15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista

Pro

Etusivu Foorumit Yleistä Pro

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #189249 Ilmoita asiaton viesti

  Tuntuu olevan aika yleinen käsitys, että kun menee prolle, niin siitä on hyötyä. Varmasti usein on näin. Oma kokemukseni ei aina ihan vastaa tätä. Minä olen aika paljon ottanut tunteja, mutta mielipiteitä en saa esiin. Minua kiinnostaisi tietää konkreettisesti, että mitä pitää muuttaa. Miten esim. liikaa voiman käyttöä voisi harjoitella pois, mitä pitää tehdä. Minusta nimittäin tuntuu, että monet ’virheet’ golfswingissä ovat jostain seurausta, jolloin se ei riitä, että toteaa jotain tapahtuneeksi. Uskon, että monet uskovat, kun sinun lyönnistäsi todetaan, että liikaa voimaa, pää nousee (vai nouseeko?, onko sittenkin taaksevedossa jotain joka ’nostaa’ asentoa) tai jotain muuta. Mutta, kuka sanoo se, että mitä pitää tehdä. Itselläni varsinkin backswingin alku tuottaa jatkuvasti vaikeuksia. Prolta kysyin esim. painopisteen siirrosta, niin hän sanoi, ettei ajattele asiaa. Mutta mitäs sitten, kun joku ajattelee ja pyytää neuvoa asiaan.

  #504368 Ilmoita asiaton viesti

  Vaihda prota! Kaiken huippu on Prosi kommentti painonsiirrosta.

  Mene ’oikealle’ prolle, jolla on mahdollisuus käyttää digitaalista videokameraa. On mielestäni pron tärkein opettamisväline.

  #504369 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juu, kyllä kannattaa jättää tollanen pro. ’En ajattele asiaa’. Typerää…

  Niitä on sellasiakin proita(taisin kirjottaa väärin), jotka osaa todella neuvoa ja opettaa ja huomaat lopuksi, että oli hyötyäkin…

  #504370 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Vai olikohan se Pro oikeassa, kun ajatteli ohjata pelajan ajatukset muualle. Painonsiirron saa syntymään myös pienin ’huijauksin’ ja se tulee silloin luonnollisempaa tietä. Yleisesti ihmiset ajattelevat lyödessä ja harjoitellessa liikaa teknisiä juttuja. Hyvä Pro osaa ohjata ajatukset yksinkertaisiksi ja silti saa tapahtumaan oikeat liikeet. Koittakaapa ajatella painonsiirtoa kävellessä tai luistellessa; menee aika vaikeaksi

  #504371 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Joo olen Pron ja ts:m kanssa ihan samaa mieltä. Ei pidä miettiä mitään painon siirtoa, koska PAINO SIIRTYY automaattisesti kun tekee oikeita asioita. Pro kyllä keskittyy näihin oikeisiin asioihin.

  Virheen korjaamiseen ei riitä, että huomataan seuraus vaan on etsittävä syy ja käytävä siihen käsiksi. Eli ei siirretä painoa väkisin vaan mietitään miksi paino ei siirry..

  #504372 Ilmoita asiaton viesti

  Jos prolta nimenomaisesti kysytään jotain asiaa, kuten tässä tapauksessa painonsiirtoa, niin kyllä siihen kysymykseen on pron vastattava asiallisesti ja sillä tiedolla, mitä hänellä on.

  Tässä tapauksessa pro ilmoitti ettei HÄN ajattele asiaa ja kyseessä oli oppilas, joka nimenomaan halusi tietää asiasta. Lienee kyseessä ’pro’, joka osaa opettaa vain sellaista svingiä, mitä itsekin käyttää. Vähintä, mitä pro olisi voinut tehdä, niin hän olisi selostanut, miksi painonsiirtoon ei nyt niin hirveästi tarvitse keskittyä.

  Itselläni ei ole mitään erityistä tarvetta kiinnittää huomiota painonsiirtoon, mutta tiedän miten, milloin ja miksi sen tulee tapahtua. Ihan hyödyllinen tieto.

  #504373 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olet kyllä ihan oikeassa ja tässä voisinkin kuvitella, että Pron ulosanti on ollut vaatimatonta tasoa tai sitten pron ja oppilaan välille ei ole syntynyt yhteisymmärrystä. Olen tavannut proita, joilta tieto pitää suorastaan pumpata ulos..

  Toisille sopii toinen pro ja toisille toinen

  #504374 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä liittyykö olennaisesti asiaan, mutta tuli kuitenkin mieleen kun aikanaan menin laskettelemaan Etelä-Afrikkalaisen kaverin kanssa, joka tietenkin oli ekaa kertaa suksilla / jäällä. Oli muuten hiven miettimistä juuri tuossa painonsiirrossa, jotta miten sen selittää.

  Vasta kun sen sain selitettyä,alkoi kaveri hiffata mistä on kyse – pysy se pystyssä Messilän lastenrinteen 😉

  – Tosi on, että kun kaikki menee hyvin, ei asioita tarvitse (saakaan) miettiä, mutta kyllä mielestäni Prolla on oltava vastaukset tällaisiin asioihin – ja paljon tyhmempiinkin. Varmasti Prolla on ollut ajatuksena johdattaa fokus muualle, mutta ainakin itselleni tulisi ajatus että tää ei nyt mee putkeen…

  Samaa mieltä, vaihtoon vaan (Pro) jos ei tuota tulosta, heitäkin on kovin erilaisia…

  #504375 Ilmoita asiaton viesti

  Tieto on valtaa ja tiedon panttaaminen ylivaltaa.

  Joillakin pro:lla on käsitys, että kun kertoo vähän kerrallaan saa saman oppilaan uudestaan tunnille.

  Mielestäni se on väärä ajattelutapa, Golf on niin vaikea laji, että opettamista kyllä riittää moneen moneen kertaan.

  Tärkeämpää olisi saada oppilaan luottamus. Tunne, että tuota kaveria kannattaa kuunnella, sillä on pirun paljon tietoa.

  Kukaan ei kuitenkaan pysty omaksumaan kerralla kun pari asiaa. Mutta nälkä jää.

  Sillä tavalla ne oppilaat saadaan uudelle tunnille. Ei tietoa panttaamalla.

  #504376 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  onko se ilosen pro vai kalliala sarfvikista vai kuka?….eiks ilosen pro oo pickalan pro vai kuinka?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Pro