5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Presidentit – GALLUP

Etusivu Foorumit Yleistä Presidentit – GALLUP

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #178568 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun vaalit lähestyvät, niin mikäs on kannatusjakauma golffaajien joukossa? Minä annan ääneni kokoomukselle ja Saulille.

    #343205 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sen jälkeen, kun olet antanut äänesi, katso:

    https://golfpiste.com/aanestys/?lang=fi&page=5

    #343206 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eihän tuota vielä tiedä kun tv:n vaaliväyttelyt ovat vielä käymättä. Siihen saakka kaikki ovat samalla viivalla.

    Seuraava kysymys: pitääkö Suomen tavoitella golffareiden mielestä NATO-jäsenyyttä? En odota vastauksia.

    #343207 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin, pysytään vaan samanlaisena Venäjän satelliittina kuin tähänkin asti.

    Loppuviimeksi muu Eurooppa, Viro, muut balttianmaat sekä Norja ovat lähellä jos joudumme liian tiukkaan syleilyyn itänaapurin taholta.

    Uskoisin että Venäjä näkee Suomen mieluummin pienenä liittoutumattomana ja ystävällisenä kumppanina sekä mahdolllisena käytävänä länteen/Eurooppaan/Itämerelle, kuin täysin itsenäisenä ja läntiseen sotilasliittoon kuuluvana valtiona.

    Suomi on ollut jo kaksisataa vuotta läheinen osa Venäjää. Ensiksi 1808 – 1917 autonominen osa. Tämä kauden jälkeen parikymmentä vuotta (1918 – 1939) vihamielisesti naapuriinsa suhtautuvana. Tässäkin oli kysymys lähinnä sosialistisen/kommunistisen järjestelmän vastustamisena. Jos Venäjällä olisi säilynyt vallassa markkinatalous, niin emme olisi koskaan itsenäistyneet.

    Viime sotien jälkeen (1944 > ) Suomen poliittinen johto on tunnustanut jokasuhteessa poliittiset tosiasiat. Suomi ei tee, eikä tule koskaan tekemään mitään puolustuspoliittisia sitoumuksia vasten Venäjän tahtoa.

    Tähän pohjautuu naapurisuhteet ja se näkyy olevan valtakunnassa yleisesti hyväksi havaittu ulkopoliittinen linja.

    #343208 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Dear Jylan,

    kyllä on paha juttu kun Urpo Kalevi kekkonen ei enää ole ehdokkaana. Hänhän hoiti idänsuhteita suvereenisti tyylillä joka tuo mieleen Joakim Häggmanin tavan mitata puttilinjoja; rähmällään.

    #343209 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Tähän keskusteluun en lähde mukaan. Sääntökysymyksiin saadaan yleensä lopulta jokin selvyys ja konsensus, mutta poliittinen väittely ei lopu koskaan….

    #343210 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos tässä nyt käy, niinkuin tällä hetkellä näyttää, että Halosesta tulee taas presidentti ja golfareiden kannatus suuntautuu esim. Niinistön suuntaan, uskoisin lööppien ykkösuutisen olevan vaalien jälkeen: ’Halosesta presidentti golfareiden vastustuksesta huolimatta’.

    Jos näin onnettomasti kävisi, olisi koko golfyhteisö valtionjohdon epäsuosiossa seuraavat kuusi vuotta. Turha olisi odotella presidenttiä uusien kenttien avajaisjuhlallisuuksiin ja suurten kilpailujen suojelijaksi jne. Voisipa olla, että suhteiden kärjistyminen johtaisi ensimmäiseen suureen taantumaan kansallisessa golfelämässä, jolla saattaisi olla kauaskantoiset seuraukset mm. golfyhtiöiden talouteen.

    #343211 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Chip G:n skenarion välttääksemme on golfaajien kohdistettava ankara lobbaaminen lehdistöön siitä, että työläisurheilija Matti Ahde antoi äänensä Haloselle. Näin lööppeihin saataisiin teksti: – Osa golfaajistakin Halosen takana!

    #343212 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Häggmanilla on sukujuuret ruotsinkielisellä Pohjanmaalla, liekö rähmälläänolotapa imetty jo äidinmaidosta.

    Golfpiireissä korkealle arvostetun Matti A:n kannatus saattaisi Halosen mahdollisessa valintatilanteessa tuoda kaivattua loivennusta suhteiden kärjistymisskenarioon.

    #343213 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Muistan jostakin lukeneeni, että Pohjois-Koreassa koetetaan lämmittää länsisuhteita ja yhtenä kampanjan osana on golfkilpailu: Kim Il Sung-Invitational.

