin omasta mielestä se tuntuis tosi oudolta ja epämukavalta kiertää kenttää farkut jalassa!

    tosin mä nyt en yleensäkään farkkuja paljoa käytä!

    On kyllä käsittämätöntä kuinka jotkut näkevät pukeutumisetiketin kammottavana mörkönä.

    Mielestäni pukeutumiskoodin noudattaminen kuvastaa kunnioitusta lajin perinteitä sekä golf-yhteisöä kohtaan ja osoittaa halua kuulua tuohon yhteisöön ja hyväksyä sen säännöt. Jos haluaa mieluummin pukeutua nahkaliiveihin ja farkkuihin, kannattaisi harkita moottoripyöräkerhoon littymistä golfklubin sijaan… 😉

    Itse en vapaa-aikana suoria housuja käytä kuin erittäin harvoin tilanteen niin vaatiessa. Kärjistetysti voisi sanoa että usein pukeudun golfatessa paremmin kuin muutoin. Siitä huolimatta minulle ainakin pukeutumisetiketin noudattaminen on ollut aina itsestäänselvyys. Luonnekysymys ehkä…

    Joo, ja jotkut sanoo, ettei golf ole kallista mailat mulla on käytetyt 1000mk raudat Draiveri 800mk, pelioikeus-ja jäsenmaksut 1000mk, no mailoilla joudun pelaamaan vielä ainakin kolme vuotta, koska hankala se on 15v. pojan säästää rahaa niin paljon, että jäis ton pelioikeuden jälkeen vielä rahaa. Ja kun nuoret harvemmin pitää suoria housuja ja kauluspaitoja niin neki pitää ostaa. Ymmärrän kyllä niitä joilla ’pikkurahaa’ riittää ja voi ostella mitä haluaa, mutta ei kesätyö palkallakaan ihan herroiksi elele. Mutta ei muuta kuin herrastelkaa kalliiden vaatteidenne ja välineittenne kans. Golf on kuitenkin pelinä mahtava, mutta monet kaverini ja muutkin nuoret on sanonu sitä, että tää on vain herrojen peli. Eikä monia nuoria innosta lähtä golf-kentälle’juhla-kamppeissa’. No tää on etiketti ja tän kans pitää osata olla. No onneksi kaikilla kentillä ei oo niin tarkkaa/tarkkoja niuhottajia.

    Mutta ei muuta kuin antoisaa Golf-loppukesää kaikille!

    Nimetön

    Ma tiedan 15 vuotiaita joilla riittaa rahaa ostaa 700-800:n markan farkkuja parintonnin hilfigerin takkeja ja kylla 300 markan boksereita!!

    Kayppa jostain Halvemmasta liikkeesta katsomassa kulmahousuja ja huomaat niiden olevan huomattavasti farkkuja halvempia ja kaiken lisaksi paljon miellyttavampia jalassa kuin farkut.

    Nimetön

    Mielestäni dress coden noudattaminen ei ole mitenkään ylivoimainen kysymys. Ja mainitsit, että nuoret harvemmin käyttävät suoria housuja. No jaa, en tiedä mistä päin olet, mutta ainakin Suomen suurimmissa kaupungeissa melko monella nuorella on päällään suorat housut.

    Ja hinnoista sen verran, että saat suorat housut jalkaasi 25-30 eurolla, varsinkin jos ostat ne edellä mainitusta Dressman-kaupasta. Ei housujesi tarvitse olla mitkään ’merkki’-housut. Ja kauluspaidan saat varmasti noin 20 eurolla, joten 50 euroa ei niin hirveän suuri satsaus ole. Ja mielestäni suorat housut ovat kentän ulkopuolellakin mukavat jalassa, eivätkä vain pelkästään vain kentällä. Mutta sehän on tottumus- ja mielipidekysymys, joten eivät kaikki välttämättä pidä siitä.

