23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

’Psyykkaus’ kaveri porukassa

Etusivu Foorumit Yleistä ’Psyykkaus’ kaveri porukassa

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onkos muilla tapana psyykata kaveita kesken kierroksen? Eli muistuttaa kuinka hyvin peli kaverilla kulkee. Esim. Kuusi väylää pelattu ja olet vielä levelissä. Tota rataa kun jatkat niin sehän on PAR 🙂 Tai vastaavasti ennen lyöntiä muistuttaa, että mitenkäs tällä väylällä viime kerralla löit. Tai muista varoa tuossa oikealla olevaa vettä. Jne. No yleensähän tästä seuraa karmea katastrofi heti seuraavalla lyönnillä ja taas on kaveri omalla tasollaan :) Meidän porukassa on jopa sanonta, että kierros ei ole tasoituskelpoinen, jos ei ole psyykattu kierroksen aikana. Eli vain tiettyssä porukassa väännetyt tulokset on ns. ’hyväksyttyjä’. Yhden kaverin kanssa joudumme tekemään poikkeuksen, koska hänellä peli menee tästä ’psyykkauksesta’ aivan sekaisin :) Itselleni on jo vuosien mittaan kehittynyt aika kova toleranssi psyykkauksen suhteen (oma mielipide ja kaverit on varmaan TÄYSIN erimieltä :)). Pelasin viime kesän ja myöskin kautta aikain parhaan kierroksen kolmen kaverin psyykkauksen alla. Luulenpa, että meidän porukasta jokaisella on kilpailuhermot parantuneet tämän takia jonkin verran. Vieraassa peliporukassa tämä ’psyykkaus’ on tietysti ehdottomasti kiellettyä. Miten teillä muilla: 1. Harrastatteko tätä? 2. Meneekö oma pelinne aivan sekaisin?

    Ehdottomasti. Kaveriporukassa peli on jatkuvaa naljailua ja suunsoittamista. Kaikki kuitenkin ymmärtävät, että hauskaa siinä pidetään. Kuitenkin kannattaa muistaa pitää turpansa kiinni kun pelaa vieraiden ihmisten kanssa. Joku taatusti pahoittaa mielensä jos avoimesti rupeaa heittämään herjaa hänen pelistään. Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Mutta kyllähän tuo kasvattaa ja opettaa sietämään kaikenlaista, ja voi sikäli parantaa peliä. Toisaalta kaveriporukassa kehtaa vähän paremmin päästellä höyryjäkin, eli vieraiden kanssa voi opetella paremmin sitä itsensä hillitsemistä…

    Kyllähän sitä tulee psyykattua etenkin yhtä singeli tasoituksella pelaavaa kaveria. Tulee kehuttua lyöntejä hyviksi vaikka kaverin tasolle ne ovatkin huonoja.

    Mutta joskus tulee myös tahattomasti aiheutettua psyykkausta vieraidenkin seurassa.

    Jos oma peli menee ihan perseellen ja mikään ei onnistu niin välillä sitä tulee psyykattua kavereita… Minulle psyykkaus ei toimi, se tuo vaan lisää näytönhalua ja pääsee näyttämään kavereille ettei niitten psyykkauksesta ole apua.

    Kyllä golfissa saa tietenkin psyykata jos haluaa, koska lajissa kuin lajissa pitää kestää paineita ja psyykkauksia!

    useimpien ’psyykkareitten’ pelin saa sekaisin ihan vaan uhkaamalla, että aletaan pelata sääntöjen mukaan ja kaikki lyönnit lasketaan.
    Kentällä on vaan parempaakin tekemistä kuin hakea kavereiden palloja eturaffeista ja ojista.

    1. Eipä tule harrastettua
    2. En ole koskaan joutunut kohteeksi, joten en tiedä, miten kestäisin psyykkausta.

    Minusta tuo sopii hyvin porukkaan, jossa kaikki sen hyväksyvät. Kentälle tullaan viihtymään, joten jos jonkun viihtymistä psyykkaus haittaa, se täytyy jättää pois. Erityisesti pelaaja, jonka peli muutenkin vähän takkuaa, ei kaipaa yhtään lisää haittaa. Jos peli menee hyvin ja kaikki hyväksyvät psyykkauksen, saa kommentoida vapaasti.

    Minun tyyliini psyykkaus ei sovi. Iloitsen aidosti muiden onnistumisista, ja kommentoin vain kannustaakseni.

    Kilpailu kuuluu peliin olennaisesti ja kavereiden kesken naljailemme tietysti toisillemme: ’Lisää voimaa peliin’ kun tulee slaissi tai ’Amplitudi pienenee’ kun kaveri puttaa neljännen kerran jne. Joillakin menee kyllä hermo ihan totaalisesti omasta huonosta pelistä – silloin ei parane puhua mitään.

    Minulla on sellainen tuntuma, että joillakin tyypeillä on psyykkaaminen sisäänrakennettuna (default -kommentointi )ominaisuutena olemassa. varsinkin jos oma peli ei kulje. Nämä tyypit alkavat huomauttelmaan pelikaverin hyvistä lyönneistä niin golf- kuin tenniskentilläkin. Tyyli ’ Kylläpä sulla ykkösyöttö kulkee, et ole yhtään tuplaakaan tehnyt ’ tai ’ Kyllä on mies elämänsä kunnossa, kaikki draivit väylällä ’ on varmaan kaikille tuttu. Se, että pitääkö siitä vai ei, onkin jokaisen oma asia. Ihan toinen juttu on läpän heitto ja naljailu kavereiden kesken, se kun on kuitenkin lähes aina hyväntahtoista. Poislukien tietenkin kaveripiirin default -kommentoijat

    Ei tuntemattomille kohteliasuus syistä!

    Kavereille taas kaikenlaista kevyttä jäynää…

    Psyykkaus on minulle olennainen osa golfia erityisesti kun vedot ovat pelissa. Kohteliaisuus ja toisen huomioonottaminen (myös olennaiset osat golfia) estävät tuntemattomien pelikavereiden psyykkaamisen. Lopuksi, kaikki ovat vapaita valitsemaan peliseuransa eikä siis tähän keskuun ole yleispätevää vastausta.

    Sehän pitäisi olla säännöissä, että ykkösellä tehdään vedot ja niiden pohjalta sitten psyykataan vastustajaa kierroksen edetessä. Tottakai tämä tuttujen kesken. Kyllä saa makeet naurut, kun kaverin draivi ’hieman’ slaissaa tai esiintyy soketteja lähestymisissä.
    No pohjimmiltaan kai sitä kisaa itseään vastaan ja onhan se oikein kuulla kaverilta kommentit, jos lyönti ei kulje. Luulin siitä saavan edes vähän tsemppiä.

    siinä missä händärin valehtelu, tulosten väärentäminen, pallojen ’löytäminen’ raffissa ja hupaisat fore-huudot, kun toinen on juuri lyömässä

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: ’Psyykkaus’ kaveri porukassa

Etusivu Foorumit Yleistä ’Psyykkaus’ kaveri porukassa