    Tarkkaa seulaa käyttäen on Suomesta kutsuttujen joukkoon kelpuutettu vain kaksi armoitettua pelaajaa, toinen on juuri tämä Matti A. ja toinen kuulemma eräs Pentti L.

    #343214 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuo rähmälläänolon tyylikkyys saattaisikin olla kelpo kriteeri mietittäessä ketä pitäisi äänestää. Nyt on vain ratkaisematta mihin suuntaan on yleensä tyylikästä olla rähmällään, Brysseliin vai Moskovaan? Lienee nimittäin liikaa vaadittu, että pressa ei olisi mihinkään suuntaan rähmällään.

    #343215 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jylan: ’Suomi on ollut jo kaksisataa vuotta läheinen osa Venäjää’.

    Siis että kukamitähäh, toivottavasti tässä lauseessa oli vain pieni ja tahaton ajatusvirhe. Suomi ei ole sitten vuoden 1917 ollut läheinen tai kaukainenkaan osa Venäjää. Ja PISTE. Hyi sinua, Jylan!

    Muutenkin tekstisi vilisee omituisia olettamuksia (’Loppuviimeksi muu Eurooppa, Viro, muut balttianmaat sekä Norja ovat lähellä jos joudumme liian tiukkaan syleilyyn itänaapurin taholta’). Heh, mitäköhän apua balteista tai norjalaisista on Suomelle kriisitilanteessa? Vai tarkoitatko kenties, että otamme yksinkertaisesti ’ritolat’ ja loikimme näihin maihin venäläisiä pakoon, perustamme pakolaishallituksen ja käymme sieltä käsin sissisotaa miehittäjiä vastaan? Ja siinä ohessa menemme YK:hon ruikuttamaan kovaa kohtaloamme ja vaadimme miehittäjän tuomitsevaa päätöslauselmaa?

    Sotilaallinen liittoutuminen ja itsenäisyys, myös ulkopoliittisessa päätöksenteossa, ovat sitäpaitsi kaksi eri asiaa. Katsokaa vaikka ns. ’vanhan Euroopan’ Nato-jäsenmaiden asennetta ja toimia Irakin sodan yhteydessä.

    Kannattaisikohan tällä palstalla kuitenkin pysyä näissä ’turvallisemmissa’ kaukoilu- ja golfosakekeskusteluissa, ettei tule lausuttua mitään tahallisia tai tahattomia (ulko-)poliittisia tai maantieteellisiä sammakoita. Ei millään pahalla.

    #343216 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Virolaiset ymmärsivät nopeasti mihin perustuu pienen valtion vapaus. Siis liittoutumiseen sellaisten ’yhteisöjen’ kanssa jotka parhaiten takaa ns. vapaaseen merkknatalouteen perustuvan poliittisen järjestelmän. Virossa haluttiin pysyvästi eroon Venäjän vaikutusvallasta.

    Suomessa tätä ei ole tajuttu koskaan. Sinällään sillä ei enää ole suurta merkitystä, kun realisosialismi on kuollut ja kuopattu.

    Niistä ajoista on jäljellä enää sosiaalidemokraattisia valtioita, Ruotsi, Suomi, Norja sekä tällaisesta järjestelmästä eroon pyrkivä Tanska. Venäjäkin on nykyään tietyllä tavalla vapaa markkinatalousmaa, joten siitä ei sinällään ole enää vaaraa Suomelle.

    Jos olisimme fiksuja liittyisimme Viron kanssa samaan rintamaan. Muuten luisumme pikkuhiljaa yhä syvmmälle Venäjän vaikutuspiiriin.

    #343217 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jylan, kun puhut tuosta reaalisosialimin ajasta, niin tunnetko historiaa sen verran, että osaat kertoa kenelle rahojaan työnsi aikoinaan KGB ja kenelle CIA, kun näitä vaaran vuosia vietettiin. Eli ketkä oli rähmällään ja mihin suuntaan?

    Presidenttigallupit on ihan kivoja, mutta joissain toisessa kontekstissa.

    Goethen sanoin vain totean. että ihminen joka ei tunne historiaa elää kädestä suuhun… vai olisikohan se reiltä reiälle.

    #343218 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei muuten kaikki golfarit kannata rullistelijaa. Niinkuin täällä aikaisemmin sanottiinkin. Ja eikös pressa vaaleis kuuluis olla yksilöitä eikä puolueita?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Presidentit – GALLUP

Etusivu Foorumit Yleistä Presidentit – GALLUP