    Ja vielä tuosta rahankäytöstä. Miksi edes tarvitsisi ostaa joka vuosi uudet mailat, jos edelliset ovat kunnossa ja tuntuvat hyviltä? Ja mielestäni 1000mk kauden pelioikeudesta ei ole paha hinta, ja jos vielä lisäät siihen tuon 50 euroa eli noin 300mk, niin onko se nyt kuitenkaan niin hirveän iso satsaus lajista josta pidät?

    Tämä keskustelu suorista housuista kuuluu vain Taliin ja sielläkin pitää olla löysät housut että ehtii juosta kentän läpi kolmessa tunnissa.

    Jos tarkastelee pelaajia niin lähes kaikilla on jonkinsorttiset farkut jalassa ja mielestäni ne sopivat erittäin hyvin pelaamiseen. Ovat mukavat ja riittävän tyylikkäät. Ei kukaan voi nähdä seuraavan ryhmän pelaajia, onko niillä prässit vai ei. Ja klubilla ketään ei kiinnosta, minkälaiset housut sulla on, jos ne eivät poikkea huomattavasti yleisestä käytännöstä. Siniset farkut eivät sovi kentälle, eikä niitä kyllä näekään. Mutta tummansiniset, vihertävät…..ne ovat ihan ok ja sopivat aivan mainiosti pelihousuiksi.

    Kauluspaita kuuluu golffiin, mutta mun mielestä esim. poolopusero on aivan käyttökelpoinen. Onhan porukalla windstoppereita ja vaikka minkälaisia takkeja tarpeen mukaan, eikä silloin kukaan tule kyselemään kauluspaidan perään…… ehkä Talissa. Siellähän on mm. etuoikeuskäytäntö sillan ylityksessäkin.

    Enemmän pitäisi kiinnittää huomiota viheriön oikeaan korjaamiseen tai divottien paikkaamiseen kuin keskustelu kauluspaidan väristä. Kierrän kesässä noin 60 kierrosta, eikä kertaakaan ole tullut ryhmään sellaista pelaajaa, jonka asu olisi ärsyttänyt. Oma peli on tärkeämpää kuin toisten vaatetusten tarkkailu.

    Ei pukeutumiskeskustelu kuulu vain Taliin. Se kuuluu kaikille kentille. Jokaisella kentällä on oma dress codensa. Mitä vaatimattommamalle kentälle menet, yleensä siellä kiinnitetään vähemmän huomiota myös pukeutumisasioihin.

    Se sillan yli kulkemisjärjestys nyt on aivan yleistä kokeneempien golfarien parissa: honorissa oleva saa ylittää sillat ensimmäisenä. Tämä asia ei liittyne Taliin millään tavalla, vaan on hauska tapa, jota nyt ei tarvitse ottaa niin vakavasti.

    Minusta on nyt aivan turha meidän suomalaisten ruveta keksimään golfin pukeutumissääntöjä uudestaan. Maailmalla pelatessani suomalaiset ja ruotsalaiset erottuvat kentillä epäsiistillä pukeutumisella. Eiköhän päinvastoin ruveta tässäkin suhteessa petraamaan.

    En ole nähnyt pukeutumiseroja esim. Auran, Nurmijärven, Tammerin tai vaikkapa Espoon kentillä. Eron huomaa vasta pelatessaan Paloheinässä tai Hiekkaharjussa.

    Severiano – olet varmaan ihan mukava peliseura, mutta toivottavasti et tuo julki kanssapelaajille ’tietämystäsi’ oikeasta etiketistä, säännöistä ja eritoten oikeasta dress codesta. Näille kanssapelaajille on oma nimityksensä.

    Talin siltakysymys ei ole mikään mainitsemasi ’hauska tapa’, vaan asia opetetaan jokaiselle uudelle jäsenelle – ja sitä on noudatettava.

    Minusta suomalaiset ja ruotsalaiset pärjäävät erinomaisesti ulkomailla ja typeryyttä kuvastaa enemmänkin nytkin British Openissa nähty Havaiji-pikeepaita ja se hel****in typerä iso myssy – ja vielä tupsun kanssa. Severiano – haluatko takaisin Stewartin housumallin – miksi – elämme vuotta 2002.

    Mitäs siellä Talissa tapahtuu jos menee omiaan aikojaan väärällä vuorolla sillan yli? Joutuuko palaamaan takaisin ja päästämään honorissa olevan ensin vai saako pelikiellon?

    Eikös sinne voisi tehdä omat sillat jokaiselle ryhmässä olevalle. Honorissa menevä menee upeaa kivisiltaa pitkin ja rupulissa oleva joutuu tasapainoilemaan köysisiltaa pitkin :-D.

    Nimetön

    hohhoijaa… hurjaksi on paisunut tämä pukeutumiskeskustelukin (vai pitäisikö sanoa etikettikeskustelu)

    hommahan on niin, että _perinteisen_ golf etiketin mukaan golf pukeutumiseen kuuluu kauluspaita, mutta ei farkut. tästä kenelläkään ei liene eriävää mielipidettä.

    noh, joka klubilla/kentällähän on täysi valta tulkita etikettiä niin tiukasti/löysästi kun vain haluaa. Pelaajalla asiaan ei ole mitään sanottavaa! jos klubi vaatii että kentälle ei mennä farkuilla, niin silloin sinne ei niillä mennä. piste. Eli ihan samoin kuin vieraatkin heittävät kenkänsä pois kotiini tullessani koska en halua heidän niitä sisällä käyttävän.

    En nyt muista tarkkaa sanamuotoa ulkoa, mutta muistelisin etiketin puhuvan golffiin sopivasta asustuksesta. tämä nyt ei suoranaisesti sano mitään hyvästä mausta, joten se jää jokaisen itsensä kontolle (esim havaijipaidat jotka eivät mielestäni kuulu kentälle ollenkaan täyttävät tuon kaulussäännön.)

    eli summa summarum. mielestäni etikettiä ei tule lukea kuin piru raamattua. tärkeintä ei ole se sanamuoto vaan etiketin henki. siisti pukeutuminen voi tarkoittaa hyvinkin montaa asiaa. Itse pukeudun hyvin konservatiivisesti (olen alle 30v.) ja kentälle se tarkoittaa yleensä suoria housuja ja pikeepaitaa sekä siihen päälle sään vaatiessa lisää. Ei pelikaverien t-paidat/farkut/havaijipaidat/hankkijalippikset peliä haittaa vaikka mielestäni ne eivät kentälle kuulukaan.

    Etiketin noudattaminen on kuitenkin paljon syvällisempi asia kuin ulkoisten detaljien kärjistäminen. kysehän on pohjimmiltaan kohteliaisuudesta ja perinteiden kunnioittamisesta.

    huh, tulipahan taas vuodatus 🙂

    PS. mielestäni Stewartin käyttämät polvihousut ovat tyylikkäät, tosin värisilmää miehellä ei ollut sitten lainkaan…

    Asian sivusta: Minusta Payne Stewart oli piristävä poikkeus golfkisoissa, ei minulla mitään vanhan ajan tyyliä vastaan ole, monesti modernit/trendikkäät viritykset pistävät paljon pahemmin silmään. Väreistä puheen ollen muistelen, että Paynellä oli ainakin jossain vaiheessa sopimus NFL:n kanssa. Sen mukaisesti hän pukeutui aina eri päivinä eri futisjoukkueiden tunnusväreihin. Siinä ehkä selitys niille värivalinnoille.

    Itse asiasta: Minusta tyypillinen golfetiketin mukainen vaatetus on niin pieni ’vaiva’, että en oikein ymmärrä, miksi se herättää sellaista vastustusta kuin täälläkin aina silloin tällöin esiintyy. Voihan asioista olla eri mieltä ja ajaa muutoksia, mutta jos kentälle pääsyn haluaa varmistaa, niin ei luulisi olevan mikään ongelma pukea päälle sopivat vetimet.

    Miksi tosiaan pukeutumisetiketti on monille niin hirveä mörkö? Varsinkin nuoriso tuntuu kokevan sen vaikeana asiana.

    Onko kyseessä ihan vaan se, että dress code on vanha tapa ja jonkinlainen auktoriteetti, jota vastaan pitää ihan periaatteesta kapinoida? Vai onko syy siinä, että Janne Junnugolffari pelkää menettävänsä kasvonsa, jos joku kaveri sattuu näkemään hänet ’nöyrissä pappojen golfkuteissa’, joista ei saa yhtään rispektii tai striittipongoja. Vai tuntuuko hänestä siltä, hänen persoonansa ei pääse esiin ilman, että hän ilmaisee sitä haarakiila polvien välissä roikkuvilla ja persvaon paljastavilla farkuilla sekä Eminem -t-paidalla? Kerrohan nimim Junnu mikä näistä on oikea syy?

    Miksi niin monet pitävät kynsin hampain perinteistä kiinni, eivätkä yritä edes hyväksyä järkeviä uudistuksia. Välineet kehittyvät, vaatteet tulevat käyttäjäystävällisemmiksi ja kengät tuntuvat mukavilta vielä kahdenkin peräkkäisen kierroksen jälkeen.

    Pitäisikö golffin olla samanlaista kuin englantilainen ketunmetsästys. Suunnitellaan ja valmistellaan jahtia kaksi päivää ja pukeudutaan 4h vain siksi, että näytetään hyvältä. HohHoijaa…..

    Kyllä valmistajat pitävät huolen siitä, että mm. kengät ovat etiketin mukaisia……no jokainen tietää ettei sinisissä farkuissa ole kierroksella mukava mennä. Vai onko tosiaan kukaan nähnyt farkkukansaa kierroksella?

    No – tyhmä kysymys, kun olen tavannut vilppiä tekeviä pelaajia. Ahaa! Tästähän tuleekin seuraava otsikko!

    Payne Stewartin käyttämä housumalli oli perinteinen plus-four (neljä tuumaa polven alapuolelle) golfhousu, lahkeen pituuden järkevyyden ymmärtää jokainen, joka on pelannut sateessa tai edes märällä kentällä; normaalimittaisten lahkeiden suut ovat mutaisia jo muutaman reiän pelaamisen jälkeen.
    Ottaisin mielelläni tämän mallin käyttöön, sellaisia ei vain tahdo saada edes Skotlannista, pitkistä sukista puhumattakaan.

    Nimetön

    Tässä on puhuttu junnujen pukeutumiset ja Payne Stewartista. Itse olen vielä juniori-ikäinen ja minusta golf-pukeutuminen on täysin asiaankuuluvaa ja mukavaa. Olen ruvennut käyttämään golf-etiketin mukaisia vaatteita aivan normaalistikin, mielestäni suorat housut ovat todella mukavat jalassa ja ja kauluspaitakin on tyylikäs ja mukava.

    Payne oli todellakin mukava valopilkku golfmaailmassa, harmi vain, että sellaisen kostyymin hankkiminen on Suomessa aika hankalaa :/ Ketäs muita golfareita on vielä jotka pukeutuvat tämän vanhan dresscoden tapaan?

    EFC

    Joo, Payne Steward oli NFL:n mannekiini. Hän piti aina kierroksella yllään jonkun seuran väreissä olevaa kokonaisuutta ja yleensä sunnuntain kierroksella asu koostui NFL:n väreistä (punainen, sininen, valkoinen). Mielestäni kaveri oli tyylikäs ilmestys. Hänen kuoltuaan muut pelikaverit PGA tourilla kunnioittivat hänen muistoaan pelaamalla yhdessä kisassa samanlaisissa perinteisissä asuissa….

    dresscodeakin pysty aikapljon venyttämään… esim. joku otti tossa aikasemmin esille että nuorille se on aika hankalaa. muttakun siinä pystyy aika paljon joustamaan.. nykyään nuorisovaatteet ovat aika löysiä, varsinkin pojilla… niin mikseivät hommaa löysiä ’suoria’ huosuja… ja meneehän se gollege siinä pikeen päällää..

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: Pukeutuminen?

Etusivu Foorumit Yleistä Pukeutuminen?